Last news in Fakti

2 Октомври, 2019 17:36 2 655 13

Мечка се появи пред габровско училище, родителите в паника

  • мечка-
  • училище-
  • габрово

Мецаната била забелязана преди няколко дни в района на Математическата гимназия

Мечка се появи пред габровско училище, родителите в паника - 1
Снимка: Shutterstock

Мечка се появи в района на габровско училище и стана повод за паника сред родители и местни жители. Мецаната била забелязана преди няколко дни в района на Математическата гимназия. За нея сигнализира в социалните мрежи Стефка Валериева, пише "Монитор".

Тя се възмущава, че след като два пъти е подаден сигнал към спешния телефон 112 оттам изобщо не реагирали, вероятно защото са помислили, че някой се шегува с тях.

„Като стане лошото, тогава вие ще сте виновни. Да направят нещо. Аз лично не искам да я срещам всяка сутрин като тръгвам за работа”, възмущава се гражданката. Част от хората в социалната група „Похвалите и абсурдите на Гарово”, където е публикуван поста, не вярват изобщо, че е възможно мечка да влезе в населеното място.

Някои съветват да намери някой циганин, който да хване мечката и да я изведе от града. Други обаче се отнасят сериозно и дори съветват подалата сигнала да снима мецаната и да изпрати снимката и на държавните институции.

Това не е първата подобна среща на хора и мечки в Габрово. Преди две години, докато разхождала кучето си млада дама от града на хумора съвсем не на шега се натъкнала на следи от едри лапи по земята, в района на Осмо основно училище „Св. св. Кирил и Методий”. Жената снимала следите и ги показала на експерти, които били категорични, че са от мечка.

Училището се намира до гората, около него имало ябълкови дръвчета и според хората от квартала най-вероятно мецаната идвала тук нощно време да си хрупа необезпокоявана ябълки.

Появата на мечки в габровски и севлиевския региони изобщо не са учудващи, тъй като те попадат в района на Национален парк, „Централен Балкан”, в който има такива и те се развъждат и отглеждат на свобода. Преди време една от мечките беше решила да си разнообрази посоката и да разшири периметъра си на обиколки и беше стигнала чак до района на селата от община Елена.

За разлика от своите "колежки" от Смолянско, мецаните от Габровско-Севлиевския парк са кротки и досега няма информация да са нападали посеви, животни, а още по-малко пък хора.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    11 2 Отговор
    Е таз жена като не знае, какво да каже, кой и е виновен. Другият път, ако иска реакция да каже, че е видяла руска мечка. Да видите, как на момента, ще и тракната белезниците.... на мечката де. Щот ако каже, че я оприличава на американска мечка, може и на нея да и ги тракнат.

    Коментиран от #6

  • 2 Баба меца

    10 1 Отговор
    Непослушните деца да си опичат акъла!
  • 3 Старото ремарке,, игор,,...!

    1 2 Отговор
    Тази мечка много добра работа може да ми свърши...!
  • 4 Полезен урок

    7 0 Отговор
    Тъкмо децата ще видят що е това истинска жива мечка, защото иначе рапознават мечодилър и енергиен мечо, заедно с нарги мече и мечотабакус.
  • 5 мечка на колело

    5 1 Отговор
    Ще се записва в първи клас.
  • 6 Иванчо

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Между впрочем на снимката е кафява мечка от полуостров Камчатка,тоест руска мечка....ха ха ха.

    Коментиран от #8

  • 7 Фермер.

    2 7 Отговор
    Ето и сега вече почваме да чакаме да направи поразия мечката че да се предприеме нещо. Затова аз в нашият край си решавам сам проблема с вълците залагам примамки с отрова и досега имам унищожени 12вълка, някой друг лешояд чакали лисици и една мечка а уж мечките неядяли месо . Съветвам гражданите на Габрово да заложат примамки с отрова в околностите на града и ще видят че мечката ще изяде месото с отрова и ще се спасят от нея.

    Коментиран от #9

  • 8 Анонимен

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Иванчо":

    С две думи наша си "славянска мечка" :).
  • 9 Умник

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Фермер.":

    Дано попадне в храната ти тази примамка .

    Коментиран от #11

  • 10 Хрониките на Евразия

    9 0 Отговор
    Това е хибридна атака! Руснаците са пратили мечока без Маша!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Gauleiter

    3 2 Отговор
    По тихо да преместят училището, че ако чуят 4 Лапи ще ни съдят че нарушаваме територията на Мечката и я притесняваме. Ще се появи пак оная откачалка от Франция и ще дойдат още от Америка и Европа и ще ревнат Да преместят Училището, че току виж навлизаме в територията на мечката, а това е престъпление по новите правила на психично болните Европейци и наркомани. Да унищожим хората да не пречат на животните.Защо никога няма атентатор камикадзе на такива събития които са спонсорирани от евреи.Няма и терористични заплахи на Гей паради които също са спонсорирани от евреи. Помислете?
  • 13 Г.З.

    2 0 Отговор
    Поредната Габровска шега.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове