Last news in Fakti

15 Август, 2019 11:06 6 375 45

Забраняват изпреварването в Кресненското дефиле

  • кресненско дефиле-
  • изпреварване-
  • малина крумова

Решението трябва да бъде взето от АПИ

Забраняват изпреварването в Кресненското дефиле - 1

Направили сме предложение до АПИ за забрана на изпреварването в Кресненското дефиле. Това заяви пред ФАКТИ Малина Крумова от Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата".

Тя посочи, че от АПИ зависи дали забраната ще стане факт.

В момента е известно, че забраната за изпреварване няма да бъде осъществена чрез поставянето на мантинела между двете ленти на движение.

Нашето виждане е, че разделянето може да стане с гъвкави колчета, посочи Малина Крумова.

Припомняме, че при средна скорост 70 километра в час Кресненското дефиле се изминава за около 20 мин., въпреки това остава една от най- опасните отсечки у нас. Най- честите причини са неправилното изпреварване и несъобразената скорост.

Най-много катастрофи стават на правите участъци в дефилето, където шофьорите се подлъгват, че ще успят да изпреварят колоната пред тях и предприемат рискови маневри.

Шофьори смятат, че все пак забрана за изпреварване трябва да има, но тя да важи само за тежкотоварните автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 корен квадратен

    76 6 Отговор
    Най-добре да забранят движението в България. Така се решават проблемите на калинките в аПИ ги кучето.
  • 2 ентомолог

    52 2 Отговор
    Калинка малинка от държавната агенция.
  • 3 Буко Баламата

    46 1 Отговор
    Тия знаят ли какво е средна скорост.
  • 4 Valio

    50 5 Отговор
    Скрий се ма тъпа овца Малина Крумова.....
    Що не те забранят тебе да даваш неадекватни предложения по медиите.
    Аман от прости бюрократи.
  • 5 El chochone

    55 2 Отговор
    Забранете на ГЕРБ и ДПС да управлява за да има по-малко убити !!! :)

    Коментиран от #6

  • 6 корен квадратен

    32 0 Отговор

    До коментар #5 от "El chochone":

    Доживотна каторга за цялата т.нар. "българска" политическа "класа".
  • 7 Ако закъса някой?

    35 6 Отговор
    Истината, е че полицаите не упражняват онзи контрол по пътищата, който трябва дс бъде. Те гледат за пъснати светлини най-вече -да ударят някой нещастник с 20 годишна кола и да почне пазарлъка. А истинските опасни мутри, терикати и селяндури си дерибействат както си искат. Тази година минах по дефилето и карах с 60...е...бях единствения. Дори се нервят зад мен, че спазвам ограничението...това е в тиквите на матриала и само голяма сопа помага. Но някой трябва да контролира. 10 патрулки да сложат ще направят невероятни пари от глоби. Иначе камери да слагат и средна скорост. Отделянето с гъмени колчета не е лошо, но трябва да има място за закъсали да спрат. То се е видяло, че без контрол няма как. Такива сме си и не само българите.

    Коментиран от #11

  • 8 кеф

    18 8 Отговор
    Правилно,бързащите селяци да вият
  • 9 При над 60

    10 2 Отговор
    На мойта мъненката и ставаше зле и спирахме за почивки, някак много гадно се редуват тези змейки, а да се влачиш, и образуваш колона, също не върви.
  • 10 При над 60

    22 1 Отговор
    И отзад постоянно тирове и всякакви каруци напират да влязат в багажника ми... 😒😒😒
  • 11 Бачо Киро

    15 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ако закъса някой?":

    Всички са така, не само българите. Всичко опира до контрола и прилагането на закона. Германците и те щяха да карат като изоглавени ако нямаше здраво прилагане на закона и събираемост на глобите. Само виж примерно колите под наем в Гърция да речем.... Глобите за паркинг са най-малкото, което идва в последствие... Зарязани коли на плажа с морето да мие колата, а човекът си отишъл с такси към летището... Каране срещу движението в еднопосочни улици, поголовно паркиране където им скимне и тн... Всичко е в налагането на глоби и тяхното събиране, туй то. Знае ли човек, че ще му се размине, ако ще марсианец да е...
  • 12 Is 200

    40 4 Отговор
    Оправете си пътищата.На Тракия ограничение 90 защото е некадърно направена.Кресненско дефиле забрана за изпреварване 😁😁😁.
    Защо плащаме винетки застраховки данъци и отделно на корумпирания Кат.Аз глас за Герб няма да дам.

    Коментиран от #18

  • 13 von Manstein

    28 2 Отговор
    Вие сте малоумни бе хахаха.... но това за скоростта е вярно, ако се кара нормално няма и нужда от изпреварвания, минавал съм го в колона с 70 до 90 км/ч на моменти и си беше песен. Но ако отпред се забие някоя кака и кара с 50, а на завоите набива спирачки няма как..../реален случай от там/

    Коментиран от #35

  • 14 нужно е решение

    30 2 Отговор
    Те румънците и през колчетата, ще минат ! Иначе ЗА забрана за изпреварване там, но и въвеждане на минимална скорост от 50-60 км в час иначе има едни диви селяни с кемпери, които се влачат с 20-30 км/ч сакън да не им се разпаднат копторите и да си изпочупят кристалите в шкафовете ! Да направят и където може отбивки за да може горепосочените селяндури да спират да си почиват и да пропускат колоните, които образуват !
  • 15 Сатаната

    17 2 Отговор
    Ами, става, ама задължителна мин. скорост 65 км.
  • 16 Dir

    11 1 Отговор
    И като тръгне дъртия камион надумкан с 30 тона товар и почне да се движи с 30 км. , опашката зад него ще е до Перник. Аре помислете и за тези неща. Ако "фирма" КАТ си върши работата както трябва няма да има тази поголовна шизофрения по пътищата. От 10 спрени 9 си плащат на контролния орган ,а десетия гори за да има оборот от глоби, а трябва да е обратно. Тогава ще спрат с безотговорните изпреварвания, каране със 270 км. , пуска аварииките и спира дето и когато му скимне, каране на автомобили дето всеки момент ще се разпаднат на пътя , но иначе са минали ГТП, пиян или дрогиран седнал и сърфира без да му пука ... Аз ми е чудно катаджията като барне някой с алкохол или дрога и го пусне срещу определена сума, не го ли е страх, че след 10 мин. този същия може да срещне на пътя неговата жена, дете, родител, приятел и срещата може да е много крайна. Не му пука за другите, но поне за близките ?

    Коментиран от #26

  • 17 Зелено

    20 1 Отговор
    Ниската скорост е също толкова опасна, колкото и високата. Трудно се издържа да се влачиш зад някой с 40км, точно тогава се предприемат рисковите изпреварвания, които не биха били нужни ако се кара с нормална скорост. Другото е, че нямаме пътища, пък се мислят глупави забрани вместо да се подобрят условията за предвижване.
  • 18 Ето такъв екземпляр като теб

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Is 200":

    Застрашава животи по пътищата. Типичен Ганьо, който в дерета и дефилета иска да лети все едно е хеликоптер...и то да спести 2 мин. време. Тук никой не говори за Хемус или Тракия. Ама що си ги я времето с подобно екземпляри...
  • 19 месара

    4 1 Отговор
    колчетата няма да спрат "безсмъртните тарикати" ! ако се сложи мантинела по средата, ше почнат да се удрят в нея или да се метат в дерето! нищо не може да спре "безсмъртния" да се утрепе. лошото е че загиват невинни!!!
  • 20 тъпчо

    6 11 Отговор
    България е с най-високата скорост в ЕС по магистралите 140км/ч.
    Голяма част карат с 160км/ч и нагоре.
    Скоростта трябва да се ограничи до 120км/ч. за магистралли.
    Вижте и останалите страни: https://www.shofior.com/speed-limitations
  • 21 Даа

    2 0 Отговор
    Мъдро предложение. Тия с двуколесните бая фира ще дадат.
  • 22 парцел 53, ред 21, гроб 1А

    5 2 Отговор
    За да нема умрели забранете шофирането у бегето😂😂😂
  • 23 gggw

    1 0 Отговор
    аз сьм за тунел
  • 24 NikNay

    4 1 Отговор
    За да се спрат изпреварванията трябва да се промени пътната маркировка - двойна непрекъсната линия от бетон и метър висока. . . .
  • 25 Един Друг

    7 0 Отговор
    Вместо да се чудят каква простотия да измислят с цел крадене на пари, да вземат да вкарат малко ред ония минцифайки с бяло-сините коли !!!
    Вместо да седят на единствените прави участъци, където може да се изпреварва и да ограничават движението до 40-50 км , да застанат там където изпреварването е забранено, рисково и се се прави!!!
    Камионите в дефилето пълзят с 40-60 км в час, в момента, в който се отвори права настъпват педала и не дават възможност да се изпревари, не се спазва и дистанция- умишлено !!! Камионите повечето пъти карат в колона и не дават друг да се мушне между тях.
    И така се забиваш зад камионите .... влачиш се , влачиш се и ахааа дойде правата да изпревариш и... бам , минцифайки, айде 50, никой не изпреварва, А Е ПОЗВОЛЕНО, тъкмо отминеш господата минцифайки и се почне бясно изпреварване на забранените места...
    В цял свят полицията следи за регулирането на автомобилния трафик и неговото безпроблемно предвижване, само у нас господата се чудят къде да застанат за да изкарат някой лев и да пречат !!!
  • 26 хахо

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Dir":

    Катаджията взел подкуп мноо добре знае къде се намират близките му и те не са по пътя на рушветджията,споко.
  • 27 Кой68

    1 1 Отговор
    Всичко е сбъркано/жбъркано в институцийте отдавна.АПИ/самото име го казва/да отговаря САМО за пътната мрежа/главен,второстепен път/,а за третостепения на общините.За движението по пътищата/знаци,ограничения и маркировка/си има КАТ.При сегашната органидация се размива отговорноста,а разни организаций,институти по безоп.на движ.да са само консултативни/анализи.Иначе всеки ръси мозък,а няма кой да носи отговорност.
  • 28 гост

    5 1 Отговор
    Добре де, да сложат навсякъде камери, да видим, дали няма да се спазват ограниченията, че от КАТ да ги спират при висока скорост по дефиле, трудно и опасно. От олигофрените по пътищата страдат и невинните... не може да шофираш с ограничение 60 и да те изпредварват с 90 на забранено..., не може да те изпреварват преди завой (отново забранено) и да те засичат и на теб да ти се налага да удариш, прескочиш бордюура буквално, иначе трябваше да го ударя странично... (бях с бус, подскочи и десните гуми бяха бяха с цепнат борд... нямаше и как да го настигна, но Господ си знае работата за тази отрепка). Това го няма абсолютно никъде... дори и в дадена държава да се кара над ограничението, се изпреварва само на разрешено място.
  • 29 Шофьор

    3 0 Отговор
    Нали вдигането на санкциите за превишена скорост щеше да намали жертвите? Да, ама Не! Къде са тези умни мъже, дето го предложиха и приеха. Сега ще забранят и изпреварването! Гениална идея, с една мярка /забрана/ решаваш проблема!
  • 30 Бокууу

    0 0 Отговор
    От къде я намери тая Малаумница от КАЛИНКИТЕ ? Коя ще ви е следващата гениална забрана?
  • 31 Guest

    1 0 Отговор
    Жена шефка на автомобилна структура?! Това виц ли е? Упс, тя цялата държава на Тато II е виц. Баце раздава жълтици от личната хазна, Пацо Терасата дипломат, агроном със специалност електр. медии...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 mdaa

    0 2 Отговор
    трябва да се заложи минимална скорост, а. не с 20 да ми карат по дефилето и да изнервят. те са джигити
  • 35 gvdff

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "von Manstein":

    М, да, и аз там карах с 50-90 в зависимост от участъка. Сравнително хубав е пътя, но инфраструктората не е ок. Ако сложат мантинела, то ще я забият просто на пътя, няма да има островче, няма да има маркировка, нищо. Ако ще се прави, да се прави като хората- разширение на пътя, поставяне адекватно на мантинелата като в хубава държава. Може да се направи слагане на колчета на определени завои, но пак трябва да се помисли за адекватното им поставяне, все пак минават тир-ове. За жалост много често се вижда каращи леко хора, които си карат леко в насрещното в завоите.
  • 36 Пеуник

    1 0 Отговор
    Това може да стане само ако разделят платната с бетонни ограждения.
  • 37 Borislav Popov

    0 1 Отговор
    Ако глобите станат 5 цифрени при 100% събираемост, а в наказанията се включи и конфискация на таратайката, загиналите по пътищата рЕзко ще намалеят. Държавата обаче НЕ ИСКА да се справи с този проблем.
  • 38 Потресен

    0 0 Отговор
    Тези едва ли са карали в Кресненското дефиле в нормален неслужебен автомобил, който е със специален режим на движение. За мен, като нормален водач средната скорост в дефилето в 35-40 км/ч
  • 39 Потресен

    0 0 Отговор
    Откъде си изсмукаха от пръстите тези 70 км/ч?!?! За справка средната статистическа скорост в територията България е 60 км/ч.
  • 40 Бойко Борисов е сикаджия

    2 0 Отговор
    Бойко Борисов е мафиот - сикаджия и гъзопродавец.
  • 41 Трабант фен

    0 0 Отговор
    Кресна е идеална за стегнато спортно шофиране с подходящ автомобил по тъмно! Че се "усеща" насрещно движещият се още преди завоя. 140-160 по правите. 80-90(в двата най-криви завоя) до 120 в завоите - приказка! Като се излезе на правата преди Симитли адреналина те "натиска" до къде 200-220! На табелата на Симитли вече се кротваш... Нека порицанието започне СЕГА!!!
  • 42 Кольо

    1 0 Отговор
    Минавам всяка седмица през дефилето за Петрич. Карам бус, чиято допустима максимална маса е 3,5т, при положение, че товарът ми е приблизително 3,2т, 3,3т, няма как да се движа с по висока скорост от 60км. Това означава, че ако има забрана за изпреварване, колоната зад мен трябва да е до Симитли. Не мога да спирам през 200м, защото в повечето случаи имам и други курсове и губя време. Празен за София се движа с 80-90км, но претоварен няма как.
    Просто човек трябва да е разумен и да има търпение, за съжаление това нещо го няма.
  • 43 Гениална е

    0 0 Отговор
    тази калинка. Предлага иновативна мярка от бъдещето: никакво изпреварване и най-важното - да не се кара. 100% успех.
  • 44 Шофьора

    0 0 Отговор
    Тази има високо чело, но луд поглед! Как избират такива с налудничави мисли. Да види как се минава сега по бул. България и ще разбере какво ще се получи в дефилето с предложението и. Аман от луди и глупави начинания.
  • 45 КопаКабана

    0 0 Отговор
    На малоумните шофьори все някой им е виновен - я държавата, я полицията! Като виждаш, че някой трябва да ти се кара за тези действия, защо ги вършиш?
    Точно така на забранят изпреварването в този участък, с 2 ръце съм за това категорично!
    Тъпанарите му с тъпанари се разбързали за гробищата, ще закъснеят за там като изпреварват без видимост.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове