Last news in Fakti

6 Юни, 2012 19:02 1 204 0

Свлачище затвори прохода Маказа

  • маказа-
  • свлачище

Огромно свлачище затвори пътя за границата с Гърция на прохода Маказа. Трафикът е пренасочен по обиколен маршрут през град Джебел.

Стотици тонове земна маса са свлечени от проливните дъждове край момчилградското село Прогрес.

Движението на автомобили е блокирано и в двете посоки, уточнява БНР. По този път преминава основният трафик към близките до границата населени места.

Сега заради свлачището шофьорите са принудени да ползват обиколен маршрут, който увеличава разстоянието най-малко с 50 километра. От пътната полиция съобщиха, че земната маса се разчиства, но не е ясно кога шосето ще бъде проходимо.

Въпреки че граничният пункт за Гърция все още не е отворен, всеки ден по проблемния път се движат стотици коли и камиони до пограничните села.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА