25 Септември, 2019 12:41 2 328 16

Директорът на БНР работил в чалга радио

  • бнр-
  • светослав костов

Отказалият да подаде оставка Светослав Костов бил служител на радио "Веселина"

Директорът на БНР работил в чалга радио - 1
Снимка: БГНЕС

Кризата в Българското национално радио продължава да се задълбочава след вчерашното отворено писмо на генералния директор Светослав Костов, разпратено до медиите. В него той заплашва всички със съд, които са се упражнявали върху името му, професионалните му качества и всичко, за което се сетите.

Интересно е, че освен в системата на БНР, Костов е работил и в радио „Веселина”, което печели аудитория сред поп-фолк почитателите, отбелязват от FROGNews.

Този петък предстои Съвета за електронни медии да се произнесе дали ще започне процедура по прекратяване на договора за управление, който е сключен между СЕМ и генералния директор.

Както стана ясно на 19 септември, когато редколегията на програма „Хоризонт” беше на изслушване в СЕМ, главната юристка Емилия Станева не вижда възможност за предсрочно прекратяване на мандата. Да, ама не! Възможност има и тя ясно е описана в Закона за радио и телевизия.

Чл. 67. Мандатът на генералния директор на БНР, съответно на БНТ, се прекратява предсрочно:

1.на основанията, предвидени за предсрочно прекратяване на мандат на член на Съвета за електронни медии;

2. ако се установи, че извършва или допуска извършването от други лица на груби или системни нарушения на разпоредбите относно принципите за осъществяване на дейността на радио- и телевизионните оператори.

Това е основанието за прекратяване на мандата на Светослав Костов. Не се изисква системност, както казва юристката на СЕМ. Казва се “груби или системни”, а не “груби и системни”. Въпрос на правоприлагане и знания. Това е мнението и на именити медийни експерти и юристи.

От видяното на 19 септември ясно пролича как членът на СЕМ Розита Еленова набързо предложи да се отложи решението за Костов и то след като колежката ѝ Ивелина Димитрова поиска оставките на цялото ръководство на БНР. В нормалните държави така се прави. Но да не забравяме и да си припомним Кой избра Светослав Костов за шеф на националното радио – Бетина Жотева, Розита Еленова и София Владимирова.

А сега да си припомним и думите на председателката на СЕМ Владимирова, изречени след гласуването: „Днешният избор е споделен риск между СЕМ и новият генерален директор Светослав Костов”. С една дума, сега трябва да поемат споделена отговорност и да подадат оставки, ако това не направи Костов и управителният му съвет.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Супер в бегето

    8 3 Отговор
    Секи минава през чалгата преди да се издигне😂😂😂
  • 4 Бачо Киро

    7 2 Отговор
    Значи е тамън - капацитет от класа.
  • 5 София градът на Дявола

    13 0 Отговор
    Ми къде да работи като всичко в тая държава е чалга
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 1 Отговор
    Българщината ни е атакувана непрекъснато и от всякъде. Този могъщ извор, българската народна песен, целенасочено се отравя и затлачва. На нас денонощно ни се натрапва, ЧАЛГА, ПОП, РОК, МЕТЪЛ и разбира се некъдърно обработен фолклор с малки изключения. Целта е, -"ПРОСТ НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА"- народна поговорка.
    copy-paste: "...........Традиционната музика на всеки народ представлява една от най-важните съставки на неговата култура, наред с езика, религията, обичаите и др. Безспорно, всеки народ представлява сбор от производители и консуматори, но културата е това, което поддържа равновесието между тях. Без културата, балансът се измества в посока към консуматорите, което е естествен природен закон. ........."
  • 8 123

    4 0 Отговор
    Ами да, той даже си прилича на Коко Динев.
  • 9 Груйо

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Mehmet Türkoğlu":

    Човече, разбирам те до някъде, но наистина няма смисъл. Нека да живеем в мир двата народа. Българските турци в болшинството си са трудолюбиви и честни хора. Знам че в този форум има хора, които ругаят Турция и турците и най вероятно това те провокира, но това не са мнозинството. Не им отвръщай със същото, живота е хубав, радвай му се.
  • 10 Микрофон

    0 0 Отговор
    То същото като да работи, в рок, денс,класик или друг вид радио.Затова са толкова много .Или да остават като навремето Хоризонт,Хр.Ботев и регионалните центрове.Тук проблема е че се издигат за членове на сем хора които с малки изключения нямат опит електронни медии и са меко казано неизвестни .Те такива си избират по свой образ и подобие.Трябва да има поне по трима за водещи на политически предавания и то хора с опит и поне образование в областта на правото и политиката
  • 11 разработка на краварите

    3 0 Отговор
    АЛЪН ФОСТЪР ДЪЛЕС бивш директор на ЦРУ


    /авторът е брат на Джон Ф. Дълес/

    Ще свърши войната. Всичко някак си ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всичките сили, всичкото зло на САЩ, цялата материална сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората. Човешкият мозък, съзнанието е приспособено към промяна. Посявайки там хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как? Ние ще намерим наши единомишленици, наши съюзници и помощници в самата Русия. Епизод по епизод ще се разиграва грандиозна по своя мащаб трагедия към гибелта на най-непокорния народ на земята, окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание.

    От литературата и изкуството ние например постепенно ще изтръгнем тяхната социална същност, ще отучим художниците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, киното ще изобретяват и прославят най-ниските човешки чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените художници, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма и предателството – с една дума, каквато и да е безнравственост.

    В управлението на държавата ще създадем хаос и бъркотия. Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за безпринципността на чиновниците, рушветчийството, всичко, което води до онова, им ски
  • 12 Коментар📝

    3 0 Отговор
    При 8500лв.ЗАПЛАТА.Е КАК Е🤗
  • 13 Реалист

    5 0 Отговор
    Когато ни управляват алчни и некомпетентни личности, естествено е да назначават себеподобни на ключови позиции
  • 14 Зрител

    1 0 Отговор
    По едно време радио Веселина бе най-слушаното... Но това къде е работил няма никакво значение. Важното е да не се поддава на журналистически рекет. Честния журналист е като честноя адвокат-нещо много относително и субективно...
  • 15 Иван Иванов

    0 0 Отговор
    Утре (27.9.) СЕМкаджийките ще се произнесат за Радиото. Що ли не им вярвам още отсега? Някой им нарежда, изглежда... Натам вървят нещата - ще простят и на двете ...(автоцензура, разбирай "страни") на конфликта. Един ще отнесе глоба, друг - мъмрене и готово! Дами и господа, завесата се отваря и тържествено започва предизборната кампания! Май че Радиото беше като подгряваща група на рок-динозаври...
  • 16 Balkonlofhemokz

    0 0 Отговор
    утепление хрущевского балкона
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове