Last news in Fakti

16 Август, 2019 10:09 8 767 45

Калифорнийската "ТАД Груп" готви искове за 7-цифрена сума срещу България

  • тад груп-
  • иван тодоров-
  • нап-
  • кристиян бойков

Адвокатът на Иван Тодоров е категоричен, че не може един неосъждан човек, който се занимава с легален бизнес, да е обществено опасен, каквито са мотивите на прокуратурата ни

Калифорнийската "ТАД Груп" готви искове за 7-цифрена сума срещу България - 1
Снимка: БГНЕС

Фирмата майка от Калифорния "ТАД Груп" е подготвила искове във вашингтонския търговски арбитраж срещу България, тъй като целият бранд страда. Става въпрос за седемцифрена сума, която ще бъде поискана от държавата. Това каза в ефира на "Тази сутрин" по bTV Георги Стефанов, адвокатът на един от обвиняемите по делото за хакерската атака срещу НАП – Иван Тодоров, който е в ареста.

„За нас е необяснимо защо той е задържан, защото най-малко данни в делото има за него. Името му не се споменава нито от свидетели, нито от каквито и да е други доказателства”, каза Стефанов.

„Нямам представа защо изобщо е поискана такава мярка за неотклонение спрямо него. Това поставя обвиняемите в едно неравнопоставено положение. Най-вероятно ще се борим за изменение на мярката”, допълни адвокатът.

По думите му не може един неосъждан човек, който се занимава с легален бизнес, да е обществено опасен, каквито са мотивите на прокуратурата. Според него Иван Тодоров е натопен или от конкурентна фирма, или от някой, който има интерес „ТАД Груп” да бъде закрита.

„В делото има двама свидетели, които са бивши служители на фирмата, които са били на изпитателен срок и са работили по един месец там. Не са имали никакъв досег с Иван Тодоров, освен при назначаването и освобождаването им”, коментира още Георги Стефанов.

Той нарече „инсинуация” и „картинки” фирмените чатове, които бяха представени като доказателство по делото и в които се твърди, че Иван Тодоров е поставил на Кристиян Бойков задачата да хаква сайтове и след това да им предлага да станат клиенти на „ТАД Груп”.

Прокуратурата цитира и думи на Тодоров, че ще свали правителството.

„Той няма спомен да е казвал или писал подобно нещо. Съмнявам се в тези изнесени картинки”,заяви адвокатът.

Защитата на Иван Тодоров е входирала молба в Спецпрокуратурата Кристиян Бойков да бъде разпитан пред съдия, за да присъстват и адвокатите на другите обвиняеми. Стефанов бе допълни, че не се притесняват от разказа на Кристиян. Той беше категоричен, че няма разнобой в интересите на обвиняемите.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Оня с рикията

    92 15 Отговор
    И ся кво? Продължаваме традицията на цв. цв. да плащаме ние за чуждите грешки.

    Коментиран от #29

  • 3 Мордекай

    61 56 Отговор
    Ташаци на рояци от лъжливото адвокатче. Крали са , рекетирали са , продава ли са лични данни на други рекетьори и лаиномети , време е да си платят

    Коментиран от #9, #10

  • 4 Знам

    23 17 Отговор
    Да ни съдят за 100 милиона 👍
  • 5 Коментар📝

    60 12 Отговор
    И ШРЕК ПАК ЩЕ МИ ФИЛОСОВСТВА ПО КУПЕНИТЕ НАЦИОНАЛНИ ТВ.А НИЕ ПАК ЩЕ ПЛАЩАМЕ ГЛОБИТЕ ЗАРАДИ ДИКТАТУРА.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Доналд Тръмп

    35 21 Отговор
    Ще опростим исковете на Тад грууп но България ще трябва да закупи още два самолета за да три четири милиарда А няма да разкриваме и сметките на Бойко нито че има имение в Калифорния и вила в Испания с любовницата Борислава която спи съм от мароканец вие сте колония на САЩ купена страна една от най-бедните колонии на САЩ е България
  • 8 мдаа

    53 13 Отговор
    Адвокат Хаджигенов каза че Гешев и за селски кмет нестава. Тиквата и неговата шайка да си обират крушите и да се отправя към централния.
  • 9 Гост

    23 11 Отговор

    До коментар #3 от "Мордекай":

    Гешев, не използвай ник, разпознаваем си
  • 10 хаха

    16 16 Отговор

    До коментар #3 от "Мордекай":

    А ти беше там в гащите им и чу и видя всичко а? Посерко!

    Коментиран от #14, #22

  • 11 fraas

    38 17 Отговор
    ПЕЕВСКИ, БОРИСОВ, ЦАЦАРОВ И ГЕШЕВ ПАК СА ОАКАХА. ЕСТЕСТВЕНО МЪРШАТА ОСТАНАЛА В БГ ЩЕ ПЛАЩА ЩОТО МНОГО СИ ОБИЧА ОГНЕБОРЕЦА
  • 12 Тръмп

    35 14 Отговор
    "Нямал спомен",но Прокуратурата не работи по спомени,а с доказателства!!!:):):)Приятни сънища и спомени в Ареста го очакват!!!:):):)

    Коментиран от #44

  • 13 Тръмп

    30 14 Отговор
    На който му е тъжно за Терориста,да оди да му носи портокали в Ареста!!!:):):)
  • 14 Мордекай

    30 10 Отговор

    До коментар #10 от "хаха":

    Ограничен си глупако. Фирмичка за кибер сигурност , основно развъдник на тролчета , вече не са невидими и драпат , не е не обходимо да си много умен , хахо за да навържеш нещата. Сега и клиентите им ще бягат от тях защото вече е ясно че ще са под наблюдение , абе фалит , остава им само светлата част от работата.
  • 15 Брах ви лайката гербаджийска

    33 13 Отговор
    Само така бой по тоя прост народ, докато си избират боко бастуна само ще плащат
  • 16 Керпеден

    22 11 Отговор
    Гешефтурата вкарва данъкоплатците в сериозен риск! Без преки доказателства за вина да задържаш хора е недопустимо. Но не е само това... Унищожаването на имиджа на компании струва скъпо! Още по-скъпо ще е за държава без Таманска дивизия. Че и кинти за блокиране има на разположение -1,2 млрд. гущера...
  • 17 Zodiac

    24 15 Отговор
    Всяка сутрин бТВ показват по един техен подлизурко.Днес един зализан "малко тъмен"
    пишман адвокат.Трябва цялата шайка на" Тад Груп"да бъдат арестувани и изправени пред съда.
  • 18 Умно село

    24 6 Отговор
    Всичките тези младежи, пазарувайки през 90-те от интернет с чужди карти, днес са на добра работа като американска инвестиция в техни фирми.
    Изглижда , че тоя свят се управлява от хора със завимости,/клептомани, педа*ли, бандити, алкохолици/ така са винаги послушни и удобни, па макър и много добре платени.

    Коментиран от #26

  • 19 Бесен

    19 8 Отговор
    Ми... докато търпим простаци като Гешеф(тов) ще си плащаме за тоя "кеф", можем само да благодарим на американците, че са скромни и се ограничават до 7 цифрена сума...
  • 20 Беден БГ

    12 7 Отговор
    Да ни осъдят да им купим още 8 изтребителя, да платим в кеш теглейки заеми, и после да ни ги доставят лятото, ама онова, КУКОВОТО
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Кой68

    13 4 Отговор
    Те тука ще ни осъдят реално и наистина....Докато се действа по Цветановски маниер?😯😯😯
  • 24 Шляхтиц

    13 3 Отговор
    Няма да се учудя, ако по този случай осъдят България в Страсбург и ние сиромасите платим пак огромни обезщетения на неправомерно осъдените. Справка: Прословутите полицейски акции на небезизвестния Цветан Цветанов. Между другото, къде е той сега??????????
  • 25 Престъпника от Банкя

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "агент на сорос":

    има защото е по-умен от теб.. Я провери колко милионери и милиардери има между 20-40 години, щото действат докато ти лъскаш бастуна..
  • 26 ТИКВОландия

    8 2 Отговор

    До коментар #18 от "Умно село":

    добре платени, защото има какво да предложат, не копат домати на село.. Със сигурност са по-добри от долните ченгета и Тиквеници от ГРОБ!

    Коментиран от #42

  • 27 Този , който плаща

    7 2 Отговор
    Фирма от Саш , а уж имаше пропаганда и агитация за "руска връзка" ! Ха-Ха .Щатите добре ни изиграха . Отново . Купихме им самолетите , които ще могат да летят само по избрани от тях мисии - демек безплатна база им е България .

    Сега натовските партньори н хакнаха и данните , а ние от благодарност И ще им плащаме .
  • 28 Алфа Вълкът

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "Буко баламата":

    Не те ли отърва повече, че америте са виновни?
    Америте обичат да подслушват съюзниците си и как вчера завъртяха по новините какво пишело в САЩ за случая с НАП и прехвърлиха топката върху Русия и оправдаха пешките си в България. Все повече вони на ЦРУ.
  • 29 антрашпиц

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Оня с рикията":

    Ще плащаме,докът са стои в къщи ще се плаща.Това е.
  • 30 Българин

    7 3 Отговор
    Не се притеснявайте това е само началото.Чакайте да видите гешев като стане главен прокурор какви суми ще плащаме затова,че той рекетира подобни компании откъдето са и милионите му като на петролен магнат.Само,че тези които си плащат рекета се свършват вече и тепърва започва плащането на огромни обещетения от всички нас заради рекетьори като гешев завършили школата в Симеоново!
  • 31 Защитник

    2 5 Отговор
    Няма да се учудя ако на този другар от ТАД груп му откажат американска виза и влезе в списъка на едни хора дето имат отношеия с ГРУ на Руската армия.Видно онескопосаните им опити да се представят за руски хакери.По защитните тези на адвоката с използването на ,не си спомням, значи със сигурност го е казал.Това е основно правило в защитата не си спомням
  • 32 proton

    8 2 Отговор
    Ако държавата осъди и вкара някой от хакерите в затвора, това ще е голяма грешка и най вероятно ще има нови по мащабни атаки срещу системата...1 хакер може да направи поражения за милиони, а представете си цял кибер тийм какво може да направи.Ако вкарате някой хакер в затвора други анонимни ще организират мащабна атака.Представете си, че тази датабаза беше свалена от сървъра, ами какво ще стане ако вместо това бъде изтрита от сървъра ? Хаус и паника ще липсват данни за 5000000 българи! Така че тези хора могат да направят значително много по мащабни поражения ако искат!

    Коментиран от #33

  • 33 Све

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "proton":

    И акъла на мутрите-държавници е като твоя, ЗАТОВА БЪЛГАРИЯ ИЗЧЕЗВА ! А Стадото спи.....
  • 34 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    СТРОГИЯТ МУ -СМРЪЩЕН ПОГЛЕД ДОКАЗВА "КАТЕГОРИЧНО" ,ЧЕ Е НЕВИНЕН !!!ЦЯЛА КАЛИФОРНИЯ Е "ЗАД НЕГО" И НАЙ-МНОГО СЕРИАЛЪТ :"ТРИЪРД РОК" -" НА ГОСТИ НА ТРЕТАТА ПЛАНЕТА" !!!!!!!!
  • 35 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    ..."АДВОКАТЕ -АДВОКАТЕ ...БЪРЗО МЕ ИЗМЪКВАЙ БРАТЕ "-НЛО !!!
  • 36 Анонимен

    0 1 Отговор
    Тук има интересни факти и информация относно хакването на НАП

    https://www.xakep.bg/forum/topic/1869-%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D1%85%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%BF/
  • 37 Гост

    3 1 Отговор
    Какво му е нужно на човек за да живее?
    Дом,храна и дрехи.Какъв е смисълът от държавата,която рекетира законово народа и едни тарикати живеят на гърба на другите?
    Ето как метафорично се описва всичко това тук:
    https://www.gnezdoto.net/mydrost/694-biznesmenyt-i-ribariat
  • 38 Анонимен

    7 0 Отговор
    А виновни за това колко елементарно и лесно се хаква институция като НАП,относно това колко пари са платени за софтуера и защитата е с почти никакво ниво на сигурност ще има ли?
  • 39 321

    6 2 Отговор
    Аз пък ще заведа в Н-ския арбитражен съд на село иск срещу Тад груп Калфорня, за това, че тяхното подразделение тук ме стресира, като ми краде данните от НАП. Мисля искът да е поне седемцифрен в йоани.
  • 40 Боже Господи

    4 1 Отговор
    Всички престъпници в България са нагли! Вместо да са в затвора, те ще водят дела или ще се кандидат за президент или европарламент..
  • 41 наблюдател

    1 1 Отговор
    "....или от някой, който има интерес „ТАД Груп” да бъде закрита." - Цялата работа е с политически причини. Някои смятат, че фирмата е замесена в изнесените данни за апартаментите на властта и къщите за гости. Затова й се готви отмъщение.
  • 42 Умно село

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "ТИКВОландия":

    Определено са по добри.
  • 43 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕДЯВИ ИСКОВЕ ЗА ЦЯЛОТО ИМУЩЕСТВО НА ИВАНЧО !!!
  • 44 Интернет е виртуално пространство

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Тръмп":

    Научете превода на- виртуално- и тогаз дращете и пищете тука.....
  • 45 бомбата

    1 0 Отговор
    за да скрият резила с опапаните парици чрез мамините ИТ некадърници назначени по шуробаджанашки начин на държавна службица пишман управниците на гулаг българия се мъчат да изфабрикуват лъжи да очернят тези ИТ пичове само дето го нема акълаааа.....и пак българите ще отнесат тая простотия отгоре.....Баце, Баце....то компютри майка...не компоти или компиутори дето в маалата му се вика.....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове