Last news in Fakti

7 Август, 2019 15:29 1 471 18

Обвързват социалните помощи с ходенето на детска градина и училище

  • социални помощи-
  • детска градина-
  • училище-
  • социално подпомагане

Правителството одобри промени в Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане

Обвързват социалните помощи с ходенето на детска градина и училище - 1
Снимка: БГНЕС, архив

Получаването на месечни социални помощи ще се обвърже с редовното посещение на детска градина или училище. Това предвиждат промени в Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, които бяха одобрени от правителството. Новите разпоредби са във връзка с приетите изменения в законодателството, съобщиха от правителствената информационна служба.

С приетите промени институциите ще получават информация и ще правят необходимата проверка на фактите и обстоятелствата за отпускане на помощта по служебен ред. Това ще облекчи административната тежест за гражданите, които кандидатстват за социално подпомагане.

Във връзка с преустановяването на дейността на Министерството на здравеопазването по издаването на разрешения за лечение в чужбина, закриването на „Фонд за лечение на деца“ и преминаването на съответните дейности към Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), считано от 1 април 2019 г. се актуализира механизмът за подпомагане на правоимащите лица за покриване на съответните дневни и квартирни разходи.

С промяната се продължава установената дългогодишна практика тези хора да получават съответната финансова помощ от държавата, свързана с разрешаването на здравословен проблем - в случая вече от НЗОК и от Министерството на труда и социалната политика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 градКОЗЛОДУЙ

    10 2 Отговор
    ЕДВА ЛИ ЩЕ СТАНЕ ТИЯ СА ПЬРВОСИГНАЛНИ Ц И Г А Н И Т Е ГИ БИВА САМО КРИМИ ПРОЯВИ ДА ВЬРШАТ
  • 2 Йосарян

    12 2 Отговор
    И на кои детски градини и Училища, се изпращат подчовеци? И защо да трябва да им Плащаме?

    Коментиран от #13

  • 3 Сиси

    19 1 Отговор
    С оглед на това, че ромите са нагли и безочливи, както и безнаказани, най-вероятно всичко продължава по старому, защото ще влияят психически(може и физически) върху учителите да им извиняват отсъствията.
  • 4 Те ше си ходят

    6 1 Отговор
    Че да стоят на топло иначе оценките ше им са все ики😂😂
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 1 Отговор
    НАЙ СВЕСТНИЯ РОМ Е ДОКТОР ЧИРКОВ РОДОМ В ГРАД ЛОМ ИМА СЬРДЕЧНА КЛИНИКА В ГРАД ВАРНА

    Коментиран от #15

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 салито

    3 1 Отговор
    вай-далее ся 12 таанета ша трява да ги прайм да учат, иначе няма децки, няма бира няма мръфки
  • 8 ха ха ха

    2 0 Отговор
    ся ядосаха и циганите, ма тия ще разберат като почне сезона :D
  • 9 Сатаната

    3 0 Отговор
    И оценка след изпит, че много с петици срича е не пишат.
  • 10 А защо

    8 2 Отговор
    Трябва да е свързано с ходенето на училище? Смятам, че трябва да в свързано с резултатите. Всяка година изпити, ако мине с над 4 има помощи. Не минава или с по-малко, няма помощи...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Реалист

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Йосарян":

    Ние и сега им плащаме НА ВСИЧКИ - след промяната ще се плаща само на тея които учат и социализират децата си. Поне като му кажеш да свърши нещо да те е разбрал. А и това е една от задължителните стъпки. Даже и от яслата трябва да ги почват.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Госあ

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Есма Реджепова от Македония има 108 сингъла и 20 албума, турнета из САЩ и Европа. Осиновила е заедно със съпруга си 47 деца, на които е осигурила висше музикално образование. Освен с пеенето македонската прима е известна и с благотворителната си дейност, за която два пъти е номинирана за Нобелова награда за мир. Ибряма е наричан свръхестествен гений на кларинета“ и печели Наградата на публиката в гласуването за световна музика на Би Би Си през 2005 г. Свири в най известните лондонски клубове и музиканти. Ибро Лолов получава лауреатско звание от Световния музикален фестивал „Сърцето на акордеона" във Франция през 1983 г. изпълнявайки хора от различни краища на България, които го превръщат в един от ярките образи в инструменталния фолклор. Васко Василев учи в Националната академия От 2009 г. е член в някои от най-престижните международни организации в областта на скулптурата като International Sculpture Center, Хамилтън, Ню Йорк и Sculpture Network в Мюнхен. Творбите му са излагани из цяла Европа, САЩ и Япония. Като част от Guild of Creative Art Gallery в Ню Джърси има няколко участия, а по-късно става член и на световноизвестния Metropolitan Museum. И т.н.
  • 16 аспарух

    4 0 Отговор
    а българските деца как ще ги интегрираме да не се друсат да не пият и да не се чукат на 12 и най вече да уважават по възрасните и да обичт по малките питам когаааааа.
  • 17 незнайко

    1 0 Отговор
    Най после нещо което има смисъл !!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове