Last news in Fakti

9 Октомври, 2019 20:14 2 273 16

Каракачанов съзря предизборна "интрижка"

  • красимир каракачанов-
  • министерство на отбраната-
  • цигани-
  • сливен-
  • сунгурларе

Александър Урумов ме увери, че няма нищо общо със случая за измисленото "отнемане на ромски деца"

Каракачанов съзря предизборна "интрижка" - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов съзря създаване на "интрижка" между партиите в коалицията. Според него именно това може да е основата на подозренията, че служител на Министерство на отбраната е разнасял слуховете за отнемане на деца, предизвикали паника и в Сливен. Каракачанов дължи мнението си на факта, че страната е в предизборна кампания.

Той аргументира мнението си с това, че се намираме в предизборна кампания. Обясни, че вицепремиерът Томислав Дончев е изразил мнение, че към шефа на пресцентъра на МО има съмнение за участие в създаването на психозата в Сливен. По думите на Красимир Каракачанов това подозрение се базира на публикация в социалните мрежи.

Наложило се е министърът да привика на едночасов разговор своя подчинен, който е отрекъл да има пръст в случая.

"Днес колегата Томислав Дончев ми спомена, че се твърди, че човек от Министерството на отбраната може да е замесен в разпространението на слухове в Сливен. Аз поех ангажимент да проверя. Извиках Александър Урумов, който е директор на пресцентъра на МО. Разговаряхме един час и той ме увери, че няма нищо общо с този случай", заяви Каракачанов в ефира на БНТ.

"Още повече, че по това време той е бил в командировка в чужбина. Аз нямам основания да не му вярвам", заяви Каракачанов, но посочи, че проверка все пак ще има. Самият шеф на пресцентъра нямал нищо против да му бъде проверена цялата кореспонденция и личните електронни устройства.

Междувременно от прокуратурата и ГДБОП отрекоха пред bTV да проверяват въпросния служител на МО.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съдът да постанови решение

    27 7 Отговор
    Шкембето войвода да влиза в затвора доживотен затвор без право на свинско месо с картофи и праз.
  • 2 Бутилка за вода

    20 7 Отговор
    Оставка.
  • 3 Клуб Уинкс

    20 7 Отговор
    Направо се оплете като пиле в калчища.
  • 4 Истината

    16 12 Отговор
    И Каракачанов и Урумов са доносници на ДС и е нормално да се подкрепят. Доносник на ДС =комунист =русофил!
  • 5 El chochone стожер на доброто

    19 5 Отговор
    НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ИНТРИГАНТИ 240 НА БРОЙ!!! :)
  • 6 ???

    9 3 Отговор
    Разговорът да не е бил :Ти мене уважаваш ли ме? Отговор :Уважавам те! После Вярвам ти. Ха Наздраве!
  • 7 Коментар📝

    18 3 Отговор
    ПРЕДАТЕЛ СИ КАРАКАЧАНОВ ПРЕДАТЕЛ.ДЪРЖАВЕН ИЗМЕННИК
  • 8 Behemoth

    9 4 Отговор
    Урумоф ще гори в ада!И ще пиши!

    Коментиран от #14

  • 9 Комбо сет

    11 4 Отговор
    Каракачанов съзря,че от вечерята му 3 сача, вряло шкембе твнджерка,11 свински кюфтета, свинска вратна, 3 кюнефета и някой най-нагло е пропуснал да му сервира орехова торта...

    Коментиран от #12

  • 10 то е ясно

    8 1 Отговор
    Всички сте маскари.
  • 11 Хахаха

    11 5 Отговор
    Вече хората разбраха, че ГЕРБ се готви да отнема деца чрез Закона за закрила на детето, да ги полва като бизнес чрез предоставянето им за отглеждане от приемни семейства по Закона за социалните услуги и финална сделка по продажба на децата чрез принудително осиновяване по чл 93 от Симейния кодекс, без съгласието на биологичните родитили.
    ГЕРБ въвеждат нов кръвен данък, какъвто не е плащан и по турско.
    ГЕРБ основаха пазар на хора, т.е върнаха робството.
    Само ако ги свалим от власт ще се премахне безумието да се взимат деца от биологшчното семейство, за да се отглеждат от приимно като форма на бизнес
    ГЕРБ са фашистка партия.
  • 12 и после

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Комбо сет":

    в кенефа пълни цял самосвал на ден!
  • 13 отегчен

    9 3 Отговор
    Поредния предател и продажник на България !!! СРАМ И ПОЗОР КАРАКАЧАНОВ !!! За колко пари си продаде душицата палячоООО ???
  • 14 Не религиозен

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Behemoth":

    Не бъди толкова сигурен, защото Бог решава, а НЕ ти, кой, къде ще прекара вечността. Погрижи се за себе си...
  • 15 Moineau

    1 0 Отговор
    Абе кво значи "вярвам-не вярвам". Прави се разследване, търсят се доказателства и т.н. Каракачанов нали е от ДС, те знаят как се правчт тези работи.
  • 16 Хахаха

    1 0 Отговор
    Нека спора да бъде с аргументи !
    Ето текст от КРБ
    Чл. 47. (1) Отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и задължение на техните родители и се подпомага от държавата

    А вижте какво пише в Закона за закрила на детето /ЗЗДт/:
    Участие на юридически лица
    Чл. 9. (1) Юридически лица, както и отделни физически лица, участват в дейностите по закрила на детето при условия и по ред, предвидени в закон.
    (2) Лицата по ал. 1 и органите на държавата и общините си сътрудничат в дейностите по закрила на детето

    Още в началото лъсва цялата противоконституционна уредба. Къде е държавата, къде са юридическите лица в отглеждането на децата ?!

    А ето как се въвежда бизнес с деца по ЗЗДт:
    Приемно семейство
    Чл. 31 (4) (Изм. - ДВ, бр. 24 от 2019 г., в сила от 01.01.2020 г.) Приемното семейство може да бъде и професионално, като в този случай то трябва да притежава и допълнителна квалификация за отглеждане на деца, придобита по реда на наредбата по ал. 6, и да сключи договор с общината, лицензиран доставчик на социални услуги по чл. 34а или дирекция "Социално подпомагане".
    (5) Условията и редът за финансиране на професионалното приемно семейство се определят с правилника за прилагане на закона.

    И ето къде е заровено кучето, т.е. финалната продажба на деца
    Осиновяване без съгласие на родителя
    Чл. 93 от Семейния кодекс
    Чл. 93. (2) (Изм. - ДВ, бр. 24 от 2019 г., в сила от 01.01.2020 г.) Осиновяване без съгласие на родителя се допуска и когат
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове