Last news in Fakti

31 Май, 2019 14:12 2 697 27

Три деца в болница след взрив на граната в Силистра

  • деца-
  • ранени-
  • граната-
  • силистра

Осколка от взривената граната ранява две момченца и едно момиченце от детска градина „Иглика – 2“

Три деца в болница след взрив на граната в Силистра - 1

Досъдебно производство по повод инцидент с три деца, пострадали при демонстрационно взривяване на светлинно-звукова граната, ръководи Районната прокуратура в Силистра.

Днес около 11 часа на стадион „Доростол“ в Силистра полицията в града е извършила демонстрация по залавяне на престъпник във връзка с 1 юни – Деня на детето. Проявата е била заключителна по програмата „Ваканция, здравей“, която се провежда в детски градини и училища от Дулово, Тутракан и Силистра. На стадиона по време на инцидента са присъствали около 300 деца, а районът е бил отцепен с оглед безопасността на присъстващите.

Осколка от взривената граната ранява две момченца и едно момиченце от детска градина „Иглика – 2“, които са се намирали на разстояние 50 метра от мястото на демонстрацията. Няма опасност за живота им. Двете 6-годишни момченца са получили обгаряния по крайниците, оказана им е спешна помощ и са били освободени. Момиченцето, което също е на 6 години, е транспортирано в Русе, тъй като е с обгаряния между 10 и 20 процента по гърдите, краката и врата.

В момента се извършва оглед на местопроизшествието от следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Силистра. Досъдебното производство се води по член 338, ал. 3 от НК, който ангажира наказателната отговорност на всеки, който при работа с взривни вещества причини по непредпазливост телесни повреди на едно или повече лица. Предстои назначаването на съдебно-техническа и съдебномедицински експертизи за установяване причините за инцидента.

Над 500 деца наблюдаваха демонстрации на тактическото звено за бързи действия в силистренската полиция. Те бяха част от детското състезание под наслов „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“ организирано от Областната дирекция на МВР, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Превантивно-информационният център по зависимости при община Силистра. Проведе се с участието на петокласници от четири училища в областта. Инициативата е заключителен етап на дейностите по Националната програма „Работа на полицията в училищата“, в рамките на която децата усвояват модели на безопасно поведение, учат се да уважават и спазват реда и законите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Здравей ваканция

    16 3 Отговор
    Здравей ваканция организиране Ваканционно взривяване на детска градина Здравей България Аз съм бате Бойко с меката пишка да
  • 2 Готин ама не съвсем

    24 2 Отговор
    Няма какво да се разследва, а всички полицаи и техните ръководители уволнени и дадени под съд! Вече и собствените си деца почнахме да избиваме! Егати простотията и тъпата ГЕРБЕРАСТИЯ!
  • 3 русенец

    20 0 Отговор
    Горките ни полЮцаи, за нищо не стават милите!:(
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ивайло

    12 0 Отговор
    Ваканция здравей, та в болницата! От играчка - плачка! Само ми е много чудно как от сигнално-звукова граната е хвръкнала осколка, като не е бойна (осколъчна)???

    Коментиран от #13

  • 6 Обикновен човек

    16 0 Отговор
    Е тоя цирк го няма никъде по света ,не дай си боже да стане воина тия дето трябва да ни защитават ще се изпотрепят един друг малоумници как може да се правят подобни демонстрации пред деца?Всичко може да се обърка в всеки един момент
  • 7 гроб

    13 0 Отговор
    МАЛОУМНИЦИ!!!!!
  • 8 прокурор

    15 1 Отговор
    По-голяма тъпотия от това не бях чувал - да се прави на деца от детската градина демонстрация по залавяне на престъпник. Всички тия, като се започне от шефа на полицията та до последните изпълнители, вкл. малоумника, на който му е хрумнала идеята, заедно с шефа на просветата, директорките на градините и детските учителки, всичките до един на съд!
  • 9 666

    5 0 Отговор
    Тия примадони и за демонстрации пред дечица не стават. Закривай....
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гарантирано от ГЕРБ

    8 0 Отговор
    Дебили герберски, ( всички шефове на полицията в Бг. са членове на Шайката ГЕрП ) по добре да бяхте използвали гранатомет по обезвреждане на терориста. Никъде, в никоя държава, дори и в четвъртия свят не се прави подобна демонстрация пред деца от детска градина и то с бойна граната! Боже Пази България !!!
  • 12 Николай

    6 0 Отговор
    Всеки път ченгетата правят по някоя тъпотия. Преди два месеца сами се обгазиха с лютив спрей. сигурно има и други простотии ама не се сещам.
  • 13 Николай

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ивайло":

    То и от пиратка или миниум/бял бронз може да има осколка.
  • 14 Тикво

    7 0 Отговор
    Следващият път демонстрациите на взривяване на гранати и залавяне на престъпници ги правете в парламента.
  • 15 Дабрин Керестелиев

    5 0 Отговор
    Кой е човекът,който прави детски празник с такива демонстрации?
    Няма ли детски приказни герои- мечета,зайчета,пиленца,патенца, а ги забавляваме с това, което във всички новинарски емисии се показва ежедневно? Нали трябва да възпитаваме децата в доброта а не в насилие!!!
  • 16 Димитър

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Тук трябва съд, съд до дупка, и съд за милиони!!! Не знам кой е отговорника решил, че е добра идея да се показва полицейска акция на 6 годишни деца!!! Абе вие нормални ли сте, бе скотове?!?! Това ли ви дойде на ум за празника на детето - полицейски екшъни?!?! Няма ли соопаркове за вас, излети в природата, или най-обикновенно представление с клоуни и фокусници? Това са ДЕЦА БЕ ГОВЕДА!!! Те не обичат полицаите и силните гърмеци, децата обичат животни, палячовци и фокусници, захарен памук и шоколадчета, не гранати! Малоумници!!!!

    Коментиран от #18, #27

  • 17 Добрин Керестелиев

    2 0 Отговор
    Мисля, че не трябва да осъждаме тези, които са изигравали театър подходящ за деца между 16 и 18 години, а за тези които са организирали празника на 8-10 годишни, с такъв вид забавления.Няма ли кой да покани актьори от прекрасния театър ???
    НАКАЖЕТЕ ОРГАНИЗАТОРА НА ДЕТСКИЯ ПРАЗНИК!!!

    Коментиран от #23

  • 18 Тотал

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Димитър":

    Признавам, учудвам се на съчетанието Ваканция здравей, с демонстрация на ГДБОП по залавяне на беглец? Идеята за показно не е лоша, но повода е някак несъвместим по идеи. Оперативните е трябвало да ползват халосни гранати или нещо пиратки за да развесели децата. Полицията има нужда от някой като Джеки Чан за демонстрациите. Човека вече е еталон на хумористичния екшън.
  • 19 добруджанец

    2 0 Отговор
    Какво се чудите-в сс останаха калинии, администрация,данъчни.Всичко навързано. Там се влиза на работа само с смч.Другите жители са пенсионери и цигани
  • 20 анонимен

    0 6 Отговор
    Що просто не млъкнете всички, като нямате какво умно да кажете? Това, че малките пишлегари не са спазили наредбите за ограничение си е техен проблем. Полицията ги е предупредила да се отдръпнат, но те не са послушали. Служителят няма никаква вина за случилото се. Граната се пръска и хвърчи непредсказуемо. Няма как да знаеш накъде ще тръгне след взрива. А на въпроса кой глупендер е решил, че ще им е интересно, питайте децата си (момчетата) какви игри играят. На бас, че 70% ще кажат CS:GO, GTA или CoD. Какво представляват тия игри сами разучете. Иначе от хора от публиката знам, че демонстрацията е била превъзходна. Всички са се кефили. Тъй, че стига хейтихте полицията и ГЕРБЕРАСТИТЕ, дето нямат нищо общо в случая, а научете децата си да слушат какво им се говори.
  • 21 Ryty

    5 0 Отговор
    Гербаджийски назначения в мвр
  • 22 1234

    2 0 Отговор
    Ченгета нападат деца с гранати!
  • 23 айй стига бее..!

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Добрин Керестелиев":

    От къде пък да знаят организаторите за случилото се ...баба Ванга ли са..?Виновен е този който дал идеята.
  • 24 аяая

    1 0 Отговор
    Трябва да има наказани ... дано случая да не се потули и децата да се оправят бързо!
  • 25 mi ta ka

    0 0 Отговор
    Бащата на Тита замесен ли е пак ?.
  • 26 Силистренски сеирджии

    0 1 Отговор
    Драги съграждани нали сте отишли за сеира получили сте си го.. Никой не е казал че няма да участвате в самия сеир обаче тъпи селяни комплексирани
  • 27 Мишко

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Димитър":

    Говори за себе си.. Аз от 5 годишен обичам гранати оръжия взривове и изстрели не всички са се родили мишоци и са потомци на мишоци като тебе! Захарни памуци вика клоуни.. Дебил.. Преиди години (на 12 бях) ходих на скаутски лагер та там ни спретнаха лазене в калта при жабите щафетни игри мизерия походи огньове палатки.. те това е кефа и същевременно супер възпитание (морално и физическо) за едно дете (особено днещните деца) не някакви глупости къде викаш ти
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове