Last news in Fakti

22 Май, 2012 12:43 1 747 0

Матурите утре ще вървят по график

  • матури-
  • математика-
  • момн-
  • земетресение
Матурите утре ще вървят по график - 1
Снимка: БГНЕС

Независимо от снощното земетресение, утре, 23 май, ще се проведат държавните зрелостни изпити /ДЗИ/  за учениците от 12 клас и националното външно оценяване /НВО/ за учениците от 7 клас по предварително обявения график в цялата страна, съобщават от пресцентъра на Министерството на образованието, науката и младежта.

В града на миньорите спешно замина просветният министър Сергей Игнатов. Целта на посещението е инспектиране на училищата и създаване на организация за безопасно провеждане на втория задължителен държавен зрелостен изпит и изпита по математика от националното външно оценяване на учениците от 7. клас на 23 май 2012 година. Учебни занятия няма, детските градини също не работят.

Регионалният инспекторат по образованието – гр. Перник ще създаде необходимата организация за нормално и безопасно протичане на изпитите в областта.

Около 2000 ученика ще се явят на матури и изпити след 7-ми клас в област Перник, съобщи Ваня Коконова.

Учениците, които са разпределени да полагат изпити в ПТГ "Юрий Гагарин" ще се явят на изпит в сградата на ПГИ и 5-то у-ще в Перник. Разпределените за изпит деца в ПГОТ, ще полагат изпити в сградата на ПМГ "Хр. Смирненски" и в ОУ "Св. Иван Рилски" в Перник, съобщава информационният сайт „За Перник“. 7-класниците, разпределени в СОУ "Кл. Охридски" ще се явят на изпит в 11 ОУ в Перник.

В община Радомир учениците, които се явяват на матура, ще държат изпити в сградата на ТПГ "Н. Й. Вапцаров", а 7-класниците в НУ "Арх. Зиновий".

Учениците от ОУ в с. Ноевци ще полагат изпити в СОУ в гр. Брезник, информира Ваня Коконова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА