20 Юни, 2019 16:38 5 601 37

Борисов: Аз ли накарах Нинова да подаде оставка

  • кристалина георгиева-
  • ек-
  • бойко борисов

Като възможност за шеф на ЕК се появило и името на Кристалина Георгиева

Борисов: Аз ли накарах Нинова да подаде оставка - 1
Снимка: БГНЕС

План Б идва, когато се изчерпи план А. Продължават, на български - пазарлъците, по европейски - консултациите. Стоим като партия победител зад избора на председател на ЕК. Надали ще се договорим тази вечер, но консултациите ще продължат. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел.

"Кристалина (Кристалина Георгиева - бел. ред.) се върти като име, но има още кандидати. Решението на ЕНП е да поддържаме Вебер, но какво ще се случи - ще видим. Снощи говорих с Мишел, в късни доби. Каза, че би бил добър кандидат. Тимерман също е фантастичен ръководител, но тяхната партия е втора", сподели още премиерът.

"Всяко изказване днес е грешно, неправилно, предварително, прибързано и бъбриво. Аз не съм такъв човек. Вижте колко постове имаме. Затова, като ЕНП, казваме, че имаме време. Спечелили сме изборите и си стоим на позицията. Не забравяйте, че ЕЦБ има нов ръководител. Тези консултации вървят по всички позиции, за да може в този разнороден парламент да бъдат избрани най-добрите. Има излъчени преговарящи, които работят. Вчера на обяд говорих с Туск, знам кои са кандидатите му, но е глупаво да го коментирам сега", допълни Борисов.

Премиерът се разгневи на поредния въпрос за субсидиите.

"Защо продължават тези въпроси? Поех ангажимент и след миналите избори внесох в парламента въпроса със субсидиите. НС отказа. От сутрин до вечер бой по ГЕРБ. Поех ангажимент, внесохме го. Какво искате повече от нас? Казват, че не им достигат субсидии. Има американски модел. ДПС внесоха за 0 лв. На който не му стигат парите, има право да посочи фирма Х или милионера У дарява еди колко си пари за партията. Но се изисква 100% прозрачност. И тогава, вместо както г-жа Нинова каза, бизнесмените да затворят портфейлите си, банкерите да спрат да викат граждани и делегати и със сила да ги карат да променят позициите си. Приемаме, че на конгресите си говорят като пет за четири. Да си внесат пари и да си ги узаконят. Какво общо имам аз с нейната оставка? Аз ли я накарах да я напише? Тя си я написа сама", каза Борисов.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Bahti

    29 26 Отговор
    Пезевенк!

    Коментиран от #5, #6

  • 3 El chochone

    49 74 Отговор
    Най добрият премиер който е имала българия
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 El chochone

    17 2 Отговор

    До коментар #2 от "Bahti":

    ха-ха :D
  • 6 Bahti

    9 16 Отговор

    До коментар #2 от "Bahti":

    Наскоро ме изтърваха от четвърти,а после ме изнасилиха цигани и сега съм малко объркан
  • 7 Дебил ко Борисов

    11 10 Отговор
    Хаха масаж на цяло тяло
  • 8 Санкция

    28 15 Отговор
    КРЕТЕН!!! ДЕБИЛ!!!
  • 9 Биде

    41 12 Отговор
    Леле, колко сме сърдити! За всички е ясно че пушилката със субсидиите е само предизборна ,а що се отнася за оставката на Нинова това си е работа на БСП и те да си я мъдрят, а на него пък му остава да се радва на цяла колекция гербаджийски недоразумения и ...оставки
  • 10 ти си фурнаджийска лопата

    41 29 Отговор
    Такъв "смешльо" не съм виждал през живота си , но дойде ред и това да видя.на 50 години съм. Не знам как омайва простаците които гласуват за него, но по смешен и жалък, (най вече жалъй и много КОРУМПИРАН) министър не сме имали , заклевам се !!!!!!

    Коментиран от #13, #24

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 бай Коста

    10 4 Отговор
    всички политици сте , като жени,, ку-ви,,
  • 13 СссереМ

    19 23 Отговор

    До коментар #10 от "ти си фурнаджийска лопата":

    Явно са ти превели копейките,че се втурваш така на гол абордаш,на Борисов трява шнура да му целувате че отърва България от четвъртия пак съчинен от позитанските ти шефове,може да крадат ама е с мярка,а не като невидели бесепари.

    Коментиран от #15, #21, #23

  • 14 Бойко ЦАР

    8 13 Отговор
    Да си изберем бате Бойко за ЦАР.
  • 15 СссереМ

    8 4 Отговор

    До коментар #13 от "СссереМ":

    "Фалит" имах предвид.
  • 16 Бойко ЦАР

    5 13 Отговор
    Хора аз сериозно ви предлагам - да си изберем Бойко Борисов за цар на всички българи

    Коментиран от #18

  • 17 янки

    15 7 Отговор
    Фюрера на ГЕРБ винаги има право
  • 18 бай Делчо

    15 7 Отговор

    До коментар #16 от "Бойко ЦАР":

    много лъже , нищо не става от него
  • 19 Анадолец

    14 5 Отговор
    Боко обичам те отзад.
  • 20 Анадолец

    8 3 Отговор
    Ако си музикален ще те пусна отпред.
  • 21 Бацеееее

    21 8 Отговор

    До коментар #13 от "СссереМ":

    Нищо не знаеш за тая шайка престъпници, аз не му целувам нищо на тоя, но ти със сигурност!!!! Аз не съм в БГ но внясям всеки месец пари които не може да изкараш за 1 година в БГ при тоя айдук. Внасям за роднини за които помагам да живеят в БГ , толкова колкото не си и сънувал. Като мен има още 1 млн, които внасят за да се прави тоя на Големата работа. ЦЯЛА ЕВРОПА МУ СЕ СМЕЕЕ И НАЙ ВЕ!Е НА ВАС НАРОДА ОСТАНЛ В БГ, пишеш ти по форумите че си добре. Но разликата от мен до теб е 50 години поне . така че не знеш какво став в света като четеш само БГ медии които 99 % са под натиска на тиквата. СЕЩАШ ЛИ СЕ ????? МАНИПУЛИРА ВИ .....

    Коментиран от #27

  • 22 Д-Р Менгеле

    11 1 Отговор
    Е това е моят пациент. Като мине през клиниката после паметник ще ми вдигнат.
  • 23 калинка

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "СссереМ":

    Скъпи, ПРАВОПИСЪТ!
  • 24 а тези

    13 5 Отговор

    До коментар #10 от "ти си фурнаджийска лопата":

    платените дето дават минус са толкова жалки , за 5 пари се продават. затова и БГ затъва постоянно дори сме по зле от Румъния която преди 30 години беше много назад от БГ сега е обратното ние сме 20 години след Румъния благодарение на този идиот и корумпираната шайка корумирани престъпници. Издействайте ми студио на 4 очи с тиквата , такива въпроси ще му задам че ще се скрие в миша дупка ГАРАНТИРАМ . такива безочливи корумпирани "управляваши " имат едно място казва се ЗАТВОР!

    Коментиран от #25, #37

  • 25 onq s konq

    6 11 Отговор

    До коментар #24 от "а тези":

    ДОКОГА такива като тебе ще КУДКУДЯКАТ НЕУМОРНО "Долу","Оставка" и т.н. ,БЕЗ ДА ПРЕДЛАГАТ АЛТЕРНАТИВА НА УПРАВЛЕНИЕТО?Колко пъти съм задавал въпроса "Кажете кой е по-добър от Борисов и веднага пръв ще гласувам за него"....Е да,ама ОТГОВОР НЯМА.Все пак имаше някакви инфантилни реплики от рода на "Бе ние да ги свалим,ПЪК ПОСЛЕ ЩЕ МУ МИСЛИМ".Е със касво ще мислите "После" бе Шишарки ,след като от 10 г НИЩО НЕ СТЕ ИЗМИСЛИЛИ?А факта че ОСНОВНАТА ЧАСТ от вас НЕ ЖИВЕЕТЕ В БГ дава ли ви право да си правите ЕКСПЕРИМЕНТ с Управлението на България?А ако настъпи вследствие на "ВАШЕТО "ДОЛУ" ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ще се върнете ли у нас да "помагате",или дълбокомислено ще заключите 7"Ами прост народ-заслужава си хала- добре че не съм в България"?Мръсници сте вие МРЪСНИЦИИИ,...и нямате ИЗМИВАНЕ!

    Коментиран от #30

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 СссереМ

    3 7 Отговор

    До коментар #21 от "Бацеееее":

    Ами не знам бе друже,само ДДС-то ми на месец е около 8-9 хиляди,и това без да смятам осигуровки и заплати(не е моя работа,счетоводителя ги мисли тия неща),осигурявам работа на 6 човека (не са много,но това е засега),всички са добре заплатени,нямам работник под 1500 лв ,не те знам колко внасяш в родината,но ако над 100 к евро на година ти свалям шапка и ти благодаря за което,ако е по малко е редно да се извиниш.
  • 28 onq s konq

    1 3 Отговор

    До коментар #26 от "Еl comandante":

    Ам ти бе Ташак на природата...Как е възможно да бъдеш заченат от баща "Червенодупест макак"/макар и от знатен маймунски род/ и ДА СИ СЕ СДОБИЛ СЪС ДОКУМЕНТ ЗА САМОЛИЧНОСТ...също като човек?Е тука вече оставам едновременно безмълвен и без думи:)
  • 29 пипи дългото чорапче

    2 0 Отговор
    Ти не беше а машите ти определени хора от бсп се опитаха да вадят горещия картоф но не успяха
  • 30 в отговор на коментар 24

    5 3 Отговор

    До коментар #25 от "onq s konq":

    Аз съм човек честно искарващ прехраната си и както казах по-горе плащам, пари за БГ които не може да се изкарат за 1 година. Не искам да се изтъквам, но не може човек, който няма образование и ценз и не знае езици(прочел само Винету) да управлява СТРАНА, разбирате ли къде е гафа? Човек прост пожарникар корумпиран до дъното на костите си, който в бил охрана на Живков сега управлява страната, ние сега сме по назад от времето на Живков. А казах за интервю на 4 очи защото в БГ няма журналисти които да задават въпроси за корупция още повече няма полиция, те са силно деградирали в корупционните си схеми . Не виждате ли не могат да се справят с едни измамници по телефона, което е работа за 3-4 дни да ги хванат. Като няма стабилност в държавата корупцията надделява и се превръща в законнност. Затова такава корумпирана държава няма място в Европа. И за съжаление и този ден ще дойде от такива управляващи. Защо не желая да влезем в Шенген, защото трябва да съкратят поне 50 % от митниците , а за да станеш митничар в БГ пащаш яко , после като си на смена "изкарваш пари: и се отчиташ на шефа , а той по на горе и така до Тиквата.... Корупция навсякъде това е ОКТОПОД. Италия още се бори с този октопод от 30 години и вече са накрая но са пред рецесия и те. Това ни очаква и нас след 30-40 години да стингнем италианцие ... Говори че сме по дожре от гърците , да ама не , техната рецесиа мина и се оправят а ние вървим към нея. И за разлика от гърците те има от къде да пла

    Коментиран от #35

  • 31 продължение

    8 1 Отговор
    платят. Варината е да върне хората които работят навън, ТЕ със сигурност знаят повече от него за икономиката и как се работи по запада. Но това не е в негов интерес защото ще му вземат мястото. Прост народ се управлява лесно, от прост човек. За да управляваш умен народ трябва да си 5 пъти по-умен от него. С това не искам до обидя никого!!!! Просто изказвам мнението си как лесно се управлява народ който е гладен беден и за 5-10 лева може да го манипулираш. Което в Европа за 5-10 лева може да си купиш 2 кафета.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 hinkel

    4 0 Отговор
    Наглец!!!
  • 34 Станислав

    1 0 Отговор
    Борисов да каже по-добре - какво се прегърнаха така с ДПС и Пеевски? Явно - винаги са си се разбирали идеално!
  • 35 Николай

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "в отговор на коментар 24":

    Добре и аз си изкарвам прехраната честно. Прочетох всички със смислени коментари. Дайте предложение кой, коя партия, име? То иначе само си чешем езиците. Защо българина не гласува масово на тези избори? Сега слушам професор Мирчев от БСП да ми обяснява как ГЕРБ фалшифицирали изборните резултати точно със 7%
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "а тези":

    Като си такъв умник, издействай си го сам.На Борисов,ти ли му издейства студио?Заради такива умници като теб, не Борисов,господ да ни управлява се тая.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове