Last news in Fakti

17 Май, 2012 15:02 1 166 0

Червен до жълт код за валежи по р. Марица и Тунджа

  • червен-
  • жълт-
  • код-
  • валежи-
  • потоп-
  • приливна вълна-
  • р. марица

В Оперативното звено на МОСВ постъпи информация от Системата за ранно предупреждение от наводнения за водосбора на реките Марица и Тунджа. Обявен е червен код за тревога за река Марица при Харманли и оранжев код за река Марица при Първомай, Пловдив и Свиленград. С жълт код са обявени реките Сазлийка при Гълъбово и Тунджа при Ямбол.
Според данните от Системата за предупреждение за опасни явления «Европа», поддържана от НИМХ за България, е обявен жълт код за количеството очаквани валежи за областите Ловеч, Велико Търново, Габрово, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Пловдив, Смолян и Пазарджик.
Министерството на околната среда и водите изпрати предупреждение до  Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към Министерство на вътрешните работи и областните управители за повишено внимание към поречията на Янтра, с притоците на Росица и Джулюница; Марица с притоците Чепинска, Въча, Чепеларска, Мечка, Хасковска, Харманлийска, Стряма и останалите леви притоци на Марица до границата; и река Тунджа.
Чрез Министерство на външните работи компетентните органи в Република Турция и Република Гърция са предупредени  за очакваната висока вълна в долното течение на река Марица. МОСВ потвърди готовността си при евентуална промяна в състоянието на водите, свързана с опасност от вредното им въздействие, да предостави своевременно допълнителна информация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА