Last news in Fakti

30 Май, 2019 18:50 3 748 20

Симеонов видя връзка между оставката на Цветанов и новозакупената ТЕЦ "Варна"

  • валери симеонов-
  • оставка-
  • цветанов

В ГЕРБ оставките по принцип са принудителни, заяви лидерът на НФСБ

Симеонов видя връзка между оставката на Цветанов и новозакупената ТЕЦ "Варна" - 1
Снимка: БГНЕС

В нашето коалиционно семейство има някакъв друг член- задкулисен, след като Цветанов откъсна електорат от ДПС в смесените общини, той беше освободен от работа. Това каза пред журналисти лидерът на НФСБ Валери Симеонов във връзка с оттеглянето на Цветан Цветанов от ръководните постове в ГЕРБ, съобщи "Фокус".

"Не ми е работа да коментирам кадрови решения на други партии. Това си е тяхно право, тяхно решение. За мен е изненада, защото аз смятам, че досегашните резултати на ГЕРБ до голяма степен се дължат на неуморната дейност на Цветанов. То не само на тези избори. Практически в цялата история на ГЕРБ Цветанов има своето място като човека, който организира структурите и извършва цялата дейност по подготовката и организацията на изборите", заяви Симеонов.

На въпрос защо Цветанов се оттегля, Валери Симеонов коментира: "В ГЕРБ оставките по принцип са принудителни. Няма доброволно подаване на оставки. Там има оставчване. В случая става въпрос за оставка, която е поискана от Борисов. Въпросът е защо е поискана. Не съм много опитен политик, но за мен например е показателно, че след като лично Цветанов постигна много сериозни пробиви в смесените общини и откъсна доста сериозен електорат от ДПС, той беше освободен от работа. Това говори за една предполагаема връзка между Бойко Борисов и ДПС. Това всичко е в сферата на вероятностите и не е добре за България, защото в такъв случай нашето коалиционно семейство си има някакъв друг член - задкулисен", каза още Симеонов.

Той посочи, че вижда връзката между оставката на Цветанов и новозакупената ТЕЦ "Варна" от Ахмед Доган. Според него отстраняването на Цветанов е подозрително.

На въпрос дали промените в ГЕРБ ще доведат до промяна в голямата коалиция, той посочи, че отношенията се определят от коалиционното споразумение, което е подписано от Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Патриот

    46 4 Отговор
    МАФИЯ, МАФИЯ, МАФИЯ, МАФИЯ, МАФИЯ !!!
  • 3 Мислител

    39 2 Отговор
    Цветанов,бойко,нинова,пеевски,станишев,доган какво значение има кой. Само ак 47 прави хората равни.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Варна

    29 5 Отговор
    Цвъки се издъни за да не бъде ровено повече и да не се настоява за разследване и разбира се затвор, го отстраняват като Московски. Ще му бъде предложено топло място и ще си остане с 6-те апартамента и офшорните сметки. Освен това вероятно ще продължат да го ползват за куриер на "таксата спокойствие"
  • 6 партийни страсти

    18 3 Отговор
    След толкова любовни обяснения от Валерката няма да се учудя, ако вземе Цвичката на "работа" в НФСБ ?
  • 7 Загрижен

    27 2 Отговор
    Спомнете си заканите на Пеевски към Цветанов,явно са започнали да се сбъдват.
    Има нещо гнило и в България!

    Коментиран от #9

  • 8 Пешо

    17 6 Отговор
    Цвъки е отмъстителен тиквонии ще получи достоен отговор ще бъде много интересно аз залагам на Цвъки
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Разсилният

    8 2 Отговор
    Е Цветанов , които обикаля, бие тъпана и чете каквото му е казал вожда!
  • 11 Не му стига пипето,

    10 1 Отговор
    На Цветанов , създаде партийната структура, на ГЕРБ! Друг, или други, са в създали, ако реално има такава, дори на нивото на ОФ, както на БКП и БЗНС, през соца! Колко спортисти могат да напишат протокол? Цецо не е изключение!
  • 12 Медийни герои,

    5 0 Отговор
    Са Цветанов и Пеевски, и не само те в политиката!
  • 13 Бай Митьо

    12 3 Отговор
    Симеонов, ТИ сега започна да говориш за Другите, а за себе си какво Ще ни кажеш?????
  • 14 Ако

    5 3 Отговор
    сега Цветанов се разприказва?Не ми се мисли какво ще стане
  • 15 Село овчи дол

    5 1 Отговор
    Откъснал е електорат от нашето село затова e подал оставка
  • 16 Усмивката

    4 1 Отговор
    Абе що се получава така. Когото изхвърлят вмигом сякаш се събужда от медикаментозна кома.Друг човек.Вижда добре.Чува много правилно.Един от нас.
  • 17 Българин

    6 3 Отговор
    Това може би е краят на ГЕРБ, защото Боко затъпя като кратуна и без Цецо /хитрия политик/ не може да съществува ГЕРБ. А и той е основателят му, така че чакаме и там разпад като БСП.

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Грую

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    Тъкмо напротив! Това е ново начало за ГЕРБ. Опипа почвата с един апартаментен скандал, който вероятно е направен нарочно. какво се случи на практика. Ами първо отвлече се вниманието на обществото към един човек от 18 години в политиката, организатор на първа линия в партията, важна фигура, но вероятно вече уморен и изхабен с натрупани грешки и проблеми. В крайна сметка се оказа, че му липсвали някакви си 119 хиляди лева. Ами на фона на това, което се окраде и се краде в момента в България ако само за това го разследват най-вероятно ще трябва да го канонизират за светец. Освен това апартаментите за от миналата година защо чак сега преди евроизборите ами не за местните избори примерно? А кажете ми де? Защото евроизборите са ала-бала. Там каквото кажат депутатите на големите държави, които плащат сметката, това става. От местните избори обаче зависят всички други избори. Защото когато кметът е твой и ти правиш политически назначения на хора, които знаят че от това да гласуват за теб до 9-то коляно на изборите зависи да взимат всеки месец аванс и заплата, то тогава при ниската избирателна активност нямаш проблем да спечелиш които си искаш избори та ако ще и десет Цветановци да хванеш с апартаменти и да изпъдиш от партията. Според мен тази предизборна кампания си беше направо за Народния театър и не само тази. Нагласени компромати и грозен политически театър за да мже който трябва да краде спокойно!
  • 19 Реалист

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    асанчо, ще има да почакаш още поне 10-на годинки а дотогава най-вероятно ще си студен и заровен. мераци на изкукали пенсионери или "пенсионерски страсти"... хахахахаха...
  • 20 ДОКО

    4 1 Отговор
    ДАЛАВЕРИ СИМЕОНОВ ВИДЯ ЧЕ ИЗТЪРВА ОЩЕ ЕДНА ДАЛАВЕРА И СЪРЧИЦЕТО МУ СЕ СВИ КАТО НА ВРАБЧЕ..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове