Last news in Fakti

2 Октомври, 2019 23:27 12 229 17

Жертви на имотна измама: Имотната мафия е много силна

  • имотна мафия-
  • измамени хора-
  • антоанета попова-
  • кръстьо попов-
  • брат и сестра-
  • ''честно казано с люба кулезич''

По всичко личи, че въпросната група са галеници на органите, които трябва да действат срещу тях

Жертви на имотна измама: Имотната мафия е много силна - 1
Кадър: ''Честно казано с Люба Кулезич''

Тази вечер в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком гостуваха Антоанета и Кръстьо Попови (сестра и брат), които са станали жертва на жестока имотна измама.

Накратко: През 2011г. в наследствената им къща в софийския квартал Лозенец се появяват двама души, които се представят и твърдят, че са общински служители, които актуализират данните за имотните партиди в района. Поискват собствениците да се подпишат върху копия от скици и да потвърдят верността на данните вътре. По-късно същите подписи са пренесени по електронен път върху предварителен договор, в който Антоанета и Кръстьо Попови са явяват продавач, а купувач е непозната за тях жена. Следва седемгодишна борба да си върнат собствеността, Попови губят на първа инстанция, печелят на втора, но на трета отново губят делото. През май 2019 година багерът влиза в двора и събаря къщата.На фамилия Попови предстои нова съдебна борба за обявяване на предварителния договор за недействителен.

Ето какво споделиха в телевизионния ефир Антоанета и Кръстьо Попови:

Водещата Люба Кулезич се обърна към гостите си и попита защо са загубили делата, които са водили, а един от двамата потърпевши Антоанета Попова, дългогодишен университетски преподавател и преводач от полски език, отговори така: ''Отговорът е доста тривиален и доста неприятен. Имотната мафия е много силна, аз почти не познавам човек, който да не е по някакъв начин засегнат от нея, но обикновено става въпрос за земеделски земи, вили. Но тази изключителна наглост да се посегне върху личното имущество на хора, със сигурност са имали много сериозна психологическа подготовка. . Нямаме представа кои са тези хора, но е много ясно, че са силни хора, които могат да им осигурят комфорт пред съд и прокуратура. По всичко личи, че въпросната група са галеници на органите, които трябва да действат срещу тях. На 21 октомври е заседанието (На новото дело, което са завели). Taкова нещо не би минало при некорумпирана съдебна система'', заяви в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком една от жертвите на имотна измама г-жа Антоанета Попова.

Тя и нейният брат разказаха, че в схемата е вкарана и адвокатка, която отива на първото заседание по този ужасен казус и представя фалшиво пълномощно пред съда, в което се твърди, че Антоанета и Кръстьо Попови са я упълномощили да ги представлява по това дело. Те печелят дело на една инстанция, че пълномощното е фалшиво, но наследници на тогава вече починалата адвокатка обжалват решението на съда и на втора инстанция съдът постановява, че Антоанета и Кръстьо Попови нямат правен интерес.

''След първото заседание влязохме в делото с истински нает адвокат от нас, но на първа инстанция го загубихме. Ние сме завели дело за доказване, че този документ (предварителният договор) е фалшив, неистински. От 2012 досега тече едно досъдебно производство в районно управление на ВМР, обжалвахме прекратяването, възобновяваха го'', заяви другият потърпевш, а именно Кръстьо Попов, който е брат на Антоанета Попова.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    15 15 Отговор
    Ех. То който е достатъчно оправен да си купи имот, би трябвало да е достатъчно оправен и да си задържи имота. Тия свидетели на Яхова дето се появяват пред вратата ти не трябва да им даваш нищо.
  • 2 Прокурора Иван Гушев

    16 7 Отговор
    Аз ше ги оправя нещата, вервайте ми. Тя и женами така си купува имоти на цена под данъчната оценка.
  • 3 Да припомня

    28 3 Отговор
    Водач на имотната мафия в София е Емил Негъра, чието заведение бе поломено преди месеци. За всеобща изненада това се оказа един от малкото случаи, в които т.нар. "Премиер" на РБ, зоваем ББ се изока в защита на "жертвата" колега Негър. И не - няма Мафия в БГ.
  • 4 Алекс

    44 2 Отговор
    С един АК 47 който имах в казармата с дървен приклад от 1972 година нещата се оправят много лесно!!!!
  • 5 Потърпевш

    26 0 Отговор
    Хората си крият документите по платени сейфове и под тежките мебели в домовете си но дори и в тия случай няма гаранция за опазване на имота. Много притежятели са пострадали в тая държава.
  • 6 Гледач

    30 0 Отговор
    Е като няма държава. Тия СМЕШНИЦИ изглеждат голяма мафия
  • 7 Хуйчо

    3 0 Отговор
    Само кочаните на живите мъртви
  • 8 someone

    34 5 Отговор
    мафия ли ? върнете законите преди 89-та ,тези ще слезнат на секундата от джиповете да ходят да копат под конвой в мините или на екскурзия в Белене.
  • 9 Аааa

    40 0 Отговор
    Имотната мафия е силна , защото държавата е слаба .
  • 10 Зайко Байко многознайко

    24 2 Отговор
    На бул. "Сливница" в кв. "Света Троица" така се опитаха да ми вземат апартамент. Дела от 1998 до 2012. Върнах си го , но ми струваше неимоверни усилия, срещи с бивши ДеСари, срещи с мутри и т.н. и т.н.Продадох го веднага след, като стъпих във владение. Кошмарна държава, кошмарна правосъдна система.
  • 11 Диди

    16 2 Отговор
    Колко глупав трябва да бъдеш за да подписваш документи показани от някои си пред вратата ти. Ако има нередности, трябва да получиш писмено известие и да отидеш лично на место и пр......Глупави хора. Добре е че описва случилото се по медиите.По този начин хората ще следят развитието дали ще бъдат наказани престъпниците и ще има шанс да запази имота си.
  • 12 Жалко

    4 0 Отговор
    На най-големият конституционен съдия в БГ навремето след демокрацията имотната мафия му взе апартамента.

    После защо Тръмп казва: "искат да ви отнемат оръжието".

    Такива разследваш една година, кой им е тарторът и го излежаваш.

    След като Темида е сляпа.
  • 13 Съвет

    7 0 Отговор
    Подобни дела, трябва да са по-бързата процедура - влязло в сила решение до една година от подаване на сигнал, и ефективни присъди - до живот.

    Не давайте информация, имате или нямате деца - наследници, търсят самотни възрастни хора, финансово необезпечени, психични отклонения - информация събират уж симпатични "лелки" на средна възраст.

    Веднага да ви светне червената лампичка!

    Браво на кикбоксьорчето, което разби навремето едно заведение ...
  • 14 вякой нов

    1 0 Отговор
    Няма как да се предпази човек, дори и да си крие документите - към отговор №5. Всеки, независимо адвокат или не може да отиде свободно в Агенция по вписвания и да извади нотариален акт за имот на друго лице и по-натам схемата е ясна.Лошото е,че ако се случи наистина нещо много години продължава
    една битка с измамниците.
  • 15 В Иванова

    2 0 Отговор
    Най-истинските имотни измамници са от средите на МВР,охранителни фирми,правосъдни магистрати знаещи всички ,вратички,за измама и безнаказаност.
  • 16 A.Petkov

    0 0 Отговор
    Ново ОПГ / Имотна Мафия. По темата искам да споделя един много негативен опит и така да предпазя всички от моите гршки. Последно време с покачването на цените и инфлацията, много строители започнаха да нарушават предварителните си договори с хора, които са чакали мечтания дом 2,3, дори 4 години…като ги препродават на трети лица, а връщат парите на първите купувачи с малка неустойка или въобще без неустойка. Но моя случай дори не е такъв. Закупих апартамент Braun Sugar Residence Манастирски Ливади, чрез агенция Арко реъл естейт, като пълномощник на продавача, беше юриста на ARCO REAL ESTATE Боряна Щипалова, а брокер Вихър Славейков. Фирмата беше еднодневка, но строителя ми беше представен, като голяма работа. Сграда на годината, голям опит, с много бизнеси…чудо  Казва се Пламен Хичновски (уникален измамник!!) След повече от три години ходене по мъките, след като видях изключително некачествено строителство с евтини материали, смениха се десетки строителни бригади все от роми…накрая почти дотикахме до АКТ 15. Но не би… В един момент разбирам, че имота вече се продава и е обявен в агенции, правят се огледи…с две думи имота за който съм чакал 3.5 години и платил 45 000 евро до сега, се продава на други. Двамата съдружници ( забравих да ви спомена, че с времето се добави към фирмата една странна особа с ланци, златни пръстени и много мазно изражение – Албен Варадинов Галев) се покриха и не вдигат телефоните. Агенцията Арко риъл естейт ми изпраща писмо, че вдиг
  • 17 A.Petkov

    1 0 Отговор
    ръце и не искат да имат нищо общо ( след като повече от 3 години са ни лъгъли!!). След, като се разрових разбирам, че единия съдружник е взел голям фиктивен заем от нарочно създадена фирма на името на дъщеря си Елица Албенова Галева ( младо момиче без ден трудов стаж), като обезпечение за заема е запорирана сградата. Сега обявяват във фалит еднодневката фирма и новата фирма на дъщерята придобива чиста сграда и започва да си я продава, а ние да пием по студена вода… В заключение НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ НА НИКОЙ ДА КУПУВА НЕЩО НА ЗЕЛЕНО, особено с условията които в момента продават строители и агенции. Който ви каже, че предварителния договор ви защитава, той ви ЛЪЖЕ! Така, че моя черен списък включва цялата ОПГ и техните безброй фирми и подставени лица, ще се опитам да ги изброя по долу: Албен Варадинов Галев, Жена му Галева, дъщеря му Елица Албенова Галева, Пламен Димитров Хинчовски, Боряна Щипалова, Виля Вълкова, Вихър Славйков Фирмите за сега са: Рубина АД ЕЛ ДЖИ ИНВЕСТ 21 ООД СИНДРОМ ЕООД ДЖОЙ ТУР ЕООД БОЯНА ЛЪКШЪРИ РЕЗИДЕНС ООД БОЯНА ЛЪКШЪРИ РЕЗИДЕНС 2 ООД ХИНЧОВСКИ ИНЖИНЕРГИНГ ГРУП ЕООД ИТРАМА ООД АПОЛОНИЯ ЕСТЕЙТ ООД ЕМПИ ЕЙ ООД АПОЛОНИЯ РИЗОРТ ООД ЕЙЧ АЙ ДЖИ ЕАД P.C.A. ИНВЕСТМЪНТ ГРУП ООД ЛЪКШЪРИ РЕСТОРАНТС ГРУП ООД БИЛД ТОП ЛУКС ООД ДЖИ ЕЙЧ ИНЖЕНЕРИНГ ГРУП ООД БОЯНА ЛЪКШЪРИ РЕЗИДЕНС ООД АЛВИ ИНВЕСТ ООД
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове