Last news in Fakti

4 Юни, 2019 18:11 2 298 28

КЕВР призна: ЕРП-та искат 50% на парно и ток

  • кевр-
  • иван иванов-
  • парно-
  • ток

Поскъпването ще е в рамките на инфлацията, признаха от комисията

КЕВР призна: ЕРП-та искат 50% на парно и ток - 1

Ако се съобразим с енергийните дружества, парното и токът ще поскъпнат с над 50%. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) доц. Иван Иванов пред журналисти след заседание на енергийния регулатор, на което бяха обсъдени новите цени на тока и парното от 1 юли, предаде "Фокус".

"Ако трябва да бъдат удовлетворени всички искания на тези дружества, цената на електрическата и топлинната енергия за бизнеса и за бита в страната ще нарасне с не по-малко от 50-60%. Тази социална цена българските граждани не могат да понесат", категоричен е Иван Иванов.

Затова Комисията без да води до финансови затруднения за дружествата, в същото време да не ощетява българските потребители, постанови в своя доклад предложение увеличението да бъде единствено в рамките на инфлацията - около 3,7%. Предложението, което прави комисията се ограничава до 3,5 %", обясни председателят на КЕВР. Окончателното решение ще бъде прието в последните дни на месеца.

По време на дискусия на 30 май Иван Иванов коментира, че вървим към общ европейски пазар и КЕВР не може изкуствено да задържа цените на електроенергията.

В последните си доклади енергийният регулатор предвижда поскъпване на тока средно с 3.5% за страната и на топлоенергията - с 4.5 на сто.

Най-голямо ще повишението за битовите клиенти на ЕВН в Югоизточна България - 3.59 на сто. За потребителите на ЧЕЗ в Западна България поскъпването ще е с 3.46%, а за абонатите на "Енерго-Про" в Североизточна България - с 3.38%.

Най-голямо увеличение на топлоенергията е предвидено за Разград - 17.53%, и Габрово - с 12.53 на сто.

В София се очаква поскъпване с 4.3%, в Пловдив - със 7.4%, колкото е и в Бургас. Във Враца цената на топлоенергията нараства със 7.52%, във Велико Търново - със 7.26 процента, в Плевен - с 6.1%, в Русе - 3.86%, Перник - 1.77% и Варна - 1.96 на сто. Парното ще поевтинее само в Сливен - с 0.4 процента.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванчо

    13 0 Отговор
    А какво общо имат ЕлектроРазпределителните Предприятия с цената на газта? О.о

    Коментиран от #2

  • 2 откривател

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иванчо":

    тайната се крие в разпределението
  • 3 Коментар📝

    10 0 Отговор
    Аз Па Искам на Латинка Мезонет.Може и Без Асансьор в Хола
  • 4 Varna

    16 0 Отговор
    ЕРП тата дават яко комисиони на КЕВР.И оня пенсионер началника им се гуши
  • 5 Тъп

    32 0 Отговор
    50 % искат.Ще има дадем договорените 15 % .И стадото стригано и доволно.Старият номер на нов глас.Мхм..
  • 6 Тъп

    17 0 Отговор
    Кевреците все така антипатични и нагли ги избират.Явно в конкурса за назначение условията са:
    1.Да е наш човек (разбирай партийно)
    2.Да е дебелокож (по народному гьонсурат)
    3.Да умее да лъже и маже.
    4.Да е корумпе по презумпция.
    5.да е верен на партията майка.
    6.Добавете вие ...........

    аз бих го добавил в списъка на новият Народен съд V.2
  • 7 Прост народ

    22 3 Отговор
    Пак да гласувате за боко
  • 8 кода от картинката

    25 0 Отговор
    Това, че фирмите искат над 50% увеличение, а вие от КЕВР за наша сметка им давате само 4%, в никакъв случай НЕ ви прави герои...
  • 9 бунт и бой

    19 0 Отговор
    това ще оправи цените. Доказано е, в другите страни помага.

    Коментиран от #11

  • 10 Хахото

    28 0 Отговор
    След като вървим към общ европейски пазар и не могат да удържат цените, редно е да вървим и към европейски доходи, ама те май се удържат лесно.
  • 11 бачо

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "бунт и бой":

    Тука в нета нали ? На думи сме мнооооооого силни,а на дела никакви ни няма.

    Коментиран от #14

  • 12 Аааa

    23 0 Отговор
    Аз пък искам
    Н А Ц И О Н А Л И З А Ц И Я !!!
  • 13 тодорж

    20 1 Отговор
    Национализация на ерп-та, а корумпираната сган от кевр на бесилото.
  • 14 така е

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "бачо":

    не отричам, не само приказки, трябва и да се направи. Ще стане когато българските мъже престанат да са страхливи.
  • 15 Наивен

    5 2 Отговор
    Така ГЕРБ плаща така на електората си! Ч.ез увеличение на всички за да не си го плащат други ...
  • 16 Ало ,ало

    9 0 Отговор
    50% за порно и тек! И за това не ставате от КЕВР
  • 17 От Пирдоп

    12 1 Отговор
    Минаха изборите и ни почнаха!
  • 18 Багерист

    9 1 Отговор
    Ше има кютек пред и в парламента....и на Латинка....и в Банкя
  • 19 Васил

    12 0 Отговор
    Алоооо дъртак скапан петрола падна с 11 долара за барел нали бяхме вързани с петрола и газта а какво стана като падат котировките се вдигат при нас.
  • 20 Бачо Киро

    10 0 Отговор
    "По време на дискусия на 30 май Иван Иванов коментира, че вървим към общ европейски пазар и КЕВР не може изкуствено да задържа цените на електроенергията." Че то няма проблем бе! В момента в който заплатите на хората и животът им стане като в Германия, Франция, Швейцария, уеднаквявайте енергийния пазар! Ама не само да уеднаквите пазара, а хората с по 300 евра заплата или със 750 в София... Като направите така, че да могат и бедните да живеят като в страните с които се мерите, спокойно можете да слагате същите цени. Едностранно обаче все да стават нещата.... Отдавна сте минали всякакви граници, за гушенето ви и корупцията ви да не почваме приказки въобще...
  • 21 Мачкай

    8 0 Отговор
    Мачкай Бойкооооо. Тоя народ пак ще те избере. И магарета да вържеш пак ще ги изберет, щом хората са лесни за манипулиране. Не спират да ти вярват и не виждат, че са на дъното в Европа.
  • 22 Григор Колев

    10 0 Отговор
    По добре със 100 % ги вдигнете. Така всички ще спрат да могат да плащат, ЕРП ще фалират и ще си отидат сами. Ще стиснем малко зъби за 3-4 месеца и ще поживеем без ток.
  • 23 1944

    0 5 Отговор
    в енергетиката плащаме най-голям данък русия. не се наядоха свинете.
  • 24 Герб

    3 0 Отговор
    Малко им е на балъците,100 процента скок трябва
  • 25 ЕРП

    6 0 Отговор
    Кой ги продаде? Бяха печеливши. Те са чужди фирми, от страни с по-висок стандарт. Как да стане? Това беше голяма далавера. Подарък за чужди, на гърба на своите хора. Е сега работещите там получават повече пари, може би...
  • 26 ЧИЧО ГРУХ

    4 0 Отговор
    Веднага след победата на ГЕРБ на изборите цените запчват да се вдигат.Това за някой е съвпадение ,но за мен е политическо решение.
  • 27 Ачо

    4 0 Отговор
    Като върл гербераст съм готов да плащам и 50%.
  • 28 Браво Господине

    4 0 Отговор
    Нека лакомията, лицемерието и простотията му!
    За Бойко става дума,този път да му изяде главата. Честитоооо!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове