20 Септември, 2019 23:27 2 617 15

ГЕРБ и БСП в пореден ефирен спор, този път за свободата на словото

  • бсп-
  • герб-
  • панорама-
  • бнр-
  • тома биков-
  • драгомир стойнев-
  • свобода на словото

Според социалиста Драгомир Стойнев е неприемливо да се говори за дългове, когато има проблем със свободата на словото

ГЕРБ и БСП в пореден ефирен спор, този път за свободата на словото - 1
Кадър: БНТ/Панорама

''Не мисля, че има разколебаване в ГЕРБ, няма причини. Влизаме в една кампания, в която трябва да се отчетем пред гражданите и да им дадем решения на нови проблеми. Победата и загубата в София ще бъдат символа на тези избори. Не разчитаме на случайността, за да спечелим', това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в предаването "Панорама" по БНТ.

''Ясно е какво е свършено от г-жа Фандъкова и екипа ѝ. Ние сме в състезание преди всичко със себе си. Ако някой може да победи ГЕРБ, това е самият ГЕРБ'', заяви още Биков.

''Ние сме достатъчно самокритични. Със сигурност бъркаме, но това което ни отличава е, че се опитваме да се борим с чувството на непогрешимост и се стараем да не повтаряме грешките си'', добави той.

"Имаме воля да стигнем далеч заради ситуацията в БНР. Наблюдава се една тенденция по трупане на дългове в БНР. Трябва да направим така, че кризите в радиото и телевизията да бъдат превантивно решавани'', заяви Тома Биков от ГЕРБ по повод темата на седмицата, а именно - Българското национално радио.

В предаването ''Панорама'' бе и депутатът от БСП Драгомир Стойнев, който репликира Биков така: ''Самото изявление, че ще се търсят дългове, ще се оценяват дълговете на Радиото, без да кажем една дума за свободата на словото, показва как работят управляващите. Основната цел на тази анкетна комисия е да изясни една ситуация, в която никой нищо не знае, какво точно се случва. България е на 111 място по свобода на словото в света, Етиопия е пред нас. За мен лично това е срамно''.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ernesto Guevara

    22 1 Отговор
    Главанаците трябва да си ходят,срастнаха се с властта
  • 2 Бай Мън Гал

    25 7 Отговор
    Свобода на словото означава затвор за Бойко и шайката

    Коментиран от #10, #14

  • 3 Коментар📝

    15 0 Отговор
    Между ДРУГОТО :гост:МЕ ЗАЯДЕ ЗА БЕЛАРУС.МИ НЕКА ВИДИ НА КОЕ МЯСТО СВОБОДА НА СЛОВОТО Е НЕКА ВИДИ ЧЕ ТУНДЖАТА Е 1.80 НАШИ ПАРИ НЕКА ВИДИ ЧЕ БЕЛАРУС ИМАТ 60 БРОЯ СКЪД (Б) НЕКА ВИДИ КОЛКО ПО ЕВТИНО В МАГАЗИНИТЕ ИМ.ЗАЩО ГО ПИША ТУК ЗАЩОТО ВСИЧКО Е ПОПУЛИЗЪМ И ИМА ХОРА КОЙТО ВЯРВАТ НА МВФ КОЙТО 1997г.Нарочно ИЗОСТАВИ БЪЛГАРИЯ ДА РУХНЕ ЗА ДА МОЖЕ КОСТОВ ДА Я РАЗПРОДАДЕ И НИЕ ДА СИ ПИШЕМЕ С :гост: КАСЕ СЕ НАМИРА БЪЛГАРИЯ НА КАРТАТА НА СВЕТА .АМИ В ЕВРОПА СМЕ НА ДЪНОТО.

    Коментиран от #7, #11

  • 4 Гледах го

    13 2 Отговор
    Главанак до главанак.....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Nik

    7 3 Отговор
    "Свободата на словото" е тъп приьом,зад който се "крият" много поръчкови журналисти!Има си закон за БНР и БНТ и вътрешни правила които трябва да се спазват от ръководството и журналистите в БНР!Там са описани как трябва да се отразяват събитията в България и света!Едно от тези правила е плуралистично отразяване на дадено събитие,независимо от политическите пристрастия на журналистите,тоест оценка на събитието от "различни гледни точки" и даване възможност да се изказват хора с различни политически възгледи!Очевидно е,че в БНР тези правила за безпристрастност се нарушават и се създава конфликт между ръководството на БНР и журналистите!От "една страна",ръководството на радиото е длъжно да контролира спазването на правилата,което се възприема от журналистите,като "натиск за уволнение"или "нарушаване свободата на словото",от друга страна журналистите искат оставките на ръководството и протестират,което не е тяхна работа,а на СЕМ!Журналистите в радиото и телевизията не са "свещенни крави" и също търпят много критика!Необходимо е,СЕМ да разреши вътрешния конфликт,без политическа намеса от вън!
  • 7 Госあ

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Коментар📝":

    Грешно е да се сравняваме само с Европа, има толкова много страни от Азия (като изключим Китай, Япония и Южна Корея) които са много по добре от нас. Като Виетнам например. Също така има много от Африка и Южна Америка.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Шаран БГ

    2 1 Отговор
    Няма какво да спорят!! И едните и другите имат пълната свобода, да ни лъжат, както им е кеф! Иначе защо са политици ?
  • 10 Рудозем

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Мън Гал":

    Първо сте вие червените паразити
  • 11 До зависимите от собствената си глупост

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Коментар📝":

    Трябва или да си много прост или КОМУНИСТ
    Или зависим В Панорама бе състезание на две еднакви персони по манталитет и убеждение,те заедно работят срещу бъдещото на децата ни, баницата деляха баницата Какво те интересува Беларус те са колония на Русия Скоро ще станат част от РФР Това ли искате?
  • 12 Пешо

    2 0 Отговор
    Мрачни времена отново за съжаление дойдоха.Да ние сме си виновни защото мълчим за лицемерието и ни е страх от истината.В името на нашето оцеляване .Дявола се възползва от нашите недостатъци и ни се хили в лицето
  • 13 STEFCO

    1 0 Отговор
    komunizım i svoboda tezi ne sa dobre s glavata da govoryat kolko hora sa izbili mrısnite kopeleta turtsie tolkova ne sa navredili na bg
  • 14 комунистическа утрепка

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Мън Гал":

    Ако се докопат ОТНОВО до власта, "СОЦИАЛНАТА" партия, тогава ще видите "свобода" на словото ! Преди години за една дума или виц ни пребиваха от бой и ако откажеш да натопиш някой друг, отиваш в лагер-затвор ! Молете се на Бог, Алах, Шива или който там Ви помага, че ако "социалните" грабнат власта ще.....! Символа ИМ Е на връх Б У З Л У Д Ж А
  • 15 gguu

    1 0 Отговор
    Кой ще коментира за тези глупости. Всички партии са едни и същи, само имената им са различни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове