Last news in Fakti

10 Юли, 2019 10:54 2 724 19

Цветан Василев опитал да прикрие липсата на 206 млн. лева

  • цветан василев

Василев е напуснал България 10 дни преди банката да бъде поставена под специален надзор

Цветан Василев опитал да прикрие липсата на 206 млн. лева - 1

Цветан Василев се е опитал да прикрие липсата на 206 млн. лв от централната каса на КТБ, като заради това е наредил да се изготви документ със задна дата.

Това стана ясно от показанията на основния свидетел по делото за фалита на банката Бисер Лазов.

Василев е напуснал България 10 дни преди банката да бъде поставена под специален надзор.

Лазов казва още, че охраната на Василев е дала на изпълнителните директори на банката и на Лазов телефони с тестови карти, които не могат да се подслушват. С тяхна помощ Лазов разговарял с банкера на 20 юни - когато КТБ вече е под особен надзор и минути след като била изключена от системата за банкови операции, съобщи БНТ.

Според Лазов в рамките на тези телефонни разговори Цветан Василев обявил, че при инвентаризацията не трябва да се установи липсата на 26 млн. лева, като се обсъждало как да се случи това.

Било решено да се състави "протокол-разписка", че тези пари са отпуснати на дружеството "Бромак", чийто собственик е Цветан Василев. В показанията си Лазов твърди, че протоколът е създаден на 20 юни 2014 г., след 18 часа, но носи дата 19 юни.

На системния администратор било разпоредено операцията по прехвърлянето на парите да се въведе в компютърната система със задната дата.

Според адвоката на Василев Константин Симеонов става въпрос за счетоводна операция, която е осчетоводена в банката. По думите му истинността на показанията ще бъде проверена наесен, когато свидетелят ще отговаря на въпросите на адвокатите.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гостилничаря

    9 0 Отговор
    Кервана, кучетата..... нищо ново под слънцето.....
  • 2 El traficante

    11 1 Отговор
    ГешеФ все се хвали че ги хващал, а този нещо не може? :)
  • 3 Лъжете като за световното

    9 1 Отговор
    Е като ножа опре до кокала и ти наредят какво да приказваш смешник.Не е замесен само един в тази банка.Най лесно е на един да прехвъррят вината който е в изгнание.Банката я окрадохаБСПДПС И ГЕРБ.Несме толкова прости че да пишете глупости. Тези три партий съсипаха българия,след време ще тпябва да има разстрели
  • 4 Гост

    3 0 Отговор
    26 или 206 милиона? не че има значение.
  • 5 Гешев

    7 0 Отговор
    Лазов казал ... и на показанията на един притиснат свидетел ще изградят цялото си обвинение за прах в очите на хората, а после съдът ще каже, че липсват доказателства!
  • 6 1234578

    2 2 Отговор
    Ало журналистите Цветан Василев, не се е опитвал. Цветан Василев е укривал дълго време/15-тина години/ липсата на много повече пари. Става дума за 3-4 млрд. лева, а не само накакви си смешни 0,2 млрд. лева.
    И не го е правил само, не знам защо прокуратура не разседва "приятеля" му по оргиите Иван Искров. Назначен от БСП и ДПС и преназначен от ГЕРБ, включително и от Вежди Рашидов. Който ходеше налява и на дясно да съди "държавата". Вместо да осъди себе си, затова че неше от депутатите преназначили Иван Искров. Който трябва ше да контролира всички банки в България.
  • 7 Федералния от САЩ

    6 3 Отговор
    Прикрил 208 000 000 лв. които Пеевски прибрал за далавери, с разрешението на съсобственика на Василев във КТБ Ахмед Доган.

    Коментиран от #9

  • 8 Ххх

    5 1 Отговор
    Това е пълна глупост. Само идиот може да повярва на нещо такова. Председател на Управителия съвет не участва пряко в дейността на банката за да има достъп до кеш пари в банката. Пари могат да се прехвърлят с договори към трети лица, но....... Това е нещо друго ! Обяснения и теирии за част от ромското гето
  • 9 само питам

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Федералния от САЩ":

    А лицето Б.Методиев Борисов защо го пропускаш в цялата схема! Нещо гербаво ми звучиш!
  • 10 Йозеф

    0 1 Отговор
    Последно, за каква сума е статията?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 1944

    0 0 Отговор
    втб източи два милиарда от ктб. цецо е руско мекере.
  • 13 Кол ю

    0 0 Отговор
    По времето на "зрелия" социализъм,щеше да е магазинер в някое село,щяха да го надчетат за 100лв,и на нара.
  • 14 Вълков

    0 0 Отговор
    Абе вие всички малоумни ли сте? Или една лъжа като се повтори 1000пъти става истина?
    Какъв фалит какви 5 лева ?
    Нали само пасивите и активите на Виваком струват 5 пъти повече от всички заеми заради които беше обявена банката в несъстоятелност? Вие платените журналисти, забравихте ли че се борите за истината а не за да режете задника на Бойко Борисов и Пеевски. Пърдон забравих кой ви е шефа !
    Имало свобода на словото !!!
    Никой не ви цензурира вие сами си търсите парите от тях за да пишете глупости ! Щото за истина пари вече никой не дава!!! Глупаци......
  • 15 Кико

    0 0 Отговор
    Циганин, сложен на устата на топа от ДС на комунистите. Сега хиляди кометари кой виновен. Брат на Костов по боя, кръв и жонглиране. Кръвта вода не става!
  • 16 Щиляна

    2 0 Отговор
    Перфектен тайминг за Василев, само ако се беше замотал, сега щеше да е на мястото си - в затвора
  • 17 Сърбия

    1 0 Отговор
    Прикрил е доста повече от 206 млн лева със сигурност и сега си плаща за спокойствието. Само дано да не му се размине.
  • 18 Мартин

    1 0 Отговор
    Този мустакат бандит Цецо Василев би продал и майка си, за да прикрие липсата на 206 млн. лева, които да си харчи както прецени за добре!
  • 19 Петър

    0 0 Отговор
    Василев искаше да прикрие и че КТБ е пирамида, но все пак не успя!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове