Last news in Fakti

14 Май, 2019 09:41 1 248 12

Около 30 лв. струвал един „машинен“ глас

  • цик-
  • избори-
  • гласуване-
  • машини

Сметки за изборния ден

Около 30 лв. струвал един „машинен“ глас - 1

Между 25-30 лв. ще ни струва един машинен глас при висока избирателна активност. Това заяви пред bTV председателят на Съвета на директорите на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов.

Той се пошегува, че ако искаме да ни излезе по-евтино трябва да гласуваме повече.

По думите му чистият разход за машините е 7,5 млн. лв. , като една машина излиза 2500 лв.

Константинов изрази притеснението си, че машините започват да се разнасят на 24-ти май и на 25-ти трябва да бъдат по секциите. Според него обаче няма да има достатъчно време секционните комисии да се обучат за работа с тях.

Той е на мнение, че хората, които имат достъп до електронни устройства, не би трябвало да имат проблем с машинното гласуване.

Проф. Константинов отбеляза, че оптимистичният вариант за избирателната активност е около 2 млн. и 400 000 души.

Припомняме, че на 11 май стана ясно, че ЦИК инспектира доставените машини за гласуване.

Вчера пък от избирателната комисия заявиха, че бюлетините за евровота в страната се доставят до 21 май.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    10 0 Отговор
    А при ниска отива на 50лв. В една секция има 5 души, на които им се дават по 30лв или 150лв, което значи че след третия гласувал в секция самата система с хора излиза по-евтино от машината. После ще се брои, да но на тези хора, броящите, не им се полагат много повече, така че това е поредното точене. Как на Запад може да се гласува по интернет, всеки си има парола и кин и гласува от вкъщи, а у нас се дават по 50лв, вместо да се раздадат на пенсионерите с ниски пенсии по 200лв еднократно? Само идиоти са се събрали да управляват и да взимат решения, няма друго обяснение.
  • 2 куку

    7 1 Отговор
    Те тез дет управляват
    и за идиоти не стават.

    Коментиран от #11

  • 3 Давид

    9 3 Отговор
    Този е за затвора а ни казва кое колко струва . Да каже за какво го търпят с години и колко му плащат за да манипулира с лъжите си хората.
  • 4 Баш Батка

    6 1 Отговор
    Тея машини ги вадят от 2016 всяка година и магически не успяват да ги сложат. Явно им е по трудно да си разпределят чувалчетата с гласове така и не са им удобни.
  • 5 Коментар📝

    6 2 Отговор
    МИХО КОНСТАНТИНОВ МРЪСЕН ПРОПАГАНДАТОР
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 тоше

    3 1 Отговор
    Тези машини повече от 100-2000 лева не струват. И от къде на къде на нас ще ни струват 30-40 лева. Нищо не ни струват. Машините са купени и раздадени. Да не би да ни карат като гласуваме и пари да даваме. Аман от капиталистическа пропаганда. Хахах струвало било кой лъжете?
  • 8 Счетоводител

    0 4 Отговор
    Разходите да се запишат в сметката на Президента и БСП, които от популизъм наложиха ел. гласуване.

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Счетоводител":

    Електронното гласуване, правителство и общественни поръчки са добро нещо, но у нас всичко е изрудено, това е проблемът на нашата страна. Навсякъде има ремонти, поръчки, обновяване, но само у нас то е в пъти по-скъпо отколкото оферта за частно лице и то безусловно разплатено, а никой не носи персонална отговорност, което само стимулира корупцията и поставяне на удобни хора, които са марионетки и при нужда се сменят. Я се пробвай в друга страна това да го направиш и да ти разкрият схемата да видиш дали няма да влезеш за 20г. в затвора след година дело.
  • 10 Овчар

    2 0 Отговор
    Сметката пак е шещо крива 30 лева на глас за машината и по 50 на манталитета!!!!!!! И пак дефицит .Да вдигнем пак осигуровките е ли данъците!!!!!!!!??????? Не това не е честно спрямо избирателя.просто ще преизчисли пенсии те
  • 11 НАТО ВЕЦ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "куку":

    Ужасно си прав. Идиотът е човек пълен с идеи.
  • 12 Баа маа му

    0 0 Отговор
    Един машинен глас на складовата цена на 3 чифта качествени обувки?? 200 милиона лева за едно гласуване?? Страшен бизнес! Или има няква грешка?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове