Last news in Fakti

13 Юни, 2019 09:41 3 139 25

Лепят глоби на КАТ по входните врати

  • призовки-
  • глоби-
  • кат

Промените предвиждат всеки гражданин да посочва едновременно и постоянен, и настоящ адрес

Лепят глоби на КАТ по входните врати - 1

Призовки и наказателни постановления ще влизат в сила, ако са били залепени на входната врата на дома или офиса на нарушителя и 7 дни той не е реагирал. Това предвижда една от многото промени в Закона за административните нарушения и наказания (ЗАНИ), публикувани за обществено обсъждане.

Ако правилото влезе в сила, по него ще могат се лепят и съобщенията за електронни фишове на КАТ с глоби за превишена скорост. В момента те се връчват лично от служители на МВР с таблети на пътя, по куриер, или по пощата с обратна разписка, но често не стигат до собственика на автомобила, заснет с камери, отбелязва в. "Труд".

Промените в ЗАНН предвиждат всеки гражданин да посочва едновременно и постоянен, и настоящ адрес. Призоваването може да става и по месторабота. Създава се и възможност на хората и фирмите да посочат, че желаят наказателните им постановления да бъдат изпращани до персонален профил, регистриран в информационната система за сигурно електронно връчване на Единния портал за достъп до административни услуги по Закона за електронно управление.

"Честитките" могат да се връчват от служител на институцията, съставила акта, или да се изпращат с обратна разписка чрез фирма, лицензирана за пощенски услуги.

Връчителят трябва да спази няколко условия. Ако известието е за физическо лице, призовкарят трябва да посети два пъти настоящия му адрес, като единият път е задължително в почивен ден. В случай, че не го откри, следва да направи едно посещение на постоянния му адрес и едно на адреса по месторабота. Ако носи известие за едноличен търговец, юридически лица и неперсонифицирани дружества, трябва да направи две посещения на адреса на управление през 7 дни в работно време.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vinetutkata

    39 2 Отговор
    Първобитни неща. Абе направете един регистър и всеки да влиза да си проверява по номер и ЕГН/ЕИК... Сложете едно приложение с push нотификация при настъпване на събитие с регистрирано в приложението МПС... Ще струва макс 20-30 хиляди лева и над 1 млн души ще бъдат много по-коректно платци и шофьори.

    Коментиран от #8

  • 2 ТАК

    35 1 Отговор
    А гражданите какво да залепят пред КАТ ?

    Коментиран от #6

  • 3 miro

    26 0 Отговор
    само глоби санкции това е най лесно инфраструктура няма знай светофари и маркировки леш

    Коментиран от #5

  • 4 Шапчо

    25 5 Отговор
    Да сложат ликът на премиера на честитките, да се знае за кой събират парите.
  • 5 гост

    10 4 Отговор

    До коментар #3 от "miro":

    Той, народът ацфалт не яде.
  • 6 Краси

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "ТАК":

    По една мазна храчка... Езеро да се къпят ще им направим...
  • 7 съседа на оня с коня

    5 1 Отговор
    нямам търпение да му ги отлепям на вуте
  • 8 Миризлив пор

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Vinetutkata":

    Не всеки нарушава постоянно закона, така че малко хора ще инсталират приложението. Направете го със СМС известяване - регистрираш се, регистрираш си номера при проблем получаваш СМС че си "сгазил лука" - влизаш и си го "самовръчваш" няма какво да те издирват под дърво и камък. Или връчването да е при преглед на МПС - минава преглед колата само след като са ти връчили "снимките на радостта", и сега разрешението се дава от ДАИ.

    Коментиран от #17

  • 9 Morgoth

    15 0 Отговор
    Поредно безумие! Всеки вече има GSM - направете си списъци с актуални телефони и просто намирайте хората по тях. Ако си в чужбина както? Връщаш се, на честитката и изтекъл срока и преди да разбереш какво става от някой храст излиза мишкуващия и ти сваля номерата.

    Коментиран от #12

  • 10 Супер азпък ше лепа парите

    9 0 Отговор
    От вътрешната страна на вратата и ако до седмица не са ги взели значи са ги опростили😂😂😂
  • 11 Ами ако живея под моста😂😂😂

    5 0 Отговор
    Къде ше ми лепат хартишките
  • 12 Аз немам тел

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Morgoth":

    И не желая да имам
  • 13 лепката

    12 0 Отговор
    Къде да заляпям снимките на дупките, повредите, течовете на улиците и подлезите във Варна. На портала на КАТ, на стъклата на Общината или на входната врата на кмета Портних ?
  • 14 Тото кратуно

    8 1 Отговор
    Става по-зле от Живково време скоро и разстрел ще има ако не платиш фишчето
  • 15 Прост народ

    9 1 Отговор
    Тия гробаджий пак се оливат, пак да си ги изберете
  • 16 Боко клоуна

    8 1 Отговор
    Ако съм на почивка или по село за седмица ко прайм, май някой иска да го изринем от управлението
  • 17 Бат Вал

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Миризлив пор":

    А кой закон ме задължава да имам ГСМ? Ами ако някой няма такъв?

    Коментиран от #20

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 бай Пешо

    6 2 Отговор
    Най-лесно е глобите да се плащат заедно с данъка на мпс-то. или при ГТП-то. Не е необходимо никой да те търси, да лепи глупости по вратите. Всеки сам отива на ГТП и сам си плаща данъка.
  • 20 Миризлив пор

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Бат Вал":

    Що пък да е задължително, нека е доброволно, след като получиш смс-а да можеш да си самовръчиш постановлението и да го платиш естествено. Заради това че никой не те издирва да ти го връчи и т.н. е добре да сложат едно 20% аванта. Сега съм постоянни командировки да ме намерят на постоянен адрес в работно време няма никакъв вариант или пък да загубя 2 дена да се редя по опашки за 20 лева глоба. Или пък като ме спрат се започва див пазарлък "ама ти неплатени глоби имаш ли? знаеш че ти вземаме книжката ако проверим, ай помисли си дали да проверяваме".
  • 21 Матей

    6 0 Отговор
    Тия пак се правят на побъркани,не можели глобите да си съберат,ами те така е КАТО Е СТАНАЛО ВСЕДЪРЖАВЕН ПОЧИН. Яко жули глоби,данъци,такси и пр.,ей тъй се пълни бюджета,при липса на нормални приходи от мита и корпоративни данъци.А навремето катаджиите се сакъняха да глобят с фиш за 5 лв при непоставен колан или каране без каска.Значи държавата не е разчитала на такива приходи ,а на икономика и износ.
  • 22 Теодор

    5 0 Отговор
    При вариант, че си на почивка за 14 дни някъде и нямаш предства, че са ти го лепнали.....Герб идиоти се знаем го вече.
  • 23 1944

    3 0 Отговор
    комунистическото законодателство е врата в полето. на всички им харесва така. занн е приет през 1969г. и напълно неадекватен за настоящето.
  • 24 Издирван от МВР за обиди над Премиера

    3 0 Отговор
    Ще ви посоча с бухалката. Само да видя ушев на вратата ми и го пребивам!!!
  • 25 Българин

    0 0 Отговор
    а , който се изпуска в гащите, него ще глобяват ли ? Ще му лепят ли бележката на вратата?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове