Last news in Fakti

9 Август, 2019 08:19 43 646 157

Как Германия гледа на офертата на Борисов за Volkswagen

  • volkswagen-
  • германия-
  • бойко борисов-
  • инвестиция

Борисов обещава да е най-лоялният партньор на Volkswagen, пише "Ханделсблат", който помества интервю с премиера

Как Германия гледа на офертата на Борисов за Volkswagen - 1

Очаква се в края на този месец Надзорният съвет на Volkswagen да вземе решение дали бъдещият голям завод на концерна ще бъде изграден в Турция или в България. След редица публикации, в които се изтъкваха предимствата на Турция, германският вестник „Ханделсблат" очевидно се е обърнал с въпроси към българския премиер Борисов, давайки му възможност да лобира за своята страна.

„Еуфорията на Борисов е голяма. Той обещава да покаже на Volkswagen, че ще бъде „най-лоялният партньор на най-големия гигант в световната автомобилна индустрия"", пише към края на обширната си статия германският икономически всекидневник „Ханделсблат". Ето и още акценти от тази публикация:

„Ако се вземат предвид инвестиционните рискове, България е по-добро място от която и да е друга страна в региона", твърди българския премиер Бойко Борисов в писмени отговори на въпроси, зададени му от „Ханделсблат". Борисов е убеден, че една бъдеща инвестиция на Volkswagen ще се отрази благоприятно на цяла Източна Европа, цитира го още вестникът.

Предимствата на България

Според българския министър-председател, главните предимства на България са конкурентоспособната данъчна система, благоприятните условия за бизнес, държавните помощи, подходящата транспортна инфраструктура и изгодната цена на труда. Борисов обещава, че ще бъдат осигурени всички възможни субсидии. „При строго съблюдаване на европейското законодателство българското правителство предложи на Volkswagen максимално възможната държавна подкрепа в рамките, определени от Европейската комисия за региона", подчерта Борисов."

В обширната статия в „Ханделсблат" се излагат както фактите около бъдещия нов завод на Volkswagen, така и позициите на концерна. Става дума още за индустриалния терен „Кремиковци" като потенциална площадка за бъдещия завод и за изгодните условия, които предлага България като страна, в която вече се произвеждат много части и компоненти за автомобилната промишленост. По-нататък в статията четем:

„Консервативният политик, който кара вече трети мандат като министър-председател, хвали и други предимства на своята страна: „Главното предимство на България е непрестанното подобряване на бизнес-климата в сравнение с други страни в региона." Така например данъчната система била крайно опростена. Балканската страна предлага плосък данък от десет процента както върху производството, така и върху общия доход. Но има и други данъчни предимства. „Например данъкът върху дивидентите за такъв вид инвестиция в страната е равен на нула", казва Борисов.

Шефът на управляващата консервативна партия освен това се разбира добре с германската канцлерка Ангела Меркел. Правителството в София подкрепи и избирането на представителката на ХДС Урсула фон дер Лайен за нова председателка на Еврокомисията", пише „Ханделсблат“.

Една хакерска атака разбуни България

Друга публикация, свързана с България, се появи днес в германския вестник „Райнише пост". Под заглавие „Хакерска атака разбуни България" вестникът между другото пише:

„Това лято българите не могат да се оплачат от липса на новини. В провинцията африканската чума по свинете изкара селяните на улицата, а в столицата София гражданите са потресени от „НАП лийкс“ - най-голямата кражба на лични данни в историята на балканската страна."

По-нататък в статията се съобщават фактите и предположенията в тяхната хронология. Става дума за обвиненията срещу Кристиан Бойков, ТАД и срещу критично настроени медии като „Капитал" и „Биволъ", както и за заместник-главния прокурор Иван Гешев, за прокурорката Евгения Станкова и историята с пръскачките край Народното събрание. В края на статията четем: „Тази година лятната политическа ваканция в България вероятно ще отпадне, а на страната ѝ предстои гореща политическа есен с избора на нов главен прокурор и с местните избори през октомври. Протестни акции срещу номинацията на Иван Гешев за нов главен прокурор са предвидени и през тази седмица."


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Боки 3 дена друсал 😂😂😂

    115 45 Отговор
    И не знае кде се намира😂😂😂
  • 3 Фатих Мехмед

    32 149 Отговор

    До коментар #1 от "Германия":

    Принадлежи на Ердоган

    Коментиран от #32, #54, #79, #85

  • 4 Усмивката

    153 31 Отговор
    Бойко Борисов,, обеща"вече хит и в чужбина. Балкански бек раздава обещания и пари, става популярен и с изумителните си потупвания и шеги.
  • 5 ЦЕЦО АПАРТАМЕНТА

    177 40 Отговор
    Бойкооооо събуди се ,3 мандат караш. Не разбара ли ,че в тая джунгла бълхария никой сериозен инвеститор няма да налеее милиарди само защото си приятел с немския канцлер ,и после хората да бачкат като луди за фолксваген за 800-1000лв ----ммммм нееее мерси..

    Коментиран от #66, #147

  • 6 Германия

    166 41 Отговор
    Германия гледа по един и същи начин към диктатора Бойко и диктатора Ердоган. Когато в една държава медиите не могат да кажат истината, властта е съсредоточена в един човек Бойко Борисов, всички сфери вече са монополни и без никаква конкуренция, като Пеевски, Бойко и Доган държат бизнеса. Бойко купи всички организации за протести. На полицията е наредено да укрива престъпленията от ром над българи. Политиците крадът, а вместо затвор ги чака най много оставка...

    Коментиран от #122

  • 7 Васил

    128 52 Отговор
    Трябва да си луд за инвестираш във България. Напълно ги разбирам VW че не искат да стъпят във България

    Коментиран от #95

  • 8 Фактолог

    163 37 Отговор
    По какво Кратуната се отличава от драгалевския циганин и гея Станишев? Плосък данък, евтини работници, безплатни концесии, безумни покупки и сделки - узаконен грабеж! БЪЛГАРИ НАКАЖЕТЕ ТОЗИ ПРЕСТЪПНИК!
  • 9 Le gilet jaune

    140 41 Отговор
    Лично аз бих се радвал, ако ставаше въпрос за завод на Тойота, Мазда, Субару - все качествени марки. Фолксваген си е дръвце, хвален единствено от селските пергиши с тяхното дълбокомислено "абе немското си е немско." А и завод до София, който ще дръпне още десетки хиляди от провинцията там си е направо щета за България. Ще станем като Мексико - свръх населена столица и рехава и бедна провинция.

    Коментиран от #11

  • 10 ред код

    125 26 Отговор
    Борисов лъже като дърт циганин, но германците не са като българските дебили, които продължават да му се връзват
  • 11 Мдаа

    38 38 Отговор

    До коментар #9 от "Le gilet jaune":

    Много некомпетентен коментар отвсякъде ... по-добре си трай

    Коментиран от #12

  • 12 Le gilet jaune

    30 16 Отговор

    До коментар #11 от "Мдаа":

    Коментар до #11:
    Поясни ако обичаш, кое е некомпетентното? За качествата на Фолксваген ли?

    Коментиран от #19

  • 13 Стига с рекламата

    84 24 Отговор
    Тая реклама за тоя шопар върви само за пред най-глупавите българи!

    Вярно доста има такива!

    Какво като дойде ФВ в българия??

    Какво точно ще се случи??
    Няма да се покачат заплатите ни, няма да се повишат приходите в НАП.

    Единственото коет осе случва че Шопара си прави реклама колко е загрижен!!
  • 14 Нищо не разбиращ

    120 13 Отговор
    Много голям аргумент /ниска цена на труд/.До кога ще продавате хората като роби?

    Коментиран от #69

  • 15 АбривиетураСлучайна

    45 12 Отговор
    ГЕ (Съкращение от Германия) РБ (Република България) ... сега вече знаете кои външни сили управляват България.
  • 16 Тръмп

    34 52 Отговор
    ФВ е най-големия автопроизводител в света и ще промени завинаги България в положителна посока!!!:):):)Вчера имаше заметресения при конкурента Измир,което още повече улеснява избора!!!:):):)

    Коментиран от #18

  • 17 Икономиста

    79 14 Отговор
    Много изгидна икономическа среда мининална заплата от 260€ на базата на която се формира и средното възнаграждение! Елате тук и им фърлете по 350€ заплати и те ще са доволни от 700 лв. защото са притиснати и нямат алтернатива, средата е супер за алчни капиталисти

    Коментиран от #118

  • 18 Мехмед

    22 23 Отговор

    До коментар #16 от "Тръмп":

    А ти имаш мозачно тресение с трайни последици!

    Коментиран от #23, #126

  • 19 Тръмп

    27 41 Отговор

    До коментар #12 от "Le gilet jaune":

    Качествата на ФВ са се доказали и за това са Производител N 1 в света или по продажби в ЕС!!!:):):)Не разбираш от коли,това е ясно!!!:):):)

    Коментиран от #22

  • 20 Варна

    48 2 Отговор
    Не знам данък дивидент да е 0%! - Той е 5% след облагане на печалбата с данък печалба от 10%. Сиреч и на практика ако имаш печалба и решиш да си я прибереш цялата, ще платиш 15% данък.

    Коментиран от #70

  • 21 Един

    42 15 Отговор
    ... да предположа как гледат тия от VAG на ББ : онемели гледат с недоумение, с разочарование, с раздразнение, с присмех, с учудване, с гняв, с тревога, ... а може и още !
  • 22 Авто спеца

    34 14 Отговор

    До коментар #19 от "Тръмп":

    А ти разбираш много от коли щом хвалиш VW!

    Коментиран от #24

  • 23 Тръмп

    20 37 Отговор

    До коментар #18 от "Мехмед":

    Това не е твой проблем!!!:):):)Разхождай си овцете и козите,а остави производството на ФВ на кадърни и работни хора,като българите!!!:):):)

    Коментиран от #30

  • 24 Тръмп

    22 25 Отговор

    До коментар #22 от "Авто спеца":

    Гледат се числата и данните,а не колко разбираме аз и ти!!!;););)Вейрон се произвежда от ФВ!!!:):):)А Пасат е недостижим по продажби от Тойота,Субару и Мазда взети заедно!!!:):):)
  • 25 ПИШМАН бЪлГаРсКи политици

    44 10 Отговор
    Туко виж склонили тия бунаци от Германия и да пренебрегнат Турция.
    Ми нашия им е удобен, а и им е стар познайник.
    Що им дреме на тия от Европа, че племето и изпаднало и живее в тотална беда и беднотия, заради своите ненаяли се управници плутократи. И какво от това, че ще имаме завод?
    Имахме мини, които се дадоха на концесия за стотитки. Защо?
    Защото нашите политици следват планът за сасипване и унищожаване на нацията и българският етнос.
    Където и да погледнеш се натъкваш все на някакви заместители:
    било то мляко, храни, лекарства и за каквото се сетите.
    Но така е когато си тотално зависим от тези дето те знаят и те държат отгоре си готов на всичко, инак си в купена при останалите в лай**та.
  • 26 ХХХ

    70 9 Отговор
    Чуеш ли България, бягай надалеч!

    Страна в която на почит за ку*вите, мутрите, простаците и дупедавците, и в която българите са млцинство, а циганите с повече права - няма бъдеще.
  • 27 Боце

    64 16 Отговор
    България е наистина прелестна страна , но некадърници, престъпници и тъпанари, като лицето Бойко Методиев Борисов я обезлюдиха и опустошиха. Какъв фолсфаген санува този нещастник за този завод са необходими кадри, а ние ги нямаме. Така, че да пие една студена вода.

    Коментиран от #41

  • 28 Шабан

    29 9 Отговор
    Германеца си гледа интереса! А интереса се клати от Феса!? Кой както иска така да го разбира! :)

    Коментиран от #38

  • 29 Тръмп

    25 24 Отговор
    Антибългарите колкото и да зяят,все тая и ФВ ще се прави където трябва,в България!!!:):):)

    Коментиран от #105

  • 30 гост

    11 24 Отговор

    До коментар #23 от "Тръмп":

    От много време не разхождаме овце и кози , вместо това вече разхождаме жените ви . Като сте толкова кадърни и работливи за това ли сте най бедните и коромпирани ???? Цървулан Ганчо

    Коментиран от #35, #36

  • 31 Тръмп

    9 6 Отговор
    Германия е българска дума и те знаят това!!!:):):)Град Германия е бил над Сердика!!!:):):)Сега държавите ни са в подобна позиция!!!:):):)

    Коментиран от #68

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Хаджи Генчо

    41 6 Отговор
    За какво ти е Фолксваген,като ще плащат ниски заплати и микроскопични данъци! Немски фирми тук с ниски заплати,а българите в Германия за високи заплати! Мисленето е мъчна работа!

    Коментиран от #37, #93, #100

  • 34 Стрелата

    0 3 Отговор
    Доообрее е а кьопек.
  • 35 Тръмп

    19 12 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    Кой те излъга,че българите са бедни???:):):)Българина и милионер да е,пак се вайка!!!:):):)Това си ни е заложено и е симпатична народна черта,за де не им завиждат турчолята!!!:):):)

    Коментиран от #40, #109

  • 36 Тръмп

    30 3 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    Щом се оглеждате в нашите жени,значи са по-стока от вашите!!!:):):)Българите не си падаме по туркини и циганки!!!:):):)

    Коментиран от #61, #65

  • 37 Тръмп

    24 4 Отговор

    До коментар #33 от "Хаджи Генчо":

    Колко да са ниски заплатите???:):):)Ще видим!!!;););)ФВ не отваря завод някъде само заради цената на труда,а по различни политико-икономически и логистични причини!!!:):):)

    Коментиран от #110

  • 38 Тръмп

    22 3 Отговор

    До коментар #28 от "Шабан":

    Германеца предпочита българина да купува нови немски коли,вместо да внася еко-трошки които в крайна сметка замърсяват целия ЕС,а не само България!!!:):):)От колите 2-ръка печелят турските автокъщи в Германия,а не германската икономика!!!:):):)

    Коментиран от #42

  • 39 Хахахах

    17 12 Отговор
    Да ви кажа честно, вие така и не сте си извадили поуки от българското наридно творчество!
    Пословицата двама се карат, третият печели не ви ли говори нещо?!
    Заводът на ФВ ще бъде построен в Румъния!
    По всички показатели Румъния печели, поне мафията им не е толкова нагла!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 onq s konq

    14 7 Отговор

    До коментар #27 от "Боце":

    Много като тебе непрекъснато обясняват,че в БГ "нямало квалифиц. кадри" за завод като ФВ.Ако това изказване беше изолиран случай спокойно може да се игнорира,но явно то се раздухва и се превръща в ДЕСТРУКТИВНА ПОЛИТИКА НА "ЧУЖДА ДЪРЖАВА ОТ ИЗТОК" ,затова и ще попитам РИТОРИЧНО:Знаеш ли колко Български,Турски и всякакви други Гастарбайтери работят в Автозаводи в Европа?А те ако бяха квалифицирани щяха ли да си търсят хляба извън Страните си?А каква квалификация трябва,за да завиваш ЕДИН ОПРЕДЕЛЕН БОЛТ ИЛИ ГАЙКА на движещата се поточна линия с контролно време 30сек. примерно и ако не успееш,подпираш целия конвейр,т.е. и Колегата си до тебе,който пък завива Друг болт/неговия си/?!Или вероятно си мислиш че ФВ търси Квалиф. кадри за "РАЗВОЙНА ДЕЙНОСТ"?Е НЕ - те такива си имат и от нас искат САМО НАБОР ОТ "БАЧКЕРИ"/образно казано "яки и прости"/,които ще получават Задоволителни заплати,но ще работят КАТО РОБОТИ!А на който не му харесва- предостатъчно мераклии чакат за неговото място!

    Коментиран от #43

  • 42 До тръмп

    9 13 Отговор

    До коментар #38 от "Тръмп":

    Мислех, че имаш поне две мозъчни клетки, но не, само една е! Автомобилната индустрия печели от ремонт на коли и продажба на части за стари автомобили! Новите коли си ги карат богатите държави и слвд това мизерниците ги изкупуват от лизинговите къщи, като по този начин си решават доста проблеми с екологията! Разбирам, че много тис е иска да пооближеш изхода на храносмилателния тракт на твоето бокобожество, но не ти се получи! Изпростя много! По-добре пий кафе, да не те ескалираме на началника ти в администрацията!

    Коментиран от #51

  • 43 Кобило

    20 9 Отговор

    До коментар #41 от "onq s konq":

    Кобило, за всеки един от нас е ясно, че германците пускат подобни новини преди избори в България, само и само да наместят на власт бокомутрата и неговата шайка. Преди евроизборите отевахте орталъка, сега пак! Няма да има завод на коя и да е голяма частна компания в България! Те и излъгалите се вече се изнасят!

    Коментиран от #47

  • 44 а реалността

    23 5 Отговор
    Немци не мерси ! Преди години едни немци ВАЦ таковаха мамата на медииния и рекламен пазар сега некви ВАГ се задават! Нямам спомен България някога да евидяла нещо добро от немци та не знам, що толкова пак се напъваме ? А ББ не знам, какво обещава, като за три мандата успя да си отгледа електорат и добър матерял от толкова неграмотници, некадърници и мързели, че и камшик не може ги накара да работят !
  • 45 Тръмп

    10 9 Отговор
    Колкото и да съм тъп,ФВ е Избрала вече България и това е важното за всички в дългосрочен план!!!:):):)

    Коментиран от #103

  • 46 Sergio

    6 1 Отговор
    Какви глупости само! 😅
  • 47 onq s konq

    10 5 Отговор

    До коментар #43 от "Кобило":

    Добре де- след като не позволяваш на ФВ да строи в БГ,няма да го прави:)Между другото моите доходи са свързани основно със Земеделието и принципно думата "Завод" ми е "мръсна дума",защото първо заема площ която може да се изоре и засее,а второ- замърсява въздуха- от там и трови посевите.Така че МИСЛИ МУ ТИ,щото няма да имаш работа и ще се наложи да си търсиш късмета по Света:)

    Коментиран от #92

  • 48 4рррр

    23 8 Отговор
    Съберем ли се с германците винаги губим,или територия или независимост или им работим даром,или откровено ни крадат...
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ТРОПЧО

    23 5 Отговор
    ТОИ КВО ОБЕЩАВА ТОИ ДЕТО ПРОПЪДИ УМНИТЕ ХОРА НАВЪН КОИ ЩЕ РАБОТИ В ТОЗ ЗАВОД НЕГОВИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ ДЕТО НЕ ЗНАЯТ ЗА КОГО И КАКВО ГЛАСУВАТ ЛИ ТО НЯМА КОИ ДА МЕТЕ УЛИЦИТЕ ТОИ ПАРТНЬОР ЩЯЛ ДА СТАВА БОЖЕ БОЖЕ ТЕ ОТ ФОКСВАГЕН ДА НЕ СА ПРОСТИ КАТО ГЕРБАДЖИИ ТЕ ЗНАЯТ ЗА КВО ИДЕ РЕЧ ЧЕ ТУКА САМО КОРУМПИРАНИ МАГИСТРАТИ СЪДИИ ПРОКУРОРИ УПРАВНИЦИ И ЛОШ МАТЕРИАЛ КВО ДА ПРАВЯТ ТУКА ЩЕ ИДАТ В ЕДНА ТУРЦИЯ И ЩЕ СА ПО ДОБРЕ ПАК ПРЕДИЗБОРНИ ХОДОВЕ ИНВЕСТИТОРИ ЩЯЛ ДА ДОКАРА ОЛЕ МАЛЕ И КО ПАК ЩЕ ДАВАТ НА МЪРШИТЕ ПО 500 ЛВ. ДА НЕ МИСЛИТЕ ЧЕ ЩЕ ДАВАТ СТОТИЦИ ААААААА🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😁😁😁😁😁😁😁🤗🤗🤗
  • 51 Тръмп

    5 6 Отговор

    До коментар #42 от "До тръмп":

    Ти като по-умен си задай въпроса,Кой произвежда частите и дали от продажбата на кола сега за 100 000 се печели по-малко от части???:):):)Като хвърлиш 100бона за нова кола,едва ли ще дадеш следващите 20години още 100бона за части!!!:):):)
  • 52 Sergio

    12 5 Отговор
    Дано ние да спечелим Volkswagen 😁
  • 53 Гостилничаря

    12 4 Отговор
    На Боко му е през пожарния шланг къде ще има завод, той е доказал отдавна, че не пука за онзо, пред когото се е клел. Пък и той кара Секвоя май....
  • 54 Sep ditrih

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "Фатих Мехмед":

    Това е ВИЗАНТИЯ било е и ке остане за вечни времена омърсиха свещените земи на империята с тази калпава държава
  • 55 Петко

    20 4 Отговор
    И каква държавна помощ обещавате на една частна компания г-н Борисов?
  • 56 Справедливост

    14 5 Отговор
    Какво България Ъпсурт ? Никога ГЕРБ и България тук се краде лъже?
  • 57 Па па та

    13 2 Отговор
    Никой бизнес не го вълнува, че яло да бъде добре за "цяла източна Европа"!
    Инвеститорите искат на тях да им е най-добре!
  • 58 САМО,

    5 0 Отговор
    ако е възможно политическо решение- държава от ЕС, отдавнашен съюзник и прочие!
  • 59 АКО ТО

    12 1 Отговор
    Ако ФВ дойде в България, ще приема, че сме нормална държава!
  • 60 Яяяв

    2 2 Отговор
    С насмешка.
  • 61 гост

    6 9 Отговор

    До коментар #36 от "Тръмп":

    Не се оглеждаме бре кюпек ,опрашваме ги, ако искаш и тебе можем да те опрашим.Богат ми бил ,я си бръкни в джоба ,цървул нештастен!!!!

    Коментиран от #98

  • 62 Грую

    20 4 Отговор
    Много лоялен партньор ще бъдем особено като им спретне сценарий Ицо Ковачки и им вдигне промишления ток на тройна цена спрямо европейския. Няма що!!!
  • 63 Как да гледа?

    7 2 Отговор
    Както се гледа на невменяем...
  • 64 боцмана

    20 4 Отговор
    Бокооо , Боко ,кратуно куха , сега ще ти стане ясно а , и на всички твои слепи поддръжници , колко те уважават и колко ти вярват прехвалените ти приятели от Европа.

    Коментиран от #77

  • 65 Знаем знаем

    8 8 Отговор

    До коментар #36 от "Тръмп":

    Българите си падате по араби и африканци с дебели... ланци
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Дьонме има превид

    5 1 Отговор

    До коментар #49 от "Тамплиер":

    И той е завърнал се обратно. Това, че ти не го знаеш само показва колко ти е нисък умственият потенциал. Ще ти го обясня простичко като за тебе. Когато се качиш на някоя круша ти ставаш дьонме, демек върнал си се на дървото от което си слязъл за да тръгнеш по пътя на шебека към човека.
  • 68 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 0 Отговор

    До коментар #31 от "Тръмп":

    Грешите, Германия е древното име на град Сапарева баня!
  • 69 абе

    8 6 Отговор

    До коментар #14 от "Нищо не разбиращ":

    като гледам тези роби плъзнали по света до ходят на почивка.моля,моля затворете си плювалниците.
  • 70 Никой

    7 2 Отговор

    До коментар #20 от "Варна":

    Това не важи за vw.Така им казва Той,и после излиза друго,и хората си дигат дърмите и си отиват.
  • 71 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Германия":

    Докато МОЧА се пъчи на сред София няма да се оправим!
  • 72 Сън в лятна нощ

    7 14 Отговор
    Българинът няма акъл един пирон да произведе коли щял да сглобява....смех.

    Коментиран от #75

  • 73 Коко

    16 4 Отговор
    Правилно ниска цена на труда ако може и без пари да работят даже и да плащат на работодателя си ако може балабурник без подобен махай се от държавата не само от властта ти си срам за България станах ме за смях на цял свят у теб освен глупост и простотия друго няма
  • 74 Абдал

    10 17 Отговор
    Ей това троловете сте изключително тъпа пасмина. Различни никове,еднакав изказ. Нищо не печелите, напротив
    будите само смях. Предии евроизборите се скъсахте да плюете ББ, че ще го смачкате,уви той ви сра в устите. Мълчахте известно време и пак почнахте. Защо? По-добър управленец от него още не се е пръкнал.

    Коментиран от #113

  • 75 абе ти

    7 3 Отговор

    До коментар #72 от "Сън в лятна нощ":

    точно така нямате и грам МОЗЬК,затова ще си умрете сегашните младежи ,гладни,боси,голи ,цащото хем сте тьпи ,хем мьрзеливи ,нищо не става от вас ,хак ви е живота който живеете.
  • 76 прост народ само плюе

    11 18 Отговор
    Кво пак рИвете срещу Бойко бе, скапани комунета!? Кво искате повече? Човекът прави всичко възможно, ако беше кака ви Кури нямаше да имаме никакъв шанс, Бойко е доказал пред Меркел, че си изпълняваме обещанията и германците му имат по голямо доверие от русофилистиците на БСП и президента, които говорят само за това как да паднат санкциите срещу Русия!
    По прости и долни парчета от комунетата няма, хем реват, че са гладни и няма пари, а пък някой, като иска да инвестира, п-ак реват, че щял да ги експлоатира!? Идиоти, умрели са германците за вашият труд. Никой не иска да инвестира в русофилски кенеф, дори и вашият Цар Путин, руснаците ще ни дадат най-много някой стари изтребител и това е, ще гладувате, щото сте прости.

    Коментиран от #81, #127

  • 77 прост народ само плюе

    10 13 Отговор

    До коментар #64 от "боцмана":

    Ти си кухата кратуна, кви приятели търсиш в бизнеса бе, това да не ти е скапания социализъм с братската дружба, той за това и не прокопса, а тупаните, като вас искат пак да се връща!?
    Колко пъти трябва да повтаряш едно и също нещо, за да се сетиш, че не работи?
    Това може да го направи само някой изключително прост човек!!!!!
    Дано изкара Бойко още един мандат, че дойдат ли БСП ще видиш лукановата зима отново, ама тогава пак ще са ти виновни ЕС, НАТО и Космоса, но не и ти, щото простият човек никога не разбира, когато е сбъркал, заради простията си.
  • 78 Яясно е

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Германия":

    Ти това го разправяй на баба си с шалварите!

    Коментиран от #83

  • 79 Ер йордан

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Фатих Мехмед":

    Фатих,Фатима за ...
  • 80 Мартин

    13 1 Отговор
    Най-доброто решение за България и работещите тук е VW да решат да инвестират в нашата страна и да направят завода на мястото на някогашния завод Кремиковци! По този начин и зоната около него, която има потенциал ще се развие!
  • 81 Чичо АДИ

    8 6 Отговор

    До коментар #76 от "прост народ само плюе":

    Това звездите ли ти го казаха ? Верно ли си толкова заблуден? Що не си направиш олтар с "Ликът чудотворен" На Тиквата и да му палиш свещи за здраве !!!
  • 82 Д.Кънев

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "Германия":

    Помните ли циганинът Тодор Живков е Бойко Борисов се е учил от него и сега се прави на интересен и обещава даже и под вола теле.
  • 83 Еретика

    2 1 Отговор

    До коментар #78 от "Яясно е":

    За съжаление е прав.
  • 84 Русенец

    5 1 Отговор
    И ся остава да го опнат и него в Русе. То тука глави леят, седалки правят, брави правят. Колко завода за коли станаха вече в Русе? Айде ще го приютим и тоя, че на чужденците им е най-удобно да летят от Букурещ по работа.
  • 85 Балканец

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Фатих Мехмед":

    Турция е паразитна държава. Където е минал османеца, само разруха и сеч е оставил. Няма дълго да ги траят и скоро ще ги премахнат, за добро.
  • 86 Отец Прецакий

    11 4 Отговор
    Голямата гордост на премиера е ниската цена на труда,ха кажете ми,това премиер ли е!

    Коментиран от #88

  • 87 Георги Илиев Митев

    3 1 Отговор
    ТОВА Е РАБОТНАТА СЕДМИЦА НА "ВИСШИСТИТЕ". ДНЕСКА БУДУВАТ, УТРЕ ФЛИРТУВАТ, ВДРУГИДЕН СИ ПАЗАРУВАТ, ПОСЛЕ ПЪК ПРАЗНУВАТ И НАКРАЯ ПАК ПИРУВАТ. СЕДМИЦАТА СВЪРШИ,. МЕСЕЦЪТ ПРИВЪРШИ И ГОДИНАТА ЗАВЪРШИ, А РАБОТАТА СИ... НЕСВЪРШИ.
  • 88 дойчланд юбер алес

    7 7 Отговор

    До коментар #86 от "Отец Прецакий":

    Ами, кво да направим, че си йевтин? Евтини сме и това е факт, въпросът е как да станем скъпи и това може да се случи само, като се инвестира в нас и нашата икономика, така ще можем да разгърнем потенциала си и да си вдигнем цената, само лежане и цъкане пред компа не се става ценен кадър.
  • 89 Кой68

    6 2 Отговор
    Явно снимките,прегръдките и целувките със баба Шмъркел нещо непомагат?Тато бе специалист-целувка и млн. са готови............Едва обещанията ще хванат декиш.
  • 90 РЕСПЕКТ

    1 1 Отговор
    Радвам се, че и сричащите АЗ БУКИ ВЕДИ ГЛАЛОГИ... драскат тук...
    Преди да твърдите к, ВОТ и да било...
    ИзПЪРВО го проверете!
    ФОЛКСВАГЕН е БЕЗСПОРНИЯ ЛИДЕР ПО ПРОДАЖБИ МОДЕЛИ + ЕЛЕКТРО...
    Лека и спокойна...
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #47 от "onq s konq":

    Я си признай, ти Яне Янев от РЗС ли си? бившата патерица на Хоя. Щото и Яне се занимава с земеделие и гледа коне . И спри да ми ползваш НИКА.
  • 93 Хаджи Пенчо

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "Хаджи Генчо":

    А ти каква заплата ще им дадеш,след като си толкова ларж.Я напиши.
  • 94 ехоо

    4 2 Отговор
    Гледам Борето и се чудя, на нас ли се смее, или на германците. И в двата случая е прав да се кефи. Ако не прецака германците, ще прецака нас. Хитра глава ей. Като Бай Тошо!
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 КАЧЕСТВЕНА РАБОТНА СИЛА

    10 1 Отговор
    Това е голям триумф за България и то най - напред за КАЧЕСТВЕНАTA РАБОТНА РЪКА. Това да си на финал при избора на такъв световен гигант за голям завод който има нужда от 5000 високо квалифицирани работници е равносилно България да е на финал на Европейско по футбол. Даже и да не спечелим това състезание остава ни признанието не от кой да е а от VW, че българските работници са на много високо ниво и са предпочитани пред други. Никой не би пожелал да изгради завод каквито и терени и административни или данъчни предимства и облаги да има без наличието на високо квалифицирана работна ръка. Лошото е, че от българските управници не е така ценена тази работна сила. А за българските работодатели тя е некачествена необразована и непроизводителна. Разбирате, че не може да е вярно това след тази класация . Българските работници могат да се гордеят, че им е гласувано високо доверие и поне имат много голям потенциал за да са наравно с европейските специалисти макар да не получават достойно възнаграждение.
  • 97 Винету

    5 10 Отговор
    До всичките смешни плювачи. А бе не разбрахте ли бе, чукундури, че с ялови драсканаци по сайтовете нищо няма да постигнете. И преди евроизборите имаше страшни клетви за сваляне на ГЕРБ и Боко, ама му изядохте сферите. Бойко е велик и още дълго ще ви управлява. Свиквайте.

    Коментиран от #101

  • 98 Гад

    2 5 Отговор

    До коментар #61 от "гост":

    Засега единствено си ми опрашил, пардон опърдял мамула!
  • 99 русняк

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Германия":

    ти си един ПРОСТАК ДОЛЕН ЕВРЕИН , това ли те наредиха да пишеш ЦРУ, аре бегаи се скри някьде бе никои няма нужда от твоито мнение ,ТРОЛ.
  • 100 никси

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "Хаджи Генчо":

    ДА ТИ НАВЕТРИМ НА АКЬЛО ПРОСТ , КОГАТО СЕ ПОСТРОИ ЗАВОД НА ВОЛКСВАГЕН , РАБОТОДАТЕЛИТЕ СА СИ ТЕХНИ , НО ТЕ ИМАТ СИЛНИ СИНДИКАТИ И ГИ СЛЕДЯТ СТРАШНО МНОГО ЗА ТОВА , НЕДЕИ ДА СИ МИСЛИШ ЧЕ ЗАВОДА ЩЕ ГО ДАДЬТ ДА ГО УПРАВЛЯВА НЯКОИ ТУКАШЕН КРАДЛИВ ТАПАНАР , И ДА ИМ РАБОТЯТ ХОРАТА ЗА ЖЬЛТИ СТОТИНКИ , ТОВА НЯМА КАК ДА СТАНЕ , ЗАЩОТО СТЬПИ ЛИ НА КРИВО , ВЛИЗА МОМЕНТАЛНО В ЗАТВОРА ,ДА ОТ ТАМ ЩЕ СА РАБОТОДАТЕЛИТЕ , НЯМА ЩО ДА ТИ Е ЧУДНО ТОВА
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Само Уефски

    9 6 Отговор
    Няма кой да бачка в България и това германците го знаят.Цялата работна сила около 3 000 000 бг. работници от 5 години бачка в ЕС и в България са останали само мургави необразовани индивиди без образование и измекяри политици -мутри.
  • 103 Българин 1

    11 3 Отговор

    До коментар #45 от "Тръмп":

    И ако е така,кой ще работи там,ти ли?Аз за 700лв. няма да отида.
  • 104 Българоубиец

    16 5 Отговор
    Крайно време е вече Борисов да издаде властта и никога повече да не се връща на власт. Този човек ни съсипа, той унищожи България по всякакъв начин. Хайде всички заедно да се обединим и да бъдем истински българи. Да свалим този българоубиец от власт завинаги.

    Коментиран от #107, #115, #131

  • 105 Ф 16

    4 3 Отговор

    До коментар #29 от "Тръмп":

    Баш!
  • 106 Аврора

    5 2 Отговор
    Да се махат мръсните фашаги. Не ни трябват ното жилото нито меда.
    Утре ще кажат че няма достатъчно работници и ще наринат всички
    бежанци. Ай сиктир!
  • 107 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #104 от "Българоубиец":

    За къи да гласуваме?
  • 108 666

    4 1 Отговор
    ааа лоялен ,значи обещава да не ви пре.....е,поне за известно време
  • 109 Усмивката

    4 0 Отговор

    До коментар #35 от "Тръмп":

    Има впредвид тебе. Бедни на ум
  • 110 Усмивката

    5 1 Отговор

    До коментар #37 от "Тръмп":

    Гърците,, по различни политико-икономически и логистични причини" ли отварят шивашки цехове в милата ни родина за милия ни народ. Голем хитрец си. Да не работиш някъде в многото институти по въпросите на политико-икономически и логистични причини, на държавна заплатка.
  • 111 Бачо Киро

    3 3 Отговор
    Аз в статията не видях нищо относно заглавието, само какви ги е дрънкал наш Боко, което е вятър...
  • 112 Ставрю

    2 4 Отговор
    Е тука ша фаюират на 100%. Ако не дават заплати ще си търсят работници от Банкя. Кратун н обещава ама други да бачкат той само процента да си вземе.
  • 113 Пена

    2 0 Отговор

    До коментар #74 от "Абдал":

    Изказването ти напълно отговаря на ника ти.
  • 114 НАБЛЮДАТЕЛ

    5 6 Отговор
    ДОЙДАТ ЛИ В БЪЛГАРИЯ,СА ОБРЕЧЕНИ НА ПРОВАЛ. НИЕ НЯМАМЕ КАПАЦИТЕТА НА РАБОТНА РЪКА ЗА ТОВА ПРОИЗВОДСТВО. ЩЕ СТАНЕ КАКТО В ЛОВЕЧ:-НИЩО.
  • 115 Уии

    5 11 Отговор

    До коментар #104 от "Българоубиец":

    Ако не беше това правителство милата ви родина отдавна щеше да е тотално разграбена от бандити като К. НиновА,Г. Първанов ,Р.Петков,Р.Овчаеов ,А. Доган ,Д Пеевски ок подгладгласници като Йордан Цонев ,Вегенин и подобни мекерета .....
  • 116 Уии

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Германия":

    Кой си ти смрад ,дето си позволяваш да влизаш тук и да манипулираш овцете ?
  • 117 1122

    3 2 Отговор
    Кой го бръсне за слива.
  • 118 Да да

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Икономиста":

    Ти си баш икономист! Ама социалист. Ако работиш за 700 лв. да знаеш че някой те съжалява!
  • 119 групен фюрер

    6 3 Отговор
    Фолксваген е 100% частна компания и 100% ще държи на интересите си.В над 80 милионна Турция ще може да продаде много повече нови коли на държавата,общините и гражданите,отколкото в няма и 7 милионна България.Бизнес интереса ще е по голям в Турция.Следователно Фолксваген ще избере Турция за нов завод.

    Коментиран от #133

  • 120 Пиниза

    5 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Как Германия гледа на офертата на Борисов за Volkswagen ?
    Освен снизходително, по друг начин не може да гледа.
  • 121 Емил Рангелов

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Германия":

    Чета ,чета и гледам само азиатски джендъри пишат тука!България е в Европа и тука ще си остане!И не ми дреме нитж от путя,нито от едро ,нито от такива като тебе и трите вида сте не джендъри ,а.обикновенни пендели!
  • 122 Тоно

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Германия":

    Абе пич загубен каде видя че няма свобода на словото в Бг.та тука е свободния някаква извратена демокрация тука секи излиза по разни сайтове сутрешни блокове следобедни блокове и си псува и кълне който му падне лажливи новини измислици от сутрин до вечер кой ти е забранил да говориш каквото и да било това че се изричат кажи по медиите по цял ден трябва да се носи наказателна отговорност не излиза някаква и казва тоя има пет апартамента показва снимки лъже маже и накрая се оказва пълна измислица и кой какво отнесал е и така не става за това сме на това дередже щото го ударихме на свободния без всякаква морал и правила
  • 123 Бре офертаджия

    3 0 Отговор
    Тоз нормален ли е? Офертата на Борисов към VW. В Германия за никой го имат.
    Има една приказка: Като няма, кой да те ебе, не си вдигай краката.
  • 124 Историята

    1 1 Отговор
    Показва,че българите не трябва да правят коли. Ама ако ще всичките компоненти да се правят тука. Може би знаят за булгаррено пренасочени по късно към Румъния. 😂
  • 125 mustafa

    4 0 Отговор
    Тоа Борисов къкви глупости мрънка.Луд умора ниама.
  • 126 Нищо лично

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Мехмед":

    Мехмед, не ти е тук мястото, него ли осъзнаваш?
  • 127 Еретика

    5 0 Отговор

    До коментар #76 от "прост народ само плюе":

    Защо забравяш че и Бат ви Бойко е комуняга.
  • 128 3333

    1 3 Отговор
    Ако докаеа фолцваген в БГ, всичките грехове са му простени!!!!!!!!!!
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Пенсионер 200

    2 0 Отговор

    До коментар #104 от "Българоубиец":

    Не съм съгласен да мине толкова тънко. Искам нещо повече, искам си парите!
  • 132 ИСТИНАТА

    2 0 Отговор
    Ще дойдат ако правителството им гарантира нормална работна среда. Ако им се помага то не трябва да е срещу % и комисионни . Но не дойдат ли ще е означава, че Бойко тотално се е провалил да се справи с тази задача. Всичко друго е на лице и са готови да инвестират 1,4 милиарда.
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Васил

    0 0 Отговор
    Ква оферта кви пет лева отдавна е взето решението че завода ще е в Турция не знам защо пълнят пространството с излишни мегабайти.
  • 135 Веселин Мирчев

    0 0 Отговор
    Като бивш служител в БАЛКНКАР /отдавна нарязан за скрап в т. ч. и модерните ГАПС/ да попитам компетентните в тези коментари. Какво стана с Ровър във Варна, Какво стана с ГРЕЙТ УОЛ в Ловеч, Какво стана с МИРОЛИО в Сливен и Ямбол? Какво Ви кара да мислите, че WV е реално предложение, а не задължителната за администрацията на WV по протокол втора /паразитна оферта на БГ/. Всички го знаете в т. ч. и вездесъщия БОКО , но му е по-лесно да Ви прави на луди! Завод на WV в БГ е пълна утопия.
  • 136 235 до истината

    1 0 Отговор
    а процента е свещен, бог парица кара колица
  • 137 Веселин Мирчев

    0 0 Отговор
    Да де ама тиквуняка не е учил математика иначе щеше да знае, че 30 процента от нула си е пак нула, каквато е и той самият.
  • 138 АГЕНТ

    2 0 Отговор
    https://www.segabg.com/node/40165?fbclid=IwAR3-jO5JSGePdjsFVVN6rixarhcK0tpbmoOzRP781Ygl_HeUY-_wWEEW-g8
    прочетете първо статията - Как да си "внесем" автомобилен завод и ще разберете кое е най важно. Субсидията която Ердоган предлага е 100 милиона € и веднага VW решиха че отиват в Турция. А Бойко трябва да го надцака поне с 200 -300 милиона + безплатен терен + данъчни облекчения = 0 и още изграждане на всички комуникации за сметка на държавата и още и още бонуси. Макар, че нашите герои не са свикнали да дават без % или комисионна и ще им е много трудно но в този бизнес така стоят нещата. Та затова толкова години ни отбягват автозаводите. Абсолютно всички страни го спазват и така печелят. Ако искаме да вървим по пътя на високо технологичните страни трябва да си платим а не Бойко да ги омагьосва само с приказки.
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Еретика

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЦЕЦО АПАРТАМЕНТА":

    Какви три мандата какви пет лева.Три ама друг път.Два не пълни а третият не се знае знаели се.9747
  • 148 Гешефта

    0 0 Отговор
    е примитивен, злобен и арогантен простак. С неговото IQ, което е нула, не става за нищо друго, освен забухалка.
  • 149 МИЛИЦИОНЕР - ПРОКУРОР!

    0 0 Отговор
    ПЪЛЕН ПОЗОР! Е, НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
  • 150 Пеевски: - Гешефт, чуваме ли се?

    0 0 Отговор
    - Слушам! На Вашите заповеди!
  • 151 Веселин Мирчев

    0 0 Отговор
    Готово! Решиха го. Завода щял да е от 2 части. Производството в Турция а контейнерите му за смет в комплект с ромите в България. Така и Тиквата щял да е доволен - сметопочистващи формички, ромски бюлетини, комисионни. Всичко шест. Боко, записвай си, че забравяш бързо от бирата насам!
  • 152 ЛОШ

    2 0 Отговор
    Преди мандата Бойко агитираше, че 4 големи автомобилни завода били готови да дойдат. Да ама не. Даже и да е вярно то идват и бягат. Той не е учил търговия не знае как да ги омая. Само приказки дрън , дрън и завода ще е като Хъба му. Сега като не може да се договори с VW изтъква за причина че липсвали кадри. На BMW им бяха нужни само 1000 работници и Унгария ги лапна срещу 100 милиона € субсидия извадени от Орбан без да му мисли - струва си. А Бойко ако е за ремонт на руски стари двигатели за изтребители или за стари атомни реактори веднага намира милиони. Независимо, че и Унгарците се оплакват от липса на работна ръка без много да му мислят ги лапнаха. А след като липсват кадри които са прогонени в чужбина , как ще преговаря с Хюндай а те ще искат субсидия. Изобщо си ги говори каквото му падне. VW искат терен на пристанищен град като Измир и Турция веднага го предоставя а Бойко ги набутва в София или Пловдив. Щял и от своя специалитет да им направи – Магистрала. Ами заведи ги във ВАРНА и море и летище и влакове всякакви връзки та да се съгласят поне ще е конкурент на Измир напълно. Ама за него само София и Пловдив съществуват и нито една инвестиция за Варна.

    Коментиран от #154

  • 153 Веселин Мирчев

    0 0 Отговор
    Що бре? На Бургас к"ви и му е. В квартал "Комлука" има всичко. Има баакър има алумин има чурясло има затвор даже. Посрещат те хубави хора "Бате, убаво щи прайм, нема а съжаляваш" Нощем има развлечения за работниците, разходки с каруци, надбягвания с полицията- кеф. Тука ще е завода бас хващам.
  • 154 Доцент

    2 0 Отговор

    До коментар #152 от "ЛОШ":

    БРАВО - Такъв завод няма място във вътрешността на страната. И за това VW избира Измир.
    https://www.bloombergtv.bg/v-2-minuti/2019-07-15/samoto-dostigane-do-finala-za-volkswagen-e-uspeh
  • 155 преса

    0 0 Отговор
    стига сте писали Ердоган го е спазарил отдавана а и кой луд ще инвенстира в държава в която икономиката се управлява от бандитите от Криб и шайка разбойници по министерствата
  • 156 чичи

    0 0 Отговор
    Бойко иди си нищо няма да стане стига си лъгал народа иди си
  • 157 Веселин Мирчев

    0 0 Отговор
    Според последните публикации от Турция и от чешкия премиер накрая Боко Тиквата, както се очакваше захапа ауспуха на фолксваген и го пуши. Не знам дали да се радвам или не. По-скоро си е логично следствие на действията на Тиквата и Чехльо. Ние да му мислим. Чехльо ще се оправи със спестяванията от "Линднер" /ако Десито не му ги похарчи/. А Боко ще си лее куршум с надпис: "Здраво брато - Сретен Йосич". Лошото за него е, че куршума може да е с патрона. Боко, мии си краката и си лягай, че утре Кака Мая ще те буди рано да ходите до банката, пардон Банкя.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове