Last news in Fakti

2 Юли, 2019 16:45 2 314 33

Каракачанов: Циганизацията трябва да бъде спряна незабавно

  • красимир каракачанов-
  • циганизация-
  • цигани-
  • престъпления

Ваксинирането да стане задължително, предлагат от ВМРО

Каракачанов: Циганизацията трябва да бъде спряна незабавно - 1
Снимка: БГНЕС

Това се казва в позиция на заместник министър-председателя по обществения ред и сигурността, министър на отбраната и лидер на ВМРО – Българско национално движение Красимир Каракачанов. Тя идва като поредно действие във връзка с Концепция за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос в Република България и мерките за реализацията им, придобила общественост като Концепция срещу циганизацията. Припомняме, че още през месец февруари Каракачанов представи за обществено обсъждане документа, а през месец април Концепцията беше представена и за разглеждане от отделните министерства. Концепцията предстои да бъде вкарана официално в дневния ред на правителството.

Няма повече време за отлагане, прекалено дълъг стана списъкът с убийства, побоища и насилие, извършвани от представители на циганския етнос над хората в страната. Само за последните два месеца станахме свидетели на поредица от криминални деяния, които нагнетяват нетърпимост и страх в обществото. А ситуацията в с. Розино, където и циганите искат изселването на циганска фамилия, която тероризира цялото село, е достатъчно показателна, че има нужда не от последващи действия на полицията, а от превантивни мерки от страна на държавата, се казва още в позицията на вицепремиера.

Да се спират помощи, когато децата не ходят на училище, да се губи правото за социални придобивки при отказ от преквалификация и започване на работа, да се премахнат незаконните гета, да се прекрати престъпната практика деца да раждат деца, да се полага обществено полезен труд и т.н.

Припомняме ключовите моменти от Концепцията, която предлага Красимир Каракачанов:

Основната част от предложенията са спиране на помощите при: отказ за започване на работа; спиране на децата от училище; демонстриране на скъп начин на живот, несъответстващ на статута „социално слаб“. При злоупотреба с парите от „детски“ да се въведе отпускането на надбавки в натура.

Спиране на помощите при отказ от образоване, придобиване на трудови навици и квалификация, както и при липсата на видим напредък по социализиране и интеграция.

Част от мерките по премахване на професията „социално слаб“ е слагането на таван на социалните плащания към един човек или домакинство на годишна база.

По отношение на образованието са нужни няколко основни стъпки, а именно: посещението на детски градини за децата трябва да е задължително от 4-годишна възраст. Детските градини за всички деца трябва да станат безплатни. В спешен порядък държавата трябва да подпомогне лицата, ненавършили 16 години, да се завърнат в училищата; тези над 18, които нямат поне основно образование, да бъдат подпомогнати да го завършат. При отказ за изпълнение на тези мерки отново да се предвиди спиране на социалните помощи.

С оглед на безразборната раждаемост в гетата предлагаме приемането на пакет от строги мерки по отношение на децата, които раждат деца – родителите им, както и самите те, да нямат достъп до социалната система на страната и да бъдат прилагани ефективно санкциите на действащото законодателство по отношение на безотговорните родители. При жени, които са оставили за отглеждане в дом повече от 2 деца, да се предложат безплатни мерки за доброволно ограничаване възможността за последващи нежелани бременности. Това трябва да се предложи като доброволна възможност и за жените от цигански произход с над определен брой деца (3 и повече).

Предвид лошата хигиена и ниска здравна култура на една голяма част от циганското население в страната да бъдат направени задължителни ваксинации при децата и при възрастните. При отказ – да важат правилата за отнемане на помощите.

Използването на спешната медицинска помощ от здравно неосигурените лица трябва да се заплаща, когато сигналите за повикване не отговарят на критерия „спешност“.

Създаване на 3-годишна Национална програма за постепенно премахване на кварталите с преобладаващо циганско население и ограничаване на незаконното строителство.

Недопускане на първоначално заселване на групи лица без адресна регистрация в съответното населено място. А лицата без адресна регистрация да нямат право да обитават територията на съответното населено място, ако не се спази режимът за регистрация.

Създаване на механизми за участие с личен труд на социално слаби лица и членовете на техните семейства при изграждането на жилища, които са предназначени за ползване от социално слаби хора.

За намаляване на престъпността сред циганите основна стъпка на държавата трябва да е разграждането на клановете и намаляване на влиянието на главатарите в гетата. Контролът на местата за търговия с метали трябва да бъде затегнат, както и да се обърне сериозно внимание на „ало измамите“, джебчийството, просията, проституцията и т.н.

Стриктно прилагане на съществуващите санкционни механизми по отношение на лицата, които осъществяват съответните състави на правонарушения, установени в действащото законодателство за ограничаване на традиции, които противоречат на правовия ред и съвременните морални ценности (напр. купуване на булки, фактическо съжителство между деца, саморазправа и др.).

Стриктно прилагане на предвидените в действащото законодателство мерки и нулева толерантност по отношение на посегателства над медици, полицаи, военни, горски пазачи, полски пазачи и други представители на държавната власт или местното самоуправление.

Приобщаване на почтени и образовани лица от циганските общности към дейността по опазване на обществения ред. Сформиране на доброволни отряди за охрана и др.

Неправителствените организации, които защитават преимуществено обитатели на кварталите с преобладаващо циганско население, задължително да разкриват офиси в тези квартали. С цел осветляване на дейността на неправителствените организации, регистрирани в частна полза, които работят с циганския етнос, трябва да се въведе задължението да декларират източниците си на финансиране и да дават отчет за изразходваните пари по проекти за интеграция назад в годините.

За осъществяване на тези мерки депутатите от ВМРО, заедно с колегите им от ПГ на „Обединени патриоти“ в НС, вече внесоха законодателни промени като въвеждане на административни наказания „безвъзмезден труд в полза на обществото“ и „задържане под стража“ в структурите на МВР за извършени административни нарушения; разширяване на обхвата на неизбежната отбрана, отпадането на маловажните кражби и др. Тази законодателна дейност ще продължи и в другите, изброени по-горе области.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Комуниста

    26 8 Отговор
    Как само се крие зад лозунги продажника който продаде със свия подпис историята на България на Македония!
  • 2 El traficante

    8 33 Отговор
    Всички са граждани на България!
  • 3 Шаолина

    27 9 Отговор
    Е нали със гласовете на черните пратихте 2 броя хрантутника в Евро парламента от ВМРО, що плюиии сига еликтората си? Или кога е за гласуване са българи които взимат по 20 лв и после стават пак цигани!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Радо

    24 1 Отговор
    Циганизацията отдавна трябваше да бъде овладяна, но вече е твърде късно, трябва да се приложат силови мерки, които са немислими в 21-ви век.....следващото развитие на циганизацията ще бъде създаването на анклави само от цигани и само от бели хора, и съответно никой от другата раса няма да може да преминава без въоръжена охрана през съответния анклав в тази държава.

    Коментиран от #20

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Асен черната пантера

    3 48 Отговор
    Имаме права бе гяури.
    Държавата е наша бее.
    На гости сте ни.

    Коментиран от #11, #12, #17, #30, #31

  • 8 jambazina

    21 3 Отговор
    Каракачан е във властта от години, чак сега реши да погва циганата. Ама нали идат избори...

    Коментиран от #15

  • 9 Щайнер

    16 1 Отговор
    И как ще спреш чалгата, като тука разни твърдят, че купон не могло без чалга? Та се чудя по другите държави как може ?

    Коментиран от #19

  • 10 Centurion

    16 3 Отговор
    Шопар,то с приказки в декларативен тон не става!Трябва да се ограничи популацията на тази плесен,която е приела застрашителни размери. Това обаче не е работа за меки китки и слабохарактерни хора!!!За да има резултат мерките трябва да се кардинални от типа на "Работата ще ви направи свободни"Всяко отклонение от този подход е проява са слабост и не желание за справяне с проблема!!!
    Готов ли си да работиш??????
  • 11 k l;

    14 0 Отговор

    До коментар #7 от "Асен черната пантера":

    Верно е имате правата на кетчупа.
  • 12 k l;

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "Асен черната пантера":

    Верно е имате правата на кетчупа.
  • 13 Сиганин Ром от ВМРОту

    6 5 Отговор
    Япма бе каракаачан бей, ей голям сиркаджия си
  • 14 lбягай бе

    7 2 Отговор
    ``тулуп``!
  • 15 Реалист

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "jambazina":

    Прочето основните моменти - добри са. Въпроса е наистина защо ЧАК СЕГА?
  • 16 ПИШМАН бЪлГаРсКи политици

    14 0 Отговор
    Много мохабет за нищо!
    Късно е чадо за каквото и да е промяна ПРИ циганския етнос.
    30 години галене и гъделичкане от страна на "политиците" , които искат да са на всяка цена на сцената на дри€ливата политика която провеждат. Сега ще сърбаме дробенето през годините от прословутия ПРЕХОД КЪМ ДЕМОКРАЦИЯ , КОЯТО СЕ ПРЕВЪРНА В ПЛУТОКРАЦИЯ.
  • 17 Centurion

    17 0 Отговор

    До коментар #7 от "Асен черната пантера":

    Знаеш ли ако имам всичкият властови ресурс на държавата ,че няма да осъмнете???Милион,два ,три,това е просто статистика!Ще влезете в червената книга много бързо!!!Фабрика Петел ще заработи отново!Ще отворя и много цехове където влака влиза и нататък няма релси.
    Измет долна мръсна!!!!

    Коментиран от #29

  • 18 охохо

    7 4 Отговор
    Айде селяци, пляскайте на демагога! Най-много ми харесва как щял да прекрати практиката деца да раждат деца. Сигурно ще стои до Хасан и ще му вика - "Хасане вади го". Толкова дюшеш му идват циганските изцепки, че човек ще си помисли, че той ги поръчва... с парите от БГ паспорти.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Пешо

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "Радо":

    И кое е немислимо за прилагането на силови мерки през XXI век? От соросоидното НПО ли ти пуснаха тази опорка? Няма проблем да се използва и сила и оръжие и закона за МВР го позволява.
  • 21 Иван

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Скинхедс":

    Трябва да се започне от такива полуумни, като теб,които и мангасарите ви превъзхождат интелектуално.
  • 22 Агент-циркаджия-наздраве!

    7 0 Отговор
    Стига си плющял глупости "Иване", или даде своя принос с три деца. Бъдещето принадлежи на тези които се размножават !!! Искаш или не, намери начин тези мургави хора да станат част от пазара на труда... И без това цели населени места вече се миксират с тях... С демагогия и патриотарстване си смешен, как ти беше агентурния псевдоним...
  • 23 Анонимен

    9 3 Отговор
    Браво на Каракачанов, ако чакаме нещо да се случи от другите политици, няма да стане никога. Единствения бивш агент, който е работил в Македония, за интересите на България, а останалите са писали доноси един за друг.
  • 24 ПРЕДЛОЖЕНИЕ

    2 0 Отговор
    Лесно–тия, дето са по държавите да си седят там и да си приберат целата рода. Тия, които хартисат , ако не спазват законите да важи предложението на Centurion! Колкото и гласоподаватели да останат,все ще е задобре!
  • 25 Бб666

    4 0 Отговор
    Трябват незабавни действия и закони със нулева толерантност към такива испълнения/испълнители.Щом си неграмотен/независимо от малцинство/неможеш да гласуваш.

    Коментиран от #28

  • 26 мангал

    0 1 Отговор
    тоя го помня в политиката от тридесет години нищо не е постигнал цял министър на и т б р а на т а да ми приказва за цигани в несериозно отвлича вниманието
  • 27 Е как да се спре циганизацията?

    1 3 Отговор
    Това значи да убием българщината....
  • 28 Значи забраната ще трябва

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Бб666":

    Да важи и за теб поне докато се научиш да пишеш.....
  • 29 То власт на малоумници

    0 7 Отговор

    До коментар #17 от "Centurion":

    Никой не дава. Ще си останеш в дупката при мишоците :)))))
  • 30 Scout for funn

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Асен черната пантера":

    Ваша е ако и ние бяхме спряли на ниво бира тояги и мотики щеше да е ваша ама уви ИМАМЕ ТАНКОВЕ ОРЪЖИЕ И СКОРО ИЗРЕБИТЕЛИ .Макар да знам че си поставено лице и пишеш тоя коментар за да събудиш гнева на хората към Бойко . ХВАНАТ СИ ПЕНЬО .
  • 31 Хаха

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Асен черната пантера":

    Не се прави на циганин, не се получава!
  • 32 Националист

    3 0 Отговор
    Без спирали или връзване тръбите на всички циганки в детеродна възраст циганскат престъпност ще расте и расте и расте. Това е елементарна математика.
  • 33 IDIL

    0 0 Отговор
    Ефикасни мерки има и то доказани от великия Хитлер...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове