Last news in Fakti

7 Юни, 2019 18:40 2 591 56

Елена Йончева: Създадохме необосновани очаквания, че това е началото на загубата на ГЕРБ

  • елена йончева-
  • бсп-
  • герб

Политикът от БСП отрече да е водила негативна капания и обяви, че Нинова не е трябвало да подава оставка

"Всички ние имахме истинска надежда, че ще победим на изборите. Огорчена съм, надявахме се, че след тези избори ще започне промяна".

Това заяви Елена Йончева в предаването "Лице в лице" по бТВ.

Това е първата медийна изява на водачката на евролистата на БСП след загубата на изборите, по време на които тя понесе много удари и критики.

Йончева открои три причини за тази загуба.

"Ние си създадохме необосновани очаквания. Две години държавата се тресе от „гейтове”. Хората имат нетърпимост към правителството, което управлява България по порочен начин. В Европа при всеки „гейт” правителството си отива. В България разочарованието не прерасна в активност. Четири милиона души не излязоха да гласуват.

Другата причина БСП да не спечели тези избори, според нея, е фактът, че този вот не е мажоритарен. Предстои ни много работа, за да спечелим избиратели. Борисов "яхна" своя джип, за да прави малки видео постановки, впрегнаха цялата държавна машина в нарушение на закона. Използван бе корпоративният вот, купеният вот. Не е ли предизборна агитация да откриваш по няколко малки предприятия на ден?! Да бъдеш в емисиите непрекъснато не е ли предизборна кампания?! Сривът на преките чужди инвестиции е тотален. Никой не попита премиерът за това", каза тя.

За негативната кампания, която тя предприе, Йончева заяви: "Моята болка е, че тези избори не станаха начало на загубата на ГЕРБ. Нямаще негативна кампания, ние изнасяхме само факти за корупция, искахме хората да знаят."

Благодаря на всички, които са гласували за мен и за БСП, получих повече от 82000 преференциални гласа, каза тя в началото на интервюто.

Според нея лидерът на БСП Корнелия Нинова не трябва да подава оставка.

"Мафията, организираната престъпност не могат да бъдат преборени с активноста на една партия, трябват усилията на българската журналистика, на другите партии, на гражданското общество - това е голямата горчива истина от тези избори. Около 70 % от българите не искат да ги управлява ГЕРБ. Четири милиона българи не излязоха да гласуват, на БСП им предстои много работа, за да спечелят доверието на гласоподавателите. БСП трябва да намери сили в себе се и да докаже, че може да управлява, допълни избраната за евродепутат от листата на БСП.

Тя категорично отрече да е водила негативна кампания. "Защо никой не задава въпроси на Борисов за братовчеда му Ради, за къщата в Барселона, за втората къща на Борисов в Банкя".

По повод заканата на бизнесмена Саздов, че ще я съди, Йончева заяви: "Сплашването, ваденето на бухалки продължава вече две години. В България се насажда страх. Машината на ГЕРБ разполага с огромни ресурси."


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха добрутро

    41 5 Отговор
    Може и да не печелите избори, обаче важното е , че сте добри в анализа. Давайте все така и благодарение на вас, ББ ще ни управлява още 45 години. Мерси за което!

    Коментиран от #7

  • 2 Гошко

    17 11 Отговор
    Вярното си е вярно.
  • 3 Кирил

    39 18 Отговор
    Тая е за затвора
  • 4 Момичета

    22 5 Отговор
    добавете още една грешка - по подобие на АХитлер отворихте повече фронтове, отколкото можете да понесете. Ма нали си ставате все по-близки идеологически.....
  • 5 Фен

    35 7 Отговор
    Тая така я ошамариха, че чак сега се осафереса....
  • 6 Све

    13 22 Отговор
    ГЕРБ щяха да изчезнат без подкрепата на СерГей, Гергов и олигарсите от БСП. Направиха ни най-тъпата нация в Света - овце

    Коментиран от #55

  • 7 .....

    13 13 Отговор

    До коментар #1 от "Ха добрутро":

    Йончева е права, но БСП в анализите не са добри, по- добре да седнат да почетат в сайтовете мнението на хората и после да се анализират. И да разкарат кръга на СС.

    Коментиран от #24

  • 8 саса

    13 40 Отговор
    Тази жена, ще направи чудеса защото тя държи неоспорими факти и документи срещу Борисов и неговото мафиотско правителство.САЩ и Европа вече държат тези документи.

    Коментиран от #12, #15, #53

  • 9 Седемдесетте

    16 4 Отговор
    Процента, ако ви одобряваха , щяха да гласуват за вас! Но не ви одобряват, Бойко, каракачанката, болен, далаверката, никого не одобряват! Политиците сте нелегитимно племе!
  • 10 Петър Волгин

    5 25 Отговор
    ГЕРБ са изпаднали в зависимост от ЧУЖДЕСТРАННИ фондове каквито са Ханс Зайдел и Кондрат еденауер. ГЕРмани-за-България - ГЕРБ, колко е изсипала в гушките на немските фондации и немските фирми, държавна пара. Може Локхийд, да даде на тези фондации, а те нали - НА - ГЕРБ в джобчето.
  • 11 Дълновиден

    39 7 Отговор
    ВСИЧКИ ОТ БСП И ЕЛЕКТОРАТА ВИ СТЕ БАВНО РАЗВИВАЩИ СЕ !

    Коментиран от #19

  • 12 гост

    40 4 Отговор

    До коментар #8 от "саса":

    Държи грънци ! Що ги държи тези документи,да ги покаже където трябва?Досега всичките и документи отидоха у киреча ,само устата и голяма .
  • 13 Неизвестен

    7 10 Отговор
    Всичките сте крадци до един.Само едни ще спечелят.И това е ДПСТОЫзащото са много хитри,докато вие само ламтите за пари.
  • 14 Живее

    28 5 Отговор
    В някаква заблуда, Йончева! Мисли си, че хората не знаят до къде и как се правят репортажи, от горещи точки, за много пари. Че няма да отдадат внимание на имотното й състояние. На злобата к! Тази не е за политик! Права е била украинскатА еврейка, професорка по български език!
  • 15 И ти си ги виждал,

    13 0 Отговор

    До коментар #8 от "саса":

    Документите, които тя, Йончева държи? Така излиза от посменното то волеизявление! Дай подробности!
  • 16 Защо,

    10 1 Отговор
    Представителната извадка на жените , в политиката и журналистиката, в целият политически спектър, е доминиран от злобни, отмъстителни, крадливи същества?! Може да се добави още. Не са такива българките!
  • 17 месара

    17 1 Отговор
    о чудо, тя се появи, жива е, и говори! а цяла България се беше притеснила, радвайте се българи, днес е един прекрасен ден! 🤣🤣🤣
  • 18 Ако си човек на честта,

    16 1 Отговор
    Йончева, ще признаеш само преференциялните гласове за теб , не ги знам колко са и ако не ти стигат, не отиваш в ЕС! Нали си принципна, защото гласовете за БСП, не са за теб, вероятно !
  • 19 СоцБоц

    9 21 Отговор

    До коментар #11 от "Дълновиден":

    ВСИЧКИ ОТ ЕЛЕКТОРАТА НА ГРОБ СТЕ МИШКИ УРЕДИЛИ СЕ ДА ВЗЕМАТ ПОВЕЧКО ПАРА И ПОВЯРВАЛИ СИ ЧЕ СА МН КАДЪРНИ.НАБИЙТЕ СИ В ТЪПИТЕ ГЛАВИ ЧЕ 90 процента от народа живее на ръба!!! НО ИДЕ ВИДОВДЕН ,ТОГАВА ЩЕ ВИ СЕКНЕ ДАЛАВЕРАТА И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КАК СЕ ОЦЕЛЯВА С 'ОГРОМНАТА' МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА

    Коментиран от #23, #26, #30, #51, #54

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Независим

    23 2 Отговор
    Тая пак се появи.Пак се почва .Говорене на глупости безгранична злоба.Оди си у Брюксел.Бързо ще разберат каква си.
  • 22 Червената буржоазка

    18 1 Отговор
    Си прави самокритика , с елемент на назидание, като по времето на БКП!
  • 23 ГЕРБ

    4 8 Отговор

    До коментар #19 от "СоцБоц":

    Са “ Б “ отбора на БСП, дори и врабчетата , го знаят.
  • 24 Не му е времето,

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от ".....":

    Рано е, да се здави СС. Тънкостта е, по женски да се използва! Да му се дава работа, задачки, да не мисли за глупости! Ама в БСП и не само, има подходяща жена, да го ръководи!
  • 25 горката

    15 2 Отговор
    Когато вампирите от умрялата партия се по свестят малко, започват да дрънкат глупости.
    Не знам Цветанка що се излага и я кани да дрънка все едно и също.
    Тия Московски предатели са останали някъде в миналото от там мърдане няма
  • 26 ДАЛНОВИДЕН

    13 2 Отговор

    До коментар #19 от "СоцБоц":

    ЗАПОМНИ ГО ГЛУПАКО , НИКОГА НЕ СЪМ БИЛ КЪМ НЯКОЯ ПАРТИЯ, НАЙ МАЛКО СЕГА ПОДКРЕПЯМ ГЕРБ, НО НАИСТИНА В БСП Е САМО ОЛИГОФРЕНИ, ТОЧНО КАТО ЕЛЕКТОРАТА СИ , ИЛИ ПО СКОРО ЕЛЕКТОРАТА Е ТАКЪВ , А ШОУМЕНИТЕ НА БСП ЛАПКАТ БАНИЦАТА, ЗАЩОТО ПОГОВОРКАТА ДАНО Я ЗНАЕШ !

    Коментиран от #28

  • 27 Проверих, каква зодия,

    4 0 Отговор
    Е Станишев, теле, Роден на 05.05. Ми той само си е клопал черният хайвер. Друга зодия трудно ще я търпи.
  • 28 Това “ глупако”,

    2 3 Отговор

    До коментар #26 от "ДАЛНОВИДЕН":

    Ми е достатъчно! Ясен си!
  • 29 Големия хур

    13 0 Отговор
    Ленчее много добре знаем че искаш да се изсулиш за Брюксел
  • 30 Не си запознат с номенклатурността!

    6 5 Отговор

    До коментар #19 от "СоцБоц":

    Всеки българин има лично досие, от педагогическите характеристики начално! Но допуск към израстване имат наследниците на шумкарите! Има четирибуквено съкращение на специална институция, в западната част на София! ГЕРБ са БСП! По кадрите им ще ги познаеш! За другото съм съгласен! С мой думи: няма вечно щастие!
  • 31 оня с дроня

    6 5 Отговор
    Е как така само вие от БСП не разбрахте,че ГЕРБ ще падне, когато Б.Б. реши а и тогава не е много сигурно. Колко пъти си прави експерименти Борисов и уж все не го искат и все го избират.То ша вземе да му писне и да избяга в чужбина, ма и от там може да го върнат. Реформирайте се, стегнете се, спрете с компроматите и народа може и да ви даде шанс, защото на всички е ясно, че има нужда от нов човек, даже без значение от коя партия ще е, стига да човек.

    Коментиран от #41

  • 32 Мисля си,

    8 2 Отговор
    Че двете отмъстители женички, Корнелия и Йончева , едната уволнена?!, а другата отхвърлена, от Станишев , дадоха на Боко победата! То Боце бе в цайтнот! Йончева бе камъка, ама женска злоба, на Нинова! Само заради ИК, БСП печелеше, убедително!
  • 33 Трябваше Йончева,

    9 0 Отговор
    Въпреки ината, на Нинова, да си оттегли кандидатурата, ама милиончева мисли за себе си, не за БСП! Избираемо място скъпо, а Партията да прави, каквото каза, за народа, Любо Ганев! Негласуващ съм, от десетилетия...

    Коментиран от #37

  • 34 Само на Истамбулската конвенция,

    2 2 Отговор
    Да беше продължила да акцентирс, Нинова, победата й беше вързана, в кърпа! Защото близнакът, Борисов, щеше да се снишава, за конвенцията, както и прави! Слаба информираност за лични качества, НС опонента!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Диамантената ръка

    12 1 Отговор
    Еленкеее, само празни приказки и менопауза...
  • 37 ИМПЕРИАЛИСТ

    11 1 Отговор

    До коментар #33 от "Трябваше Йончева,":

    За БСПто няма значение каква е и какво е свършила Йончева! Важното е да КРЯКА И ПРАВИ ФИЛМЧЕТА СРЕЩУ ГЕРБ!!!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Непримирима

    8 1 Отговор
    Не спечелихте,защото и Вие сте едни осрани зад...и.Съжалявам,че гласувах за Вас.Повече няма да се повтори.
  • 40 Менгеле Менгеме

    9 1 Отговор
    "И от мене да знаеш, бай Иречек, и едните, и другите са маскари!". А тази лелка си е за психиатър! Откак СерГей я заряза и съвсем се бъгна...
  • 41 Истината е

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "оня с дроня":

    Че аз съм прост не печели,а купува гласове от най простите и бедните българи и цигани.А това е измама и лъже гласуване.

    Коментиран от #56

  • 42 Другия с коня

    9 2 Отговор
    Тази трябва да я прегледа Патоанатом....Със сигурност ще намери къде има Късо съединение в Захранването....Хомо Луденс пасти да яде пред нея...И мезете блажно...Мезете...
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 да ви е сладко

    7 1 Отговор
    Важното за другарката е ,че ще взима брюкселска заплата.А за тези,които й верваха и я гледаха с телешки възторг - брюкселско зеле.
  • 45 стига

    7 1 Отговор
    Елено, набийси го в тъпата глава и го запомни. Никога няма да ни управлявате повече!!! Може да си киснеш от сутрин до вечер по студия, все тая...., Ще Ви блъска е на всеки избор с канчето по главата, докато изчезнете
  • 46 Мирко

    1 3 Отговор
    Брях, брях, много фенове на ГЕРБ ли виждаме тука? Или обикновени тролчета на заплатки? Йончева ли изгони чуждестранните инвеститури или спря южен поток? Йончева ли 10 години управлява държавата и не може да направи нормални доходите? Йончева ли изписва пейките по 10 бона? Мога да продължа безкрай ама схванахте. Тя осъди Борисов и на практика доказа, че е лъжец с факти.

    Коментиран от #48

  • 47 Николай

    0 0 Отговор
    Тая продължава да си вярва.
    копи от Вести:
    Румен Радев отправи покана към представителите на международните компании, участващи в икономическия форум, да инвестират в България. Президентът открои като позитивен пример действащите у нас хиляди германски компании, които разширяват дейността си и са допринесли за формирането на 8.3 млрд. евро двустранен стокообмен между България и Германия за 2018 г.
  • 48 Николай

    0 1 Отговор

    До коментар #46 от "Мирко":

    На международния икономически форум президентът напомни какво е дала България на Русия.
    Прочети цялата реч да видиш тоя какви празни приказки говори. Единственото вярно и смислено нещо е признанието за Германските инвестиции и стокообмена.
  • 49 Червените Бабички

    2 0 Отговор
    Руската Баба Яга излезе по тарикат от Импексовата Баба Яга Оплете си кошничката за Брюксел и сега ще я хванат за Метлата
  • 50 Драйвър

    0 0 Отговор
    Ето пак старата песен на нов глас-заради такива изяви това ръководство на БСП НИКОГА няма да спечели избори,сега фатмака ще загуби и изборите за втори мандат и това е само поради некомпетентността на лицата на чело на тази партия!Тя се обяви за победител още преди изборите и очевидно не стана,поканена е да обясни какви според нея са грешките й и тя говори само за БОРИСОВ!Такава е и Курнела,те двете са обсебени от него!Сега главния прокурор ще внесе искане за сваляне на Евро имунитеда и защото Йончева Е ПОД ГАРАНЦИЯ за пране на пари!И още от началото тези селяндури ще започнат да излагат страната ни!Поредното доказателство ,че ОКОЛО КУРНЕЛА ЧИТАВИ ХОРА-НЯМА!
  • 51 Драйвър

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "СоцБоц":

    Колега не ти е виновен ГЕРБ ,просто ти толкова си можеш!Минимално наличие на разум в главата-минимална заплата!Не е виновен ГЕРБ бе и в природата е така-по умните ядът и чукат повече!Комунистите опитаха да направят глупавите и умните равни-НЕ СЕ ПОЛУЧИ!Приеми го-това са ти възможностите,това ,че можеш да пишеш може да те прави популярен пред баба ти ,но заради ниския интелект си обречен на минимална заплата,дори и ПУТИН ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ!
  • 52 Малко можещ многознаещ

    0 1 Отговор
    Не си много точен или не можа да го обясниш разбираемо На запад глупавите и неможещите взимат мин заплата колкото пет шест наши такива и живеят достойно Но там където има комунизъм има глд и мизерия на можещи и е можещи на глупави и умни
  • 53 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "саса":

    Защо нищо не каже за своити имоти на съда не вярва а показва документи от съда на герп му остава още малко 30-40год да бъде на власт защото няма човек които да го замести затова молете се да е жив и здрав така ще бъде дано не намалят субсидиите че социолозите от глад ще умрат
  • 54 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "СоцБоц":

    Само деца и внуци на партиини величея им е мъчно за миналото е то ваш ти лидери искат субсидии от твоята заплата или пенсия щом имаш много даи им я патриот е душа дава от парите на народа е това са
  • 55 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Све":

    Герб е на власт от 10год тоест децата са трети клас а бсп изроди нашата нация с тъпите си ръководите ли щом размахва пръст значе ще оправи бсп вярваи те и в наи лошия случаи ще оправи себе си
  • 56 Да да

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Истината е":

    Ей тоя Бойко бе! Купи 10 пъти изборите и още има пари! А БКП без никакви разходи 1 лев субсидия не им стига. Спонсори като Р.Овч,Гергов, Ковашки дори и Пусин не можаха да им помогнат. Чудя се като ревете че ГЕРБ било БСП,защо червените хмери не гласувате за ГЕРБ? Може би не е редно Бойко да бие така партията майка?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове