Last news in Fakti

22 Май, 2012 14:55 2 648 1

БСП - Сливен ще избира нов председател на 23 юни

  • бсп-
  • сливен

Станишев не знаел за записа

БСП - Сливен ще избира нов председател на 23 юни - 1
На снимката /отляво надясно/: Динко Терзиев - областен координатор на БСП, Атанас Делибалтов, д-р Събина Петканска, Деян Дечев

На извънреден пленум на БСП – Сливен снощи, продължил над три часа, бе приета приета оставката на председателя на Общинската организация Мартин Славов, съобщи Радио Сливен Нет .

На заседанието е присъствал и областният лидер на партията Асен Гагаузов. Той е заявил, че лично от Сергей Станишев научил, че соцлидерът не е знаел за скандалния запис за предизборни договорки в Сливен. Това потвърдиха днес на пресконференция от временното ръководство на партията в града.

Славов подаде оставка, което е моралното решение, коментиха социалистите. На заседание на общинската конференция на 23 юни ще се гласува за нов председател на Общинския съвет на БСП в Сливен, уточни днес общинският съветник Деян Дечев, заместник-председател по политическата дейност в местната организация, който бе гласуван и за делегиран представител в Националния съвет на партията на провелия се конгрес на БСП миналия уикенд. В националното ръководство на партията, освен него присъстват народният представител Асен Гагаузов, областен председател на БСП, и евродепутатът Евгени Кирилов.

Общественият отзвук на станалото е твърде негативен и не може да бъде по друг начин, ето защо Мартин Славов подаде оставка, за да съхрани позициите на партията в града, коментира общинският съветник д-р Събина Петканска, секретар по медийната политика на БСП в общинското ръководство. Тя подчерта, че станалото има морални и правни измерения, а партията може да вземе отношение само по моралния аспект. Атанас Делибалтов, зам-председател по местната политика, коментира, че Мартин Славов остава член на партията и общински съветник.

На въпрос на Радио Сливен Нет за процедурата по избора на нов председател, Деян Дечев уточни, че ще се отвори наново листата с кандидатиралите се на миналото издание на конференцията, а нови предложения могат да се направят на място, по време на предстоящия форум на 23 юни. Комисията по избора, с председател Корнелий Желязков, вече е започнала своята работа. Междувременно, стана ясно, че Николай Сираков, който като делегат на миналата конференция и един от кандидатите за председателския пост публично обяви за записа, не е депозирал писмено молба за напускане на БСП, както обявил в последствие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калоян

    0 0 Отговор
    Гледам Деян Дечев и се чудя до кога ще ги търпи тези.