Last news in Fakti

5 Октомври, 2019 11:38 4 763 14

Човек изгоря жив в катастрофа

  • катастрофа-
  • изгоря-
  • човек

Свидетелите на адския удар не успели да го извадят

Страховита катастрофа е станала тази вечер край Враца, видя първо репортер на агенция BulNews.bg. Човек е загинал, след като газова бутилка на кола се взривила при челен удар между два леки автомобила.

Инцидентът е станал на пътя Враца - Оряхово при разклона за село Чирен. Лек автомобил „Сеат” идвал откъм областния град. Без видима причина той навлязъл в лентата за насрещно движение. Там се ударил челно в „Опел Зафира” с плевенска регистрация, който отивал към Враца.

При удара се е взривила газовата бутилка на "Сеат"-а, при което и двете коли се възпламенили. Според свидетели на катастрофата минаващи спрели и успели да извадят жена и две деца от плевенската кола. Шофьорът успял да се измъкне сам. Първоначално хората опитали с наличните пожарогасители да потушат пламъците, но бързо се отказали.

По неофициална информация веднага след сблъсъка от другата кола слязъл шофьорът и хукнал да бяга в гората. В колата обаче имало още един човек, който останал заклещен сред смачканите ламарини. Свидетелите на адския удар не успели да го извадят, тъй като пламъците бързо се разраснали, и той изгорял жив в смазаното возило.

Районът около инцидента е блокиран от полицията и не се допускат никакви цивилни лица в района.

Пътят Враца - Оряхово е затворен, а овъгленият труп все още е в колата и районът е отцепен. На място има две пожарни и 4 полицейски коли.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даааа

    39 20 Отговор
    Газта е твърде опасна, па вие шибайте минусите колко ви душа сака!

    Коментиран от #5

  • 2 Лекар БГ

    33 0 Отговор
    Пореден кошмар по "закона на сериите".Снощи 4 души изгарят на прохода Хаинбоаз.Сега и това...Вече не знам какво да се каже.По някаква си причина,някой си,навлиза в насрещното и става трагедията.
    Две поредни ужасяващи случки по БГ пътищата.Уви.
  • 3 Родолюбец

    29 0 Отговор
    Хора, КАРАЙТЕ внимателно и разумно, ЖИВОТА Е САМО ЕДИН. Всеки ден катастрофи, човек не знае дали ще пристигне за където е тръгнал. Какво трябва да се промени за да намалят катастрофите, мисленето и чипа в главата.

    Коментиран от #6

  • 4 Хъл Сити

    5 0 Отговор
    Искате да кажете тази сутрин
  • 5 Komapak

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Даааа":

    Преди години едно порше кайен изгоря по същия начин между Разлог и Баня. Не беше на газ.... По скоро гледайте като си купувате кола двигателя да е отзад 😊 При финансова възможност, разбира се. За 24 часа петима изгорели!!! Жалко, много жалко!
  • 6 Коmapak

    21 1 Отговор

    До коментар #3 от "Родолюбец":

    На теб искам да ти кажа следното: какво като аз си карам внимателно и разумно! Идва един украинец и се забива в теб! Време за реакция под половин секунда. Няма никаква гаранция, че като спазва правилника за движение ще оцелееш. Вярно, имаш по-голям шанс и дотам..
  • 7 ТАС

    10 2 Отговор
    Ама, че тъпотии от тия журналя смотани.
    То ако се взриви газовата бутилка, ще има какво да гори. Всичко ще се разлети в радиус стотина метра.
    Ако е бутилка за пропан бутан е възможно да се пробие при катастрофа. За метанова просто забравете да се повреди.
    Много преди да се пробият тия бутилки резервоара за бензин или дизел се е разцепил и излял на пътя. За да поддържа огъня качествено.

    Коментиран от #9

  • 8 Ventura

    3 9 Отговор
    Дали така щяха да загинат, ако караха велосипеди или тротинетки, малоумниците в Б.Г. .
  • 9 AmateurEU

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "ТАС":

    Няма как да се взриви газова бутилка освен, ако удара не е директно в нея. И тогава е съмнително, но възможно. Доста е горяла колата за да стигне огъня до отзад, където е мястото на бутилката. Има нови системи с клапани, които предотвратяват точно това. Най вероятно е ударен изпарителя и оттам тръгва голямата беля.

    Коментиран от #10

  • 10 ТАС

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "AmateurEU":

    И директно в нея да е удара пак няма да се взриви. В бутилката има пропан-бутан или природен газ(метан 92-98%, останалото е етан и др.) на всички тези газове им трябва кислород да горят. А в бутилката няма кислород.
    В такава ситуация обикновено първо се пали колата. Чак тогава от огъня бутилката се нагрява и прави експлозивна декомпресия (разрушаване от свръх налягане, като гръмнал ел. бойлер). Дори тогава пропан-бутана и метана обикновено не правят взрив, а се палят. Те гърмят при точно определи съотношения на въздух и газа. Този диапазон е доста тесен. Концентрации над и под него се палят.
    Гледайте репортажа.
    В случая описанията на свидетеля са, че колата първо се е запалила, горяла и чак тогава е гръмнала бутилката. Най-вероятно първо се спукал основния резервоар на колата и изтеклото гориво се запалило.

    Коментиран от #11

  • 11 ТАС

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "ТАС":

    При гръмналата пропан-бутанова бутилка при пълнене с метан в Добрич е станало точно това "експлозивна декомпресия". Метана изобщо не се запалил.
    Експлозивната декомпресия си много опасно нещо.
  • 12 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Бог да прости нещастника, изгорял жив .....Прочетох внимателно написаното по-горе и разбирам, че убиецът от "Сеата" е " хукнал да бяга в гората ".Той е съзнавал, че е предизвикал тази катастрофа и панически е хукнал да бяга КЪМ гората. Хванат ли е , задържан ли е ? За мен това си е долен циганин - те имат нагон след золум, да се крият из горите. А Полицията правилно не допуска никого - ще направят детайлно раследване, ще разпитат свидетелите. То ,Пази Боже , както е страшно да си потърпевш , така е и да си свидетел на такова нещо ! Както е ужасно да си очевидец, два пъти по-ужасно е след време като вземат следователите, да те влачат, като престъпник, да даваш показания и сведения. да си припомняш зловещия случай многократно и накрая , за капак, почнат и да те разнасят и по съдилища......
  • 13 Милена

    0 0 Отговор
    Не се знае кой е карал автомобила и на кой е трупа
  • 14 Милена

    0 0 Отговор
    Не бързайте с коментарите
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове