Last news in Fakti

9 Август, 2019 11:10 4 852 17

САЩ отнеха визата на Иван Тодоров от „ТАД груп“

  • иван тодоров-
  • нап-
  • хакер

Причината е в обвинението му като подбудител на хакерската атака срещу НАП

САЩ отнеха визата на Иван Тодоров от „ТАД груп“ - 1

Съединените американски щати отнеха визата на собственика на "Тад Груп" Иван Тодоров, съобщи в. "24 часа", като се позова на свои дипломатически източници.

Причината е в обвинението му като подбудител на хакерската атака срещу НАП. Заради нея Тодоров е обвинен в кибертероризъм, целящ създаване на смут и паника в обществото. Самият той отрича обвиненията.

Иван Тодоров е разполагал с виза за САЩ, тъй като е представител на американска верига ресторанти за сандвичи в цяла Източна Европа.

По неофициална информация това е втора негова санкция от САЩ. През 1997 г. Иван Тодоров е разследван заради скиминг. С данни, получени от негови пос терминали, са купувани компютри от САЩ. Затова от Вашингтон му забранили да ходи в страната. Поради липса на доказателства обаче забраната била махната.

Вчера Апелативният специализиран наказателен съд промени мярката му за неотклонение от парична гаранция в размер на 100 000 лева в "задържане под стража". Адвокатката му Ина Лулчева обаче заяви пред bTV, че фирмата на Тодоров няма нищо общо с хакерската атака и няма нито едно доказателство за подбудителство срещу собственика.

"Аз не приемам това решение на съда. Обвиненият за хакерската атака е с гаранция 20 000 лева, а собственикът на фирмата е в ареста. Това е неприемливо и несправедливо. Шефът на ГДБОП обяви, че в четвъртък (8 август - бел.ред) ще стане ясно кой е поръчител и защитата да не си мечтае, че ще може да направи нещо. Мисля, че това изказване обяснява вчерашното решение на съда. Не мога да кажа, че е имало въздействие, но се създава едно такова впечатление", каза още Лулчева.

По думите ѝ, апелативните спецмагистрати са се позовали на една снимка, на която се твърди, че е Иван Тодоров и се говори за НАП.

"Това не е вярно. На снимката не е моят клиент. Не мога да кажа как се чувства в момента Иван Тодоров. Там не дават да говориш. Това е арест. Тепърва ще преценим какви действия ще предприемем", завърши адвокатката.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йозеф

    16 0 Отговор
    Венци, оправи заглавието и грешките в текста...
  • 2 Тръмп

    17 2 Отговор
    Шефът на Фирмата носи Юридическата Отговорност за действията на Служителите си!!!:):):)Не е Справедливо да се краде и тероризира държавата,това е важното за Съда!!!:):):)А Служителя ще наклепа Шефа,това е сигурно ако иска да отърве Ареста и Затвора!!!САЩ знаят Кого и Кога да лишат от Виза!!!:):):)

    Коментиран от #8

  • 3 Гаргамел

    10 3 Отговор
    айде в кауша...гагаузин тарикат
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 outlander

    7 8 Отговор
    пРосия не би отнела визата на такъв ценен кадър, дори напротив - до сега да са го поканили да обсъдят следващата хакерска атака срещу НАТОвска и европейска България. Лоши американци!
  • 6 соу американ

    16 4 Отговор
    ФАЩ разбира се го осъдиха още преди да се е произнесъл съда !? Това "невинен до доказване на противното" не важи за хамериканската "демокрация" !

    Коментиран от #9, #10

  • 7 Йосарян

    6 1 Отговор
    И какво? Чистка на бивши герберасти. Това са хубави методи. Вече дори не ви се налага да гладувате. След като имате яко кредити, които не сте взели. ЧУДЕСНИ СМЕ!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Да да

    3 5 Отговор

    До коментар #6 от "соу американ":

    Не са длъжни да му дават виза, както и никой не може да ги спре да му я отнемат! Отиди и кандитствай за виза, тогава пиши. На някои са отказвали защото имат неплатени глоби, а този е разследван за престъпление против държавата! Силно вероятно е дори да напусне постовете си в американската компания. Всеки си носи отговорноста за действията!
  • 10 7484

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "соу американ":

    Много ги разбираш тези работи.
  • 11 3247

    3 0 Отговор
    За някой започва ''веселата'' част.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ODB

    3 0 Отговор
    А защо всезнайкото Borislav Popov още не е коментирал ?Борка издишаш👎
  • 14 удобните

    2 0 Отговор
    Естествено, нали ще засегнат и техните интереси, удобните ще бъдат уличени.... а сегашните управляващи слушкат.
  • 15 Обикновен човек

    0 1 Отговор
    Лулчева...адвокат на дявола!!!!
  • 16 Алфа Ромео

    1 0 Отговор
    Господарите удрят и те рамо на лакея си Тиквуний, но така или иначе времето им изтича...
  • 17 цвцв

    0 1 Отговор
    по нареждане на кой ----
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове