Last news in Fakti

19 Август, 2019 18:11 4 882 21

Президентът връчи пагони на новите бригадни генерали

  • българска армия-
  • станимир христов-
  • стоян шопов-
  • бригаден генерал

Румен Радев повиши полковник Станимир Христов и полковник Стоян Шопов на тържествена церемония

Президентът връчи пагони на новите бригадни генерали - 1
Снимка: БГНЕС

На тържествена церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев връчи пагоните на военнослужещи, удостоени с висше офицерско звание, споделиха от пресцентъра на държавния глава.

Със свой указ президентът Радев назначи полковник Станимир Христов на длъжността директор на Дирекция „Операции и подготовка“ и го удостои с висше офицерско звание „бригаден генерал“. Държавният глава се обърна към бригаден генерал Христов с думите, че новата длъжност е изключително отговорна и е натоварена със сериозни очаквания за повишаване на ефективността на управление на процесите в Българската армия. „Вярвам, че поемайки тази длъжност, ще бъдете основен двигател за развитието на съвременни бойни способности на Българските въоръжени сили и за придобиване на съвместимост, както и издигане на авторитета на Българската армия“, посочи Румен Радев, като подчерта важността на придобития от бригаден генерал Христов командирски опит на различни длъжности и нива на командване, както и експертизата, натрупана в Корпуса на НАТО за бързо реагиране в Турция.

Президентът назначи полковник Стоян Шопов на длъжността командир на 2-ра механизирана бригада като го удостои с висше офицерско звание „бригаден генерал“. Държавният глава заяви, че назначаването му на тази позиция е напълно заслужен и логичен етап от неговото професионално развитие и богатия опит, натрупан на тактическо и оперативно ниво, както и с участия в операцията на НАТО в Афганистан. „Убеден съм, че ще съчетаете по най-добрия начин вашите професионализъм, компетентност и командирски умения с нуждите и подготовката на личния състав на бригадата и с изпълнението на важните и отговорни задачи, произтичащи от новата длъжност“, подчерта Румен Радев.

В приветствието си държавният глава пожела на новопроизведените генерали да продължават да работят всеотдайно с постоянство и убеденост за развитието на Българската армия, за издигането на нейния авторитет и престижа на военната професия. „Очакванията към вас са големи, но аз съм убеден, че с всичко показано от вас до момента ще бъдете достойни командири и професионалисти и ще способствате Българската армия, особено в този важен етап на модернизация и превъоръжаване, да придобива нови съвременни бойни способности по един ефективен и ефикасен начин“, каза още президентът.

От името на удостоените с висше офицерско звание военнослужещи бригаден генерал Станимир Христов изказа благодарност на държавния глава за оказаната чест, доверие и дадената висока оценка.

Бригаден генерал Станимир Христов отбеляза, че тези назначения не са само оценка на това, което са постигнали през годините, но и високоотговорен ангажимент, който ще изпълняват с решимост и желание. „Осъзнаваме отговорността, която носим към мъжете и жените, служещи в Българската армия като техни командири. Затова ние трябва да бъдем убедени, че те са добре оборудвани, тренирани, работят с най-модерното въоръжение и техника и имат възможност да израстват в редовете на Българската армия. Ще оправдаем вашето доверие и ще работим за издигане на авторитета на Българската армия“, заяви той.

На церемонията присъстваха заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, генерали и офицери от видовете Въоръжени сили.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кой68

    26 6 Отговор
    То няма армия,а ние произвеждаме генерали?Чудо невиждано🤩.

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Държава нема

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кой68":

    Ти армия говориш😂😂
  • 7 Разни тигри лъвове гледам озаде😂😂

    13 2 Отговор
    Абсурда е на макс😂😂
  • 8 Давид

    11 6 Отговор
    Този клоун вместо да въведе военно положение заради издевателството на мафията върху народа на България само се лигави и харчи народната пара . Страхлив мъж - кариерист . По добре жена му да бе президент .
  • 9 строевак

    11 3 Отговор
    Офицерът от дясно но президента не трябва да е бригаден генерал а вероятно балерина. Вероятно още не може да си завърже обувките. Доста е смешно и малко срамно.
  • 10 Nona

    9 4 Отговор
    А къде е армията на тези генерали? Армия от жени армия ли е? Вместо гранати и патрони ще им раздават дамски превръзки, сутиени и прашки. Мечта за анадолските командоси. Измислени генерали.
  • 11 Petko

    9 1 Отговор
    Приказки под шипковия храст, вече ще има кой да ни пази! Хумор, сатира и забава.
  • 12 Jkjlop

    9 3 Отговор
    Добре, че не е жив Хан Аспарух да види на какъв цирк и фарст е заприличала държавата му и какви "мъжкари" я управляват.
  • 13 Колега

    6 3 Отговор
    Честито Шопе! Поне ти заслужаваш да бъдеш генерал, стриктен си! А Станимир Христов си беше същата делва и във военното училище. Успех и на двама ви, да сте живи и здрави и лека служба.
  • 14 Атанас Атанасов

    11 2 Отговор
    Еии много вожд малко индианец то армия нямаме те тръгнали генерали да правят смешници
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 бай Даньо

    2 1 Отговор
    Аферим , Ашколсун и Машала, модераторте комай единствения български коментар и го изтрихте!? Тоя ще го изтриеш ли ? Да кажем без линка. Начи според globalfirepower България е 15 военна сила в Европа колкото и страно да изглежда на хибридната пропаганда. Преди Унгария, Австрия и Португалия и далеч преди Сърбия и Хърватско ? Другари, кометари!?
  • 18 Какво става

    1 1 Отговор
    Ако това са най-добрите ни военни, представям си по-надолу какво е. Аз се срамувам от такава армия, попиляха десетки милярди, но армия няма. Какво става? За 30 г. по 2млрд. на година за отбрана са 60 млрд. сериозна сума. Ако тези пари бяха дадени на една частна фирма да ги управлява сега щяхме да бъдем първа сила в Европа.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Кико

    1 0 Отговор
    Толко се радвам на Радев, намери си достойна работа! Усмихва се така мило и хубаво! Моля се да направа нещо героично за да награди и мен, да си стиснем ръцете, да се целунем, вопще красота! Кой го интересува че армия няма, генерали се прескачат като зайци във Военното министерство. И Деси доволна, взе мъж в униформа и на село и завиждат.
  • 21 Густо Майна

    0 0 Отговор
    Навремето имало войници, нямало генерали. С'я генерал-тюфлек бол, войска - йок!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове