31 Юли, 2019 13:29 1 680 29

Пробите за африканска чума в Пловдивско – положителни

  • африканска чума-
  • прасета-
  • пловдивско

3 броя диви прасета са били отстреляни, като в 2 от тях е установено наличие на вируса

Пробите за африканска чума в Пловдивско – положителни - 1

Потвърдиха положителния резултат на африканска чума в Пловдивско. Това показват повторните проби, взети от двете убити прасета край хижа "Здравец", съобщи TraffiicNews.

3 броя диви прасета са били отстреляни, като в 2 от тях е установено наличие на вируса. Тестовете са направени в частна лаборатория. До утре на обяд ще бъдат готови официалните резултати от изследванията. Прасетата са отстреляни в ловно стопанство, оградено е с мрежа. Това заяви на пресконференция вчера д-р Янков от БАБХ.

Това е първи случай на заболяването в Южна България. Определена е 20 километрова зона, в която ще бъдат премахнати прасетата от лични стопанства.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БТВ новините

    14 4 Отговор
    Бойко Борисов инфаркт

    Коментиран от #3, #6

  • 2 гост

    16 4 Отговор
    ЗАТВАРЯЙТЕ ДЪРЖАВАТА ОЛИГОФРЕНИ ГЕРБЕРСКИ!
  • 3 хаха

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "БТВ новините":

    От мачлетата на тая жега наверно.

    Коментиран от #4

  • 4 Живея в Коста Рика

    1 10 Отговор

    До коментар #3 от "хаха":

    От много чекии по теб гяур
  • 5 Чумата ГЕРБ

    12 4 Отговор
    това е истината, и сега всички защитници на ГЕРБ и влюбени в бойко се радват колко е велик!

    Тва чудо с тая болест от никъде дошла само едно иде да каже че България подлежи на унищожаване и палача всички му знаете името!
  • 6 хаха

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "БТВ новините":

    Аз пък помислих че е чума!
  • 7 Ала бала

    12 3 Отговор
    На есен да не забравите да гласувате за когото трябва! Така до година ще имате още едно,, горещо лято" гарантирано от .....Б?
  • 8 Така казаха по телевизоро

    14 1 Отговор
    Орешарски е виновен,Курнела,Путин,Руснаците,Ханко Брат,Аспарух също .Само не и БАЩИЦАТА И ШАЙКАТА
  • 9 Киро

    8 0 Отговор
    Тоя щам си го е имало винаги но сега е момента да освободим пазара.Така и не ни показаха едно умряло прасе.
  • 10 Д-р Ло

    13 0 Отговор
    Африкански вирус по циганите няма ли
  • 11 Даееааааа!

    6 1 Отговор
    "Б.Б" като банкянски бацил!
  • 12 Behemoth

    2 0 Отговор
    Гори ....кочината гори ....прасетата са в паника.... хаххахх....
  • 13 onq s konq

    7 0 Отговор
    Е как няма да стигне чумата по прасетата от Русе до Пловдив! Те дивите прасета мигрират и могат да изминат по 200км на ден. А и зетя на ББ трябва да продава някъде американското свинско което вече е спазарил.
  • 14 Ура! Да живей!

    2 0 Отговор
    Добре, че имаме Ф-16 да гоним прасетата. Да не стане грешка, ей! Каракачанов е министър в кратунския бостан
  • 15 ехо

    7 0 Отговор
    Явно свиневъдите на са платили мизата си на ГЕРБ. Този бизнес трябва да се унищожи! И така ще стане! Ако беше застрашен бизнеса на Бойко, Цецо или Доган - цялата армия и полиция щеше да е на крак. Сега ще избият всички прасета и ще ядем американски с осем бута! Важно е да помагаме на американската икономика, като с Ф16.
  • 16 Хайл

    5 0 Отговор
    Защо в ЦЯЛА ЕВРОПА "ИМА" ЧУМА ПО СВИНЕТЕ И НИКЪДЕ,АБСОЛЮТНО НИКЪДЕ НЕ ИЗБИВАТ ПРАСЕТА ОСВЕН В БЪЛГАРИЯ...кой реши че трябва да се унищожи свиневъдството в България,в кои лаборатории се правят изследвания? Има ли проби изследвани примерно в Германия? ХОРА КРИЙТЕ СИ СТОКАТА-НЯМА ТАКАВА БОЛЕСТ В БЪЛГАРИЯ...ХВЪРЛЯЙТЕ КАМЪНИ ПО БАБХ,КОЙТО ИМА С КАКВО ДА ГИ СТРЕЛЯ ТЕЗИ УРОДИ ПРОДАЖНИ
  • 17 ???

    5 0 Отговор
    Вече следва един интересен въпрос. След като за една седмица мина през Русе, В. Търново, Бургас, Видин и Пловдив кога ще се прехвърли в Сърбия, Македония и Гърция?

    Коментиран от #18

  • 18 Явно, дивото прасе,

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "???":

    което сее заразата се движи мълниеносно. :(
  • 19 -...-

    3 0 Отговор
    Тоя филм, го гледахме веднъж. Когато затриваха държавните свинекомплекси. Тогава прасетата бяха ''комунистически'' и подлежаха на ликвидация. Ами, сега са демократични. А, де ...?

    Коментиран от #20, #21

  • 20 ???

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "-...-":

    По лошо е, че ги направиха по всички изисквания взели са кредити , ако са застраховани, застрахователите ще извадят от100 кладенеца вода да не им платят и после кой ще е луд да отглежда.
  • 21 Ала бала

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "-...-":

    Филм? По скоро сериал от ранга ,, До като България( свят) светува!
  • 22 Димов

    1 0 Отговор
    Как така, чумата тръгна от северна българия, прескочи Търново, Габрови и въобще цялата средна част, и направо се телепортира в Пловдив?
  • 23 Кой68

    1 1 Отговор
    Поради некомпетентност и неграмотност на институцията Мин.на земеделието ще им споделя-ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА Е ЗАРАЗЕНА😱😱?Какво се чудите и маете
  • 24 Тая африканска чума по свинете

    0 0 Отговор
    Ще затрие българите, живо прасе няма да остане в кочина
  • 25 Как така чумата

    1 0 Отговор
    Премина през Шипка? Уж е африканска, а вместо от юг на където е Африка тя ни напада в гръб от север. .
  • 26 1488

    3 0 Отговор
    Заразяването е умишлено за да се внася от някои определени страни. Немогат напълно да ни затрият производството, животновъдството и земеделието и измислят зараза, като унищожат нашето ще внасяме,а няма да изнасяме. Това се е случвало няколко пъти в България по времето на соца, по царско време и сега, а да не говорим за другите страни където се пуска зараза умишлено. Тук сега пускането на зараза се улесни от как сме в ЕС става много лесно.Иначе и ние имаме квоти за износ, а по време на зараза по селското стопанство и животновъдство неможе да изнасяме по рамките на европейското законодателство и международни норми.Гърците също имаха зарази по животните и селскотостопанската продукция, а защо продължиха да изнасят към Бг и никой не ги спря,а ако се опита почват блокажи на пътища,граници и незнам какво си още. Не ни трябва американско хибридно месо, ние тук не сме опитни зайчета на Терористична Америка и техния сателит Англия.Както преди всичкото месо с луда крава се внесе тук и се изяде като прясно и под формата на колбаси и деликатеси сега пак ще стане същото. Защо не ги спрем като гърците да заприщим пътищата и граничните пунктове и да не ги пускаме да влязат, или на тия дето са влезли да ги спрем да измъкнем шофьора да откачим прицепа и да запалим ремаркетата друг избор няма.
  • 27 Димов

    2 0 Отговор
    И защо мъртвите прасета се заравят, а не се изгарят? Заровеното прасе не заразава ли подпочвени води?
  • 28 нднд

    3 0 Отговор
    Това са глупости! Целта е да се изтребят прасетата на хората и с това бизнесът им! Да се внася месо от вън, на баснословни цени и да се вдигне с повод св.месо! Така морят средния бизнес и съживяват европейските големи вериги, като Билла, Лидл и др. тъпи вериги стил от пиле млеко дето има вътре и тн. Чуждо участие, чужда инвестиция... парите ни се изнасят навън - ужас да се затваря тая фирма България и да се приключва!!!!
  • 29 Доналт Тръмп

    1 0 Отговор
    Там където ги хранят с фураж е чумата ,това е ДИВЕРСИЯ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове