13 Септември, 2019 13:35 2 907 5

Охранител счупи ръката на клиент на дискотека

  • охранител-
  • счупена ръка-
  • клиент-
  • бургас

Велико Ганев се е признал за виновен за нанасяне на средна телесна повреда

Охранител счупи ръката на клиент на дискотека - 1

Гард на известна охранителна фирма е счупил ръката на клиент на дискотека, намираща се на пъпа на Бургас. Велико Ганев се е признал за виновен за нанасяне на средна телесна повреда и е сключил споразумение с Районна прокуратура, пише Флагман.бг.

Бургазлията, който до този момент е неосъждан, получи пробация за случката. Охранителят ще трябва да се среща 2 пъти седмично с пробационен служител през следващата една година. Освен това държавата ще удържа в своя полза и 10% от заплатата на Велико през следващите 6 месеца.

Районният съд позволи на пострадалия И. М. да се конституира като граждански ищец по делото и уважи иска му от 6 000 лв. Гардът ще трябва да плати около 1 500 лв. на адвоката на бургазлията за хонорара му по процеса.

Велико е осъден за екшън пред дискотека City Night Club, който се е разиграл на Бъдни вечер през 2017 г. Случаят не е регистриран в полицейския бюлетин и става публично достояниение едва след решението на съда преди дни.

Охранителят признава вината си, но твърди, че е предизвикан от клиента, който го причакал пред заведението и го заплашвал.

„Искам само да кажа, че това, което казва И.М. не е вярно. Бях сам в заведението. Беше рано сутринта, на двадесет и трети срещу двадесет и четвърти декември. Исках вечерта да ходя на село и да се видя с майка ми, защото е почивен ден.

Помолих го да тръгва, защото затваряме, понеже той стоеше на масата и си беше на телефона, но той не ме отрази. След около пет-десет минути отидох и отново го помолих, че трябва да си тръгне, че трябва да се отчита персонала, че трябва да тръгне той, за да могат всички да си тръгнат. Той не отговори нищо, стоеше си на телефона.

След малко пак го помолих и той ме попита какво искам и дали искам да се бием. Помолих го най-учтиво, че трябва да затворим и да се отчете персонала и че заради него никой не може да си тръгне. Той освен това нищо не консумираше.

Въпросният господин стана, изгледа ме за няколко секунди и тръгна. Обаче като излизах от дискотеката, след пет минути си взех якето и тръгнах нагоре, аз като излизам вървя по един коридор и като излизам от коридора, той ме чакаше точно на входа и ме чакаше да отида. Аз нямаше от къде да мина.

Каза ми: “Ела сега ще видиш ти кой гониш”.

Аз му казах да внимава, че ще стане някоя глупост. Той с какво право ме чака пред заведението. Ако извади някакъв нож и ме наръга? По дискотеките има всякакви хора. Той е пиян, а аз съм си на работа. По каква причина той ме чака пред заведението?“, заяви в съда Ганев.

Той оспорва размера на иска и смята, че сумата е силно завишена, а нараняванията „не са чак такива, каквито са описани в документите“. Според експертизата пострадалият е със средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на лява улна (лакътна кост) с дислокация на фрагментите, което е довело до трайно затруднение на движението на лявата ръка.

Ганев от доста време се занимава с охрана на различни нощни заведения – през лятото в Слънчев бряг, а през зимата в Бургас. До момента той не е създавал проблеми и е с чисто съдебно минало.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баф тоя Адвокат!!!!!!!

    6 0 Отговор
    Не може в тази бедна държава такива тарифи!!!!!!!! Тука ЩО не сложат ТАВАН На тарифата????????????????????

    Коментиран от #2

  • 2 Адвоката

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Баф тоя Адвокат!!!!!!!":

    И то за кокушкарско дело! Смятай за нещо по "завъртяно" където става въпрос за много измама и пара $$$$$ за КАКВИ ТАРИФИ става въпрос ❓
  • 3 Трудова борса

    2 7 Отговор
    Ами тоз да е станал продавач на сладолед, а не охранител. В заведенията ги има всякакви– и пияни, и дрогирани, и скандалджии – охраната се среща с тях и трябва да се справи по най–добрия начин, иначе думата охранител става =на мутра бияч.
  • 4 Гнида

    3 1 Отговор
    Това е по-малко отколкото да те хванат с алкохол в кръвта да шофираш !
  • 5 Пепа Пъпова

    5 0 Отговор
    Че кой ходи по тея дупки - утайки и други подобни. Като не искаш проблеми , недей да се пъхаш в лисичите дупки, наречени дискотеки.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове