18 Септември, 2019 18:44 4 613 13

Пратиха млада жена с инсулт в психиатрията

  • жена-
  • инсулт-
  • психиатрия

Яна е в кома вече четвърти месец

Пратиха млада жена с инсулт в психиатрията - 1
Снимка: shutterstock

Млада жена от Кърджали е от четири месеца в кома, а близки започнаха дарителска кампания. Яна е на 35 години. Тя е майка на 4-годишна дъщеричка.

В началото на месец май тя бе приета в местната болница с повръщане, световъртеж и високо кръвно. От гърча, който е получила, започва да се държи неадекватно и я изпращат в психиатрията. Оттам я връщат отново в болницата, защото не била за тях, съобщава 24rodopi.com.

От неврологичното отделение я изпращат в ОАИЛ, където установяват, че нивата на калций и натрий са силно занижени. Започват вливания, които рязко покачват нивата им и тя получава инсулт, а след това се налага да я приведат в кома, от която все още не може да излезе, разказват случая на Яна близки и приятели.

Яна е в кома вече четвърти месец. В момента е настанена в специализирана клиника в град Пловдив, в която се грижат за нея.

На семейството ѝ се налага да пътува по няколко пъти седмично до Пловдив, за да може да я вижда. Лечението е скъпо и близките ѝ са силно затруднени с покриването на разходите.

В ЦДГ „Баба Тонка“ са започнали събирането на средства, както и в детска градина и училище в Момчилград.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Garrincha

    44 4 Отговор
    Е, после, как да не влезеш в ОАИЛ (каквото и да значи, тая дрисня) с АК 7.62, може и АК 5.45 и да раздам награди на "лечителите" ?
  • 2 666®

    48 1 Отговор
    Онуй тъпото затуй ли драпа за хеликоптер? За тях светилата в медицината за изкълчено рамо, а простосмъртните да умират в ръцете на касапи някакви.
  • 3 Алфа Вълкът

    23 4 Отговор
    Съд до дупка!

    Коментиран от #5, #6, #8

  • 4 Сега докторчетата,

    8 1 Отговор
    Да излизат от джобовете си и да плащат от личните си средства! Я да видим лекарите дали са великодушни, към прегрешилите си колеги! Моментът е назрял! Лекарите, не бедни, да се подпомагат! Капачки да им събираме, при над 4 милиярда лева приходи, за тях, с тези под масата...годишно! Няма по-скъпо сдравеопазване, не в Европа , в света от българското! Факт!
  • 5 Защо?

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Алфа Вълкът":

    Какво ще спечелят, при българският съд? До дупка казваш? То така и става, ноо, пари на вятъра! Пълна загуба е, да си търсиш правата в РБ! Явно си млад, Дон Кихот!
  • 6 Никога

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Алфа Вълкът":

    Не стигай до съда, за каквото и да е било!
  • 7 Защо

    12 1 Отговор
    Защо болниците са търговски дружества? Защо лекарите са еднолични търговци? Защо здравето ни е търговия и не е приоритет на държавата ни? Има демографски срив и малкото останали трябва да плащаме за здраве, а като нямаме пари да мрем ли? Щом нямам възможност да отделя между хиляда и пет хиляди лева за диагностициране и лечение явно не съм нужен на родината си и мога да се търкалям с години по кабинети докато някой лекар накрая уцели правилната диагноза или умра. Хипократова клетва не важи за България. Тук пациента е банкомат и ако е празен то е ненужен и може да го подхвърляме където си искаме. Да живее България дори и без българи

    Коментиран от #9

  • 8 Гошо

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Алфа Вълкът":

    и кой кого ще съди и за какво ,а кажи
  • 9 Гошо

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Защо":

    Добре де а кажи как тогава трябва да бъде Щото така като те гледам ти това болниците си ги представяш нещо като олинклузив медицински спа комплекс
  • 10 Соня

    2 0 Отговор
    Когато те осакатят в Бг заради неправилно лечение, вместо да помогнат най-често те оставятт сам да се оправиш.Лекари разберат ли за допусната лекарска грешка, се отдръпват от болния, вместо да помогнат. Забравя се Хипократовата клетва. Има и малки изключения от това, стига да имаш късмет да попаднеш на съвестен лекар.
  • 11 Тавита

    0 0 Отговор
    Соня 14.56 на 19.09.2019,
    Точно така правят и българските православни отци.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Всъщност

    1 0 Отговор
    Хора, които ги пращат по болници - психиатрии и може би и други, това е така , защото 1 от вариантите е че са нарочени, например да нямат хубаво и нормално бъдеще !
    Примерно човек, който е роден за големите и огромните неща от живота, "някои хора" правят така , че той ако живее всъщност зле, значи цял живот да живее зле !
    А човек ако действа против себе си , значи е промит мозък и трябва да спре да е промит, значи хора трябва му оправят живота , за да е добре, да има бъдеще и така !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове