Last news in Fakti

2 Юни, 2019 19:00 2 417 53

В "Гейропа" едва ли би им хрумнало да възпитават децата с гранати

  • силистра-
  • гейропа-
  • гейове-
  • деца-
  • семейство-
  • граната

Непонятно защо в един български град са решили, че децата трябва да знаят как избухват гранати

В "Гейропа" едва ли би им хрумнало да възпитават децата с гранати - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Заведете ги тези деца в картинна галерия или на опера. Вземете ги в музея или на екскурзия в планината. Покажете им залеза. Заведете ги в библиотеката или на концерт класическа музика. Вместо това обаче в един български град решили да им правят полицейска демонстрация. И да гърмят гранати.

Какво ще научат децата от това? Че има престъпници? И че полицията може да ги обезвреди със сила? Ами че те това отдавна си го знаят от телевизора вкъщи, който не ги занимава с нищо друго, освен с престъпления. Организаторите на екшъна в Силистра навярно са вдъхновени от патриотичното, мъжествено възпитание, което излезе на мода в Русия под управлението на Путин. Нали и там деца в предучилищна възраст маршируват в униформи, а батковците им стрелят с калашници и копаят землянки.

„Децата трябва да са подготвени за живота", казват апологетите на това възпитание. Добре, но нима това е животът, в който искаме да живеят нашите деца? За това ли ги готвим: да живеят в насилие и война?

Няма нужда от подвизи и героизъм

Умиротвореният, миролюбив съвременен свят изолира насилието в специални места. Детето няма нужда да се учи на подвизи и героизъм, защото отговорностите за сигурността са обществено разпределени – на армията, на полицията, на пожарникарите, на спешната медицинска помощ. Няма нужда децата да знаят как избухва граната, още по-малко пък – да получават рани от нейните осколки. По-добре е да се научат да четат и пишат, да смятат, по-късно да програмират и проектират. А да опознаят насилието – за това винаги ще имат време. Дано обаче не им се налага.

И понеже стана дума за Путинова Русия: Та нали именно от там в България дойдоха всички нелепости за джендъра и децата, които уж били отнемани от родителите им в Норвегия, за т.нар. Гейропа или християнските ценности, които трябвало да браним активно.

Оказва се обаче, че не в Норвегия децата стават жертва на гранати. Защото там едва ли някому би хрумнало да „възпитава“ малките с кръвожадни демонстрации. Там сигурно биха ги завели на опера или в картинната галерия.

Автор: Александър Андреев


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЮЖЕН ВЯТЪР - ВОЙНИК ОТИВАМ

    58 5 Отговор
    Ще знаят и друго трябва да знаят как се борави с оръжие! Като истински спартанци да знаят как се воюва и утре на пазара като им изскочи някоя чалма с нож да знаят как да му извадят очите преди да ги е набол!

    Коментиран от #3, #28

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Анти нафталин

    13 51 Отговор

    До коментар #3 от "електрокариста":

    Ти ли ще ги храниш в тая казарма бе, щото аз нямам намерение да работа за сулю и пулю, не стига , че съм роб тука да ви работим и за пенсиите. аман от дърти нафталини разни. що не идете да си копате градините и нивите и да не се бъркате вече в живота на младите

    Коментиран от #5, #32

  • 5 Бесен Язовец

    44 9 Отговор

    До коментар #4 от "Анти нафталин":

    Тогава ще ги пращаме на курс по маникюр и педикюр и вежди! Съгласен ли си? Там на курса се самоизхранват!

    Коментиран от #7, #21

  • 6 Bulba

    30 2 Отговор
    А , някой случайно да си спомня филма ,,Хлапето" с великия Чарли Чаплин ! Е , DW е точно като детето от филма което ,,скрибуцаше" под прозорците на хората за да го замерят с някое желязо за скрап!
  • 7 Анти нафталин

    6 31 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Въобще не ми дреме къде ще ги пращате, достатъчно е да НЕ се отразява на моя джоб

    Коментиран от #9, #11, #36

  • 8 да наистина

    29 5 Отговор
    там ги възпитават как да мастурбират на 1 г и как пишките се ползват само за мъжки ануси ;)
  • 9 ха ха ха

    21 3 Отговор

    До коментар #7 от "Анти нафталин":

    ти имаш пари само за асансьори, не за охрана - кажи им ;)
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 електрокариста

    37 2 Отговор

    До коментар #7 от "Анти нафталин":

    вместо да хрантутим циганоро ще подържаме войската
  • 12 Borislav Popov

    50 2 Отговор
    Какво общо има Русия и Путин с нашата изцепка ? В русия хвърлят ли гранати в детска градина ? Русия ли пуска приказките за отнемането на деца в Норвегия ? Автора що не пита Българина дето му взеха децата и не го пускат вече там ?!!
  • 13 Borislav Popov

    39 1 Отговор
    Тая статия на Дойче веле - пропаганда или заключение ? Смесват всичко в един казан пък каквото излезе накрая ! После пак вървете им вярвайте на новините.
  • 14 Усмивката

    2 6 Отговор
    Ние от „ Бейропа” пък ши праим квот си знаеме.
  • 15 Студент Анти нафталин

    3 29 Отговор
    Като ученик работех за да си купя учебници и да изуча, сега като студент бъхтя като вол пак за да мога да уча, на лекции и на изпити ходя гладен и жаден за да има пари за университетчетата, учел съм в най-големите студове и дъждове по столичните спирки само защото не са ми стигнали парите за квартирата, и това е вече 4-та година, мъчението не може да сравни ама въобще с вашите двугодишни казарми дето се ми се хвалите, че сте държали пушки и кой знае какви други генг-бенгове сте правили. И всичко го правя само защото науката ще спаси човечеството, докато тия вашите примитивни методи само ще го затрият

    Коментиран от #24, #26, #34, #37, #42, #46

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Порно

    17 0 Отговор
    Сашка спазва принципа на Дойче Веле - за България или лошо или нищо. И щерка му е на тлъста заплата в Еврокомисията. И ива нахалството да се сравнява с Бритни Спиърс. Може би и тя има нужда от специализирано лечение.
  • 18 Куче на исляма

    22 1 Отговор
    Няма нужда в гейропа да ги учат с гранати, те си имат мюсюлмани терористи за тая работа.
  • 19 непознат

    4 13 Отговор
    Абе,незнам защо,но „гейовете“в Европа имат повече деца,от „мъжете“ в България! Нещо объркано има!
  • 20 Morgoth

    3 16 Отговор

    До коментар #3 от "електрокариста":

    Яд те е, че ти си загубил година, че може и повече от живота си без да се сдобиеш с нищо ценно и сега искаш и новото поколение да страда по същия безумен начин? Или пък изобщо не знаеш за какво говориш, защото ти самия не си бил там? Както и да е, няма да ти се сбъдне желанието - казарма няма да има!
  • 21 Morgoth

    5 16 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Ако много държиш можеш да ги пратиш на курс по боравене с оръжие - за една седмица ще научат повече отколкото се учеше за година казарма. Че може и да стрелят за разлика от много от връстниците ми, на които са им давали от 2 до 20 патрона в новобранския център, а след това само са лъскали пушката ... че и другата пушка.

    Коментиран от #29, #38

  • 22 Eleonora

    23 0 Отговор
    Непонятно пък, как в Западна Европа са решили още от дет.градина да възпитават най-малките в смяна на стереотиповете- момченца да играят с кукли, а момиченца с коли?! Непонятно как в Западна Европа са решили ОЩЕ В ДЕТСКАТА ГРАДИНА (чрез т.нат джендър образование)да възпитават децата в насърчаване на сексуалните игри още от детска възраст, да ги възпитават, че хомосексуалността е нормална опция и пр.(за съжаление това е реалност в редица държави от Зап.Европа). Както няма нужда децата да знаят как избухва граната, така няма и нужда да знаят още от крехка възраст тези извратености, щото и двете са пагубни за психиката им, и двете оставят рани в психиката им!!!
  • 23 Фен

    19 0 Отговор
    Когато преписвате Дойче веле, пишете"платен репортаж", да не кажа "хибридна война"
  • 24 Borislav Popov

    24 1 Отговор

    До коментар #15 от "Студент Анти нафталин":

    Когато имаше казарма - влизаха момчета , излизаха мъже ! Мъже които можеха да вземат решение , които можеха да работят в колектив ! Излизаха мъже които уважаваха дисциплината. Излизаха мъже които създаваха семейства и деца ! Държавата стана 9 милиона. Сега едни мекушави лигльовци. Спряха да се женят и да гледат деца. Не поемат отговорност. От как няма казарма населението намалява прогресивно и е на път да се затрием като нация.
  • 25 Иванов

    13 1 Отговор
    Не искам да съм вулгален, но тези германци защо не си правят голфовете, ами се занимават и с пропаганда в която след Гьоринг хич ги няма никакви.))))
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 куку руку ку

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "ЮЖЕН ВЯТЪР - ВОЙНИК ОТИВАМ":

    Ти зАрежи тези чалми, ами тъкмо си викам "Урааа и дръжки веле написали добра статия" и се натъквам на путинова Русия.
  • 29 Бесен Язовец

    12 1 Отговор

    До коментар #21 от "Morgoth":

    Ако си служил щеле да знаеш че основното задача на войника е да се научи да се подчинява на заповеди а не да спори етап 2 е да се маучиш на ред и дисциплина етап 3 е да се научиш да стреляш! За за 7 дни не се учиш на етап 1-2-3! Иска се време. Караха ме да скубя тревички и аз им казах-що да ги скубя като те отново ще израстат? Ротния ми каза защото така съм казал!

    Коментиран от #43

  • 30 Lonecheer

    12 1 Отговор
    Като видя нещо написано от Дойче Веле и ми се повръща. Това са рядко миризливи изпражнения на Сорос .
  • 31 Lonecheer

    1 0 Отговор
    Служил ли си някъде ? Какъв род войски си бил ?
  • 32 Lonecheer

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Анти нафталин":

    Вместо да хрантутим 420 партии и един милион цигани ще храним армията защото без нея практически държавата не съществува.
  • 33 DW сами си го слагат

    9 0 Отговор
    В Гейропа им хрумва да ги водят по гейпаради - снимки за доказателство в интернет колкото искаш
  • 34 Явно не ти се отдава ученето

    13 0 Отговор

    До коментар #15 от "Студент Анти нафталин":

    Не искам да те обезкуража, напротив. Малцина са младите, които полагат систематично усилия в дадена посока, така че кокото и да ти е трудно, не се отказвай. Но не всичко е за всеки. Ти самия, въпреки че имаш дисциплина, може да не ставаш за войник, но грешно смяташ, че някой се оплаква от двете години в казармата. Доказано е, че дисциплинираните организации са по-способни в случай на нужда да предприемат правилните действия за да се запазят и продължат. Естествено, грешки могат да се допускат, но е и нужно в конкретния момент да има кой да вземе правилното решение. В една разпасана шайка, нито има авторитет, който да вземе решение, нито има кой да слуша.
  • 35 Чилбер

    14 1 Отговор
    Всяко общество се гради върху три инструкции : семейство, училище и казарма за мъжете а за жените раждане и възпитание на поколението. Без тези неща държавата изчезва а народа загива. Не съм видял мъжки гъз да дава поколение или кръвосмешение да роди нормални хора.
  • 36 no name no face no number

    11 0 Отговор

    До коментар #7 от "Анти нафталин":

    Пенсипнерите са си изработили пенсиите пич, ти плащаш на крадците, не на пенсионерите, защото крадците им откраднаха вноските. Да си знаеш, че май си зле информиран
  • 37 Бачо Киро

    14 1 Отговор

    До коментар #15 от "Студент Анти нафталин":

    Никой не ти е виновен, че си прост цървул. Я да те питам, като е такава тъпотия казармата, защо в Швейцария ВСИЧКИ минават казарма и дори до 65 годишна възраст имат зачислено оръжие, което държат в къщи. Дали ти, дето не можеш да си платиш яденето и спането, си по-умен от тях? Голяма работа направил, учел и работел.... Само ти си, ще знаеш... Ако беше ходил казарма, нямаше да си такъв ревльо...
  • 38 минаващ

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Morgoth":

    Ех, някой навремето трябваше да варди тия складове с въоръжение, дето сега ги няма, щот' ни защитава Нато. Или ако ги има, ги пазят разни дядки с дебели лупи, Паркинсон, Алцхаймер и пр.

    Коментиран от #44

  • 39 Студент

    2 6 Отговор
    Оо не господа, това са ваши мнения, които са верни само наполовина, има далеч по-ефективни начини да научиш някого на ред и дисциплина, но няма достатъчно мозъци за да го осмислят и няма такива, които да се решат да го приложат. Най-лесно ви е да ни бутнете в казарма, защото примитивния разум само това може да измисли, а не, че това бил единствения ефективен метод. Дай да чешем егото ви, че не може да спите нощем, нали така ? Вашето време приключва, приемете поражението си, така или иначе сами сте го допуснали, а такива като мене, не са ви виновни. Живейте си живота, и не ми налагайте нафталинените си ценности. Сбогом

    Коментиран от #41

  • 40 Радул

    5 1 Отговор
    Разбира се, че трябва да имат представа и от такива неща, особено момчетата. Не е нужно непременно да има казарма, но синовете на този народ трябва да бъдат възпитавани като мъже, а не като путьовци.

    Коментиран от #49

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 NikNay

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "Студент Анти нафталин":

    Гледам ти правописа и граматиката и ми става ясно, че няма никакъв шанс до си студент, дори ми е трудно да си представя, че имаш нещо повече от осми клас . . . . .
  • 43 Morgoth

    3 4 Отговор

    До коментар #29 от "Бесен Язовец":

    Служил съм и не са ме научили на подобна дисциплина. От всяко дърво свирка не става, както и от мен безволево същество сляпо подчиняващо се на някакъв фатмак. В замяна на това сега съм много повече от обикновен войник, а днешния свят има нужда от хора като мен, а не от държипушковци служещи за пушечно месо.
  • 44 Morgoth

    3 4 Отговор

    До коментар #38 от "минаващ":

    Абсолютно вярно - основната ни дейност беше да пазим складове. В единия вече имаше само скрап, но пък и циганите имаха мерак за нея. Това си мечтаят днешните конспиратори - да има кой да им пази скрапта в която биха превърнали цялата държава. Ама в този червен форум не можеш да им обясниш, че вместо това младите биха могли да правят кариера, да творят, да печелят пари и да плащат данъци за техните пенсии. Но не, те искат да ги натирят в калта, да има натрият носовете, че да не мислят за нищо и да се подчиняват сляпо на идиоти като тях самите.
  • 45 Morgoth

    3 3 Отговор

    До коментар #27 от "Дойче Зеле":

    И едното е грешно и другото. Грешно е също да приравняваме Европа с гейските изцепки и експерименталната безполовата детска градина в Швеция. ЕС е място на свобода, където може да съществуват тези извращения, но също така може да съществува и "Третият път" - една определено неонацистка партия. Именно заради тази свобода всички, които пишат тук не са били посетени от полицията, защото при соца, ако имаше такива коментари и посмееш да кажеш нещо срещу линията на партията - Белене те зове.

    Коментиран от #47

  • 46 Morgoth

    2 4 Отговор

    До коментар #15 от "Студент Анти нафталин":

    Моисей ги е водил из пустинята докато измрат всички с остаряло мислене за да могат да изградят един нов свят, който не помни робството. Докато не измре сегашното поколение откърмено със соца мисленето ще е такова - казарма, дисциплина и партията водач. Учене? Че за какво ти е учене, Бай Тошо да не беше учил? Това са хората които и в момента определят бъдещето на България, защото младите масово се изнесоха.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Morgoth

    4 2 Отговор

    До коментар #47 от "Дойче Зеле":

    Третия път по затворите ли са? А Алтернатива за Германия? Но дай да видим колко хора са лежали по затворите заради час по сексуално обучение. ................... Иначе си прав, че крайно левите се опитват да наложат цензура над недоволните от новите политики и последните години свободата в Германия намалява, именно затова тези две партии трупат поддръжници. Европа не е идеална и няма как да бъде, но свободата безспорно е много повече отколкото имахме преди нея.

    Коментиран от #52

  • 49 Минал през Казармата

    4 3 Отговор

    До коментар #40 от "Радул":

    "Истинският мъж" се държи раболепно, като пълен подлизурко, когато пред него стои вишестоящ. "Истинският мъж" е готов да смачка всеки по-слаб само за да демонстрира на останалите, че той е по-истински от тях. "Истинският мъж" гледа само как да скатае и не се интересува работата да е свършена, освен ако вишестоящият не го гледа точно в този момент. Когато му е скучно и случайно се окаже, че наоколо няма по-силен от когото да се крие "Истинският мъж" се забавлява като обучава на дисциплина по-неистинските мъже чрез всякакъв вид извращения от сорта мерене на плаца с кибритена клечка. Ако това на което учи казармата е идеала за истински мъж, то май по-добре да си останем женствени.

    Коментиран от #50

  • 50 Радул

    1 1 Отговор

    До коментар #49 от "Минал през Казармата":

    Явно не си прочел добре това което коментираш щом като толкова много наблягаш на казармата. И явно не би могъл да разбереш за какво всъщност става дума.
  • 51 Мухахай

    2 4 Отговор
    В коя казарма се ставало мъж бе аахахах , в казармата първата работа беше да ме научат на унижение , втората да ме научат как да съм домакиня, 70% от цялото ми пребиваване беше с метла, лопата, парцал с кофа, сапунки миене, триене , имаше 2-3 пъти залягане на УТП-то и една стрелба 30 патрона ми дадоха и това беше. Ама същинска загуба на време. Та не ми е ясно как домакинската работа ме е превърнала в мъж. А бе вие да не сте изтрещяли уе

    Коментиран от #53

  • 52 Дойче Зеле

    3 0 Отговор

    До коментар #48 от "Morgoth":

    Или не ди наясно или се правиш на улав. Политическите затворници в Германия са над 260 души. Има около 50 души с доживотни присъди само в Щутгарт. Европа не била идеална - Европа е мъртва и само чудо може да я спаси от еврейско - ислямския терор. Педофилията в Белгия и Холандия е издигната на пиедестал. Срещу Министър Председателя на Нидерландия има 17 жалби за посегателства над малолетни момченца а никой не смее да го пипне. Шефът на полицията в Белгия се разхожда с рокля и редовно го клатят разни черни манафи а ти ме убеждаваш колко е хубаво. Ела в Мехелен, Велвет или Шаербек да се насладиш на европейската култура.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.