Last news in Fakti

8 Август, 2019 17:14 13 375 44

Хакерът Кристиян в секретен чат с Иван Тодоров: Тая вечер НАП заминава!

  • иван тодоров-
  • кристиян бойков-
  • нап

Всеки с парола „България“ е можел да погледне ударената информация от сайта на приходната агенция

Хакерът Кристиян в секретен чат с Иван Тодоров: Тая вечер НАП заминава! - 1

4 тома допълнителни доказателства представи специализираната прокуратура срещу шефа на „ТАД Груп“ Иван Тодоров. Обвинителите поискаха делото да бъде гледано при закрити врата, защото доказателствата съдържат информация за задължения на лица и фирми към застрахователи и банки, предаде в. „Труд“.

Адвокатът на обвиняемия Ина Лулчева категорично обори това искане, като посочи, че не се съдържа класифицирана информация или държавна тайна, а прокуратурата сама е разпространила преди дни справки и доказателства по делото. Тя поиска да бъде разпитан служителят на фирма „ТАД Груп“ и обвинен за хакерската атака срещу НАП Кристиян Бойков, който сам да каже подбуждал ли го е някой да пробие сайта на НАП и да разпространи информацията.

Искането беше отхвърлено, както и това делото да бъде гледано при закрити врата.

Като ново доказателство прокуратурата цитира експертна справка, направена на 6 август от чат в Telegram между Иван Тодоров и Кристиян Бойков. В нея Бойков казвал на шефа си: „Тая вечер НАП заминава“.

Ударената информация от сайта на приходната агенция е била качена на сайт за анонимно споделяне. Всички, на които е била дадена паролата, която е била „България“, са могли да видят информацията.

Друго доказателство е иззет мобилен телефон, в който е била открита информация с лични данни на висши политици, висши магистрати, както и редови прокурори и следователи.

От иззет лаптоп пък се вижда, че е правен опит да бъде хакнат сайтът на Агенция „Митници“. Като свидетели са разпитани служители на фирмата и пострадали от нея.

Свидетелят Ахметов, който е работил в „ТАД Груп“, твърдял, че Бойко споменал, че ще хакне НАП. Той казал още, че тримата обвиняеми – Иван Тодоров, изпълнителният директор Георги Янков и Кристиян Бойков, са имали много близки отношения, често излизали на терасата на офиса и си говорили тайно.

Същото потвърдили и свидетелите Митев и Иван Петров.

Тодоров предлагал да се тестват за сигурност сайтове на фирми без знанието на собствениците. Такива показания са дали пострадалите от две фирми – „Нет инфо“ и „Динамо България“.

Прокуратурата поиска задържането под стража на Иван Тодоров, защото може да се укрие или да извърши ново престъпление, като въздейства върху свидетелите.

Адвокат Лулчева обвини прокуратурата, че прилага двоен стандарт, защото тя не е поискала задържането на другите двама обвиняеми Бойков и Янков, които също биха могли да се укрият и да затруднят съдебното производство. Тя е категорична, че срещу клиента ѝ няма никакви доказателства, че е поръчал на Бойков да хакне НАП и да разпространи данните, да всее смут и страх в населението, каквото е обвинението.

Предстои съдът да се произнесе.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Онзи

    65 44 Отговор
    ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ !!! ПРОСТО ГИ СГОТВИХА ТИЯ ЗАЩОТО СА ИМ НЕУДОБНИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #12, #40

  • 3 3428

    76 32 Отговор
    Защо така, не вярвам на прокуратурата...

    Коментиран от #29

  • 4 memento

    60 17 Отговор
    Може и да са невинни, може и да са виновни. Може и те да са "ударили" НАП, може и да са работили по поръчка.

    Шуми се яко, за да се отклони вниманието от факта, че тази държава е разграден двор. Буквално и в преносен смисъл.

    Няма ли някой бутон "рестарт" или поне "търн офф", да гасиме лампите и да врътваме ключа на тази територия?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Коментар📝

    46 12 Отговор
    Правителство е МАФИЯ БЕЗ СЕКРЕТЕН ЧАТ
  • 7 Сатаната

    34 5 Отговор
    Да знаеш повече от посоченото в данъчните декларации на висши политици, висши магистрати и др. , прокурори и следователи е непростимо престъпление в България дами и господа.
  • 8 Тринити

    34 13 Отговор
    Чатили си били и разни пароли Ахмедов ги е виждал често на терасата да си говорят тайно ала бала!!! А за пръскачките нещо ново?

    Коментиран от #44

  • 9 Бивш канадец

    38 14 Отговор
    (Не) уважаеми другари/господа от прекаратурата! Вярно, че 80% от мат'ряла са дебили (и вие в това число), но има едни 20% с нормален IQ, които упорито не се връзват на "доказателствата" ви. Взети, впрочем, в разрез с изискванията на НПК, както самият ГешеФ си призна. Не че и другите са стока - в кварталния компютърен клуб в неделя бях свидетел как хлапе от осми клас, на бас за по-малко от час направи същите скрийншотове като тези от "доказателствата" ви. И ако по този начин смятате да си върнете доверието на хората, то сте в дълбоко заблуждение!

    Коментиран от #24, #26

  • 10 от цирка

    46 14 Отговор
    Cвидeтeлят Aхмeтoв, кoйтo e рaбoтил в „ТAД Груп“, твърдял, чe Бoйкo cпoмeнaл, чe щe хaкнe НAП. Тoй кaзaл oщe, чe тримaтa oбвиняeми – Ивaн Тoдoрoв, изпълнитeлният дирeктoр Гeoрги Янкoв и Криcтиян Бoйкoв, ca имaли мнoгo близки oтнoшeния, чecтo излизaли нa тeрacaтa нa oфиca и cи гoвoрили тaйнo.

    хахаха, не знаех, че разговорите на тераса са престъпление ! В тая прокуратура са големи циркаджии ! Да не забравим и обвинението за хакването на поливната система на парламента ! Пълен смях !
  • 11 5862

    19 2 Отговор
    Чист е като сълза.
  • 12 Някой

    22 23 Отговор

    До коментар #2 от "Онзи":

    Хич не са ги "сготвили" , ами са пишман хакери. Оставили електронни следи и доказателства навсякъде. Престъпна фирма, която си играе с други фирми, с цел да ги привлече като клиенти. Явно вземат и поръчки, като в този случай...само че са се надценили... Затвор и яко глоби... Те хакерите са добре заплатени, имат пари. Ама ефективно няма да осъдят никого, само условно. Срещу единия няма да намерят доказателства. Другия ще сключи сделка с прокуратурата...и така, Мейд ин БГ.
  • 13 Някой

    32 7 Отговор
    Въобще не защитавам политиците мафиоти. Ама и тези са си престъпници. Да бяха хакнали някакви чатове на политици и мафиоти, уличаващи ги в корупция. И да ги публикуват. Не, че щеше да стане нещо. Помним флашките на Борисов. В нормална държава щеше да е в затвор. А тук си изкара два мандата. Без коментар...
  • 14 Георги

    20 5 Отговор
    screenshot за доказателство е като ксерокопие на факс, можеш да си го манипулираш както искаш
  • 15 Някой

    1 2 Отговор
    Голям майстор.
  • 16 9246

    7 3 Отговор
    Това момченце не е гледало внимателно,правилните филми.
  • 17 Илон мъсков

    5 1 Отговор
    От всичко , което чета до тук , разбирам , че няма конспирация! Значи , хакерството , става Олимпийски спорт , даааа ! Адмирации !!!
  • 18 Тръмп

    15 15 Отговор
    Гледах как се хилеше този нагъл хакер и терорист,но нищо се ще олекне в Ареста и ще разбере на кой свят се намира!!!:):):)

    Коментиран от #20

  • 19 гост

    17 5 Отговор
    Извиха вратлетата на 2-3 мишлета и вече си имат свидетели !!! Само да не стане като с Иванчева !!!
  • 20 някой

    13 3 Отговор

    До коментар #18 от "Тръмп":

    на кой свят се намира? -в света на корупцията. сега ще го нагласят, притискат го за нещо но се е опънал и го завъртяха в месомелачката.. сега ще изкарат знаини и незнаини свидетели

    Коментиран от #21

  • 21 Тръмп

    12 14 Отговор

    До коментар #20 от "някой":

    А на теб приятно ли ти е НАП да заминава на черната борса за данни???:):):)И някоя шушумига да ти го слага и да печели на твой гръб,незаконно и терористично???:):):)Като ти бръкне директно в джоба подобно нагло гъзе и ще запееш друга песен!!!;););)
  • 22 Тръмп

    11 11 Отговор
    Да заминават бързо към Ареста,никаква милост за Наглите хакерчета,"Непробиваемите"!!!:):):)Келеши със самочувствие тръгнали да саботират България и българите,бъркайки им в джоба!!!:):):)
  • 23 Rado

    15 3 Отговор
    Абе защо оня хакер не пусне и другата част от информацията и тези тримката да излязат чисти. Пичове работя в тази сфера и мога да ви кажа че си нямате и на идея тези секюрити фирмички какви дяволи са и с каква информация разполагат, и как я търгуват на политици-бандити .... Няма нищо скрито покрито. Конкретната фирма е станала неудобна, предполагам че им е поръчано това да се направи и същите поръчители ги закопават в момента. Само че потърпевшите сме ние, както преди години с КТБ нещо подобно се случва.
  • 24 Вили

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бивш канадец":

    Право в десятката!
  • 25 Путлерчок

    10 5 Отговор
    Защо Telegram? Защото само те работят с тайните служби на Кремъл.
    Единственото неясно нещо е дали това е по поръчката на Кремъл или е със съдействието на Кремъл?

    Коментиран от #39

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Съдиста

    8 3 Отговор
    Добре бе всички ли водите разследване.. не казвам, че е той но не е нормално така да защитавате човек, когото дори не познавате
  • 28 пипи дългото чорапче

    6 5 Отговор
    Щом дете 6клас без проблем разби толкова пароли без да го хванат,какво да кажа.И да,най големия куриоз с поливни системи-ами те ще пръскат с вода новите чанти на Лилиту бе а това си е най голямото престъпление
    . Смях
  • 29 Devil666

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "3428":

    Защо така не вярвам на тези кибер терористи...
  • 30 Анонимен

    9 0 Отговор
    Още прадядо, Бог да го прости, беше хакер. Казваше:
    - Като ти хакна един бастун!...
  • 31 Гост

    6 1 Отговор
    Съобщение: "Вчера за пръв път хакер беше осъден за проникване в чужда компютърна мрежа и влезе в затвора да излежава 20-годишна присъда.
    По данни от централния компютър на полицията, вдругиден хакерът излиза на свобода поради изтичане срока на наказанието".
  • 32 Усмивката

    6 4 Отговор
    Да допуснем че прокуратурата е в ролята на бухалка на мафиотската държава Бойкостан. Има един елементарен подход, мисля първоначален за всяко разследване та камо ли за обвинения, нарича се психологичен профил на неизвестен нарушител. Как успяха да прилепят такъв на тези уж,, вълшебници" по думите на Борисов хакери, а в делата им по конспирация стопроцентови осмокласници хванати с пищови. Тий нещо не се връзва. И както се спомена по горе, тая прокуратура съвсем изпростя.

    Коментиран от #37

  • 33 Лзбойкова

    2 2 Отговор
    Това е дело на тях самите
  • 34 пешо от панелката

    3 1 Отговор
    за да работят така мърляшки и да оставят толкова следи значи са имали протекция някъде отгоре и не са се страхували , но нещо са сгафили и сега ще гризнат дървото
  • 35 Един

    3 0 Отговор
    Въпроса е кой кого поръча и набеди! ... или КОЙ ЩЕ ОПЕРЕ ПИШКИРА!
    Щото нали знаете: като плъзне слуха, че сестра ти е "ковра" - ходи доказвай ,че нямаш сестра!
  • 36 отворковци

    5 0 Отговор
    като се продават за пари така се получава понякога
  • 37 6388

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "Усмивката":

    Всеки може да каже че са ''вълшебници".От баба Гицка,до Борисов.Ама ти като се връзваш на това,кой какво е казал.Допускай си каквото искаш.
  • 38 Мордекай

    3 4 Отговор
    Поиграха си , направиха някоя и друга пакост , сгънаха малко парички от сайтове рекетьори като този с име на едър рогат добитък , време е да си полежат малко зад решетките , полага им се. Такива лумпени които играят по свирката на шумкари и ушанки , да правят зулуми и да вдигат патърдия , в кереча 20 години за тероризъм за да им се проясни пачия мозък
  • 39 Д-р Димитров

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Путлерчок":

    Не, това е със съдействието на психиатрията в Карлуково, където се водиш на отчет. И ако продължаваш да пишеш глупости пак ще те приберем
  • 40 Джони

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Онзи":

    Какви доказателства са необходими, че такива като теб да повярват във вината на тези?Арогантността и чувството за безнаказаност никога не са били добър спътник
  • 41 незнайко

    4 3 Отговор
    Човек който е в състояние да направи това и да остави тези следи в сайтове, телефони и лаптопи трябва да е малоумен !!! САМИ СИ ВЯРВАТ РАЗСЛЕДВАЩИТЕ В ЛЪЖИТЕ КОИТО ПУСКАТ !!! НИЕ ВЕЧЕ ОТСЯВАМЕ ИСТИНАТА !!! Най напред Иванчева-кметицата беше неудобна, сега тези момчета !!!
  • 42 Филми

    2 0 Отговор
    Добре де теа всичко каквото са правили са си го комуникирали или по чат или пред собствените охранителни камери или по телефона и са си го трупали за специализираната прокуратура ли? Или това са най-тъпите хора на света или някой ни будалка здраво!
  • 43 цвцв

    1 2 Отговор
    поръчкова прокуратура режисьора на Иванчева ще стане гл.прокурор
  • 44 абе

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Тринити":

    хора защо защитавате тези престъпници ,нима това не засяга и вас,на всички които ги защитавт да пострадат от тези мръсници ,тьй като на всички данните са на показ,ума ми не го побира че някой може да ги защитава.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове