Last news in Fakti

24 Юли, 2019 14:10 8 528 23

БАБХ ни води към екологична катастрофа заради бизнес интереси

  • африканска чума-
  • прасета-
  • екарисаж-
  • бабх-
  • екологична катастрофа-
  • интереси

За това алармира Генка Шикерова

БАБХ ни води към екологична катастрофа заради бизнес интереси - 1
Снимка: БГНЕС

Журналистката Генка Шикерова, която наскоро напусна Нова телевизия огласи притеснителна информация покрай плъзналата в страната чума по свинете. Шикерова акцентира върху това, че труповете на евтаназираните животни ще бъдат заровени, а не изгорени в екарисажи. Припомняме, че за това пред ФАКТИ сигнализира и бившият земеделски министър Валери Цветанов. Ето какво публикува Шикерова във Фейсбук профила си:

"Около ЧЕТИРИ МИЛИОНА КИЛОГРАМА ПОТЕНЦИАЛНО ЗАРАЗЕНИ ТРУПОВЕ ще бъдат заровени някъде край Дунав. Само от фермите в Николово и Бръшлен! За да си ги представите, представете си двеста тира, на които трябва да се намери място под земята. Това е екологична катастрофа! И всичко това заради упоритото защитаване на конкретни бизнес интереси от страна на БАБХ. Оправданието е удобно: да не разпространява заразата. Истината е, че е просто оправдание. Вместо да се впрегне целия наличен капацитет, за да се действа в състояние на извънредна ситуация пак се мисли за пари.

Агенцията затвори екарисажа в Шумен преди година, този във Варна е на ръба, за да може да се наливат пари в едни определени фирми. Сега се дават още за загробване, защото фирмите, с които БАБХ подписа договори нямат капацитет. Целта е усвояване. Това, че един отрасъл си заминава, а почвата и водите ще бъдат отровени: чудо голямо! Просто ще го регистрираме. Само да не притесняваме Дамян Илиев като му искаме информация и отчетност."


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАБХ

    45 1 Отговор
    Бизнесът на проститутките цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа Хотелите в Златни пясъци са претъпкани с млади чужденци - фенове на дрогата, секса и алкохола! :)
  • 2 Бътън

    35 3 Отговор
    Еееее открихте топлата вода!!!!я идете в Странджа и вижте имали останало нещо от миналогодишните безсмислени убийства или са на салам????
  • 3 Рено Каптур

    36 3 Отговор
    Важното е РУСИЯ да е виновна докато джендърите се вихрят на плажа
  • 4 народе

    57 4 Отговор
    Герберастите продължават с унищожаването на страната ни. Превърнаха ни в бананова република ... в дъното на Европа ни навряха, нищо да не произвеждаме, за да внасяме боклуци отвън. Утре започват протестите пред ВСС - срещу човека на тримата шишковци, които искат да си назначат главен прокурор. Неко от тук да се отприщи най-после народния гняв!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Свинара

    51 2 Отговор
    Щом ще ги заравят значи няма зараза! Това не е вирус от пфитодата да издържа на +80° и - 60°!!!!това е икомомическа война.
  • 7 Чокито

    40 4 Отговор
    Гербераски игри за усфояване на пари!
  • 8 Скоро

    33 2 Отговор
    След прасетата и нас така ще ни заравят.
  • 9 Да вдигаме седянката

    29 4 Отговор
    Ако няма да протестираме, то да закрива е държавата
  • 10 Чудя се

    24 5 Отговор
    Защо чумата се появи на места, където пръскаха против комари? Някой може ли да каже с какво точно пръскаха?

    Коментиран от #15

  • 11 Госあ

    26 2 Отговор
    Трябва ли да повтарям за малкият и среден бизнес ? Помислете, огледайте се, спомнете си к'во ви каза бай доганя за обръчите и ще намерите решението.
  • 12 Centurion

    29 3 Отговор
    Честита Демокрация,и Пазарна икономика!!! Как е чувствате ли се свободни???Да убием вашето,че да върви нашето !!!
  • 13 Брах ви лайката гербаджийска

    8 3 Отговор
    Боконказа че ще чисти в плевен и ето
  • 14 Честито

    28 3 Отговор
    На тъпеливият Български народ,Първа Коледа без свинско.То ще бъде забранено със закон.Хвала на Тиквата,спи народе,който се продаваш за 20 лева.
  • 15 Ivan4o

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Чудя се":

    Питай биолабораториятя ня Р.Лугър

    Коментиран от #17

  • 16 Матей

    17 1 Отговор
    Поредният епизод от икономическата война срещу българския народ.Интересно как през последните няколко години ни връхлетяха поредица от "епидемии",от най-тежките.Изчезва и този поминък,на ред са птицефермите,ремонти на коли--само в лицензирани работилници,частни технически прегледи и все такива абсурди.В Мутристан е така.
  • 17 Питах

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ivan4o":

    Казаха да питам шефовете на герб
  • 18 Любомир Йорданов

    3 4 Отговор
    Въобще няма съоръжения с такъв огромен капацитет за изгарянето на толкова животни. Ако имаше пък, не ми се мисли какво чудовищно количество гориво ще е нужно и каква воня ще се вдигне чак до централна Европа.
    Няма заговор - Африканската чума я има и е ужасяващо смъртоносна и бързо завзема нови територии.Загробването е единственият възможен начин.
  • 19 Пламен

    4 0 Отговор
    Ниамам думи,
  • 20 Джиджи

    15 1 Отговор
    Вчера, в студиото на НОВА, д-р Александра Митева, експерт от БАБХ, заяви категорично, че африканската чума не е опасна за хората. Опасна е била само за прасетата!??? И е видно! Изтребват прасетата за тяхно добро! Да не се мъчат добичетата.
    И това ако не е поръчка за унищожаване на цял атрасъл с цел увеличаване на вноса от Европа, здраве му кажи.
    На въпрос от водещия Николаев, защо след като опастност за хората няма унищожават свинете! Отговорът от въпросната експертка беше: Защото може да са заразени и от други вируси/ неизвестно какви/ та за това !!! Смех!!!!
    Системно измислят някакви чуми, грипове, трески и т.н за да съсипят , и без това , съсипаното ни животновъдство. Съвсем целенасочени кампании, с една единствена цел, а именно, България да бъде тотално разграбена и съсипана. А в същото време купуваме летящи тенекии да се отбраняваме! От кого!? Та нас ни унищожават от вътре, бе!
    Хубаво трябва да се замислим! Защо Англия иска да "избяга" от ЕС!? Там не живеят тъпаци и дебили. Като у нас. Там има гражданско общество което не спи и реагира адекватно.
    Ама от Брюксел казали така или иначе и ние изпълняваме дсяка поръчка. Като келнери. А там е най голямата корупционна система в Европа.
  • 21 Григор

    16 0 Отговор
    Разбирате ли защо масово уволняват кадърни журналисти от нова телевизия? Подмяната не е случайна и в БНТ. НЯМА ЗАРАЗА! Убийствата са като при стадата от овце и кози! Изфабрикувано е! Унищожават ВСИЧКО Българско по план. Смисълът е Българите да бъдат тотално обезверени и да предпочетат да напуснат страната. Крайната цел е България да бъде превърната в кибуц. Вземете си отворете очите!
  • 22 Банан

    4 0 Отговор
    Важното е по магазините да има банани по евтини от българските краставици и домати .Преди 89 имаше опашки за банани -сега колкото си искаш и почти всичките почернели.Да гледаме бизони -те са американски и няма да се разболеят от нищо.На народа не му пука -яде варена царевица на плажовете
  • 23 Libre comme air

    2 0 Отговор
    Долу престъпната мафия на герб
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове