Last news in Fakti

30 Септември, 2019 15:20 13 414 34

Една и съща кола уби моторист и блъсна две жени във Врачанско

  • краводер-
  • мотоциклетист

Шофьорите при двата инцидента обаче са различни

Една и съща кола уби моторист и блъсна две жени във Врачанско - 1
Снимка: Shutterstock

Автомобилът, блъснал мотористa край врачанското село Краводер, е участвал и в друга тежка катастрофа, съобщи BulNews. Преди около две седмици същата кола блъска две възрастни жени във Враца.

Инцидентът тогава става на улица „Никола Войводов“, известна като „Дунав“. По обяд две възрастни жени – М.Ц. на 85 години от Тишевица и 82-годишната Р.И. от Враца, тръгнали да пресичат пътя недалеч от ж.п. гарата, когато били пометени от „Фолксваген“-а.

Вследствие на удара по-възрастната жена паднала и си ударила главата в бордюра. След ПТП-то е настанена във врачанската болница, без опасност за живота. Другата жена се отървала без сериозни наранявания.

При първото произшествие злополучният „Фолксваген“ бил управляван от собственика си - 27-годишен врачанин, който работи като полицай в Козлодуй. Причината за инцидента е, че той предприел движение назад, без да се увери, че пътят зад него е свободен.

Второто произшествие с автомобила обаче е с трагична развръзка. Край село Краводер в събота при жесток удар във „Фолксваген“-а загина 30-годишният П.П. Мъжът е от село Осен, но живее в Криводол и е баща на две деца.

Той с още двама приятели участвали в гонка с моторите си по главен път Е-79. На отбивката за село Краводер внезапно от пряката пред тях се появил „Фолксваген“-ът, който отнел предимството на мотористите. „Ямаха“-та на мъжа се врязала в задната част на колата, при което мотористът излетял и загинал на място.

При вторият инцидент колата била шофирана от друг човек. Това е 27-годишната С.Н. Тя е тествана за алкохол и за наркотици, като пробите са отрицателни.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    8 12 Отговор
    Значи не е една кола.
  • 2 гост

    65 5 Отговор
    Не рабирам как може да се говори за отнемане на предимство по време на гонка? Ако е карал с 50км/ч съм съгласен, но не е така.

    Коментиран от #14, #19

  • 3 Хайл

    26 0 Отговор
    Едно оръдие е убило 100 човека а 3 са гърмяли с него
  • 4 Жоро

    29 2 Отговор
    Кво става с свинската чума. Нещо утихна май.
  • 5 възмутен

    48 9 Отговор
    значи мотористите участвали в гонка а човека с голфа виновен, чак да се чуди човек ние ли сме малумни писачите ли, ми като са участвали вконка да си носят последствията ми ако бяха убили некой пешеходец той ли щеше да бъде виновен че те са му пресекли пътя не спира идиотщината по пътищата кой дрогиран ,кой пиян кой в гонка , а останалите виновни
  • 6 Алфа Вълкът

    11 3 Отговор
    Това е като в посредствен филм на ужасите, като наистина има и такива филми. Човекът си пие кафето на верандата и черен мустанг го чака да го прегази!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гост

    32 6 Отговор
    т.е моторите са участвали в незаконна гонка, по нормални градски улици, без да се съобразяват със скорост, път, население, но при фатален инцидент друг им е виновен?
    това звучи като да скоча от блока и да падна върху автомобил и да излезе че той ме е блъснал.
  • 9 Луд

    11 2 Отговор
    Стига сте писали такива статий,че сега като идем за гражданска ще ги разделят на късметлийски и улочасани коли и айде още пари
  • 10 ВЪЗРАСТЕН

    24 3 Отговор
    ОТНЕЛА МУ ПРЕДИМСТВО, А ТОЙ СЕ Е УДАРИЛ ОТ ЗАД НА АВТОМОБИЛА, АКО СПАЗВАШЕ ОГРАНИЧЕНИЕТО НА СКОРОСТТА В НАСЕЛЕНО МЯСТО НЯМАШЕ ДА СЕ УДАРИ ОТЗАД !

    Коментиран от #11, #12

  • 11 gvdff

    11 14 Отговор

    До коментар #10 от "ВЪЗРАСТЕН":

    Абе, не е сигурно. Представи си, че караш с 80 извън града, рязко изскача кифла на 27 с гадже полицайче (с рода от полицаи по вероятност). Тя си се включвва в пътя с 20, точно пред теб, ти скачаш на спирачката и се удряш с 50. Има голям шанс да пострадаш сериозно или да починеш

    Коментиран от #17

  • 12 333

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "ВЪЗРАСТЕН":

    E79 не навлиза в границите на населено място там.

    Коментиран от #23, #30

  • 13 ТРОПЧО

    14 1 Отговор
    ТОВА Е БЪЛГАРИЯ ЕДИН ИНЦИДЕНТ 100 ВЕРСИИ НИЩО НЕ МОЖЕШ ДА РАЗБЕРЕШ ГЛАСУВАШ ЗА БОИКО ПОЛУЧАВАШ ДОГАНЧО

    Коментиран от #31

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 goni

    12 3 Отговор

    До коментар #14 от "Какво не разбираш!??":

    Мотопистата е винаги с предимство!:) Справка Валентино Роси!:)
  • 16 волен сидеров

    9 8 Отговор
    полицай умен няма да знаете ,те са като партизаните..келепирец да има
  • 17 Да ама

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "gvdff":

    На кръстовище ограниченито е 60...

    Коментиран от #18

  • 18 333

    4 5 Отговор

    До коментар #17 от "Да ама":

    И ти на всяко кръстовище намаляш на 60, нали?
    Да се чуди човек защо като намаля на 70 винаги ми се лепи някой отзад, че и свири и святка.
  • 19 гост

    18 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Така е, и аз съм карал мотор, имам приятели, които са пострадали по същия такъв начин, кола им отнема предимството, но като карат в рамките на ограничението максимум е било пукната ръка. Ако летят с високи скорости не може и дума да става за това кой трябвало да ги види и за какво чудо наречено предимство в случая става дума? По описаната статия излиза, че може да се движат с 200км/ч в града и всяко включване на кола към въпросното пътно платно ще се третира като отнемане на предимство. Описали сте го като в жълтата преса.
  • 20 Бончо

    8 0 Отговор
    Там има ограничение на скоростта, ако всички спазваме правилата няма да се пише за такива инциденти.
  • 21 ????Пътя с Предимство???

    12 1 Отговор

    До коментар #14 от "Какво не разбираш!??":

    Ами тъп ако се беше ударил в дърво при тая гонка кой ще му е крив дървото.Ако излиза бавно а ония се е засвяткал със 150км как няма да се шибне пътя не е за гонки тъп.Да ходят на писта да се тестват.Какво като е път с предимсво ако убие човек какво става.ПЪТ с Предимство???
  • 22 Имаше в един филм

    1 2 Отговор
    единкъде се надруса с елесди и тръгна на някъде с колата и му се привиде като че учатва в видеоигра и почна да ги гази по пътя да печели точки тва да не е бил същия
  • 23 Водач

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "333":

    Точно там има ограничение 60

    Коментиран от #25

  • 24 Аман от идиоти

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Какво не разбираш!??":

    А ти явно си завършил изгорялата гимназия. И четеш закона за движението по пътищата като дявола ивангелето!!! Там такова определение като отнето предимство по време на гонка няма! Има не спазване на ограничено за скорост!!!
  • 25 333

    0 3 Отговор

    До коментар #23 от "Водач":

    Има, да. Обаче защо си мислиш, че ако кара със 60 няма да загине?
    Дори в колите отпреди няколко десетилетия се умираше при катастрофа с такава скорост.
  • 26 Иж-350

    4 0 Отговор
    А от моториста,взета ли е кръвна проба за алкохол или наркотици.АДЖАБА.надрусват се и летят.после оцелелия виновен.и аз съм моторист,(междудругото).

    Коментиран от #28

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 333

    1 2 Отговор

    До коментар #26 от "Иж-350":

    Като си моторист, явно от опит знаеш, че се надрусват и летят. Слава Богу, такива мотористи не познавам. А познавам доста мотористи.
  • 29 Дългия

    0 2 Отговор
    Това как са карали мотористите е друга тема! Тука става въпрос за отнемане на предимство! И който го е нарушил ще трябва да си плати! А вие пешеходците ,колоездачите и други да не изброявам като пресичане на червено и други малоумни ежедневни нарушения ние мачкаме ли ви ? Ако не му е сякла пътя щеше да е жив! А за това как е карал да си го накажат!
  • 30 ВЪЗРАСТЕН

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "333":

    ПРИ ВСЯКО КРЪСТОВИЩЕ СКОРОСТТА Е ОГРАНИЧЕНА НА 50 КМ ! ХУБАВО Е КАТО ИСКА ЧОВЕК ДА ШОФИРА ДА ИЗКАРА КУРСОВЕТЕ, А НЕ ДА СИ КУПУВА КНИЖКА !
  • 31 А НЕ

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "ТРОПЧО":

    ГЛАСВАШ ЗА БСП, ГЛЕДАШ ПОРНОТЕАТЪР С ДПС ! ТАЯ ПОМИЯРЩИНА НЕ СЕ ЗАБРАВЯ !
  • 32 Иванов

    1 0 Отговор
    Полицай в Козлодуй. Всичко ми е ясно. Мисли се за недосегаем и безсмъртен, развява служебната карта.Купил си е некой отпадъчен Пасат ТДИ със заем от банка. Мила родна картинка.
  • 33 Свидетелка на инцидента

    0 0 Отговор
    1. Инциденра не е на Е79, а на отсечката с. Пудрия- с. Краводер.
    2. Видимостта там е ограничена поради ужасно обраслият от храсти път и се вижда не повече от 100 мера, което пък е достатъчно да завиеш в ляво и да не отнемеш предимство, но ако се кара с 260, какъвто е фактически случая, удара е неизбежен. За жалост момчето Петко, на което се опитах да дам първа помощ бе загинало на място. Другите 2 момчета си признаха пред полицаите, че са карали с над 200 км.
  • 34 Свидетелка на инцидента

    0 0 Отговор
    1. Инцидента не е на Е79, а на отсечката с. Пудрия- с. Краводер.
    2. Видимостта там е ограничена поради ужасно обраслият от храсти път и се вижда не повече от 100 мера, което пък е достатъчно да завиеш в ляво и да не отнемеш предимство, но ако се кара с 260, какъвто е фактически случая, удара е неизбежен. За жалост момчето Петко, на което се опитах да дам първа помощ бе загинало на място. Другите 2 момчета си признаха пред полицаите, че са карали с над 200 км.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове