Last news in Fakti

12 Май, 2012 07:06 1 180 0

Проверка на затворите започна от Бургаския

  • затвор-
  • бургас

5 мобилни телефона, таблет и устройства за мобилен интернет са част от находките, на които се натъкнаха зам. министър Пламен Георгиев и гл. комисар Митко Димитров. Те пристигнаха в петък следобед на спешна проверка в бургаския затвор. Тя е по заповед на ресорния министър Дияна Ковачева.

„Силно смущаващи данни”, беше най- често употребяваният израз от страна на Пламен Георгиев по повод проверката и първите резултати от нея, съобщи Gramofona.com.

След близо тричасовото посещение в Бургас, резултатът е, че заместник шефът на затвора Кирил Христов вече е пенсионер.

За сега съдбата на директора на затвора Деян Костов остава неизвестна. „Със сигурност в събота Костов е на работа”, заяви гл. комисар Митко Димитров.

4 са килиите, които са били проверени. Всичките са на медийно известни затворници. Една от проверените килии е и на Пламен Дишков- Кела. Част от забранените вещи са открити именно там. Единственият положителен извод от проверката е, че в бургаския затвор няма ВИП затворници. Дори и на Кела му се налагало да дели килия с още трима души.

Спешната проверка е предизвикана от сигнали за нередности в бургаския затвор. Според екипа на правосъдното министерство, всичко, на което са се натъкнали е ставало със знанието на местното ръководство. Изключително много са били и сигналите за издевателства от страна на надзирателите срещу затворници.

Една от причините за спешната проверка са именно подобни данни и информацията, че затворническата администрация е действала неадекватно в тези ситуации. Подобни проверки започват във всички места за лишаване от свобода в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА