ФАКТИ.БГ

Каракачанов: Циганизацията трябва да бъде спряна незабавно

Ваксинирането да стане задължително, предлагат от ВМРО

Публикувана: 2 Юли, 2019 16:45
33 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1917
Каракачанов: Циганизацията трябва да бъде спряна незабавно
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.

Това се казва в позиция на заместник министър-председателя по обществения ред и сигурността, министър на отбраната и лидер на ВМРО – Българско национално движение Красимир Каракачанов. Тя идва като поредно действие във връзка с Концепция за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос в Република България и мерките за реализацията им, придобила общественост като Концепция срещу циганизацията. Припомняме, че още през месец февруари Каракачанов представи за обществено обсъждане документа, а през месец април Концепцията беше представена и за разглеждане от отделните министерства. Концепцията предстои да бъде вкарана официално в дневния ред на правителството.

Няма повече време за отлагане, прекалено дълъг стана списъкът с убийства, побоища и насилие, извършвани от представители на циганския етнос над хората в страната. Само за последните два месеца станахме свидетели на поредица от криминални деяния, които нагнетяват нетърпимост и страх в обществото. А ситуацията в с. Розино, където и циганите искат изселването на циганска фамилия, която тероризира цялото село, е достатъчно показателна, че има нужда не от последващи действия на полицията, а от превантивни мерки от страна на държавата, се казва още в позицията на вицепремиера.

Да се спират помощи, когато децата не ходят на училище, да се губи правото за социални придобивки при отказ от преквалификация и започване на работа, да се премахнат незаконните гета, да се прекрати престъпната практика деца да раждат деца, да се полага обществено полезен труд и т.н.

Припомняме ключовите моменти от Концепцията, която предлага Красимир Каракачанов:

Основната част от предложенията са спиране на помощите при: отказ за започване на работа; спиране на децата от училище; демонстриране на скъп начин на живот, несъответстващ на статута „социално слаб“. При злоупотреба с парите от „детски“ да се въведе отпускането на надбавки в натура.

Спиране на помощите при отказ от образоване, придобиване на трудови навици и квалификация, както и при липсата на видим напредък по социализиране и интеграция.

Част от мерките по премахване на професията „социално слаб“ е слагането на таван на социалните плащания към един човек или домакинство на годишна база.

По отношение на образованието са нужни няколко основни стъпки, а именно: посещението на детски градини за децата трябва да е задължително от 4-годишна възраст. Детските градини за всички деца трябва да станат безплатни. В спешен порядък държавата трябва да подпомогне лицата, ненавършили 16 години, да се завърнат в училищата; тези над 18, които нямат поне основно образование, да бъдат подпомогнати да го завършат. При отказ за изпълнение на тези мерки отново да се предвиди спиране на социалните помощи.

С оглед на безразборната раждаемост в гетата предлагаме приемането на пакет от строги мерки по отношение на децата, които раждат деца – родителите им, както и самите те, да нямат достъп до социалната система на страната и да бъдат прилагани ефективно санкциите на действащото законодателство по отношение на безотговорните родители. При жени, които са оставили за отглеждане в дом повече от 2 деца, да се предложат безплатни мерки за доброволно ограничаване възможността за последващи нежелани бременности. Това трябва да се предложи като доброволна възможност и за жените от цигански произход с над определен брой деца (3 и повече).

Предвид лошата хигиена и ниска здравна култура на една голяма част от циганското население в страната да бъдат направени задължителни ваксинации при децата и при възрастните. При отказ – да важат правилата за отнемане на помощите.

Използването на спешната медицинска помощ от здравно неосигурените лица трябва да се заплаща, когато сигналите за повикване не отговарят на критерия „спешност“.

Създаване на 3-годишна Национална програма за постепенно премахване на кварталите с преобладаващо циганско население и ограничаване на незаконното строителство.

Недопускане на първоначално заселване на групи лица без адресна регистрация в съответното населено място. А лицата без адресна регистрация да нямат право да обитават територията на съответното населено място, ако не се спази режимът за регистрация.

Създаване на механизми за участие с личен труд на социално слаби лица и членовете на техните семейства при изграждането на жилища, които са предназначени за ползване от социално слаби хора.

За намаляване на престъпността сред циганите основна стъпка на държавата трябва да е разграждането на клановете и намаляване на влиянието на главатарите в гетата. Контролът на местата за търговия с метали трябва да бъде затегнат, както и да се обърне сериозно внимание на „ало измамите“, джебчийството, просията, проституцията и т.н.

Стриктно прилагане на съществуващите санкционни механизми по отношение на лицата, които осъществяват съответните състави на правонарушения, установени в действащото законодателство за ограничаване на традиции, които противоречат на правовия ред и съвременните морални ценности (напр. купуване на булки, фактическо съжителство между деца, саморазправа и др.).

Стриктно прилагане на предвидените в действащото законодателство мерки и нулева толерантност по отношение на посегателства над медици, полицаи, военни, горски пазачи, полски пазачи и други представители на държавната власт или местното самоуправление.

Приобщаване на почтени и образовани лица от циганските общности към дейността по опазване на обществения ред. Сформиране на доброволни отряди за охрана и др.

Неправителствените организации, които защитават преимуществено обитатели на кварталите с преобладаващо циганско население, задължително да разкриват офиси в тези квартали. С цел осветляване на дейността на неправителствените организации, регистрирани в частна полза, които работят с циганския етнос, трябва да се въведе задължението да декларират източниците си на финансиране и да дават отчет за изразходваните пари по проекти за интеграция назад в годините.

За осъществяване на тези мерки депутатите от ВМРО, заедно с колегите им от ПГ на „Обединени патриоти“ в НС, вече внесоха законодателни промени като въвеждане на административни наказания „безвъзмезден труд в полза на обществото“ и „задържане под стража“ в структурите на МВР за извършени административни нарушения; разширяване на обхвата на неизбежната отбрана, отпадането на маловажните кражби и др. Тази законодателна дейност ще продължи и в другите, изброени по-горе области.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.4 от 7 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Комуниста
1 Отговор
Как само се крие зад лозунги продажника който продаде със свия подпис историята на България на Македония!

Оценка:
-8 +26

El traficante
2 Отговор
Всички са граждани на България!

Оценка:
-33 +8

Шаолина
3 Отговор
Е нали със гласовете на черните пратихте 2 броя хрантутника в Евро парламента от ВМРО, що плюиии сига еликтората си? Или кога е за гласуване са българи които взимат по 20 лв и после стават пак цигани!

Оценка:
-9 +27

4
Този коментар е премахнат от модератор.
Радо
5 Отговор
Циганизацията отдавна трябваше да бъде овладяна, но вече е твърде късно, трябва да се приложат силови мерки, които са немислими в 21-ви век.....следващото развитие на циганизацията ще бъде създаването на анклави само от цигани и само от бели хора, и съответно никой от другата раса няма да може да преминава без въоръжена охрана през съответния анклав в тази държава.

Коментиран от #20


Оценка:
-1 +24

6
Този коментар е премахнат от модератор.
Асен черната пантера
7 Отговор
Имаме права бе гяури.
Държавата е наша бее.
На гости сте ни.

Коментиран от #11, #12, #17, #30, #31


Оценка:
-48 +3

jambazina
8 Отговор
Каракачан е във властта от години, чак сега реши да погва циганата. Ама нали идат избори...

Коментиран от #15


Оценка:
-3 +21

Щайнер
9 Отговор
И как ще спреш чалгата, като тука разни твърдят, че купон не могло без чалга? Та се чудя по другите държави как може ?

Коментиран от #19


Оценка:
-1 +16

Centurion
10 Отговор
Шопар,то с приказки в декларативен тон не става!Трябва да се ограничи популацията на тази плесен,която е приела застрашителни размери. Това обаче не е работа за меки китки и слабохарактерни хора!!!За да има резултат мерките трябва да се кардинални от типа на "Работата ще ви направи свободни"Всяко отклонение от този подход е проява са слабост и не желание за справяне с проблема!!!
Готов ли си да работиш??????

Оценка:
-3 +16

k l;
11 Отговор

До коментар #7 от "Асен черната пантера":


Верно е имате правата на кетчупа.

Оценка:
-0 +14

k l;
12 Отговор

До коментар #7 от "Асен черната пантера":


Верно е имате правата на кетчупа.

Оценка:
-0 +10

Сиганин Ром от ВМРОту
13 Отговор
Япма бе каракаачан бей, ей голям сиркаджия си

Оценка:
-5 +6

lбягай бе
14 Отговор
``тулуп``!

Оценка:
-2 +7

Реалист
15 Отговор

До коментар #8 от "jambazina":


Прочето основните моменти - добри са. Въпроса е наистина защо ЧАК СЕГА?

Оценка:
-1 +12

ПИШМАН бЪлГаРсКи политици
16 Отговор
Много мохабет за нищо!
Късно е чадо за каквото и да е промяна ПРИ циганския етнос.
30 години галене и гъделичкане от страна на "политиците" , които искат да са на всяка цена на сцената на дри€ливата политика която провеждат. Сега ще сърбаме дробенето през годините от прословутия ПРЕХОД КЪМ ДЕМОКРАЦИЯ , КОЯТО СЕ ПРЕВЪРНА В ПЛУТОКРАЦИЯ.

Оценка:
-0 +14

Centurion
17 Отговор

До коментар #7 от "Асен черната пантера":


Знаеш ли ако имам всичкият властови ресурс на държавата ,че няма да осъмнете???Милион,два ,три,това е просто статистика!Ще влезете в червената книга много бързо!!!Фабрика Петел ще заработи отново!Ще отворя и много цехове където влака влиза и нататък няма релси.
Измет долна мръсна!!!!

Коментиран от #29


Оценка:
-0 +17

охохо
18 Отговор
Айде селяци, пляскайте на демагога! Най-много ми харесва как щял да прекрати практиката деца да раждат деца. Сигурно ще стои до Хасан и ще му вика - "Хасане вади го". Толкова дюшеш му идват циганските изцепки, че човек ще си помисли, че той ги поръчва... с парите от БГ паспорти.

Оценка:
-4 +7

19
Този коментар е премахнат от модератор.
Пешо
20 Отговор

До коментар #5 от "Радо":


И кое е немислимо за прилагането на силови мерки през XXI век? От соросоидното НПО ли ти пуснаха тази опорка? Няма проблем да се използва и сила и оръжие и закона за МВР го позволява.

Оценка:
-0 +13

Иван
21 Отговор

До коментар #6 от "Скинхедс":


Трябва да се започне от такива полуумни, като теб,които и мангасарите ви превъзхождат интелектуално.

Оценка:
-2 +2

Агент-циркаджия-наздраве!
22 Отговор
Стига си плющял глупости "Иване", или даде своя принос с три деца. Бъдещето принадлежи на тези които се размножават !!! Искаш или не, намери начин тези мургави хора да станат част от пазара на труда... И без това цели населени места вече се миксират с тях... С демагогия и патриотарстване си смешен, как ти беше агентурния псевдоним...

Оценка:
-0 +7

Анонимен
23 Отговор
Браво на Каракачанов, ако чакаме нещо да се случи от другите политици, няма да стане никога. Единствения бивш агент, който е работил в Македония, за интересите на България, а останалите са писали доноси един за друг.

Оценка:
-3 +9

ПРЕДЛОЖЕНИЕ
24 Отговор
Лесно–тия, дето са по държавите да си седят там и да си приберат целата рода. Тия, които хартисат , ако не спазват законите да важи предложението на Centurion! Колкото и гласоподаватели да останат,все ще е задобре!

Оценка:
-0 +2

Бб666
25 Отговор
Трябват незабавни действия и закони със нулева толерантност към такива испълнения/испълнители.Щом си неграмотен/независимо от малцинство/неможеш да гласуваш.

Коментиран от #28


Оценка:
-0 +4

мангал
26 Отговор
тоя го помня в политиката от тридесет години нищо не е постигнал цял министър на и т б р а на т а да ми приказва за цигани в несериозно отвлича вниманието

Оценка:
-1 +0

Е как да се спре циганизацията?
27 Отговор
Това значи да убием българщината....

Оценка:
-3 +1

Значи забраната ще трябва
28 Отговор

До коментар #25 от "Бб666":


Да важи и за теб поне докато се научиш да пишеш.....

Оценка:
-1 +0

То власт на малоумници
29 Отговор

До коментар #17 от "Centurion":


Никой не дава. Ще си останеш в дупката при мишоците :)))))

Оценка:
-7 +0

Scout for funn
30 Отговор

До коментар #7 от "Асен черната пантера":


Ваша е ако и ние бяхме спряли на ниво бира тояги и мотики щеше да е ваша ама уви ИМАМЕ ТАНКОВЕ ОРЪЖИЕ И СКОРО ИЗРЕБИТЕЛИ .Макар да знам че си поставено лице и пишеш тоя коментар за да събудиш гнева на хората към Бойко . ХВАНАТ СИ ПЕНЬО .

Оценка:
-0 +2

Хаха
31 Отговор

До коментар #7 от "Асен черната пантера":


Не се прави на циганин, не се получава!

Оценка:
-0 +2

Националист
32 Отговор
Без спирали или връзване тръбите на всички циганки в детеродна възраст циганскат престъпност ще расте и расте и расте. Това е елементарна математика.

Оценка:
-0 +3

IDIL
33 Отговор
Ефикасни мерки има и то доказани от великия Хитлер...

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Д-р Петър Москов
Министърът на здравеопазването пред Нова ТВ:
Нямайте ни най-малко съмнение в психическата изрядност на г-н Волен Сидеров."

Още бисери
ТОП 5