Last news in Fakti

5 Юли, 2019 13:45 4 399 53

Ангелкова: Ще има спад на туристи по морето

  • плаж-
  • море-
  • ангелкова

Туризмът е икономически сектор, изключително конкурентоспособен

Ангелкова: Ще има спад на туристи по морето - 1
Снимка: БГНЕС

Прогнозира се спад на туристическия поток през летния сезон от 3% до 6% за цялата страна и между 5 и 8% за Черноморието. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред журналисти в Народното събрание, цитирана от "Фокус".

"Ние още от началото на тази година, даже края на миналата отбелязахме, че ни очаква един изключително труден сезон, пълен с много предизвикателства. Големи наши преки конкуренти и дестинации като Турция, Тунис и Египет имат изключително сериозна политика по отношение на субсидирането и насочването на туристопотока към тях. Още тогава отбелязахме, че ще имаме лек спад през летния туристически сезон. Това, което към момента имаме като прогноза, но много е важно какви ще бъдат данните юни месец, е спад от 3 до 6% на този етап", обясни министърът. "Надяваме се съответно и се борим да запазим нивата от миналата година. Правим всичко възможно да привлечем интереса и към записванията в последния момент към България", подчерта министърът.

По думите ѝ, данните за спад от порядъка на 3 и 6% за цялата страна са реалистични. Като по отношение на Черноморието това, което имаме като прогноза е в рамките на 5 и 8% на този етап", посочи Ангелкова. Тя уточни, че това съвпада изцяло с прогнозите в началото на година. "Поради тази причина още тогава обявихме, че стартираме разработването на специален механизъм, който предстои да ви представим за подпомагане на организирания туризъм", изтъкна министърът на туризма. Този механизъм предстои да бъде финализиран и да се представи за обществено обсъждане. "Идеята е август месец да го представим, за да може големите туроператори, които са водещи в определянето на пазара и туристопотока за всяка една от страните, да го имат предвид и съответно да насочат капацитет, както от чартърни полети, така и от туристи към нашата страна към 2020 г.", изтъкна Ангелкова.

Тя посочи, че в туризма всяко едно действие днес има своя ефект следващата година. "Смятам, че с тази мярка, включително с мерките, които всеки един от представителите на бранша предприема по отношение на предлагане на различни пакети, съответно и с общи усилия ще насочим вниманието и към лято 2020 г., което в момента се договаря", допълни още Ангелкова.

Тя посочи, че този сезон не е отписан, тъй като от миналата година се говори за лято 2019 г. Тя направи сравнение с 2015 г., когато Министерство на туризма е работило на база заварено положение, лятото е имало спад от 8%. "2016 г. имахме ръст от 19% лятото, 2017 г. имахме ръст от 17%, миналата година ръстът ни беше 5,8%", допълни още министърът. На въпрос дали това се дължи на геополитическата ситуация, тя обясни, че това се дължи на много фактори. "Туризмът е икономически сектор, изключително конкурентоспособен. Изключително много зависи от това как ние подхождаме към него. За това и ние взимаме непрекъснато мерки. Има трудни ситуации, но за това се взимат мерки, за да може те да бъдат преодолени. Това, което наблюдаваме в момента като ранни прогнози, съответно да го оправдаем и да се борим да запазим нивата от миналата година и да работим за сезон 2020-2021 г.", допълни още министърът на туризма.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йозеф

    77 3 Отговор
    Аз прогнозирам 30% спад. :) За всеки следващ сезон.
  • 2 Хахай

    88 2 Отговор
    Няма спад, има пълна липса.По некадърно и корумпирано управление не сме имали, и резултата е налице !

    Коментиран от #51

  • 3 123

    88 2 Отговор
    Още бетонирайте и надувайте цените, пък чакайте после туристи....
  • 4 S7ALK3R

    72 1 Отговор
    Чакай бе тая не беше ли същата дет миналата седмица казваше "Няма такова нещо" Мамето ти шизо....
  • 5 El traficante

    44 1 Отговор
    Ще има оставки! :)
  • 6 Bingo

    63 1 Отговор
    Тази си е спестила една нула след тройката. Тази овца за няколко години затри морския ни туризъм.
  • 7 Грую

    23 9 Отговор
    Тя поговорката е 'Който плаща- той поръчва музиката" , а не "Валери Симеонов поръчва музиката , а пък всички други плащат" . Такава поговорка, като втората няма и затова са празни плажовете . За 30 години ако не разбрахте, че там където държавата се намеси и всичко спира, а там където управниците са припуснали да се намесят или пък по -погрешка са оплескали нещо - само там вървят нещата.

    Коментиран от #21

  • 8 Plovdiv

    51 0 Отговор
    Kaк бе, нали туристите щяха да са с 10-15 процента повече?! Тия вярно вече не се чуват какви ги плещят.
  • 9 бисмарк

    29 1 Отговор
    тези измекяри е.........м......... на всичко в тази Държава - но ще се спука балона, рано или късно ще се спука
  • 10 Азазел

    33 2 Отговор
    Ако е само спад, добре. Но може и да е драма. Да видим правителството как ще подпомогне вътрешния туризъм. Аз залагам на редовно "блокиране" на системата по границите, допълнителни проверки с цел сигурност и сърцераздирателни коментари колко се чака по границите и "изберете българското". Дано не съм прав за това по границите, но май започва.

    Коментиран от #16, #20

  • 11 онзи

    22 9 Отговор
    А дали присъствието на военни в Черно море е една от причините да няма плажуващи у нас?

    Коментиран от #23

  • 12 МАЗНА МАСЛАРОВА

    25 2 Отговор
    Мин. Ангелаков, да осигури средства за Сливенския, Софийския и Останалите места за лишаване от свобода за да СПАСЯТ СЕЗОНА!
    Да изпратят хората от там на море и почивка.
    Там тъкмо ще изкарат нещо с циганките джебчийки и крайпътните каки, като държавата им го обложи с данък, за да напълни хазната.
    Никой не иска да ходи на плаж у нас и да му тупат чаршафи и гащи от балконите над главите на плажуващите.
    С годините, нашето море стана отврат.
    Спомнете си за ЗАМЕНКИТЕ НА ЗЕМЯ ОТ ВИДИНСКО ЗА ТАКАВА НА МОРЕТО. Е СЕГА ЯЖТЕ ДЪРВОТО. ХОДЕТЕ СИ ПО РОДНИНСКИ И МУТРЕНСКИ НА ГОСТИ ИЗ ХОТЕЛИТЕ.
  • 13 Йозеф

    37 2 Отговор
    Фейбука прелива от снимки на празни заведения и плажове, и то на топ дестинации по лайноморието ни. Освен това изкочиха реклами на огромни комплекси с 25% намаление за резервация "в последния момент", а от долу коментарите къртят. Това се вижда и от чужбина, а фейсбука предоставя опция за моментален превод :)
    Много българи в Англия не препоръчват на познатите си там да идват на Слънчака, и опиянчените брити и ушанки ще се пренасочат към по-човешки дестинации.
    Всякакви пробити хотелчета се пробват да привлечат с олинклузив заблудени туристи, ама който е ял баяти кренвирши с нарязана домата за закуска и пълнени чушки с ориз и воднист таратор за обяд не повтаря повече. Ако се разчистят 50% от хотелите и се подобри плажната ивица и инфраструктурата, след като се наложи едно наистина качествено обслужване евентуално след 10-на години може да се оправят нещата. Лайноморието не може да предложи нищо в сравнение с безкрайното крайбрежие и острови на Гътщрция, единствен шанс е тотално преосмисляне на ценовата политика и качеството на услугата. Който има възможност да плаща 230 лв. на ден за олинклузив на Албена може да плаща 180 лв. за олинклузив на Бяло море, и то без да доплаща 40 лв на ден за чадър и шезлонг. Дерзайте!
  • 14 1234

    24 1 Отговор
    Ами нито една от горните държави не прилага санкции срещу русия камо ли да ги плюе! Герб сте олигофрени
  • 15 дедо Шишарко

    15 0 Отговор
    То и аз само като те видя и той спада!
  • 16 JEEP

    38 0 Отговор

    До коментар #10 от "Азазел":

    Тя нашата система си е блокирана изначално. Няма нужда да я блокират още. те толкова си могат.На летището в Анталия на всеки 5 минути каца самолет и то голям -предимно еърбъс а321. На граничния контрол има над 20 гишета и се минава почти транзитно. На летище София (Т1) от 6 гишета работеха 2! Два самолета ги обработваха 1 час! Ако се бяха събрали 3, опашката щеше да излезе на плаца до самолетите. Това не е простотия, това е изродщина! Да не говорим, че в Турция синът ми си забрави таблета в самолета. Кратък разговор с представител на авиокомпанията, пратиха кола и след 20 минути таблета беше в ръцете му. Сканираха паспорта, подпис, че е получен и приятен ден! Не пожелаха дори да ги почерпя. Тук дали е възможно това?
  • 17 Azazel

    29 4 Отговор
    Мазни герберасти изгонига плстежоспособните руски туристи заради техната русофобска политика! Спада е 30% на Морето!!! После ще казват че няма пари в хазната! 10 000 000 000 лв. са данъците за миналата год.от морски туризъм
  • 18 Пурко Ципурков

    30 4 Отговор
    Изтърваха питомното , сега гонят дивото. Туризмът е изключително деликатен бизнес,не е лъжица за всяка уста,още повече за неграмотни Бг хотелиерчета.И за да не съм голословен -два примера-отсядам преди 3г в един наш морски курорт, в един 5* хотел (спестявам нарочно имена ) --още при настаняването виждам мухъл в ъглите на стаята, в банята -две паднали плочки,при по-внимателно вглеждане-тоалетната чиния не почистена и не дезинфекцирана от предните наематели.Съответно -без да се конфронтирам с рецепционистката,помолих да ни настани в друг апартамент-'' Ти кво искаш бе,ако искаш баня с плочки да си си стоял в къщи'' Просто останах гръмнат,събрах си багажа и се преместих в друг хотел...е ,изгоряха ми 1700лв. криво-ляво -изкарахме почивката ,но от тогава мой крак не е стъпил и няма да стъпи на Черноморието..и съответно всичките ми познати ,приятели и роднини са запознати със случая.И така,като гледам стълпотворението по границите, май не съм единствения с подобни приключения. В Гърция ходя вече повече от 10 год.Първо с туроператор ,после ,като се опознахме със собственика на хотелчето,човека ми прави всякакви отстъпки ежегодно,дори стигна до там, всяка година да ми се обажда още февруари месец
    за да ми запази дати за пребиваване...в момента ,наемът ми е с40% по-нисък ,отколкото при първоначалното ми отсядане.За останалите ''екстри'' просто не виждам смисъл даже да отварям дума.












    -

    Коментиран от #42

  • 19 Зайко Байко многознайко

    25 2 Отговор
    Хайде пак започнаха да се прокрадват предложения за субсидиране, за туризма може, за болниците не. Социялна политика за подпомагане на мутрите по Че...лай..номорието.
  • 20 От Испания

    18 7 Отговор

    До коментар #10 от "Азазел":

    Правителството от 2016 се опитва да изгони българите от Черноморието и разбира се успя. Който е ходил в слънчев бряг знае, че всеки Мерцедес, БМВ, Ауди и т.н. независимо дали струва 15 000 лева се проверяваше и после на собственика му започваха проверки на доходите. Ей така, защото кара десет годишна E CLASS например. Е, кой нормален ще отиде на Слънчев бряг за да го съсипят от проверки. Останалото си е ясно. Яка антиреклама и готово. Няма друга страна, която да прави такава антиреклама на туризма си. Не съм испанците да казват, че при тях е бетонирано, скъпо или, че пясъка им не е хубав. Защото в Испания има места където пясъка е много гаден и вечер заведенията пускат музика на открито до 03.00 часа, но там няма нон стоп статии за това. Напротив затварят очи за недостатъците си и само се хвалят колко е добре. За цените на приличните хотели въобще няма да коментирам, защото са поне двойни на българските, но и за това никой не тръби в испанската преса. Между другото и в Гърция в сравнение с еднакъв клас курорт и хотел въобще не е евтино. Например в Афитос хотел Блу Бей е около 170 евро на вечер за двойна стая без изглед, а стаята с гледка е към 200 евро на вечер. Закуската е приятна без да е нещо особено. За сравнение в Елените Роял Касъл струва 110 евро на вечер със закуска и вечеря, на която ти приготвят пържолите пред теб като сам си избираш, коя да ти изпекат. Шезлонгите са безплатни за гостите на хотела и са са много удобни. Пясъка и морето също са хуб

    Коментиран от #25, #36

  • 21 Валери Симеонов Шумомера

    11 8 Отговор

    До коментар #7 от "Грую":

    е истинския убиец на българския туризъм, Ангелкова пред неговите идиотщини просто бледнее.
  • 22 Папа Шебек 8 ми

    19 1 Отговор
    Министърката - яж лойна ковро кретенясъла
  • 23 Със сигурност

    20 0 Отговор

    До коментар #11 от "онзи":

    и напрежението, което се създава от НАТО в Черно море играе немалка отрицателна роля, а Бойко ни излъга, че България няма да допусне милитаризация в черноморския басейн.
  • 24 КОЙ ПАДА?

    2 2 Отговор
    ПАДА ВЛАДА!
  • 25 От Испания

    7 2 Отговор

    До коментар #20 от "От Испания":

    Явно има ограничение на дължината на постовете. Изяло е последните няколко букви. “Пясъка и морето също са хубави.”
  • 26 778

    20 0 Отговор
    Ако услугата е на нужното ниво и цените са като в останалата част на страната няма да има проблем. За сведение по-голямата част от хърватите ходят на море в страната си, т.е. на нашето черноморие нещата не са нормални. Може ли в Несебър малката минерална вода и малката кола в пластмасова бутилка да са 3 лв, пицата 20 лв, хамбургера 12 лв (нормални размери) и дори клоновете на всички банки да обменят само там еврото на 1,90 лв, а в останалата част на страната по 1,95-1,94 лв? Навсякъде другаде - Гърция, Турция, Италия, Испания и т.н. на морето цените са нормални.
  • 27 гост

    19 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: За 30 години ако не разбрахте, че там където държавата се намеси и всичко спира..да ,прав си, но това е само едната от злинитеЗа мен по-голямата злина е, че в туризма дерибейства всякаква пасмина от хотелиерчета , концесонерчета и какви ли не още бесни цървули като тоя със 70лв за чадър ,които халхабер си нямат от туризъм.И за съжаление ,те са преобладаващата част и от тях си патят и останалите,които честно и почтенно си вадят хляба с тази професия.А туризмът е много благодарен сектор от икономиката,стига да се обслужва от сърцати хора,умеещи да работят с хора.Жалко,о..рахме и него със жаждата за лесни печалби и забогатяване за един сезон.....
  • 28 Сакъв лекс спад😂😂та гони

    10 0 Отговор
    Като на сънито по клипивете не видех 1 човек на шезлонга да се е настанил😂😂😂
  • 29 778

    10 0 Отговор
    Освен това България не е само море, ски, хотели и заведения. За културния туризъм не се прави НИЩО! Всяка година все по малко и малко чужденци ни посещават защото България, която има много да покаже няма национална стратегия за него докато всички останали страни на Балканите имат.

    Коментиран от #31, #33

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 гост

    15 0 Отговор

    До коментар #29 от "778":

    Верно е , но ако питаш министеркатаааа....още 3 мандата има идеи за ,,оправянето" на туриЗъма.
  • 32 Откакто ходя в Турция

    19 2 Отговор
    Забравих, че имаме море...
  • 33 Ганчо Ганчев от Ганчево

    10 0 Отговор

    До коментар #29 от "778":

    Публикувано във факти.бг: За културния туризъм не се прави НИЩО! Ааа...ни дей дума тъй,ва.Ми я глей Пловдив -европейска културна столица стана, ва.Чакай да застудее октомври,ноември месец и пловдивскио кмет да открие ловът на шопари из улиците...ми да, то клането на прасетата по Коледа си е истинска културна традиция.Така че ,не се учудвай ако по това време имаш път на там, да срещнеш глутница озверели пловдивчани ,препускащи с ножове между зъбите около ''Тримона''. Ако си под 100 кила нямаш проблем, иначеее....а ''Варненско лято'', ''Златен Орфей'' или ''Бургас ,морето и неговите хора''останаха само спомен...имаше един Каварненски кмет ,дето се опита нещо да направи ,ама го бастисаха ,завалията. Ма затова пък си имаме Европейска културна столица...Густо,ма..на,Филибето
  • 34 бай СПИРО ЧАЛЪМА

    12 0 Отговор
    КАКВА Е ТАЗИ ЕВТЕНИЯ ПИЛЕ ЗА ДВАМА 144лв не ми се пита колко е агнето че АКО МИ КАЖАТ 1600 ЛВ ТО НАПРАВО БЕЗ ПАРИ

    Коментиран от #37

  • 35 Дедо

    7 1 Отговор
    Баце ви Боко "вдига"доходите с 10% и ефекта е налице!
  • 36 Centurion

    10 1 Отговор

    До коментар #20 от "От Испания":

    Каквото и да си говорим,самият факт ,че хората наши и чужди ги няма на морето е показателен!И цените са високи,и обслужването не е на ниво,и храните са отвратителни и хиляди други хитрини капани за балъци!!! Българският торизъм е пълна нула!Пари за нищо!!!Обиколил съм 30 спа дестинации,на повечето съм бил по два или три пъти за по два дена. Знам качеството на услугите ,и смело мога да кажа че не струват това което съм платил.Винаги нещо не работи,винаги има някакви проблеми.Рядко съм се отървал за двама човека под 600 лв за два дена без изцепки и без гориво!
  • 37 Да те питам

    9 3 Отговор

    До коментар #34 от "бай СПИРО ЧАЛЪМА":

    бат Спиро-за кого бе крилцето и за кого -шийката...хапна и си останал доволен от ол инклузива..Чакай пък аз да ти кажа -снощи със жената хапнахме в една рибна таверничка-ма то скъпо , та скъпо-2,5 кг синегрида ( царицата на морето) още мърдаше ,като я извадиха от витрината,опечена на дървени въглища, две селски салати ( с истинско сирене, бате ,вервай ми ,такова сирене от дете не бях ял) да не ти казвам каква бе гарнитурата на рибата, каничка от половин кило студено бяло вино,тук те излъгах-толкова ми хареса ,че докато се печеше рибата,поръчах още една...за десерт -тирамису-синоло-56Е ..А на изпроводяк собственика седна при нас и почерпи по едно ледено ципро...поговорихме си малко и обеща за тая вечер един рофос и една скорпина.Такава вечер,никога и никъде не ми се случвала по Черноморието.С кеф дадох 10Е бакшиш на келнерчето

    Коментиран от #45

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Звук и простотия

    12 0 Отговор
    Туристи може и да липсват, но заведенията на плажа УПОРИТО ДЪНЯТ ЧАЛГА на МАКСИМУМ! Някаква бясна дандания е на морето! Пусти заведения, персонала се оглежда за плячка и мутрите, явно са им казали да усилят докрай уредбите, за да привличат клиенти, обаче ЗАЩО САМО ЧАЛГА звучи не разбирам...
  • 40 гост

    12 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: обаче ЗАЩО САМО ЧАЛГА звучи не разбирам...Какво има за разбиране-погребват Бг туризма ...всъщност те го усмъртиха отдавна,сега му слагат надгробната плоча.
  • 41 Dir

    8 0 Отговор
    Добро утро. Тази госпожа преди два месеца обясняваше обратно, че ще има увеличение на туристите, а днес ми говори за 6%. Не , не са 6, а 40 % и другата година ще е по-зле. И не в виновен Симеонов заради силната музика , а пишман чорбаджиите дето псуват и плюят туристите, надписват сметките, сервират храна дето и прасета няма да я ядат и ти дават мухлясала стая със счупен климатик и едва течаща вода на баснословни суми. До вчера държали квартална бакалия , а днес вече с хотел/ресторант 5 * и си мислят , че го разбират този бизнес.
  • 42 Опа

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Пурко Ципурков":

    Преди три години случка, а в Гърция 10г.? Как стават нещата

    Коментиран от #44

  • 43 Димов

    7 0 Отговор
    Наглостта не знае граници. Би трябвало да си подаде оставката след такъв позорен и очебръкващ провал, а тя - тръгнала да се оправдава. Кокала е сочен и не се пуща лесно.
  • 44 Пурко Ципурков

    4 2 Отговор

    До коментар #42 от "Опа":

    Елементарно се случват, реших да опитам и аз да почивам на Черноморието (забележи-не казвам ла..неморието) и в това ми бе грешката ..но бързо я поправих.Всъщност въпроса ти е инфантилен-това ,че съм почивал другаде ,не означава че не мога да почивам и в България..между другото-бил съм и на Малдивите,бил съм и на Ибиса, а на Канарите ходя на риба всяка година.Между другото да те питам-ти да не си възпитаник на Симеоново,след такъв милиционерски въпрос оставам с такова впечатление.
  • 45 Ситония

    2 1 Отговор

    До коментар #37 от "Да те питам":

    Радвам се че ти е харесала рибата и сиренето фета за 130 лева. Все си мисля, че в България, в някое селце също, ще можеш да хапнеш за доста по-малко от 130 лева. За сиренето не знам какво си го прехвалил. Хубаво е, но като цяло нашето кисело мляко и сирена са едни от най-добрите в света. Не случайно кисело-млечната бактерия е кръстена на България и японците са луди точно по нашите продукти. Но гръцкото сирене също не е лошо.

    Коментиран от #46, #49

  • 46 Да те питам

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "Ситония":

    Публикувано във факти.бг: . Хубаво е, но като цяло нашето кисело мляко и сирена са едни от най-добрите в света..съгласен съм с тебе, с едно малко уточнение-''бяха'' , защото и тях окепазихме, иначе все още си спомням онова кисело мляко от стъклените бурканчета,дето беше с два пръста каймак и едва излизаше от бурканчето...ама тогава нямаше-''Бор-Чвор'', ''Верея'' ,''Активия'' и всякакви подобни боклуци..на сиренето дори няма да се спирам,коментара е излишен..А и тук изобщо не става въпрос за това какво би си взел на село на 130 лв...всъщност много добре знаеш за какво става на въпрос ,но те разбирам накъде биеш...а сиренето което хапнахме бе домашно ,козе,личеше си по това как е изцедено.
  • 47 Йднд

    1 0 Отговор
    Се сетиш дано никъде да няма само Гърция
  • 48 непознат

    4 0 Отговор
    ПОЗДРАВ ОТ СТАВРОС,ГЪРЦИЯ.Шезлонг и чадър =1 фрапе=1.5 евро.Паркинг=0лв.УСПЕХ БЪЛГАРИЯ.Стек вода във Гърция от 1.5 л-4 бр.=0.95евро ,във България 1 бр.вода 1.5=11.50 лв.Никога няма да харча парите си във България,никога
  • 49 Сск

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "Ситония":

    Идея си нямаш колко палма се внася в страната.За съжаление заради беднотията производството на истински продукти е просто нерентабилно.
  • 50 Балканец

    1 0 Отговор
    А ще има ли уволнени министри, заради спада? Или ние си имаме министър на туризма, за да ни прави спадове и да ни обяснява, че били очаквани?
  • 51 ДДД

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хахай":

    То пак има,но си седят по хотелите около басейна.Всичко им е безплатно храна,вода и напитки.Вечер се разхождат по алеите със спестения 50стак от плажа.Къде грешат?

    Коментиран от #52

  • 52 Да те питам

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "ДДД":

    Дали заради това,че като си заврял главата си в пясъка,проблема ще се реши.Кого мислиш, че лъжеш...лъжеш себе си. Така, както са строени в едни хубави ,правилни редици празните чадъри ,знаеш ли на какво ми приличат...на Арлингтънските гробища, за съжаление.Само дето го няма караула...
  • 53 ГЕРБ

    1 0 Отговор
    ТАЯ С КОНСКАТА ФИЗИОНОМИЯ ИЛИ Е ЛУДА ИЛИ И ХЛОПА ДЪСКАТА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове