Last news in Fakti

17 Май, 2012 18:19 5 873 0

Потоп в старозагорското село Обручище

  • гълъбово-
  • наводнение-
  • потоп-
  • обручище
Потоп в старозагорското село Обручище - 1
Снимка: БГНЕС

Над 30 къщи и всички дворове в село Обручище, община Гълъбово са наводнени от проливните дъждове, съобщи пред БНР кметът на селото Илия Марков.

Според него институционалната и корпоративна безотговорност и безразличие са причина селото да се наводнява десетилетия наред при всеки обилен дъжд или порой. Коли на пожарната изпомпват водите от къщите и дворовете, но нивото на подпочвените води остава високо. Кметът на Обручище е категоричен, че докато Областното пътно управление не почисти водостоците под главния път, селото ще продължи да бъде наводнявано при всеки по-обилен дъжд.

Целият водосбор от близо 20-те хиляди декара, от които "Мини Марица изток" добиват въглищата си, също се събира в селото. От предишното наводнение в началото на февруари досега са изградени 140 метра диги покрай реката, от началото на юни трябва да започне надграждането на останалите диги и почистването на реката, която се запълва редовно от промишлената дейност на фирмите в източномаришкия енергиен комплекс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА