Last news in Fakti

18 Май, 2019 16:47 2 008 30

Проф. Румен Гечев: Битката за Европа е битка за България

  • румен гечев-
  • бсп

Парите от работниците ни в чужбина са два пъти повече от чуждите инвестиции, изтъкна кандидатът за евродепутат от левицата

Проф. Румен Гечев: Битката за Европа е битка за България - 1
Снимка: БГНЕС

Всички промени в България трябва да са съобразени с европейското законодателство и хората го знаят. Икономическото ни развитие и политика също зависят от Европа. Над 60% от търговския ни оборот е свързан с Европейския съюз. Битката за Европа е битка за България. Това заяви по БНТ кандидатът за евродепутат от "БСП за България" проф. Румен Гечев, съобщиха от пресцентъра на партията.

По думите му икономическият ръст на Китай може да доведе до там той да се превърне в основен икономически партньор на Стария континент и да измести САЩ.

"Левите от България в европарламента ще искаме да не се следва каквато и да е идеология в икономическите отношения с партньорите, в това число Китай и Русия, а повече прагматизъм", заяви икономистът. Той се обоснова с твърдението, че Германия следва именно този принцип и увеличава търговския си оборот с Русия с 25% на година, докато ние блокираме сериозни икономически проекти, като Южен поток, съобразявайки се с чужд натиск.

"Трябва да се сложи край на слугинажа на българското правителство. Премиерът заяви пред Българо-Американската търговска камара, че лично е спрял трите проекта АЕЦ "Белене", "Южен поток" и "Бургас-Александруполис", и добави, че е спрял самолетите от Русия. Румяна Бъчварова каза, че се гордее с премиера, че бил спрял трите "руски" проекта. Тези проекти не са руски, те са и български и европейски. "Белене" може да вдигне икономиката ни", подчерта проф. Румен Гечев.

Тежко и горко на една икономика, която разчита на подаяния от чужбина.

Той охарактеризира като трагедия факта, че страната ни е зависима от парите, изпращани от работещите ни сънародници в чужбина.

"През 2009 г., преди Борисов да поеме властта, годишните инвестиции бяха за 9 милиарда евро годишно, а сега под 1 милиард. Днес преводите от работещите в чужбина към близките им в България са два пъти повече от чуждите инвестиции на година. Ние не можем да мобилизираме вътрешните резерви на България. Тежко и горко на една икономика, която разчита на подаяния от чужбина", добави още проф. Гечев.

Румен Гечев заяви, че ПЕС оказва сериозен натиск върху десницата в Европа и затова ЕНП е осъзнала, че моделът на развитие на ЕС е сбъркан.

"Европа се раздира от социална поляризация. Тя беше притегателна сила като социална справедливост, докато сега "жълтите жилетки" във Франция показват, че либералният модел е грешен", добави професорът. Според него в Европа е нужна реиндустриализация и инвестиции, чрез публично-частно партньорство.

Той беше категоричен, че е нужна реформа в данъчната система, бюджетните приходи на ЕС и промяна на разпределение на БВП, за да се намали разликата между бедни и богати и да се засили средната класа, която е в ерозия през последните години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    35 8 Отговор
    Тоя пропаднал "икономист" дето докара 1долар=3000лева пак ли акъл ще ни дава. Вместо да си завре шкембето в някоя дупка, той си мисли че сме го забравили и пак ще захлеби... А сега ще ни обяснява че Белене е на далавера - на далавера е но ЗА НЕГО, КУРНИ И РОВЧ...
  • 2 Българин

    32 9 Отговор
    Нито България, нито Европа е важна за мръсните руски подлоги от БСП., лъжат както винаги са лъгали.

    Коментиран от #28

  • 3 Било

    33 8 Отговор
    Как е възможно да си толкова нагъл нагъл нагъл Това само един комунист - социалист и безродник
  • 4 Народна мъдрост

    32 7 Отговор
    Срещнеш ли гладен комунист, нахрани го. Срещнеш ли жаден комунист, дай му вода. Срещнеш ли гол и бос комунист, обуй го и го облечи. Но никога, никога, никога, не давай власт на комуниста, защото тогава всички ще бъдат гладни, жадни, голи и боси. С изключение на управляващите комунисти.
  • 5 Балканджия

    6 34 Отговор
    Срещнеш ли корумпиран тиквунест гербак с апартамент или къща за гости отблагодари му се за всичко на изборите с №18

    Коментиран от #6, #7

  • 6 До балканджията

    21 6 Отговор

    До коментар #5 от "Балканджия":

    ГЕРБ бюлетина 12
  • 7 Българин

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "Балканджия":

    Балканджиите не са евразийски ибрици.
  • 8 ХА ХА ХА

    18 3 Отговор
    БИТКАТА НА БСП ЗА ЕВРОПА Е ДА СА ПОДЛОГИ НА РУСИЯ ! БСП УМРЯ, НИКОГА ПОВЕЧЕ РУСКИ РОБИ !
  • 9 за Европа без гечове

    19 2 Отговор
    "Битката за Европа" ! С кого ще се биете и от кого ще я отнемате бе политикономисте, какво си и дал че претендираш за монопол върху нея? Тези вече побесняха и полудяха напълно, пак се точат да " палят Райхстага ".
  • 10 Ало Ало

    16 2 Отговор
    Битката за Европа е битка против БСП и Гечевците.
  • 11 www

    17 2 Отговор
    Престъпника Р. Гечев - един от виновниците за финансовата криза, унищожила спестяванията на хората и докарала на България невиждана финансова криза... ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА БСП, не на някой друг(пиша го с главни букви, заради тия овце, които отново се готвят да пуснат бюлетина за "социалистите" - а инак олигарси и милионери)... и тия точно щели да ми възраждат България... не, мерси, няма нужда...
  • 12 БСП ДПС Евророма

    14 1 Отговор
    Проф. Гучев нема спирка, оправи България, ще оправи и Европа, колко му е 👈😂😂💩
  • 13 Доцента

    14 1 Отговор
    Руменчо и ти искаш да работиш като депутат в лошата европа и да взимаш 30 000лв заплата,а на нас да обианяваш колко е лошо на запад и колко хубаво в русия.На такива като теб дори затворът е малко
  • 14 Бай Яни

    13 1 Отговор
    Ей, нещастни, бабите и дядовците който ограбихте, отдавна измряха, но ние помним как докарахте до фалит държавата. Още сте КУМОНИСТИ😁Комунисти. Вашата цел е да грабите и лъжите безсрамно. И като идеите в Евро парламента, освен да цоцате Евро на готово без да работите, какво ще направите за България чак пък толкова бре нещастник.
  • 15 Прав е , ама до някъде професора !

    11 1 Отговор
    Кой да я Обсеби тази България ? Румен Гечев - прост пък му се е/е !
  • 16 Ха ха

    9 1 Отговор
    Комунистите са най голямото зло на този свят след сатаната те са неверници не вярват в бог а какво очакваш от такива хора нямат страх.
  • 17 Николай

    9 1 Отговор
    Той нали е преподавател в УНСС дето объркаха сметките за строежа с 7,5 млн.
  • 18 месара

    6 1 Отговор
    на другарите само битки са им в главите, на тях битки им дай, особено когато се "борят за доброто на народа"!
  • 19 Шаран БГ

    7 1 Отговор
    Има сериозно разминаване между казаното от Гечев и написаното в подзаглавието !!! Ние си го знаем, че е професор по разсипването на икономиката на България. Знаем, че може да накара още 2 милиона да напуснат страната. На това е способен. Сега, като всички мераклии за ложите на Европарламента, единствената му цел е месечната плата там, плюс всички допълнителни облаги. НО НЕ Е ИМАЛ НАГЛОСТТА да каже: "Парите от работниците НИ в чужбина" . Като че ли той ги е изпратил да работят там. ТОЙ ГИ ПРОКУДИ, КАТО ГИ ИЗХВЪРЛИ НА УЛИЦАТА БЕЗ РАБОТА, БЕЗ ПРЕПИТАНИЕ, за тях и семействата им !Раздал го е по-кротко : "........преводите на работещите в чужбина към близките им в..........." Но все пак е вътрешно щастлив - част от тези пари се оказват и в неговия дълбок джоб.Че не е добър човек - ние си го знаем. Моля Ви не преиначавайте думите на такива типове и допълнително да ги маскарите. Колкото са - то им стига !!!!
  • 20 Илинойс

    2 9 Отговор
    Гечев е ерудиран икономически експерт, за разлика от неграмотните одиозни и първични герберски илитерати и апартаментаджии! Всички българи се "къпят" в благоденствието на Тиквата! Това падение трябва да спре, колкото се може по-скоро!

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 filo

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "Илинойс":

    Ти да не си сина му бе. Питам, защото явно не помниш виденовото правителство. Или пък си руски духач.
  • 23 Т-34

    4 0 Отговор
    Бягай в ЧЕРВЕН БРЯГ да береш чушки.
  • 24 Гечев

    4 1 Отговор
    пий си лекарствата редовно, може да се чувстваш добре,на свобода си, дори може и да спреш да ръсиш глупости. Аз лично мисля, че отдавна си за панделата.
  • 25 Неутрален

    6 1 Отговор
    Много е нагъл.
  • 26 Диамантената ръка

    0 0 Отговор
    Изчезвай
  • 27 безпартиен

    0 0 Отговор
    Това,което комунист ти обещае,никой не може да ти го даде!А бивши комунисти няма!
  • 28 Валентин Ангелов

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Абе тъпако , направи го Сорос , за да свали Жан Виденов.Това беше единственото Българско правителство , което защитаваше Българското.И недейте да пишете глупости , Боклуци.
  • 29 Цар Вул

    0 0 Отговор
    Тук има страшно много тъпунгерски приказки от "Хиляда и една нощ"!!Ако ми кажете кой управлява Бълхария от 10/ДЕСЕТ/години
    и колко бълхари са напуснали през това време България ще го черпя с най милото ми!!Защо сравнявате един ПРОФЕСОР с една
    Т И К В А завършила П У Ц/професионален учебен център/Симеоново????Нерде София нерде Багдад?!?!?!Драскайте си простотиите но знайте,че"ПИЛЦИТЕ СЕ БРОЯТ НА ЕСЕН!КАЗАХ!!
    Доколкото знам/и то малко повече от Вас тъпунгери/ КОМУНИСТИТЕ/измряха,но останаха техните наследници - ГРОБ-
    арите!!!!!!!!!
  • 30 toko

    0 0 Отговор
    Един завършен глупак ! Друго нямам за казване !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове