Новини

В чата на "ТАД Груп": Ударихме машината, откраднахме всички документи

Нови доказателства срещу собственика Иван Тодоров

Публикувана: 9 Август, 2019 14:13
47 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 6750
В чата на "ТАД Груп": Ударихме машината, откраднахме всички документи
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.

На 08.08.2019 г. Апелативният специализиран наказателен съд не уважи искането на прокуратурата за разглеждане при закрити врати на мярката за неотклонение на обвиняемия Иван Тодоров. Пред въззивната инстанция Апелативната специализирана прокуратура представи нови доказателства - протоколи от разпити на свидетели, експертни справки, както и други документи, имащи пряко отношение към предмета на доказване. След като съобрази събрания доказателствен материал съдът прецени, че са налице предпоставките на чл.63 от НПК и наложи на обв. Тодоров най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Това съобщиха от прокуратурата.

Иван Тодоров бе задържан при пристигането си в България на Летище София, като Специализираната прокуратура му повдигна обвинение за престъпление по чл.108а, ал.1 вр. чл.20, ал.3 вр. ал.1 от НК. Към наказателна отговорност са привлечени Кристиян Бойков и Георги Янков.

Извършеното престъпление разкрива изключително висока степен на обществена опасност предвид настъпилите вредни последици и други отегчаващи обстоятелства. От сървърите на НАП са източени личните данни на над пет милиона български граждани, а в общодостъпен сайт във файл „NE SE CHISTIIIIIII“ са събрани данни за 2099 лица, заемащи висши държавни длъжности /три имена, ЕГН и заемана длъжност/. Засегната е информационната сигурност на десетки търговски дружества и държавни органи.

В края на миналата седмица, след внесено искане от СпП по реда на чл.64 ал.1 от НПК, обвиняемият Иван Тодоров беше освободен от Специализирания наказателен съд срещу парична гаранция в размер на 100 000 лева. Срещу определението на съда беше депозиран протест от страна на държавното обвинение и жалба от защитника на обвиняемото лице с искане за по-лека мярка за неотклонение.

На 01.08.2019 г. с оглед големия обществен интерес и след разрешение от наблюдаващия прокурор, Специализираната прокуратура оповести част от събраните по досъдебното производство доказателства. Към този момент същите вече са били представени и обсъдени от СпНС в хода на производството по чл.64 ал.1 от НПК.

В съответствие с чл.41, ал.2 от КРБ, Апелативната специализирана прокуратура и Специализираната прокуратура считат, че българските граждани имат право на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес, ако информацията не е държавна или друга защитена от закона тайна или не се засягат чужди права. Представянето на данни и/или доказателства, част от досъдебни производства е възможност за обществото да си изгради правилна преценка за обосноваността на наказателното преследване по казуси предизвикващи голям интерес. Специализираната прокуратура и Апелативната специализирана прокуратура ще спазват, както и до момента презумпцията за невиновност и няма да оповестяват информация, която би застрашила хода на наказателното производство. Водени от това разбиране, при абсолютно спазване на закона ще продължим да информираме обществеността по въпроси, представляващи голям обществен интерес. Българските граждани имат право да знаят.

Предвид изложеното и след разрешение на прокурор по реда на чл.198, ал.1 от НПК /който в хода на досъдебното производство единствено може да даде разрешение за разгласяване на информация от същото/, представяме част от доказателствения материал по досъдебно производство № 142/2019 г. по описа на СО – СП. С цел максимална коректност и избягване на инсинуации за въздействие върху съда, това става след обсъждането им от АпСпНС. Файловете са със заличени лични данни и не съдържат факти и обстоятелства, увреждащи интересите на трети страни, както и нецензурни думи или изрази.

ФАЙЛОВЕТЕ ВИЖТЕ ТУК.

В чата на "ТАД Груп": Ударихме машината, откраднахме всички документи
В чата на "ТАД Груп": Ударихме машината, откраднахме всички документи
В чата на "ТАД Груп": Ударихме машината, откраднахме всички документи

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.4 от 8 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Отново
(гост)

Неутрално
1 Отговор
Пак го защитете и кажете "Не е той" Ами пък ако е?

Коментиран от #32


Оценка:
-34 +30

Коментар📝
(гост)

Неутрално
2 Отговор
Ей ТАЯ ПРОКУРАТУРА МНОГО ИСКА ДА ОБЪРНЕ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ.НО БАЛЪЦИ ВЕЧЕ НЯМА.НАРОДА СТАНА РЕЗИСТЕНТЕН КЪМ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРАВОСЪДНИ МИЛИЦИОНЕРСКИ И ВСЯКАКВИ ТАМ ЛЪЖИ.НЕ СЕ ХВАЩА ВЕЧЕ НА ПОПУЛИЗМА ВИ.

Коментиран от #26


Оценка:
-31 +72

666
(гост)

Неутрално
3 Отговор
щом са ни ги пуснали да ги четем, егати и доказателствата

Коментиран от #41


Оценка:
-13 +53

нещо бъгаво
(гост)

Неутрално
4 Отговор
А какви са доказателствата, че въпросния чат е истински ?? Нали уж руския Телеграм бил криптиран, как пък го разбиха или пък руснаците им дадоха достъп...въпроси, въпроси ...??? А правилно ли е да се подхвърлят "доказателства" по медиите, а на другата страна да се забранява да коментира, защото "вървяло следствие" !?!?

Коментиран от #5


Оценка:
-18 +59

Блабла
(гост)

Неутрално
5 Отговор

До коментар #4 от "нещо бъгаво":


На тях им трябват доказателства, а не на теб

Оценка:
-2 +15

6
Този коментар е премахнат от модератор
Въпрос
(гост)

Неутрално
7 Отговор
А как са изфабрикувани тези картинки?
И нищо ново за пръскачките.

Оценка:
-9 +35

Луд
(гост)

Неутрално
8 Отговор
Не ,че не може да се изфабрикува такъв чат за всеки един от нас и доказвай после ,че нямаш сестра.Службите са знаели всичко и са си траели и са си чели чатове,вероятно е имало защо да си траят,но изречението ,че ще свалят правителството ги е подразнили, защото при всяка смяна в службите има рокади.Сега ако тея си мълчат може и условна,ако скачат срещу ръжена 20 год и пак ще кротуват.

Оценка:
-4 +25

гост
(гост)

Неутрално
9 Отговор
Пълни глупости ни баламосват. На тия една дума не им вярвам вече.

Оценка:
-12 +38

Иво
(гост)

Неутрално
10 Отговор
Пед..четата от ТАД Груп - т`ва ли можете бе, издухани примати? Да ви имам речника и малоумното мислене! Пе..ли гнус.и!

Оценка:
-8 +22

Йозеф
(гост)

Неутрално
11 Отговор
Те в чата може да са си писали секакви глупости, за Зона 51 и прочее, това не са доказателства.

Оценка:
-10 +27

Мартин
(гост)

Неутрално
12 Отговор
Тайничко се надявах да сме хакнати от Русия или нещо такова, ако това е факт - значи хакерите наистина са прави. НАП може да се хакне ей така, между другата работа, ако остане време. ИСКАМ ПРОЦЕДУРА ПО СМЯНА НА ЧАСТ ОТ ЛИЧНИТЕ ДАННИ, НЕ ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В СТРАХ ЦЯЛ ЖИВОТ!!! ИСКАМ ГО БЕЗПЛАТНООО!!! Няма да плащам за да ми създадете данните, да плащам за ми ги кажете, да плащам за да ми ги напечатате на пластика, да плащам за да ми пазите и накрая да плащам за да повторим всичко това, защото вие не сте свършили качествено работата за която съм ви платил. Не може половината ни държава и всичките власт имащи да се хакнат от 20 годишен хакер с огромен опит, докато си приготвя вечерята след работа.

Коментиран от #45


Оценка:
-6 +15

noooooooooo
(гост)

Неутрално
13 Отговор
sad prokaratura sa napalno nekompetentni po vaprosa .......ako sa vzeli sarvara tezi failove ,,kartinki,, nemat nikakvo znacenie, ako ima ,,razsledvast ,, to trebva da se vidi /dokazatelstvo/ pronikvaneto.....za men e NAGLASENO predvid factite i procedurata

Оценка:
-6 +7

Бай Х
(гост)

Неутрално
14 Отговор
Много пъти съм писал, че съм се съвукоплявал с различни майки, дъщери и прочие на мои приятели - ТОВА Е ШЕГА, ПОВТОРЯМ - ТОВА Е ШЕГА!

Коментиран от #18


Оценка:
-4 +4

Давид
(гост)

Неутрално
15 Отговор
Нещо за самолети , заеми и кражбите на Доган , Пеевски и Бойко Борисов няма ли да напишете ? За унищожението на българското село и поминък ?

Оценка:
-7 +31

МалеКолкоЩуротии
(гост)

Неутрално
16 Отговор
Мале колко се анализират тези неща "кой какво пише в чата" и нито една статия за съдържанието на самите изтекли данни ... хора - вътре има мнго притеснителни списъци с фирми, група от хора, прокурори и т.н. ... всичко е в отделни списъци, който се е занимавал поне и с Ексел знае защо се правят подобни списъци - за да се ползват за разни операции в/у истинските данни после... та никой не говори за това, като прегледате фирмите и ЕГН-тата ще стигнете до най-интересните заключение. Но по-важно е кой какво пише в някакъв чат.

Оценка:
-4 +9

alf
(гост)

Неутрално
17 Отговор
тая прокуратура се осра в лъжи тоя път. надявам се хората да реагират малко по бързо а не като миналата години отделни протести безразборни

Коментиран от #25


Оценка:
-11 +11

4467
(гост)

Неутрално
18 Отговор

До коментар #14 от "Бай Х":


Гинекологът им не мисли така.

Оценка:
-1 +1

Чичо АДИ
(гост)

Неутрално
19 Отговор
Ако това е вярно тия са най-глупавите хакери на света

Оценка:
-5 +18

висок
(гост)

Неутрално
20 Отговор
хакерчето е написало "източих машината на бат Бойко..."
то ва за какво се отнася, за компа в МС, за домашен комп....?

Коментиран от #39


Оценка:
-2 +6

Ало Боко е
(гост)

Неутрално
21 Отговор
Щом прокуратурата почна да обвинява през медиите, значи тая институция вече е мъртва!

Оценка:
-8 +20

Антон
(гост)

Неутрално
22 Отговор
Търпение, ще си вземат ефективно едни десетки години. Да ви подсетя че тези ай ти имаха версия с подхвърлвн и подпъхнат файл. Спомняте ли си? Вече това не се тиражира, защото още от самото начало се знаеше че това е глупост. Търпение, само бай Ставри от 3 -то отделение на софийския е нетърпелив. Иска час по-скоро да изследва уязвимости през ествествения заден бекдор. Е ще почака, но после ще е оше по сладко

Оценка:
-7 +6

Йосарян
(гост)

Неутрално
23 Отговор
Това фактически значи, че всеки чат се Следи! На ви медия и свободия на Диктатура. Прости сме. И на ви Слово.

Оценка:
-4 +10

държав а на мафията
(гост)

Неутрално
24 Отговор
прокуратурата изпълнява партийната поръчка на управляващата партия - отвличане на вниманието от важните проблеми -- корупцията и шуробаджинащината... във властта.

Коментиран от #28


Оценка:
-4 +12

123
(гост)

Неутрално
25 Отговор

До коментар #17 от "alf":


Не, че и аз вярвам, на нещо в България, но защо мислите, че не са те? Мислите, че с хакерство не се печелят много пари ли? За това което са направили, са можели да искат много пари да продадат или използват! Но и показва, защо ИТ специалистите са останали в България! Явно са само ИТ специалисти за България! Всички хакери ги удрят! Не знам дали щяха да разберат, че са ударени, ако никой не беше казал, че са свалили данни от НАП!

Оценка:
-2 +5

26
Този коментар е премахнат от модератор
Васил
(гост)

Неутрално
27 Отговор
Според мене е поредната Пунта Мара кой нормален ще хаква Нап и ще си пази чата ??????

Оценка:
-2 +15

Ото
(гост)

Неутрално
28 Отговор

До коментар #24 от "държав а на мафията":


Бая отвличане на вниманието бе. Хората да не са олигофрени като тебе. Който иска да си гледа шуробаджинащината, да гледа. Келеша и тези около него ще гризнат дръвцето. Само бебетата и малките деца имат неустойчиво внимание. Достатъчно е да им покажеш една дрънкалка и зарязват предишното занимание. Много ни подценяваш. Пораснахме, въпреки комунистечуските гниди.

Оценка:
-5 +4

Коментар📝
(гост)

Неутрално
29 Отговор

До коментар #26 от "6837":


Е Това Е Че НЕ СЪМ ЧЕРВЕНА ГНИДА НАЙ МНОГО ВИ ДРАЗНИ.И ТОВА Е НЕЩОТО КОЕТО ЩЕ ВИ УДАРИ НАЙ СИЛНО И ТОВА НЕ СА ЧЕРВЕНИТЕ ГНИДИ ТОВА СА ХОРАТА НА СВОБОДАТА И НА ЧЕСТННОСТА ИМА ГИ ПОВЯРВАЙ МИ И ТЕ ТАКА ЩЕ ВИ ГО ВЪРНАТ ГЕРБАРАСТИ МАФИОТИ,НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ ВСИЧКИТЕ БЪЛГАРИ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ ГЛАСУВАХА ПРОТИВ ГЕРБЕРАСКИЯТ РЕЖИМ БОЛИ НАЛИ БОЛЕ ЧЕ ХОРАТА ВИ МРАЗЯТ.

Оценка:
-2 +7

Ронин
(гост)

Неутрално
30 Отговор
Компютрите са заключени от къде е този чат?

Оценка:
-1 +13

Боклук
(гост)

Неутрално
31 Отговор

До коментар #26 от "6837":


Скрий се на бунището!

Оценка:
-0 +4

GOLF R
(гост)

Неутрално
32 Отговор

До коментар #1 от "Отново":


РУСНАЦИТЕ СА ВИНОВНИ

Оценка:
-1 +6

Тръмп
(гост)

Неутрално
33 Отговор
Сега Те-хакерите са ударени и ще ги боли дълго време!!!:):):)

Оценка:
-2 +0

Адобе мастер колекшън
(гост)

Неутрално
34 Отговор
Ние от Адоб сме крайно изненадани за нелицензирано ползване на Адоб студио в частност адоб индизайн, адоб илюстратор и фотошоп от чвнгеджийницата в булгаристан! Моля платете си асап!

Оценка:
-0 +5

Представяте ли си
(гост)

Неутрално
35 Отговор
Как някой разбива държавна институция и си пише чат за това нещо, хептен за шматки ни имате, тцтцтц

Оценка:
-0 +5

Valio
(гост)

Неутрално
36 Отговор
Измишльотини на прокуратурата.

Оценка:
-1 +5

Мишо Бирата
(гост)

Неутрално
37 Отговор
Буря в чаша вода !!!
Аз не съм компетентен по темата ,но се изкушавам да попитам "ЗАЩО КАТО СА ТОЛКОВА СЕКРЕТНИ ТИЯ ДАННИ НА НАП НЕ СА НАДЕЖНО ЗАЩИТЕНИ/КРИПТИРАНИ , та един келеш на 20 да си ги копне и да разиграва цялата милиционерщина ???"

Оценка:
-0 +6

Аз съм
(гост)

Неутрално
38 Отговор
Майната му на правилото че доказателства при досъдебно производство не се разгласяват, ама нали трябва да се вниши че точно тези са виновниците. Ама голям майтап ще стане ако след седмица-две се рзгласят и останалите източени от НАП лични данни, а тези са още в ареста, хахахаха

Оценка:
-0 +4

Стига
(гост)

Неутрално
39 Отговор

До коментар #20 от "висок":


Стига стига стига облъчване! Осъдете ги интогава бълвайте! Ще ни издокарате да плащане неустойки, ей ...

Оценка:
-0 +2

ААА
(гост)

Неутрално
40 Отговор
- И да ги питам след два дни , нямат ли нужда от кибер-сигурност ? Даже няма да ги питам. В това изречение са изложени мотивите , причините , действията , подбудите . А в моето съзнание изплува образа на гениалният Чарлз Спенсър Чаплин в "Хлапето" където се редуват смях до сълзи , истински сълзи, и Хлапето чупи прозорците на хората , а бащата ги поправя за да вади пари - нищо ново под слънцето.

Оценка:
-0 +2

Бай Шиле
(гост)

Неутрално
41 Отговор

До коментар #3 от "666":


Цацаратурата има доказателства, че КТБ се е саморазграбила!

Оценка:
-0 +1

42
Този коментар е премахнат от модератор
Неразбирм
(гост)

Неутрално
43 Отговор
От тези публикации излиза, че са източили НАП още през март.

Оценка:
-0 +1

44
Този коментар е премахнат от модератор
45
Този коментар е премахнат от модератор
Аман от червени боклуци
(гост)

Неутрално
46 Отговор
Ревахте за Иванчева ревете и за кибер терористите,това правили ви съучастници другари?

Оценка:
-0 +1

Червен боклук
(гост)

Неутрално
47 Отговор
Ех едно време колко хубаво беше.
Нямаше джиесеми, интернет.
Имаше черно-бели телевизори,идилия.
Липсва ми колко хубаво беше

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Атанас Мерджанов
Депутатът от БСП репликира на Семир Абу Мелих
Не Коалиция за България, а вие използвахте вазелин и олио."

Още бисери