Last news in Fakti

22 Август, 2019 14:49 4 635 40

Кръчма на плажа дере пари и за зареждане на GSM

  • кръчма-
  • крапец-
  • сметка

В Крапец гледат на туристите като на ходещи портфейли

Кръчма на плажа дере пари и за зареждане на GSM - 1

Как го разбират туризма тарикати по морето: да пробутваш скапана храна и да режеш главата до кръста на клиента със сметката.

В такъв филм влезли софиянци, които решили да се разходят до една от най-северните точки по нашето Черноморие – село Крапец, което се намира на 15 кг от граничния пункт към Румъния в Дуранкулак и на 10 км северно от Шабла.

Там има огромни полудиви плажове и малко хора. През последните години бяха построени доста къщи за гости, но основната част от туристите са любители на дивото къмпингуване, които разпъват палатките до пясъка.

„Седнахме в единственото заведение на плажа, което изобщо не изглеждаше лъскаво. Поръчахме цаца, а тя се оказа претоплена в микровълновата фурна. Картофите бяха полуфабрикат и безвкусни. А бирата – топла. Когато поискахме сол, се оказа, че в заведението няма солници, а дават пакетчета”, разказват читатели на TrafficNews.

Голямата изненада обаче дошла със сметката. Оказало се, че порцията риба е 8 лева, картофите са по 5 лв., а българската наливна бира – по четворка.

„Обяд за двама ни излезе 34 лева! За тези пари навсякъде ще ти предложат много по-вкусна храна и много по-добро обслужване”, коментираха възмутените клиенти на заведението в Крапец. Преглед в менюто пък показал, че порцията сафрид е 12 лв., а сандвичът - около 10.

Но ги чакали още изненади. Оказало се, че ако искаш да си заредиш мобилния телефон на бара, трябва да платиш левче такса. Също толкова искали за ползването на тоалетната, в която нямало нито сапун нито хартия. И ако се престрашиш да влезеш, трябва да си запушиш носа, а после да побързаш да си вземеш душ!

„В Крапец гледат на туристите като на ходещи портфейли, а целта е да издоиш всеки, който с излъже да седне в заведението”, коментираха възмутените клиенти.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГоСт

    60 5 Отговор
    „В Крaпeц глeдaт нa туриcтитe кaтo нa хoдeщи пoртфeйли, a цeлтa e дa издoиш вceки, кoйтo c излъжe дa ceднe в зaвeдeниeтo”, кoмeнтирaхa възмутeнитe клиeнти.

    Демек както е по цялото ни Лайноморие.
  • 2 Факт

    43 13 Отговор
    Само БАЛЪЦИТЕ ходят на БГ черноморието ФАКТ
  • 3 Възмотен

    15 5 Отговор
    Е какво толкова 1 левче
    Аз платих за букса кола в созопол на плажа 19.99 лева !!!!
  • 4 Боко туроператора

    22 8 Отговор
    Веднага ми пратете този кръчмр и го слагам на мястото на Ангелкова ! Така се прави бизнес, винаги съм знаел, че по тази земя е пълно с талантливи герберасти !
  • 5 гларус дрон

    28 5 Отговор
    За това псевдо хотелиерите и псевдо ресторантьорите вият като коьоти,че сезона пропада и няма хора.Как да име бе мърди долни,като
    в долнопробните ви заведения дупки и хотелите тип бардаци се плаща като в Дубай.Къде е КЗК и данъчните,хеи и т.н.
  • 6 Мутреса

    14 33 Отговор
    Като ходят на джендърско къмпингуване за прошляци с палатки пък искат цивилизация - това ще получат.... сигурен съм, че са имали и куче с тях... като искат да не ядат претоплена цаца ще си плащат за луксозни бутикови хотели в затворени комплекси... там всичко си е по конец, ама не им е по джоба на смешните къмпинг джендъри

    Коментиран от #18

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Барман

    37 9 Отговор
    Цените са такива,ЗАЩОТО на плажа на Крапец май месец се заселват СЕЛЯНДУРИ от цяла България и Румъния-на палатки,шатри,кемпери фургони дори си ковът бараки от стари варели и кашони и цяло лято изкарват на плажа на домати и сирене от вкъщи-БЕЗ ТОАЛЕТ,БЕЗ ДУШ ,НО ползват бара за тоалетна и зарядна станция!Дори с тази НЕПОСИЛНА такса от един лев на бара има 50 телефона!Това е ТЪРГОВСКИ ОБЕКТ КОЙТО ПЛАЩА НАЕМ И ДАНЪЦИ НА ДЪРЖАВАТА,НЕ Е ТОЛЕТ И КОНТАКТ ЗА БЕЗПЛАТНО ПОЧИВАЩИТЕ!

    Коментиран от #13

  • 9 Дебелян

    0 4 Отговор
    А аз си мислех, че нямате много общо с БЛИЗАДЖИИТЕ.
  • 10 Густо Майна

    27 4 Отговор
    Наскоро пак постнах на черноморска тематика. Казах да, че морето ни е гнус, но се оказа, че има надежда(и)! Тъй като в момента "шетам" по северното черноморие, а и, след толкова негатив мисля, че можещите хотелиери и ресторантьори трябва да се рекламират всячески, та: тераса "Тузлата" в Тузлата над Балчик! Няма... ъъъ, т.е. явно ИМА такава кръчма в България! Цени абсолютно народни - пр., Загорка Ретро - 2.20 лв., шопска - 3.50 лв. Огромна СТОЙНОСТНА и майсторска рибена чорба - 3.50 лв. Абслютно прясно попче - 6.00, зарган - 10.00. Огромна купа миди - 6.00 лв. Значи можело!!! Заведението - фул с "опашка"! Чак румънците го назнайват доста добре, т.е. предава се от уста на уста! Евала на собственика и само така. Така се гради доверие, клиентела и надежда, че ще го (ни) бъде!!!

    Коментиран от #17

  • 11 Туриста с хладилната чанта

    10 9 Отговор
    Ха честито на печелившите. За друг път да си знаете- колкото по-далеч от лай...морието, от разните му там-барби, Хотелиери или Гостилничари-толкова по-добре и по-спокойно ще си прекарате почивката.Вервайте ми.
  • 12 Иван

    9 19 Отговор
    Тоя пък 10 лева скъп му бил сандвича!В Гърция плащате по 5 ЕВРО ЗА КАФЕ,тук за сандвич ви е много,стойте си в къщи тогава и си правете сами сандвичите!Не са СКЪПИ ЦЕНИТЕ!Просто не са по джоба на БЕЗРАБОТНИТЕ И ПЕНСИОНЕРИТЕ!За един РАБОТЕЩ ЧОВЕКна средно ниво(не важи за пазачи,овчари,общи работници и други безмисловни длъжности),веднъж,дваж в годината може да си позволи да отиде на почивка!

    Коментиран от #14

  • 13 321

    15 4 Отговор

    До коментар #8 от "Барман":

    Твоят коментар е най-точен. Крапец е рай за незаконното къмпингуване - на пясъка, върух дюните, без тоалетна, без вода, без ток...
    И на заведението им е писнало да плащат сметки за ток и мизерниците да висят по 2 часа на масата с по едно кафе за да си заредят телефона. А искам да ви кажа, че и гърците не са по-търпеливи. Преди години на едни чадъри и шезлонги, които могат да се ползват срещу фрапе едни наши селяни освен фрапето, като разпънаха софрата със салати и салами и самуни хляб. И гърка им каза да се омитат, защото ще повика полиция.

    Коментиран от #19

  • 14 Ahahaha

    5 5 Отговор

    До коментар #12 от "Иван":

    5 kinta sa 2-3 kafeta w gr we kawal qj wi sqndwicha ot 48ma lqtoto pritoplen za 5 lewa ti da ti sera w ostata
  • 15 Балканец

    10 3 Отговор
    Ганьо станал търговец.
  • 16 Дедо Йоцо

    8 1 Отговор
    Село Крапец, което се намира на 15 кг от граничния пункт към Румъния???15 килограма какво че не разбрах ?
  • 17 Туриста с хладилната чанта

    2 6 Отговор

    До коментар #10 от "Густо Майна":

    Браво, браво..не коментирам цените, абсолютно нормални, а най вече качеството.Заради такова качество , което споменаваш си струва и по-високи да са цените.Браво на такъв ресторантьор...Дано сега не го натиснат цървулите като Хотелиера или Гостилничаря...знаеш на какво са способни такива мизерници.
  • 18 Аскер

    11 3 Отговор

    До коментар #6 от "Мутреса":

    Червив съм с пари, но съм луд фен на дивите плажове и свободното къмпингуване. Знам, че няма да ме разбереш, но това ми е страст и аз искам да си я практикувам. Защо трябва да ме дерат за това, не разбрах?
  • 19 Аскер

    12 0 Отговор

    До коментар #13 от "321":

    Морето е гледка, настеоение, отмора, вдъхновение, развлечение. Защо си мислиш, че някой може да ми взима пари за тези общочовешки усещания, които по принцип са изцяло дарени от природата?

    Коментиран от #26, #28

  • 20 Гифонъ

    3 3 Отговор
    ГЪРЦИЯ
  • 21 Ходете на къмпинг и палатка

    2 6 Отговор
    Но никога не пазаруваите каквото и да било в магазин различен от лидъл куфланд или била аз така правя и си нося всичко в колата
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 И освежен

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "А щом си до морето по е готино да се":

    Също😂😂😂
  • 24 Васил

    7 3 Отговор
    Останаха ли мазохисти който да ходят на Черно Море
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Простосмъртен

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "Аскер":

    Изцяло съм,ЗА коментара ти ,има 2-3 плажа на северното,между бяла и обзор,все още добри,но не се знае докога ще съществуват,сещаш се за кои,страх ме е да ги спомена,че да не изчезнат,чувам искат застрояване на единия

    Коментиран от #36

  • 27 322

    3 0 Отговор
    Така е всичките искаме- свобода на одене, на говорене, на мислене, свободата да е навсякъде, свобода и да пазариш дето си искаш,бе свобода да е-така е при тия дето искат се занимават с бизнес, резултата е ясен вижда се на сметката и да не забравяме всеки иска бързо да забогатее и резултата е налице.
  • 28 Кой ти взема за гледане?

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "Аскер":

    Вземат за зареждане на телефон. Ти си гледай хоризонта без кинти

    Коментиран от #37

  • 29 асдаа

    1 2 Отговор
    Никой не ги е карал насила да си поръчват. Да бяха проверили цените преди това.
    Пък за тъпия телефон нямам думи.
    Никой НЕ Е ДЛЪЖЕН да ви осигурява безплатно зареждане.
    Телефона не е задължителен. Който много му липсва да си носи външна батерия.
    Аман от навлеци...
  • 30 Гларус

    8 3 Отговор
    Нека да кажа някой работи на недоволните шопи за случая. - Преди 2-3 години ми падна батерията на телефона до като бях в тъпият ви град. Бях до НДК. - До като обикалях да търся обществена точка за зареждане каквито има в морските ни градове на центъра телефонът ми съвсем изключи. Така се принудих да търся варианти за зареждане по магазините в района на НДК. В едини то подлезите ми поискаха 5 лв за 1 час зареждане. А иначе не знам, как приемате, че 1/ 3 от бюджета на страната се харчи за тъпият Ви град. Плащаме по 3 милиарда всяка година за издръжка на софийските чиновници, субсидията от държавата към местният бюджет е средно 600 милиона! А колко мислите са парите, които получават другите градове и ми кажете не е ли нагло? С колко от парите на държавата се строят разни неща в София и колко в другите градове? А направете справка да видите за последните 10 години колко е получила София и колко другите градове. После по морето били алчни... Бе що не ви ХХХХ
  • 31 Марио Кроненберг

    3 0 Отговор
    Това е безобразие!!! Според мен е нагло, да взимаш 1 лв за зареждане на телефон, след като не е изгорен ток и за 5 стотинки! 😠

    Коментиран от #33

  • 32 Ккк

    2 3 Отговор
    Шопите да си ходят в Гърция с доматиту от лидл. Ние простосмъртните ще си ходим на нашето лайноморие. Във всеки курорт има добри хотели и хубави кръчми с качествена храна само трябва да имаш нюх и усет. Не са евтини ама безплатен обяд няма. Предпочитам на 4 звездвн хотел на нашето море и на гурме кръчма която има 10 неща в менюто не фризер парти отколкото на село в гърция. Ако нямаш пари си стоиш в къщи и не ревеш, че квартирата била гадна кръчмата била осрана. Врвмето на соца със служебните карти отмина отдавна, а и тогава мизерията е била същата само акитата са били по малко в морето. Има и добри чисти плажове но трябва да ги знаеш без акита и кожудери, ама трябва и малко гориво да изхабиш до там, не на централния плаж и после ма то 69лв чадъра и видях ако във водата. А пък ако има лев има хърватска, черна гора много по добре от скапаните турчеля и гърчуля. Аре със здраве.
  • 33 асдаа

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "Марио Кроненберг":

    Че някой да те насилва да си зареждаш тъпия телефон?
    Демокрация е. Цената е обявена. кат не ти харесва ходи в Шопландия да си го заредиш.
  • 34 Йозеф

    1 1 Отговор
    Оставете 2 години поред концесионери и хотелиери гладни и нещата ще се саморегулират. 13 години поред почивам в Гърция - два пъти всяко лято, резко съм отбичил секви псевдо тарикати, които ловят с цаца маймуни.
  • 35 шамана не е неграмотен

    2 0 Отговор
    Само като прочетох че село кво беше там се намира на 15 кг килограма от румъния спрях да чета неграмотност невиждана
  • 36 Аскер

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Простосмъртен":

    Единия, дето името му е от две думи, вече е собственост на Сокола и на едни БСПари. Ойдя коня у ряката.
  • 37 Димов

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "Кой ти взема за гледане?":

    Една батерия е към 3,7V и 5Ач. Това са 18,5Втч. За 1лв ще използваш 5000Втч ток и ще заредиш 270 телефона. А те взимат левче само за един. Това е 270 пъти надценка.

    Коментиран от #38

  • 38 Знаещ

    0 2 Отговор

    До коментар #37 от "Димов":

    Аз нещо не разбрах. Някой да те принуждава? Или според теб барманът е длъжен да му се мотаят ей така 50 телефона на бара? Защо не си зареждаш телефона в палатката? Или май там няма ток, защото не ти се дава някой лев за да спиш в къмпинг с вода, тоалетна, душове, ток и т.н.
  • 39 True

    1 0 Отговор
    Алчни и ненаситни боклуци са повечето хотелиери и собственици на барове по Бетономорието. Бойкот на всички тези крадци и мошеници!
  • 40 ЯНИ

    0 0 Отговор
    Та в колата не могат ли да си заредят тъпия тел????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове