Last news in Fakti

13 Юни, 2019 11:11 1 370 22

Хамид Хамид: Всяка субсидия под 11 лв. е равна на 0

  • хамид хамид-
  • дпс-
  • партийна субсидия-
  • партийни субсидии

По-добре никакви субсидии да няма, но да се отпуши другият модел, искат от ДПС

Хамид Хамид: Всяка субсидия под 11 лв. е равна на 0 - 1

Всяко намаляване на субсидиите под 11 лв. значи, че партиите няма да могат да изпълняват дейността си. Затова 1 е равно на 0. Това заяви пред „Тази сутрин“ по бТВ депутатът от ДПС Хамид Хамид. Според него аргументът на вносителите е, че едва ли не само те са били обвинявани за субсидиите и затова са решили да се отърват от това бреме.

Когато имаше референдум, на хората не бе обяснено за какво се харчат тези пари. Най-голямото перо е за присъствие в медиите, затова се страхувам, че най-много ще пострадат те от намаляването. Хамид подчерта, че след фиксирането на субсидията на 11 лв. не е имало финансиране на партии от икономически субекти.

В цяла Европа моделът е на финансиране на партиите от държавите, другата възможност е американският модел - там няма таван, но даренията от физически и юридически лица са публични и открити и са след платени данъци.

По-добре никакви субсидии да няма, но да се отпуши другият модел, каза още Хамид.

Г-н Пеевски си е на работа, независимо дали е в Народното събрание или не, посочи Хамид. Работата на народния представител не е само в парламента. Сега е по-често в Народното събрание, защото така се налага. ДПС завърши програмата си за ускорено догонващо развитие на България, искаме да започнем да превръщаме тази програма в конкретни законопроекти и г-н Пеевски е активен участник в екипа, за да предлага тези законопроекти. Той има огромен принос и е активен участник в екипите по подготовката, обясни Хамид.

Предложението за намаляване на ДДС не е популизъм, каза още той, защото търсим механизми и гаранции, че това намаляване ще се отрази на джоба на потребителите, а не на фирмите търговци. Вече имахме среща с фармацевтите и те с разчети доказаха, че намаляването на ДДС ще намали цените на лекарствата, каза депутатът.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    21 0 Отговор
    Абе много нагли тея 240 Аз ще ви кажа че трябва повече хора да гласуват за да има повече левчета в партията НАПРАВЕТЕ ТАКА ХОРАТА ДА ГЛАСУВАТ НА 100% :(
  • 2 антрашпиц

    24 0 Отговор
    То на вас и субсидия от 100 лв на глас пак ще ви е малко алчни маймуни такива...
  • 3 rolangaros

    21 0 Отговор
    " Всяко намаляване на субсидиите под 11 лв. значи, че партиите няма да могат да изпълняват дейността си "- интересно ! Какви смислени дейности до момента сте правили ?
  • 4 Хасан

    17 0 Отговор
    Вместо да дебатираме за,субсидията за партиите ,нека да се вдигне пенсията на възрастните ..1-милион гладуват с пенсия от 200_300лв
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Bahti

    15 0 Отговор
    Най добре за вас е 00, защото сте точно това. Всичките!
  • 7 Meganoob BG

    7 0 Отговор
    А по 11 разстреляни депутати на глас дали няма да е по-добре?
  • 8 545

    16 0 Отговор
    Всеки иска да му е комфортно от към финанси, ама повечето българи не могат да си го позволят. Факт е, че сме най-бедната страна в РС благодарение на политиците. Както обича да казва келешът Горанов, може някога да вдигнем парите на държавните субсидии на партиите, но засега не можем да си го позволим! Децата събират помощи за трансплантации, събират се капачки за кувьози, пенсионерите мизерстват, ония искат да им е комфортно финансово -айде сиктир!
  • 9 аребегай

    10 0 Отговор
    Найш колко ма боли за партиите...
  • 10 келепир йок

    6 0 Отговор
    На тия ще им се разбяга стоката ако няма субсидъ, щото от джоба си пари никога не вадят.
  • 11 Мехмед

    11 0 Отговор
    г-н Хамид по разумно ще бъде да се дават на избирателите по десет лева за гласуване. Така ще се повиши изборната активност и ще се получат реални изборни резултати. Ще се обесмисли купуването на гласове. Политиците ще спрат да си купувт апартаменти с частни асансьори, ДПС ще получи най-после реално представителство парламента и т.н. Вие искате точно обратното ние всички да ви даваме пари а вие да се надпреварвате кой по-вече цигански гласове да купи.Това демокрация ли е или какво е?
  • 12 СссереМ

    6 0 Отговор
    Реват тия дето с тези пари купуват гласове,айде сега да видим дали ще накараш манго да гласува за пет лева.
  • 13 ПЕЛТЕК

    5 1 Отговор
    другия модел е ЗАБРАНА НА ЕТНИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ.
  • 14 123

    10 0 Отговор
    Само фес може така да смята 11= 0 ела да ти набия 11 шамара и все едно не съм те удрял
  • 15 ДА АМА НЕ

    3 1 Отговор
    Баламурняците си мислеха,че спестените пари от субсидиите ще ги дадат на тях. Да намажат по дебело,филията с мас.
  • 16 447

    2 1 Отговор
    А СЕГА ВСИЧКИ ЗАЕДНО - СЛАФЧО,СЛАФЧО,СЛАФЧО...
  • 17 Иванов

    5 1 Отговор
    Няма по- крадлива и необрязана гад от бг турците. Лява ръка- десен джоб, това е тяхната вяра! Пфу!
  • 18 измекяр

    8 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: По-добре никакви субсидии да няма, но да се отпуши другият модел, искат от ДПС.... Че то другия модел не е бил запушван никога бе... просто сега ще се оголи и ще стане ясен и прозрачен... Да, съгласен съм, че не трябва да има субсидии! Това че гласувам за потенциален крадец, изобщо не означава че и пари следва да му дам с гласа си...
  • 19 Без субсидии!

    6 0 Отговор
    И без това всички водещи партии разчитат на бизнесмени (мафиоти)! Пълна лъжа е, че партиите чакат на субсидии за да съществуват! Субсидиите са наливане на още пари в касичките на партиите! Това че щял да се намали броя на партиите е все тая, защото тия многото партии освен да харчат субсидии друго не са направили досега и няма да направят! Примери са фейк партията на Светослав Витков и други подобни, които само харчат народна пара и имат 0% принос! За да се пребори една нова и малка партия с ГЕРБ, ДПС или БСП, ще трябват над 50 милиона лева за закупуване на експертни служители, изготвяне на проекти, създаване на структури, медийни реклами и обикаляне по страната. Лъжа е, че една партия с 1 милион лева капитал може да постигне нещо! САМО ХАРЧАТ НАРОДНАТА ПАРА ЗА ДА СЪЗДАВАТ МНОГОЧИСЛЕНО ПОЛИТИЧЕСКО СТАТУКВО, КОЕТО ДА КРЕПИ ТАЗИ ГНИЛА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Един

    2 0 Отговор
    Всичко под 11 лева означава, че партията трябва от накъде да "взима"пари. А след като вземе - трябва да се ОТЧИТА! ( Дали от "спонсори" или от партийните членове - еднакво е! Свършва им рахата: за да има к'во да отчитат трябва да се напънат с работата за която са им дали парите !)
  • 22 Иванова

    0 0 Отговор
    Аз партийна принадлежност я разбирам ,да си член на партия ,която одобряваш с дейността й.За това трябва да си плащаш членски внос,и той не трябва да е по-малко от 11 лева.Да се преброите тогава колко сте.Защо аз трябва да давам пари на която и да е партия ,след като не ми допадат техните дейности ,идеи....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове