Last news in Fakti

2 Юли, 2019 20:14 8 299 84

Паметникът на Съветската армия - в саркофаг

  • паметник на съветската армия-
  • борислав игнатов-
  • арх. борислав игнатов

Нова идея на арх. Борислав Игнатов

Паметникът на Съветската армия - в саркофаг - 1
Колаж: Civi

Нова идея за бъдещето на Паметника на съветската армия в София обяви арх. Борислав Игнатов, председател на Камарата на архитектите в България - да бъде положен в саркофаг.

Aрх. Игнатов развива идеята си, като търси "удовлетворяване на взаимно изключващите се отзиви". Той предлага цялостно запазване на паметника, но да бъде покрит със защитен саркофаг. Така той ще бъде запазен от "бури, киселинни дъждове, температурни амплитуди, изгорели газове, графити и злонамерени действия".

Втората фаза е защитният купол над паметника да бъде терасиран отвън и озеленен, дори с дървета, за да се впише в Княжеската градина. Пътеки и стълби да водят към върха на този зелен изкуствен хълм, откъдето ще се открива панорамна гледка към храма "Св. Александър Невски", Софийския университет, Народното събрание, Борисовата градина, националния стадион и т.н.

Запитан какъв е мотивът точно сега да предлага идеи за този паметник, арх. Игнатов обясни, че въпросът стои нерешен вече 30 години.

"Изненадан съм, че не последва никаква реакция от политическите сили след първото ми предложение (за мемориал "България над всичко"). Новото ми предложение е извън тоталното разрушаване, то го запазва в музейна среда, което няма да противоречи и на руския закон срещу разрушаването на военни паметници", обясни председателят на Камарата на архитектите.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    114 21 Отговор
    А паметника на американските летци, сринали София, за съжаление не напълно, той как ще бъде аранжиран?

    Коментиран от #6, #48, #52, #61, #67

  • 2 Фарсове

    96 15 Отговор
    Хора умират щото нямат пари да си платят операциите а нашите само с политически простотии се занимават вашата м...а мръсна долна

    Коментиран от #24

  • 3 Иван

    91 13 Отговор
    След "Графа" архитектите ни продължават да бълват само малоумни идей. Пази Боже!
  • 4 А Дано

    58 38 Отговор
    Пожелавам на този Архитект-Американски поклонник да бъде положен в дървен саркофаг на 2 метра под земята.
  • 5 Брат ми

    42 54 Отговор
    Със С4 и TNT ще бъде много по лесно и красиво.
  • 6 мотовилката

    64 15 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    С накацали F-16 и небрежно разпилени около 3 милиарда лева.Фигура в цял ръст на Шкембе войвода седнал в кокпита и държаш в ръка ДжойСтика.😁

    Коментиран от #7, #21

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 НРБ

    56 19 Отговор
    На 20 декември 1943 г. заедно с родителите си за укриване и подпомагане на преминали в нелегалност членове на БЗНС шестте деца от с. Ястребино са екзекутирани , заедно с още 12 човека. Извършител е картечна рота, ръководена от подпоручик Коста Йорданов (ДЯДОТО НА ЕВРОДЕПУТАТА АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ). Децата са: Стойне (7 г.), Иван (9 г.) и Надежда (12 г.) – три от шестте деца на Петър Калайджийски; Димитринка Стоичкова (11 г.); близначките Ценка и Цветанка (13 г.) от семейството на Иван Димитров.
    Вече 30 години се опитват да заличат следите на тези, без които нямаше да бъде спрян този геноцид в България.

    Коментиран от #69

  • 9 Гост

    53 35 Отговор
    Следващия път, когато я зкъсате и почнете да хленчите "дядо Иване, къде си да ни оттървеш", Русия ще ви покаже един голям среден пръст...без саркофаг...помиярска нация.

    Коментиран от #18

  • 10 Кгигожпн

    39 8 Отговор
    Абе, тоя бълва идеи като че да има диария....
  • 11 ЕГИПТЯН

    34 6 Отговор
    Абе, "архитектче", що не го направиш като египетска пирамида, па ако на хората им хареса идеята ти, може да те почетат като фараон!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 гост

    19 11 Отговор
    Как не ви е срам?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Иван

    21 27 Отговор
    Не трябва да се руши този паметник- нека винаги напомня на ужаса на социализма, но не е и нужно да се консервира и да се влагат средства на данъкоплатците в това нещо.
  • 16 Йозеф

    26 38 Отговор
    Тоя паметник е ненужен и грозен, на мястото му да се направят рампи за скейт и тротки, а монумента да се закрепи върху чинията на Бузлуджа.

    Коментиран от #72

  • 17 Романго

    12 17 Отговор
    Памитника за жилязу сше земим.Ши земим и атматурата на тоалетната чания на баира Бозалъжа.
  • 18 Русофилите

    19 19 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Личи си че си истински русофил, в кръвта ти е тази люта страст към това да милваш кожени краставици с аналния си отверс .

    Коментиран от #37

  • 19 трудно е да си представя

    35 13 Отговор
    по неблагодарни боклуци от българите. Дори и тези които ги карат да вършат подобни мръсотии и те изпитват отвращение от готовността с която българите предават бившите си приятели. Всички презират предателите.

    Коментиран от #59

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Име

    20 4 Отговор

    До коментар #6 от "мотовилката":

    Той министъра не може да влезе в кокпита на никой самолет. Даже и товарните.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ПЕРО

    4 8 Отговор

    До коментар #2 от "Фарсове":

    Много са "загрижени" истината е,че от вибрациите на метрото и калпавото му строителство паметникът не е безопасен и се очаква да се срути -за това ни хвърлят прах в очите,да ни "подготвят"по-отрано /да си спомним 6 месеца от "СЕРДИКА"до "МЛАДОСТ"метрото не работеше,а,от "СТАДИОН В. ЛЕВСКИ "се пътуваше до "МЛАДОСТ"
  • 25 1122

    25 2 Отговор
    Това ли е най важното което трябва да се направи за България?Всичката Мара втасала и сега ще правим поредната ГЛУПОСТ за която ще се изхарчат едни пари.ЕЙ,хващайте се и оправяйте държавата защото вече ни писна и това дето се случи с Чаушеско да не стане и у нас,много ни разигравате ,държите хората УМИШЛЕНО с ниски доходи НО запомнете, ще ви излезе през носа !

    Коментиран от #29, #31

  • 26 Чичето

    27 14 Отговор
    Който не помни историята си, ще повтори грешките и. Та така и с нас. Вижда се, че днешното поколение освен трудовете на БМБ и "лириката" на Азис друго не чете. А трябва! Например - мемоарите на Чърчил - който определено не е нито комунист, нито русофил - а точно обратното.
    Та той пише в мемоарите си, че е настоявал София да бъде изравнена със земята, а територията на България да бъде разделена между Гърция, Румъния и Югославия. И само благодарение на ината на Сталин България остава държава.
    И, между другото, във Виена също има паметник на съветската армия - но там никой не протестира. Защо ли?

    Коментиран от #35, #51

  • 27 ВЛАДО

    7 4 Отговор
    Така беше....майката,но билета за метрото плащахме 2 пъти +билет за трамвай от сердика до стадиона .И колко ти излиза пътуването само в едната посока-2 билета за метро и един за трамвай-а не е редно щом има прекачване. Абе грабители,защо се правите на загрижени ? И какви са тези работи триъгълници по "графа"да спъват хората и ако е зима да се подхлъзне някой и да се осакати -те са ОПАСНИ и трябва да се премахнат !!!!!!
  • 28 дедо

    16 17 Отговор
    Тоя паметник трябва да се разруши. Не ни трябват такива паметници!

    Коментиран от #33

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ИМПЕРИАЛИСТ

    15 12 Отговор
    ПАМЕТНИЦИ

    В безкрайните глупости и недомлъвки, по въпроса за съветските военни паметници в България, човек може до такава степен да се обърка, че да не отличи бялото от черното.
    По цял свят има паметници на воинската слава. Паметници построени от признателното население, за онези млади момчета проявили мъжество и героизъм във величави битки, за които се разказва от поколение на поколение и за които се носят легенди. Тези паметници превъплъщават духа на падналите герои в битката и по този начин имат и друг, неръкотворен образ.
    Да, обаче… (да ме извини, един г-н експрезидент) се оказва, че в България е възможно да се издигат паметници просто така. С РЕШЕНИЕ! И кой знае, в тези времена, може би след поколения, ще излязат „неизвестни” данни за епични боеве водени от Съветската Армия за освобождението на София, Пловдив, Варна от фашизма, пардон, монархо-фашизма. Ще се появът спомени за героично отстояваното предмостие край Перловска река, на чието място по-късно е издигнат паметникът… Но стига. Съществуването на паметниците на Съветската Армия е подигравка не толкова с българския народ, а със съвестта на човечеството. Тези паметници са израз на безскуполността и арогантността на един обществен ред, за който нищо човешко не беше свято. Паметник не се издига просто така. Гавра е съществуването на тези конюктурни паметници, служещи единствено за поднасяне на венци от номенклатурни банди, които забиха народите си в такова блато, че на нормалния свят му е бедна

    Коментиран от #32, #53

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ИМПЕРИАЛИСТ

    11 11 Отговор

    До коментар #30 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    фантазията да си го представи.
    Тези паметници ежедневно фалшифицират историята на България в периода на Втората световна война. Забравя се достойната политика на една малка и разорена от войни държава, която не изпрати синовете си да се бият срещу внуците на нейните освободители, въпреки натиска и реалната ситуация. Забравя се от света, достойната и умела политика на един цар, който запази поданниците си, включително и тези от еврейски произход, и за което, нека го кажем най-сетне, заплати с живота си. Една страна която се държа по-достойно, от някои други „неутрални” държави, според новите банкови разкрития. Забравя се и защото някой трябва да ни се извини и да даде обяснение за варварските бомбардировки над градовете на България, която не води бойни действия по фронтовете.
    Тези паметници не са на руския Ванка, Альоша и на милиони други като тях, спасили света от кафявата чума, а паметници-подигравка към човечеството, за които няма място в мъчително раждащия се свят на доброто, най-общо казано.
    Софиянци, криво-ляво свикнаха с този паметник и не го забелязват. И именно тук е опасността, този паметник поражда безчувствие, което се пренася и към други, вече действителни паметници. България посрещна съветските войници с мирна, топла южна есен, която бе последна в живота им, за мнозина.
    ДОРИ САМОТО НАИМЕНОВАНИЕ “Паметник на Съветската армия” е фалшиво, тъй като Съветска армия, като название на въоръжените сили на Съветския съюз, е от 1946 г. , след Втората
  • 33 ВЛАДО

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "дедо":

    Той сам ще си падне,номера тук е как да се "УСВОЯТ"пари преди да се е случило.
  • 34 Изумен

    11 9 Отговор
    "Паметник" идва от памет.
    Трябва да се помни тази война.
    Всички интелигентни ТВ канали въртят нон стоп филми за нея - за да се предпази младежта от това, което след време може да се случи. Всичките слабоумни поддържници на нацизма щяха сега да мият краката на някой дърт германец и да свършат като плъхове в някое мазе, молейки се немската свиня да му подхвърли къшей хляб!
  • 35 Анонимен

    11 5 Отговор

    До коментар #26 от "Чичето":

    Чиче а след това ни изнасят целиат златен резерв, архивите и плащаме репарации за милиарди.
  • 36 Нико

    5 4 Отговор

    До коментар #29 от "....":

    ТАРИКАТ,ти като си "преуспяващ" защо не си гледаш живота а висиш по сайтовете ? Харчи си парите/които нямаш/и си избивай комплекси, които са ти в изобилие някъде другаде.Жал ми е за тебе-да знаеш !

    Коментиран от #45

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Borislav Popov

    10 13 Отговор
    Тая грозотия ще седи чудесно в саркофаг. Русофилнята също.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 име

    13 6 Отговор
    В такова да ги сложат всичките "умни" кратуни дето искат да изтрият историята! Хубава или лоша, трябва да я помним, за да имаме поука.
  • 41 Херман Гьоринг

    14 5 Отговор
    Аз предлагам да се замени паметника на съветската окупационна армия с паметник на войниците от Вермахта. :)

    Коментиран от #60

  • 42 Стига минети

    9 3 Отговор
    Тоз добре ли е Сега и хеопсови Пирамиди ли да им строим на фалшификаторите окупатори
  • 43 ИВАН

    10 10 Отговор
    Нима българите сме неблагодарни говняри и задници, нима сме предатели и мижитурки ... в такъв случай по-добре да бяхме руска република, отколкото американска колония

    Коментиран от #46

  • 44 Main Fürher

    9 8 Отговор
    Защо в България няма паметник на Адолф Хитлер??? Благодарение на него,днес Южна Добруджа е в пределите на България.Също така Хитлер ни дава цяла 1/2 от Гърция и Югославия.Пуснете една петиция и ще видите,че много хора искат ако не то поне едно малко паметниче на Адолф Хитлер,което да величае този гигант и истински българофил!

    Коментиран от #56, #63

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Комуни....отрепко

    5 6 Отговор

    До коментар #31 от "ВЛАДО":

    Боклуци съсипаха и разгониха България, пример "ЧИНИЯТА" ви НА връх БУЗЛУДЖА !
  • 48 Sky-blue

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Прав си има и на рейгън
  • 49 1234

    4 2 Отговор
    а паметника на козяк в черно фолио кога?
  • 50 outlander

    5 10 Отговор
    Адолф Шикългрубер Хитлер е най-великия политически мъж на всички времена и заслужава скромен паметник поне колкото този на съветската въшлива армия от разпасани азиатски примати.
  • 51 Комуни....отрепко

    6 6 Отговор

    До коментар #26 от "Чичето":

    Защото в Австрия никой от симпатизантите на Бузлуджа не краде ! Къде са надвзетите пари от субсидиите! Мнооогго сте работили и сте ги изхарчили ? Да ама Не, резултата от изборите е категоричен !!!! "Работили" за "УСВОЯВАНЕ" на парите ! От кумова срама да замълчите ! Наглост, Алчност, Некадърност, Злоба..........!
  • 52 Ами той си е на американска

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Територия
  • 53 Jchcjvjvi

    1 4 Отговор

    До коментар #30 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Ти си подигравка със себе си, защото си неграмотен!
  • 54 Добре е под саркофага

    2 9 Отговор
    Да сложим и противниците на идеята. Така всички ще са доволни. Те ще му се радват без саркофага, а ние ще им се радваме отвън.
  • 55 Цижибой

    7 2 Отговор
    Да разбирам ли, че този “гений” предлага да направим нов мавзолей, само че на паметник?
  • 56 Генерал

    14 2 Отговор

    До коментар #44 от "Main Fürher":

    Ако искаш паметник на Хитлер, то трябва и на Сталин.
    Южна Добруджа от Крайовската спогодба е спазена под натиска на Германия и със съгласието на СССР. Третият Райх и СССР бяха съюзнически държави по това време, а Румъния е компенсирана с други земи.
    Крайовската спогодба е единствената, която е сключена без съдействието на Германия, затова и тази територия -Южна Добруджа остава безспорна.. и не е барана от победителите след ВСВ.
  • 57 Генерал

    19 7 Отговор
    Паметникът на Съветската армия в София е, най-вече и преди всичко, знак-символ на признателността на българския народ към тази армия, допринесла за падането на Монархията и монархическата власт и фамилия в България, причинили две национални катастрофи, с огромни човешки, материални и териториални загуби на България!

    Ако я нямаше окупационната съветска армия Гърция щеше да е черноморска държава за сметка на България(искания по Парижкия договор 1946-47 г) .А Пловдив щеше да се казва Филипополис и нямаше да има паметник на Альоша! Ама кой да мисли по тези въпроси?
    Даже запазваме териториалната си цялост отпреди войната, като ни се признава и връщането на Южна Добруджа съгласно Крайовската спогодба от 1940 г.
    Ако Сталин се застъпва за териториалната ни цялост, за да станеме негови васали, то по-добре ли е от това, да сме с разпокъсана територия, но не и негови васали?! Днес, сме васали на кого.. и с каква територия?

    Паметника на Съветската армия в София е построен през 1954 год.( не 1944) с даренията на софиянци .Когато паметниците се строяха, настроението на по-голямата част на народонаселението тогава беше, че тя заслужава такива паметници.Съмняваме днес хората(освен няколко кресливи соросоида), да имат същото настроение спрямо паметник на американските летци.
  • 58 Име

    14 9 Отговор
    Вечна слава на ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ,фашистки боклуцииии!!!!

    Коментиран от #78

  • 59 гост

    9 4 Отговор

    До коментар #19 от "трудно е да си представя":

    Захари Стоянов го е написал по време на Илинденското въстание имаше много предателства но нито едно от турчин хахаха смятай за кой ген става въпрос хахаха наще поръчали на турчин 10 каруци с барут преди да платят го питали от къде ги е взел а той казал аз питам ли ви за какво са.ви тия 10 каруци с барут да сме предатели е национален спорт
  • 60 Звяра

    1 11 Отговор

    До коментар #41 от "Херман Гьоринг":

    Пипне ли се съветския паметник , след него ще бъде разрушен грозния паметник на Шипка и всички измислени бг паметници ...

    Коментиран от #70, #73

  • 61 Аранжировката ше включва и багер😂😂

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    С пневмо чук😂😂😂
  • 62 Столичанин

    3 8 Отговор
    Извикайте Бакърджиев Валяка да го изгърми и да ни отърве от грозния фалшификат 🇧🇬🇧🇬🇧🇬
  • 63 Румяна Костова

    2 3 Отговор

    До коментар #44 от "Main Fürher":

    Е как благодарение на Хитлер, Южна Добруджа ще е наша когато думата на победените въобще не се взима пред вид. Сталин взе Львов от поляците и го даде на украинците, въпреки че и Полша се е борила против Хитлер. За да остане Южна Добруджа наша някой друг глас се е слушал и то сто процента не е бил на споменатия от Вас маниак с големите амбиции да владее света.
  • 64 SAAB

    4 0 Отговор
    Тоя освен бункери и курници не може нищо друго да измисля ! :)
  • 65 Информиран

    9 3 Отговор
    Слава и признателност на Червената Армия!
  • 66 Можещ

    4 7 Отговор
    Какъв саркофаг бе?Да се съберем 20 човека с по един голям чук и да го почваме.
  • 67 Знаещ

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Паметника на американските летци е в Американското посолство.Според международните спогодби това е територия на САЩ.Примерно този гнусен паметник - на Съветската армия да си го вземат в руското посолство и въпроса е приключен.Никой няма да има претенции да го събаря.

    Коментиран от #71

  • 68 Простотия

    6 1 Отговор
    Глупост
  • 69 Република България

    1 10 Отговор

    До коментар #8 от "НРБ":

    Всички комунисти при ястребинчетата!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Чети история

    10 4 Отговор

    До коментар #67 от "Знаещ":

    Ако не беше руската армия, сега щеше да говориш на турски. Тъпанар

    Коментиран от #75

  • 72 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "Йозеф":

    Да разрушиш паметник заради скейтрампа......типично джендърско мислене
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Garrincha

    2 2 Отговор
    Една Бориславова пирамида е по-добро решение !!!
  • 75 СссереМ

    3 7 Отговор

    До коментар #71 от "Чети история":

    А ако не бяха САЩ сега в Москва щяха да шпрехат,а бирата да е 5 райхмарки,вечна слава и поклон на Хитлер.

    Коментиран от #79

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Ккккк

    3 3 Отговор
    Браво на комунистите,даго поставят в саркофаг. Както поставиха чернобилската АЕЦ.Но по добре ще е за тях да поставят в саркофаг цялата крадлива партияБСП(БКП).
  • 78 Комуни....отрепко

    3 1 Отговор

    До коментар #58 от "Име":

    Защо не се заметеш при любимите си окупатори а стоиш в България и лееш злоба и завист ? Караш обаче западна кола, почиваш в Гърция, обикаляш Европа ! Купувай рубли, защо се занимаваш с € , седнал акъл да дава! За голям тарикат се мислиш куха тикво! Некадърни и крадливи утрепки! Виж си символа на Бузлуджа, виж си субсидиите, всички сте мулти милионери и 4 милиона са нищо за всеки от вас, защо не върнете парите на хората а ще ги връщате на траншове ? Шефа на предизборния ви щаб е собственик на няколко ел. централи, за к. нинов знаем, За тези 4 милиона са джобни пари ! За толкова тъпи ли мислиш форумците, куха тикво ?! Едно, Ако имаш пари пишеш защото си тъпа мурзилка! Две, ако нямаш пари, значи си още по-тъп ! Третия вариант е администратор и сега ще изтриеш поста и пак стигаме до номер едно !
  • 79 Random

    1 0 Отговор

    До коментар #75 от "СссереМ":

    Хахахаха

    Коментиран от #81

  • 80 Мигел

    2 2 Отговор
    "Добра идея",но само ако саркофага е като на Чернобил-ОЛОВЕН!Така няма да се вижда ТОЗИ ПОЗОРЕН МОНОМЕНТ НА ОКУПАТОРИТЕ!Типична идея на комунист-пир по време на чума!Не предлага да се вдигнат пенсиите за бедните им гласоподаватели,а да дадем няколко милиона да браним мономента на срама!Жалка история!Докато не умре ТОВА ДУПЕДАВСКО ПОКОЛЕНИЕ-НИКОГА БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА Е НАРЕД!
  • 81 Мигел

    1 2 Отговор

    До коментар #79 от "Random":

    Какво се смееш бе палячо,виж кадрите ,как червената армия ни "освобождава" от свободата на камиони Форд и Студебейкър и високопроходими машини Додж
  • 82 Възмутен

    3 0 Отговор
    Спрете се с тъпите си идеи бе, архитекти, проектанти, скулптори и подобни шантави хора, които не спряхте да загрозявате столицата! Откъде толкоз енергия, откъде толкоз пари за глупости, мама ви Стара!
  • 83 някой

    2 0 Отговор
    Предлагам да положим в саркофаг проектанта на тази идея.
  • 84 възмутен

    1 0 Отговор
    Този малоумник да спре с тъпите си идеи. Стига е искал да заличава историята и живота на поколения назад. Видяхме грамотността на инженери и архитекти на Витошка, Графа, пл. Гарибалди и т.н. Стига сте РАЗРУШАВАЛИ И СЪЗДАВАЛИ ПОШЛИ И МАЛОУМНИ НЕЩА. СПРЕТЕ РАЗРУШАВАНЕТО НА СЪЗДАДЕНОТО и ТО Е ОТ НАШИТЕ ПАРИ, А ВИЕ ИСКАТЕ ДА РУШИТЕ, УЖ ПРАВИТЕ НЕЩО т.е. НЕПРЕКЪСНАТО ДА КРАДЕТЕ!!!!!!!!!!СПРЕТЕ СЕ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове