Last news in Fakti

1 Юни, 2019 19:42 2 305 17

Дефектна граната е водещата версия за инцидента в Силистра

  • силистра-
  • граната-
  • деца

Три деца пострадаха по време на демонстрация на МВР как се залавя престъпник

Дефектна граната е водещата версия за инцидента в Силистра - 1

Разследват дефектна ли е била гранатата, която рани три деца в Силистра, предаде "Нова телевизия". Именно това е една от версиите, по които се работи след вчерашния инцидент.

Припомняме, че три деца пострадаха по време на демонстрация на МВР как се залавя престъпник. По ирония събитието е било под надслов "Ваканция, здравей! Да играем безопасно". Заради злополуката шефът на полицията в Силистра беше временно отстранен.

Към момента състоянието на децата е стабилно. Двете момченца вече са по домовете си, а 6-годишното момиченце остава в болница с 8% изгаряния. Те са били на около 50 м от взрива.

Още вчера на мястото е бил извършен оглед. Въпреки че според прокуратурата все още е рано за заключения, основната версия е, че става въпрос за дефектна светлинно-звукова граната. До изясняването на случая полицията забрани използването на пиротехника при демонстрации пред граждани.

По думи на главния секретар на МВР Ивайло Иванов е разпоредено на ГДНП да провери всички действия на полицията в Силистра по организирането и провеждането на събитието.

От днес започват и разпитите на свидетелите на инцидента. В случай че се докаже вина на човек, законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 3 до 10 години за причиняване на телесна повреда при боравене с взривни вещества.

С пострадалите деца и със свидетелите ще работят психолози.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Venetutko

    29 0 Отговор
    Значи са виновни за боравене на дефектна граната. Да не се опитват да си измиват ръцете с гранатата, въобще! Аз като карам дефектна кола съм виновен... Значи и те са! Персонална отговорност, трябва!
  • 2 русенец

    36 2 Отговор
    Не е проблем в дефектната граната, а в дефектите в главите на идиотите, които са направили тази демонстрация! Само тъпанари ли вече стават държавни храненици? Пардон, служители?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Лекар БГ

    32 2 Отговор
    Випиющото им малоумие е моята водеща версия.
    В чест на Деня на детето-те взривяват!С някакво си тяхно послание към децата....ау,колко сме страшни и велики!Да,С граната в детската градина,могат да си върнат малко самочуствие.Издирвателната им дейност видимо куца
    Или лицето пуснало брада,или сложило качулка,или познавало гората.А те тамън да го заловят-та последват масови самоубийства всред бандитите.
    Преди време,в центъра на София,направиха др.демонстрация.Която разсмя до сълзи милиони по Света и у нас. Едни полицаи,които кашлят,кихат и плачат защото са се самообгазили...Там дефектен беше вятърът....
  • 5 Гарантирано от ГЕРБ

    18 2 Отговор
    Не е Дефектна гранатата, а управляващите от Шайката ГЕрП са дефектни, както и подчинените им шефове на полицейски управления, които задължително трябва да са членове на Шайката.
  • 6 Bahti

    9 2 Отговор
    Че Много деца Има, Върти с гранати!
  • 7 Радо

    7 3 Отговор
    Тоя дето правил демонстрацията да не е случаено от някое от малцинствата?
  • 8 Парадокс

    13 1 Отговор
    На 50-сетина метра гранати ми взривяват пред децата,следвация път да пробват ефективността на гранатите от 25!!!
  • 9 Димитър

    27 1 Отговор
    Дефектна е страната ни, пълна с хора с дефектни мозъци, като тоя решил, че е много добра идея да показва полицейска акция с насилие на 6 годишни деца!
  • 10 А бе

    18 1 Отговор
    Идиоти, сър...
  • 11 Бай хой

    16 1 Отговор
    Тъпанара я метна върху автомобила и се получи нещо като рикошет. Газовете я изстреляха към децата. Това малоумниците е трябвало да знаят че може да се случи. А наистина е трагична простащината и тъпотията на гербавите да показват сцени на насилие и да взривяват шокови боеприпаси пред деца и то под десет години. А днес една проститутка поднасяше венци на умрели криминални престъпници. Та гаврата с народа и историята ни продължава.
  • 12 mr A

    12 1 Отговор
    На кривата ракета-космосът и е виновен!Нагъл опит да оправдаят НЕКОМПЕТЕНТНОСТТА НА ПОЛИЦИЯТА!Първо толкова малки деца нямат място на такава демонстрация с употреба на оръжия,бойни техники и насилие,това което ги залива от телевизията и интернет им е достатъчно!И второ-има запис на който ясно се вижда че хвърлиха граната под задната част на автомобила и след взрива и заради ъгъла на бронията се получи рекошет!Трябва да се уволнят пряко отговорните за тази демонстрация и да се подведът под наказателна отговорност!Едно плюшено мече на момиченцето в болницата също няма да навреди!
  • 13 шляпалника

    12 0 Отговор
    А още по водещата и истинска версия е, че ченгетата са тъпи парчета! Ако не ставаш за нищо друго ставаш ченге!
  • 14 Тотал

    14 1 Отговор
    Майтапите ли се от МВР? Ако е била дефектна нямаше да гръмне. Това си е била действаща граната. Дефектна граната не може да се задейства.или взривчатката е подредена или шпленда блокирал. Следващото шоу го организирайте с такава ,,дефектна,, ядрена бомба.Дето ще трепят тоя народ човек по човек ,,демократично,, поне или да е наведнъж или стига! МВР нямате ли такива дефектни гранати и за народните ни представители?
  • 15 Дедо ви

    11 0 Отговор
    Ченгетата показват мускули само пред децата от детската градина. Иначе ония с цвят на кафе ги бият най-редовно и им чупят колите с камъни и колци.
  • 16 коментатор

    5 0 Отговор
    Няма вече професионалисти ,няма вече качествени тактически учения и умения за боравене и с боеприпаси и справяне със ситуаций !
    Всичко прочетено си остава в учебниците ! Всички изпити положени от полицай и военни са фиктивни ! Няма мъжественост !Нямат дУша и сърце вече за такива служби !
  • 17 Браво господине

    2 0 Отговор
    8% изгаряния не е нищо, а и ще научи детенцето да се пази повече от осколки + това "дефектната" се самоубила след инцидента и всичко е точно .. Пожарникарите ще обяснят ..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове