Last news in Fakti

15 Октомври, 2019 10:16 6 326 35

Чудо! "Слепият" Горан от Долни Дъбник пак прогледна

  • горан-
  • долни дъбник-
  • слепец-
  • телк

Не отрича обаче, че е карал автомобил без книжка

Седем месеца след като разследване на TrafficNews разкри как слепи по документи братя от Долни Дъбник шофират луксозните си автомобили и ги засне единия от тях да пазарува с размах без чужда помощ.

Хванатият в крачка Горан Станев за пръв път реши да говори пред медията ни, след като бе показан как се справя и зад волана. От новите кадри се вижда как той няма нужда от помощ в магазина. Преди седмица показахме, как заедно с брат му Станьо Маринов, двамата играят в казино. По нищо не личи, докато ръчкат ротативките, ромите от Долни Дъбник да са незрящи и да им трябва придружител. Горан Станев обаче твърди, че с брат му имат нужда от 100 процента помощ. По думите му, експертите също потвърждават това мнение. Не отрича обаче, че е карал автомобил без книжка.

Ето и разговора с него:

- Горан: Попитайте експертите, те са си дали мнението. Аз имам диагноза и решение. Защо не питате лекарите? Те са се подписали на документите, от които е ясно, че имаме че имаме нужда от тази помощ. Аз винаги се движа с придружител. Може да попитате хората в Долни Дъбник и те ще го потвърдят.

- TrafficNews:Гледаш ли новини?

- Горан: Да.

- TrafficNews: Видял ли си колко майки и не само майки протестират? Децата им са на легло и наистина се нуждаят от 100 процента чужда помощ!

- Горан: Попитайте експертите!

После категорично отрече да е платил за фалшива диагноза. Кадрите обаче показват друго.

„Виждат и се оправят сами, не само в казината, но и в дискотеките и на всички обществени места. Нямат никакви проблеми“, разказа служител на едно казината, в които двамата братя са редовни посетители.

Все още не е ясно кога ще бъде готова назначената експертиза от 12 лекари, които да установят колко слепи са двамата братя Горан и Станьо и необходима ли им е 100 процента чужда помощ.

Прокурорската проверка срещу тях забуксува именно заради липсата на категорично лекарско становище какви проблеми с очите имат братята, които вече имат присъди за пране на пари, но те пък не са влезли в сила, защото се чака да се произнесе Върховният касационен съд.

На базата на становището на дузината експерти прокуратурата трябва да реши дали да повдигне обвинения на Горан и Станьо Маринови, за които има съмнения, че са издействали пред ТЕЛК документи за инвалидност с фалшиви изследвания.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Усмивката

    96 1 Отговор
    Горанчо не знам ,но Темида българска отдавна ослепя.Трябва чудо за да прогледне.И много кютек
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ЪРП

    55 1 Отговор
    ПРОИЗВОЛА НА ПРЕСТЪПНО ЗАБОГАТЕЛИТЕ ЦИГАНИ Е ТОТАЛЕН И УНИКАЛЕН САМО И ЕДИНСТВЕНО В КОЛОНИАЛНА БЪЛГАРИЯ!!!!!
    НОООО ....Е ДОСТА ФИНИКИЙСКО ЗАДОВОЛИТЕЛЕН ЗА НЯКОИ МАГИСТРАТИ!!!!!!!!.....ОЧЕВАДНО
  • 4 Trump

    31 0 Отговор
    Върховният касационен съд се занимава с някакви миризливи пуерториканци... ! Е НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!!!!!! Ща не ги пратим в НАСА да ги изследват с бюджет 100 милярда ЩОТО СА МНОО ЗНАЧИМ ФАКТОР В ТАЯ ЗАБЛУДЕНА ДЪРЖАВА
  • 5 Добрият материал на ББ

    52 4 Отговор
    Проблемът не е в циг@ните, проблема е че има продажни българи, които им помагат да станат такива нагли измамници ! Ако докторите не бяха продажни тия м@нгусти нямаше да имат телкове, ако властите не бяха "слепи" за престъпленията им тези нямаше да си карат мерцове за по 200-300 хил и т.н. Неграмотен циг@нин с мерцедес и държавна помощ това може да се случи само в държавата на ГЕРБ ! Знаете на кой да благодарите !
  • 6 гост

    29 1 Отговор
    Те тия са лесни ТИЯ дето ДЕТО ИМ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ лекари НОЙ те са за ЗАТВОР !!! Мариана Каракашева шев в НОЙ Добрич апартаменти къщи магазини ОТКЪДЕ !!!!!!!!
  • 7 Офталмолог

    23 0 Отговор
    Ето заради такива, реално нуждаещите се остават без помощ и финансова подкрепа. Системата на ТЕЛК е тромава, лекарите работят за малко пари, което първо води до недостатъчно комисии и неизбежно до корупция. При обжалване в НЕЛК, решението се бави средно година и половина, поради същите причини. И така наистина болните понякога не доживяват, а явно прокуратурата и съда трябва да минат на преглед при 12–те лекари преди тия двамата хубостници.
  • 8 Morgoth

    18 1 Отговор
    Само не мога да разбера защо на човек с такава кола му трябват мизерните пари, които държавата отпуска за хората в неравностойно положение! Циганска работа!

    Коментиран от #26

  • 9 Жоро

    18 0 Отговор
    Къде е гешев и другите от заспалата пасмина?

    Коментиран от #14

  • 10 що що що

    23 0 Отговор
    Абе човека е сляп!! И ако не престанете да го коментирате това е дискриминация!Айде сега всички по работните места да изкарваме парички за Горанчо брат му и всичките такива като тях!!

    Коментиран от #12

  • 11 Гост

    16 0 Отговор
    За съжаление това е България.
  • 12 Работник без потник

    16 0 Отговор

    До коментар #10 от "що що що":

    БХК ще вземе отношение, та ще трябва да работим на няколко места, та да изкараме и за обезщетението.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Офталмолог

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Жоро":

    На преглед при петчленна комисия!
  • 15 Боби

    13 0 Отговор
    Подигравка с народа.

    Коментиран от #19

  • 16 Работеше за 510лв

    8 1 Отговор
    Догодина можеби ще ви вдигнат с 50 лв заплатата мухахахахахаха
  • 17 гост

    16 0 Отговор
    Такова нагло и очевадно престъпление в чужбина се решава за месец и право си влизат в затвора след като им отнемат всички материални придобивки. У нас престъпниците си живуркат и наглеят на фона на страдащите хора в неравностойно положение и държавата бездейства и си изнамира какви ли не причини, за да не сработи както всеки нормален човек иска.
  • 18 Радо

    6 0 Отговор
    И не се казва "сляп", а "незрящ" - бъдете по-толерантни, моля Ви!!!
  • 19 Достойнството в БГто

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Боби":

    Струва 50 лв и всичко е точно
  • 20 Този в без 1 ден работен

    10 0 Отговор
    И кара ес класа хахахахаха хаха. Българин да се наричам гордост е за мене
  • 21 Мърша

    13 0 Отговор
    Долна на стадиона и разтрел
  • 22 И без Тва е време

    7 0 Отговор
    Да се откажем от футбола хахаха
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 В цяла БГ е така

    14 0 Отговор
    Здравите баби и дядовци на държавните служители са МАСОВО ПИСАНИ КАТО ИНВАЛИДИ, за да взимат допълнителни пари. Истински болните хора не могат 50 лева да вземат от ТЕЛК, а разни мошеници пошзват куп привилегии и няма никакви разследвания срещу лекари, камо ли някой да е в затвора

    Коментиран от #30

  • 26 Ооо

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Morgoth":

    Нали виждаш че не са само парите.. сега не могат и да го осъдят. Т.е за 1000 лв си е купил имунитет
  • 27 Михлюзина

    12 0 Отговор
    в урановите мини доживот ВЕДНАГА
  • 28 Бесен

    13 0 Отговор
    Не става така!!! Прокуратури, експерит, простотии! 45ти калибър от упор в тупата му престъпана глава воглаве с мръсника в бяла престилка, който му е дал ТЕЛКа! Само това решава проблема!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 гост

    8 0 Отговор

    До коментар #25 от "В цяла БГ е така":

    Ето, моята тъща например е онкоболна, премина няколко операции, химиотерапия, навсякъде съм с нея и ми е пределно ясно какво става. Тя получи за първата година висок процент, наред с онкозаболяването има и други болести, които са трайни, но според ТЕЛК след третата година процентите й ги намаляват и не получава надбавка на пенсията й от 320лв. Същите лекари, които получават пари, за да изпишат някой циганин като трайно болен с асистенти и др., те й отнемат процентите, те я разчекват от документи и изследвания, прегледи, комисии, а тези цигани дали са минали на две години пред всички тези комисии. Май не. А жената трябва да си купува лекарства, да спазва диети, да ходи на прегледи. За държавата тя е здрава и няма нужда от подкрепа. Пенсията едвам й стига да си плаща за билковите илачи, които се пият, защото както всички знаем, цените на лекарствата са изключително високи. Това ли е държава?
  • 31 Liliomfi Гери

    6 0 Отговор
    Познавам и виждам много хора с купени инвалидни пенсии.
  • 32 Ventura

    4 0 Отговор
    Със сигурност са продавачи на изборни гласове, и затова не ги закачат.
  • 33 анонимен

    5 0 Отговор
    Тоя пак прогледнал ама темида кога ще прогледне? ??
  • 34 плаче ми се

    2 0 Отговор
    Какво мрънкате господин гешоФ е толкова деен а вие само недоволствате. Що акции що чудо сътворява от известно време. Нищо че резултата е една огромна нула. Важното е да има пушилка.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове