Last news in Fakti

21 Май, 2012 10:42 5 023 3

Шофьори ще плащат на момента за кръвната проба

  • шофьори-
  • ще плащат-
  • кръвна проба

МВР готви промени в Наредба №30 от 2001 г. за реда, по който се тестват пияните водачи

Шофьорите, които дават кръвна проба, да заплащат веднага медицинските изследвания за алкохолно съдържание. Това е една от готвените промени в Наредба 30 от 2001 г. , в която се указва редът за тестовете за пияни водачи.

Поправките се готвят от работна група експерти от МВР, здравното и правосъдното министерство още от миналата година. Вероятно те ще влязат в сила след месец, заедно с гласуваните вече на първо четене промени в Закона за движение по пътищата, съобщи "Труд".

Принципът пияният да си плаща сам пробата, бе приет още през 2006 г. Когато нарушителят получи наказателното постановление от КАТ и преведе сумата за глобата, той трябва да плати и за кръвния тест. Но при обжалване в съда издължаването са забавя с 2-3 години.

Ако водачът е засечен с дрегер, че кара с алкохол от 0,5 до 1,2 промила, може да си направи кръвна проба по желание. Но ще я плати само ако резултатът от нея го уличи в нарушение.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФИФА

    3 0 Отговор
    Колко ще плаща Малката Перука за инцидента на Църна Маца?
  • 2 comment

    2 0 Отговор
    Тати ще плати.
  • 3 симеон

    0 0 Отговор
    идеално нямам пари не ми правят тест обаче не съм отказал и минавам с минимална глоба браво на законотворците измислиха си нова задна вратичка за да не ходят в затвора и да не плащат глоби като нормалните хора