31 Май, 2019 19:33 4 309 29

Маринов уволни директора на полицията в Силистра

  • младен маринов-
  • граната-
  • осколка-
  • силистра

Осколка от взривената граната ранява две момченца и едно момиченце от детска градина „Иглика – 2“

Маринов уволни директора на полицията в Силистра - 1
Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Младен Маринов уволни директора на полицията в Силистра Юлиян Караславов, съобщи Блиц.

До наказателната мярка се стигна заради инцидент с граната. Днес около 11 часа на стадион „Доростол“ в Силистра полицията в града е извършила демонстрация по залавяне на престъпник във връзка с 1 юни – Деня на детето.

Проявата е била заключителна по програмата „Ваканция, здравей“, която се провежда в детски градини и училища от Дулово, Тутракан и Силистра. На стадиона по време на инцидента са присъствали около 300 деца, а районът е бил отцепен с оглед безопасността на присъстващите.

Осколка от взривената граната ранява две момченца и едно момиченце от детска градина „Иглика – 2“, които са се намирали на разстояние 50 метра от мястото на демонстрацията. Няма опасност за живота им. Двете 6-годишни момченца са получили обгаряния по крайниците, оказана им е спешна помощ и са били освободени.

Момиченцето, което също е на 6 години, е транспортирано в Русе, тъй като е с обгаряния между 10 и 20 процента по гърдите, краката и врата. В момента се извършва оглед на местопроизшествието от следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Силистра.

Досъдебното производство се води по член 338, ал. 3 от НК, който ангажира наказателната отговорност на всеки, който при работа с взривни вещества причини по непредпазливост телесни повреди на едно или повече лица.

Предстои назначаването на съдебно-техническа и съдебномедицински експертизи за установяване причините за инцидента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ ще се ебе с дпс-бсп

    38 3 Отговор
    Тая полиция са големи педераси и смешници
  • 2 Браво

    57 1 Отговор
    Бе, неграмотна работа, като искате толкова да демонстрирате да бяхте заловили Зайков докато се криеше по горите, а не да се перчите пред децата, че и да ги осакатите на всичкото отгоре. Явно толкова можете.
  • 3 Гошо

    54 1 Отговор
    Тия милиционери с конкурс по тъпотия ли ги назначават ама тя рибата се вмирисва откъм главата
  • 4 русенец

    18 5 Отговор
    Правилно е постъпил! Началникът на управлението затова му плащат, за да носи отговорност за действията на хората си.... е, също и да си ги подбира, доколкото е възможно при тези заплати.
  • 5 Is 200

    20 1 Отговор
    Като взимат некадърници и пушешти трева така ще е.Защо им плащат заплати

    Коментиран от #26

  • 6 Анти милиционер

    8 4 Отговор
    Още милиционерщина.

    Коментиран от #8

  • 7 Будалата

    15 0 Отговор
    Не обиждате полицаите, че виж докъде се издигнаха Цецко и Боко.
  • 8 А,де ...

    6 5 Отговор

    До коментар #6 от "Анти милиционер":

    Смешник. Полицаи са, не са милиционери. И войниците ни са рейнджъри, командоси и т.н.. А политиците ни са ... Ще ти кажа след 23 часа.

    Коментиран от #11

  • 9 Сашо

    20 3 Отговор
    Какво е виновен директора за това(той ли да наглежда всички деца)???
    С тези полицаи, които назначавате на последък (все връзкарчета от Герб);които не могат да говорят чист Български език,какво очаквате!!!???
    В момента мой съученик е в академията на МВР във Варна, който ми е интересно като ме спре за проверка как ще ми каже какво иска!!!.????може би на Турски 🤔
    Е,аз го разбирам, колкото и той българския.....
    Предните години имаше къде,къде по-кадърни, но.....те не вършат работа на управляващите,Както сега директора!!!????
    Едно време всички се проверяваха,съдимост, минало,даже взаимоотношенията, а сега????
    Само кой за кого гласува......
    И полицаите не са си вършели работата.....
    Как да я бъде????
    Като работят с такива идиот и имат еднакви права!!!!
    А де не говорим,че тези представления Хич не са за толкова малки деца!!!!!
    На какво ги учите????
    Насилие ли????

    Коментиран от #25

  • 10 Bahti

    8 1 Отговор
    Ма са способни да ги Бият цигани. Брао!
  • 11 Анти милиционер

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "А,де ...":

    Добре, милиционер. И ти си милиционер в главата.

    Коментиран от #12

  • 12 А,де ...

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Анти милиционер":

    Няма лошо. Стига да знаеш значението. А, 'екшън' наименованията и формированията ... Гледаме ги всеки ден :-) Цирк.
  • 13 666

    8 2 Отговор
    Мани, горките деца. За какъв им трябваше да демострират гранати пред деца??? Изперкало ръководство, всичките долу си заминавайте! Оставете демострациите с гранати за себе си! Децата искат утешение, грижи и красота! Ужасен свят.
  • 14 Усмивката

    4 1 Отговор
    Поредното уволнение.Утре като фалира държавата кого ще уволните бе.
  • 15 12345

    13 0 Отговор
    "полицията в града е извършила демонстрация по залавяне на престъпник във връзка с 1 юни – Деня на детето." Само гледай ти - малоумщината!!! .... ехххххххххх
  • 16 Ники

    8 1 Отговор
    Просто този началник е за бой ... да приемем , че в Полицията са масово идиоти .. то поне очаквам шефовете да са с интелигентност и образование над средното ... какъв тъпак трябва да си да одобриш подобни демонстрации пред деца .. а как решиха че граната ще хвърлят ? Според мен тази граната не е била бойна а това за осколката предполагам че е измислица , защото тия осколки могат да хвърчат на голямо разстояние и щеше
    да иманжертви .. и тъпи тъпи не са самоубиици .. предполагам е някаква тренировъчна със възпламенител но някак си я метна под бронята и пламъка се концентрира настрани .. и те сиг са били на 20 метра и беля ..
  • 17 Мвр е организация за рекет

    3 1 Отговор
    И нищо повече еничари
  • 18 Поли,

    4 0 Отговор
    Нали значи много? Да не бъркам нещо? Много, знания, умения, способности за помагаме, при нужда, на гражданите! А какво е милиция, въоръжени хора, примерно милициите, в арабските страни! Какво е полицейското , на сегашната ни полиция? Те са ,по-зле, от Живкова та милиция! Защото имаше повече и по-добре обучени и мислещи служители!
  • 19 Много

    2 0 Отговор
    Са ,рамбовците, в полицията ни. Правят недостатъчно умни, детински неща!
  • 20 Жалко за децата

    6 0 Отговор
    Много жалко за децата! Дано се възстановят физически и психически! Поредица от грешни решения и неадекватни действия. Възможно да е дефектна граната но така наречените командоси трябва да са запознати с ефекта и периметъра на взрив. Кому е нужно подобна демонстрация пред 6г деца! Оставки и наказания са най малкото морално наказание!Моля се момиченцето да се възстанови напълно! Ако държавата не се ангажира с нейното пълно възстановяване, пуснете кампания. Замисляте ли се какво е един млад живот обезобразен физически и психически от ранна детска възраст! Трагедия!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Смешници

    4 0 Отговор
    Шуробаджанащината до това води, докато назначават деца на наши хора така ще бъде. И не само в полицията при цялата държавна администрация това е най-големия проблем.
  • 23 Това е

    5 0 Отговор
    шокова граната.Хвърля се към преследвания, за да го зашемети с гърмежи, светкавици и пр. Явно не са знаели какъв й е ефекта. За да я възпламенят на 50 метра от деца. Тия в реални условия ще се самозашеметят. Както се самообгазиха наскоро в София.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Николай

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Сашо":

    Директора е виновен, че е разрешил подобна демонстрация и уволнението му е най малкото което заслужава. Участниците в демонстрацията на съд за престъпна небрежност.
  • 26 jbhj

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Is 200":

    Това е масово явление. Навсекъде и във всички полиции в БГ е така - пълно е с некадърници на всекакво ниво и такива с комплекси на господари.
  • 27 Националист

    3 0 Отговор
    А Борисов кога ще го уволним дисциплинарно?

    Коментиран от #28

  • 28 интернационалист

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Националист":

    А в САЩ бият негрите

    Коментиран от #29

  • 29 Националист

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "интернационалист":

    Негрите вършат 8 пъти повече убийства в УСА и са 50 пъти по-вероятно да нападнат бели хора от колкото бели хора да нападнат негри.
    Ако белите хора се демони за тебе премести се в Конго, Нигерия ... при негрите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове