Last news in Fakti

7 Октомври, 2019 09:19 4 447 0

Костадин Костадинов: Докато някои връщат капачки, други трупат пачки ВИДЕО

  • костадин костадинов-
  • възраждане
Костадин Костадинов: Докато някои връщат капачки, други трупат пачки ВИДЕО - 1

Изключително запомнящо се участие в предаването „Беновска пита” по Канал 3, на Костадин Костадинов-кандидат за кмет на Варна, издигнат от партия Възраждане. В него, варненецът направи пълна дисекция на проблемите, задушаващи морската ни столица, както и обществото ни в по-широк смисъл. На основния въпрос, в чие лице вижда своя главен опонент – това на Иван Портних или в нечие друго, Костадинов отговори, че най-големият си противник по време на тази предизборна кампания, вижда в апатията, безверието и готовността на обществото да приеме, че в крайна сметка, всичко зависи от него. Що се отнася до Портних, лидерът на Възраждане, заяви че той не би взел и сто гласа, ако зад гърба му не стоеше най-голямата и мощна политическа сила у нас. Това според него е и една от главните беди на политическата система в България. Големите партии издигат хора без репутация, лични и професионални успехи, разчитащи, че хората ще ги подкрепят, само защото са техни кандидати. Костадинов смята, че това време вече е безвъзвратно отминало, а все по-големи части от обществото гледат личностите, а не партийните цветове, зад тях. „Аз всъщност не се боря с Портних, а с огромната партийна и властова машина, стояща зад него”, бе краткият коментар на Костадинов по повод настоящия кмет на Варна.

Именно тези думи на Костадин Костадинов, станаха и повод за безпрецедентна цензура, която беше наложена на снощното му участие в Канал 3. Само час, след като приключи гостуването му при Илиана Беновска, записът от предаването беше свален, от сайта на телевизията и от Youtube канала на продукцията. Изтрита беше и обширна статия, посветена на участието му в най-голямата информационна агенция у нас. Помолен за коментар, относно този скандален факт, Костадинов отвърна: „Явно телефонното право, отново е било задействано, за да бъде заглушен гласът на опозицията срещу управляващата клика. Това впрочем не бива да учудва никого. Те спряха сигнала на националното радио, за да спрат гледна точка, различна от тяхната, какво остава за една малка частна телевизия. Това директно ми напомня за един цитат на Оруел, който гласи, "Във времена на универсална измама, да казваш истината е революционно действие". Изглежда, че отново навлизаме в период, когато говоренето на истината, отново ще бъде преследвано като най-тежко престъпление. Явно се опитват да ни превърнат от политически опоненти в дисиденти. Няма проблем и такива можем да бъдем. Тези действия на управляващите обаче, за пореден път доказват, че те осъзнават, че си отиват и просто ги е страх. С основание впрочем. Търпеливия иначе български народ и политическата опозиция няма да приемат наложената им цензура, няма да се съобразяват с нея и ще се борят заедно и с всички позволени от закона средства срещу надигащата се мутро-олигархична диктатура. За щастие сме в период на избори и всеки гласоподавател може да избере, дали да се примири с настоящата ситуация или да излезе до подаде гласа си, с което да изрази активната си позиция срещу политическия натиск, ограбването, цензурата и всички абсурди в страната ни, превърнали се в ежедневие. Сега ние избираме в чии ръце да дадем правото на власт. Да започнем промяната от връщането на градовете в ръцете на хората. Да изберем кандидати като нас, хора от народа, които знаят как да вземат ефективни управленски решения и мислят за България”

От партия Възраждане обаче, изглежда са били готови с подобно развитие на ситуацията, и са направили онлайн запис на предаването, което от снощи може да бъде намерено в Youtube канала на движението. Същото, можете да проследите в края на статията. В него, Костадинов говори още за това, кои ще бъдат неговите приоритети като кмет на Варна, както и най-неотложните действия, които ще предприеме, ако бъде избран за градоначалник. Според него, основно внимание трябва да се обърне на възраждането на местната икономика, за да стане Варна отново работещ и произвеждащ град, а не такъв, в който поминъкът зависи от летния сезон. Екологията, социалните услуги и облагородяването на градската среда, също заемат основна част от плановете на Костадин Костадинов за града.

Имаше идея, БСП да подкрепи независимата кандидатура на Костадинов за кмет на Варна, което щеше да обедини политическата опозиция в града срещу управлението на ГЕРБ и "модела Портних". В последствие това не само не се случи, а се превърна в политическа драма, за която Костадинов, заяви че идеята е била всички влиятелни политически сили в морската столица, около 10 на брой, да застанат зад него, като най-разпознаваемият противник на настоящия кмет и да сложат край на порочното управление в най-големият ни морски град. Според кандидата за кмет, макар тази формула, която гарантираше почти сигурен успех в изборите, да не се е случила, варненци, особено тези, които искат промяна ще го подкрепят, тъй като е ясно, че е единствения, който може, иска и смее да промени нещо. Също така, изрази своята вяра и надежда, че редовите варненски социалисти, ще изберат кандидат, който сами са определили като достоен за подкрепа, а не такъв, посочен им с пръст от Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 35 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове