Last news in Fakti

7 Септември, 2019 12:29 24 489 71

Веселин Маринов: Огорчен съм от думите на Бойко Борисов

  • веселин маринов-
  • бойко борисов

„Омръзна ми Веселин Маринов да ни пее по концертите”, каза премиерът през май, когато от ръководните места в ГЕРБ се оттегли Цветан Цветанов

Веселин Маринов: Огорчен съм от думите на Бойко Борисов - 1
Снимка: БГНЕС

Казва, че единствено там се чувства у дома си. Когато е в Полски Тръмбеш чувството е неповторимо и несравнимо с нищо друго. От повече от година не се е връщал в родната си къща, след като баща му умира, а майка му е преместена в София за лечение.

И когато влиза в двора, Веселин Маринов едва сдържа емоциите си.

„Страх ме е вече да дойда в къщата. Тук са всички онези неща, които ви казах преди малко, имам някакъв панически страх, че ще наруша тази красота, която е в мислите ми. Аз доскоро си мислех, че съм абониран за майка и татко, че те ще са винаги. Че тя винаги е там, ще свети онзи прозорец и в късните нощи тя ще ме чака с гозбите, покрити с вестник. Отиват си. Както баща ми. Този двор опустял, бурени… Това, където стоим, е най-красивата асма на света, която някога е имало. Но от година и половина никой не я поглежда и няма нито грозде, нито листа, нито нищо. Тук имаше един сорт грозде, който баща ми не го береше. Оставяше го тук, докато измръзне, защото имахме навика и брат ми, и аз, много обичахме да го късаме. Влизам вкъщи, десет минути ям грозде и тогава отивам нататък. Има го, майка го е сложила гроздето на масата, но там не ми е вкусно. Такива неща ми носи къщата. И съм убеден, че това ще е последното интервю, което оттук е давано. А и ако не беше жена ми, нямаше да ви посрещна тук, аз имам страх, сам никога няма да дойда”, разказа Маринов пред бТВ.

Категоричен е, че никога няма да продаде къщата от детството си.

„В предварителния разговор с вас вие ми казахте да отидем там, където най-много обичам, където са ми любимите места в моя роден град. След родната ми къща, нещото, което най-много обсебва и осмисля мислите ми, това е гимназията, в която съм учил. Това е сграда, която, когато аз съм бил в средните класове, сме празнували 100 години от нейното създаване. На това място са свързани едни от най-милите ми спомени. Сега, като стоя в тази градинка, ми стои като една малка градинка, а тогава изглеждаше един огромен парк. В този парк са минали едни от най-съкровените ми часове в среща с първата любов. Именно тук, по тези места на пейка са били първите ми срещи. Това е било седми-осми клас, първите ми спомени за това. Вълнения, притеснения… „.

Последните месеци името на певеца често се споменаваше и покрай политическите събития, в които приятелството му с Цветан Цветанов беше намесено.

„Спортът ни събра и до ден днешен няма кое да ни раздели. Цветан Цветанов премина през един труден период от своя живот, който аз приемам като един огромен опит. Насъбрал огромно количество любов от толкова много хора със своята честност и борба към справедливост. Спортът, който ни събра, беше кросът. Всяка сутрин тичаме. И той тича, и аз тичам и така се засякохме в парка. „Здрасти-Здрасти”. Но самото ни запознанство беше още, когато той беше заместник-кмет в София и един мой проблем в зала 1, който трябваше да реши неговият ресор ни запозна и оттогава вече почти 20 години. Най-важното е, че аз знам какъв човек е той и когато човек е наясно с това, изпитва само гордост, че имаш в онази категория на смело казаните хора в живота ти, че са твои приятели, а те са 3-4-5, че са такива и че можеш да разчиташ на тях, особено когато ти е трудно. Дори когато ти е хубаво, да има на кого да се обадиш и наистина да посрещне радостта от твоите успехи, така както може само един истински приятел”.

Певецът за пръв път коментира и думите на премиера относно участията му на предизборните концерти на ГЕРБ.

„Не мога да кажа, че съм бил много радостен. Естествено, че съм много огорчен, защото с тези думи той някак си подцени и омаловажи онова, което аз съм направил с музиката и със себераздаването си за политическата партия, която той представлява. А аз не съм дал малко. И смятам, че не беше правилно. Но в края на краищата всеки има право да каже това, което мисли. И мога само да кажа, че онова, което каза той, не е онова, което аз мисля. Но за сметка на това, това е неговото мнение и е хубаво, че го знаем поне (…) Има няколко неща, които няма как да ги купиш. Това са приятелите, любовта и здравето. Те са онези непреходните. Аз знам какво мога. Знам колко хора обичат това, което правя. Затова продължавам напред. С лека горчивина, която вече отшумява като всичко, което наистина времето лекува в живота”.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 БОЙКО БОРИСОВ

    31 100 Отговор
    БЕСЕПЕРАСТИЯТА ОЩЕ ДЪЛГО ЩЕ МЕ ДЪРЖИ ЗА ШЛИФЕРА,И ЩЕ ВИЕ НА УМРЯЛО.

    Коментиран от #59

  • 4 Коментар📝

    126 20 Отговор
    А КАТО МУ ПЕ И ВЗИМАШЕ КИНТОС НЕ РЕВА

    Коментиран от #8

  • 5 Ссср

    103 17 Отговор
    Ох много ми стана мъчно чак мъдята ми се изпотиха като веско на концерт
  • 6 EL chochone оригинала

    25 68 Отговор
    ИМА ЛИ ВОЙ НА ОБЕЗУМЯЛА БЕСЕПЕРАСТИЯ.???

    Коментиран от #23, #53

  • 7 Секнаха магнизите на потния😂😂😂

    77 9 Отговор
    Са нема за любовници кинти😂😂😂

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 на Бузлуджа

    38 68 Отговор
    Веско бягай на Майчето и на Импексова да пееш Нали се пишеш за голям комунист Нямаш работа при демократичните партии

    Коментиран от #24, #46

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Васил

    70 15 Отговор
    А докато ти снасяше кинти за тъпите концерти беше добър?
  • 13 Цв.

    84 18 Отговор
    Певачо, сега ли разбираш що за стока е илитератът Тиквата ?
  • 14 Малиии

    16 5 Отговор

    До коментар #1 от "БОЙКО БОРИСОВ":

    до картофите
  • 15 Обзървър

    55 9 Отговор
    От 14 коментара под статията за Веселин Маринов, 12 изобщо не са по темата.
    Не смятате ли, че е болестно състояние, това вашето?
    Явно не или пък се плаща добре. НЯма как да по друг начин, просто.
  • 16 Иво

    81 12 Отговор
    Чета коментарите....и единственото, което пораждат те в мен, е омерзение и срам !
    Духовната нечистоплътност, вулгарността на пишещите са потресаващи!
    Защо редакцията не трие коментарите, преливащи от цинизъм?
  • 17 Гол охлюв

    36 3 Отговор
    Лошо е когато останеш сам с мъката на своята душа.
  • 18 Бачо Киро

    120 15 Отговор
    Маринов, ко ревеш? Ми иди почисти бе, бастун малоумен... Кой да поддържа бащината ти къща? Много важно, че Борисов ти го е рекъл в прав текст, ти си егати политическия слагач, за кого не си пял? Сега през ден ли ще ти гледаме сополите по медиите? Дигаш се през уикенда заедно с голяма част от софиянци и отиваш на село. Ще оскубеш бурените, ще стегнеш къщата. Ти мъж ли си или лукова глава... Кво си заревал пред всички, охлюв с охлюв...
  • 19 Behemoth

    15 12 Отговор
    Малиииииии на тоя какъв казан сме му приготвили в ада (викаме му казана на полезните идиоти)....лично Цвъки ще го натиска вътре ...обещали сме му промоция половин вечност адски мъки в замяна....каза готово без да се замисли....
  • 20 Кака Зоя

    12 4 Отговор
    Ивчо време е за следобеден сън.
  • 21 Кой68

    34 13 Отговор
    Тоя па тупан...Тебе Цецо те канеше и натрисаше..Къде другаде те канят-НИКЪДЕ..Сега можеш да пееш на ушето на Цецо.....
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Гост

    16 8 Отговор

    До коментар #6 от "EL chochone оригинала":

    Кой ще ти плаща ма, като господаря ти отиде да си кара старините в Испания, а ма?!
  • 24 Гост

    23 5 Отговор

    До коментар #9 от "на Бузлуджа":

    Къде виде демократична партия, па ти бе, кьорчо?
  • 25 Д-р Ох Боли

    19 14 Отговор
    в Полски Тръмбеш чувството е неповторимо и несравнимо с нищо друго... Освен с черните паци, които му ровят в зядника 😎
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Усмивката

    32 11 Отговор
    Вескоо ,Вескоо.Онзи ти е дал едно ,а ти е взел друго.Амбициозен си като футболен фен.Толкоз ти са и умствените възможности.Справедливост е да си справедлив първо към себе еи.Да не се надценяваш.Да си еднакво осъдител№н квкто към другите ,така и към себе си.Не виждам нищо подобно у твоите идоли.Спри да умуваш ,че се излагаш
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Безсрамник

    53 11 Отговор
    Много се изложи този човек, от интервюто се разбира, че никога не е помагал нищо в бащината си къща. Ходил е само да се наяде. И не възнамерява да я подържа, което означава, че няма срам от хората.
  • 30 Smeshnik

    16 9 Отговор
    Нeщacнa пoдлизуркa,пeeш винaги и нa вceки кoйтo тe пoкaни и плaти нaй дoбрe нямa знaчeниe БCП,ГРOБ,ДУГAН или......... ? Aкo cе прaвиш и миcлиш зa гoлeмият рок пeвeц и тaлaнт-кaктo ce изхвърли прeд Cлaви-чe cи рoк звeздa и тн....... зaщo нe ce дoкaзa кaтo тaкъв aми минa в мaзният cтил нa БГ тип чaлгa-ecтрaдa !!! Cмeшeн бoклук cи ти !
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Бай Стою касапина

    58 8 Отговор
    Веско, на времето ти беше много добър имитатор и изпълнител на италиански песни. После изгради и свой репертоар. Не лош. Обаче с тая песен за родната полиция ми падна в очите. За пари стана готов на всичко. Голямо лизане направи. И накрая логично те отстреляха. Всяко удоволствие свършва рано или късно. Колкото до родната ти къща, ако нямаш възможност сам да я вкараш в ред, вземи и плати на някого да я пооправи и почисти. Недей рева като жена, а се вземи в ръце и оправи нещата. Вярно, че си свикнал да се потиш само по концерти, ама вземи се изпоти малко и в родния си дом. Не е трудно. Щом майка ти баща ти са го поддържали и ти трябва да го правиш. Стени се пич и действай. Все пак си мъж. Дано не се лъжа. Следващият път като се появиш по някоя телевизия, покажи какво си направил с дома си и как си го облагородил. И спри с това хленчене. Глупаво е!
  • 33 кор

    1 5 Отговор
    смучете си чуритата
  • 34 Йован

    21 3 Отговор
    Веско на Бойко може да си е прав.
    Иска промяна.Сега Цеца Величкович ще му пее.
  • 35 Припс

    34 8 Отговор
    Мале колко омраза има в Българина,това е резултат от различното социално стъпало на което се намира всеки един от нас.да живее виновника за това разделение ГРОБ.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 локомотива

    21 7 Отговор
    веска,с песента за родната милиция трябваше веднага да ти отрежат езика за да спреш да се излагаш.
  • 38 А БЕ

    22 6 Отговор
    НЕ СЕ СЪРДИ БЕ, СЕГА ОТИДИ ДА ПОПЕЕШ НА БСП, ИМАШ ОПИТ И С ТЯХ !

    Коментиран от #44

  • 39 Александър

    25 11 Отговор
    Веско единица мярка за женски полов орган си ти ПОДЛОГА готова да скимти пред всеки само и само да вземе някой лев нищо мъжко няма в теб

    Коментиран от #43

  • 40 МЪЖКИ ПРОСТАК

    17 9 Отговор
    ВЕСЮ ПРОБВА ДА СМАЖЕ ЧУШКАТА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ С ТИЯ ТУПАЛКИ НЕГОВИТЕ ЖЕНИ АМА НАКРАЯ ТЕ ГО ПУСНАХА ПО ПЪРЗАЛКАТА И ЧЕ БАЯ ПАРИ МУ СМЪКНАХА.ИНАЧЕ И ТРИТЕ И ВЕСА И ВАРИЯ И ЦВЕТАНКА СИ ГИ БИВА.ВЕЧЕ СА МИЛФ АМА МЕНЕ ТВА НЕ МА БЪРКА ЩОТО КАТЕРИЦИТЕ ИМ ПЪЛНЯТ ШЕПАТА КАТ ГИ ФАНЕШ ТАКА ЧЕ ДА МИ СА ОБАДЯТ АЗ ШЕ ГИ ДЪНЯ КЪДЕТО ИМ Е УДОБНО СТИГА ДА МИ ПЛАЩАТ ЯКО КИНТАЦИ.
  • 41 Гост

    25 3 Отговор
    Така става с придворните музиканти.
  • 42 Не прочетох статията

    9 7 Отговор
    Но ако реши да се самоубие го подкрепям !
  • 43 Евала

    5 4 Отговор

    До коментар #39 от "Александър":

    Пич,в десятката ...
  • 44 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #38 от "А БЕ":

    Да ама тези шушумиги са в парична криза.
  • 45 другаря Радев

    21 6 Отговор
    Веско не се кахъри Червените бабички са верните ти фенки Ще им пееш предизборно на Копринка и Бузлуджа
  • 46 Borisov

    23 6 Отговор

    До коментар #9 от "на Бузлуджа":

    ГЕРБ демократична партия ха,ха,ха
  • 47 селянин 1

    22 3 Отговор
    Аде,бегай от тука..само с парите от песента,,нашта полиция,ни пази,,закара любовницата си,на шопинг в монте карло.
  • 48 Фен

    7 10 Отговор
    Живот и здраве за Веско 🍀Страхотен ❤️
  • 49 Borislav Popov

    13 6 Отговор
    И Веско разбра колко струва благодарността на Баце.
  • 50 няма мляко

    18 3 Отговор
    Всички разбрахме ,че след като Бойко Борисов изрита Цветан Цветанов от ГЕРБ , на Веско Маринов му умряла дойната крава!
  • 51 Хахаха

    15 6 Отговор
    Тикваря не го интересува дали ще обиди някого, а да се хареса на масата ганчовци еректорат! Изцепи една груба простотия и тълпата се нааква от кеф! Затова за публиката ще и се привижда като мъж, а тези като веско с техните сантиментални откровения - като джендермени. Ето и в случая ако Веселин бе поне малко по прост, щеше да отсече намахано:
    - И на мен ми омръзна, господин Тиквест!
    И да отиде да пее за Атака!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 До герберския педал 🤪

    12 4 Отговор

    До коментар #6 от "EL chochone оригинала":

    Има вой на дива, проста, нагла и обезумяла герберастия! 🥴
  • 54 ЦЕЦО АПАРТАМЕНТА

    8 3 Отговор
    Веско,спокойно ще пееш на мойте концерти след време,бойчето е ПРОЧЕТЕН ВЕСНИК ,скоро ще го пуснем по пързалката и бате цецо като вземе еднолично властта и на ушенце ще ми пееш.Сега ще пасуваме и ще мълчим ,и после лека по лека ще вадим кирливите ризи....
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Пунта Мара

    7 3 Отговор
    Споко бе. Сега ще пееш на Мая
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 пешо от панелката

    8 2 Отговор
    Баце обича да се прави на мъжкар ама не е, приятел си му докато има изгода; но когато трябва да спасява кожата си ще те предаде и ще ти тегли шута без да се замисли.
  • 61 гост

    1 7 Отговор
    Много съм доволен , че премиера му би дуспата на тоя отвратеняк , смотаняк чалгарски....
  • 62 Антифашист

    7 1 Отговор
    Аха, значи когато някой драска и боядисва руски паметници е патрЕотизАм, а когато друг казва онова, което му е на душата в прав текст, например питайки, "защо Веско не рИва, когато взимаше кинтите" , това е цинизъм? А замислят ли се, защо СЕМ не прочисти музикалният ефир от цинизмите и вулгаризмите на българските чалга, поп и хип хоп изпълнители? Кой друг мислите, че доведе до опростачавснето на младото поколение, ако не и голяма част от музикалните текстове, които са преизпълнени с вулгаризъм? Големият въпрос апропо е кой най вече има полза от опростачавснето на младите. Иначе казано, кой извлича дивиденти от мотото "Аз съм прост и вие сте прости...."? Значи много вулгаризъм може, а малко цинизъм не?! Аз на това му викам висше лицемерие.
  • 63 Деко

    12 2 Отговор
    Веско,Веско, така и не разбра, че Тиквун ви употреби, и теб и Цвък! Тиквун няма съвест, срам или морал, той е зодия близнак двуличник на квадрат!
  • 64 Потния

    5 2 Отговор
    Вземи си ремонтирай къщата сам, ако те мързи разбутай пачките дарени ти от Тиквата и Апартаментчика и плати за благоустройство и ремонт!
  • 65 Потния

    7 2 Отговор
    Вземи си ремонтирай къщата сам, ако те мързи разбутай пачките дарени ти от Тиквата и Апартаментчика и плати за благоустройство и ремонт!
  • 66 красная бабушка

    4 6 Отговор
    На Импексова и Манолова спретни едно концертче предизборно
  • 67 Ние

    6 1 Отговор
    Този много бързо си е забравил селото! Какво иска сега, софиянци да почистят бурените в къщата му? Простотията край няма. Хващай мотиката и се връщай на село!
  • 68 123

    3 0 Отговор
    Събираш старите си приятели от спорта и почиствате къщата. За друго не ви бива - да знаеш!
  • 69 Митев

    4 1 Отговор
    Веско ,наборе не се ли чувстваш употребен използван и накрая изхвърлен така се действа в ГЕРБ, какво да те правя като си приятел на Цецо цървула в тази партия не работят идейни принципи и тя като всички останали е на приятелки олигархични кръгове е създадена-останалото са циркове и театър.....
  • 70 Стойчо

    2 4 Отговор
    Че то на всички ни омръзна тоя припотен ревльо постоянно да се жалва от живота си. Все от нещо се оплаква. Все от нещо е недоволен. Поне да можеше да пее.
  • 71 Ляв градски център

    0 0 Отговор
    На "ЕЛ - ЕРЕКТОРАТА" потънал в "ПРОАСТАТщина", препоръчвам да яде повече ТИКВЕНИ семки, докато ги има.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове