Last news in Fakti

23 Октомври, 2019 12:02 9 223 34

Хванаха катаджия да спи на дежурство, осъдиха шефа му да му плати

  • катаджия-
  • спане-
  • дежурство

По Закона за МВР дисциплинарни наказания се налагат до 2 месеца от разкриване на нарушението

Хванаха катаджия да спи на дежурство, осъдиха шефа му да му плати - 1
Снимка: БГНЕС

Пътен полицай е хванат да спи зад КАТ-Пазарджик, докато в същото време трябвало да патрулира, но няма да понесе санкции.

Спънка се оказва закъснение при налагането на заповедта за дисциплинарно наказание „порицание“ - тя е с дата след предвидения за това двумесечен срок. Това пък става основание да бъде отменена от Административния съд в тракийския град, съобщи dariknews.bg.

Униформеният е заварен от двама инспектори полегнал на една страна на шофьорската седалка в личния си автомобил, паркиран зад сградата на КАТ-Пазарджик, на 3 срещу 4 февруари около 3 без 10 през нощта.

В патрулката нямало никого, партньорът му междувременно бил в самата сграда, както се установило по-късно. Спящият пък не се събудил от говора на висок глас на двамата проверяващи, нито от почукването по прозореца. Реагирал едва при настоятелно тропане по стъклото, свидетелстват те в съдебната зала.

Колегата му от екипа разказва, че по време на дежурството получил стомашно неразположение, затова помолил партньора си, който бил и шофьор на патрулния автомобил, да го закара до „Пътна полиция“, за да отиде до тоалетна.

Признава, че не са докладвали на оперативния дежурен за отклоняването си от зададените им маршрут и график. А доклад се прави дори при ходене до тоалетна или вземане на храна, обяснява пък един от двамата инспектори, призовани като свидетели по делото.

По Закона за МВР дисциплинарни наказания се налагат до 2 месеца от разкриване на нарушението. А заповедта вместо до 4 април е издадена едва на 12-ти, затова е отменена.

Началникът на КАТ пък е осъден да заплати на полицая от бюджета на Областната дирекция на МВР направените по делото разноски - 710 лева. Решението е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Краси

    45 4 Отговор
    Милиционерска работа. Плащаме им заплати, а те не работят...

    Коментиран от #15

  • 2 Омг

    33 6 Отговор
    Герб само може да създаде такива кадри...
    Министър на вътрешните работи охранител на висаджия.. Какво очаквате
  • 3 Пстайте човека да спи бе

    25 3 Отговор
    Да не тормози хората. В нормалните общества полицайте не са невазпитани пренишки толупи и олигофрени а са възпитани държът се добре и с уважение даже ако спукаш гума и те видят че сменяваш ще дойдат да ти помогнат не да те глобят.
  • 4 Труженик

    17 3 Отговор
    От големия трафик се е преуморл човека не издържал и заспал. А и с тия никакви заплати и сандвичи и пици няма сили на деян.
  • 5 Гербераси долни

    21 2 Отговор
    Извода: "спящия" печели взел си е надника (предполага се че не му е запърви път ),"шефът" не го наказал на време и той без санкциия и накрая едни пари от бюджета на КАТ (от наШия джоб) да оправят "бакиите на тези двамата дето са в нарушение "ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА" П.С.ПОСЛЕДНОТО ИЗРЕЧЕНИЕ НЕ Е ГРЕШНО И С "Б" ВМЕСТО С "Г"
  • 6 Аз съм ги виждал по сливница

    10 2 Отговор
    Как си другаруват с свидниците
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 9554

    17 6 Отговор
    Значи само и единствено в България хората са все недоволни каквото и да се случи. В случая са недоволни, че катаджията бил спял и не работел, а му били плащали заплата. Ако пък същият този катаджия работи и глобява наред за нарушения хората пак са недоволни, че пък ги е глобил. Е как да стане това чудо, че хората най накрая да останат доволни? Сега последно, от какво ще са доволни хората, когато катаджиите работят и ви дерат, или когато не работят и спят ?
  • 9 А пък една к*ва от бар около южния

    11 1 Отговор
    Се обажда на един кавал с 3 звездички и на лакея му и изнудват хората за пари. Чудесна схема.
  • 10 Ушеф на херойн

    5 3 Отговор
    Стига дава минуси
  • 11 Бат Мишо

    15 1 Отговор
    и аз съм веждал кът си другаруват под колелото Надлез Надежда - със сводниците мингяни на циганките дет проистутират срещу ЖП техникума ИДИЛИЙКА ...бях спрял камиона да почина и цялата псхема си лъсна докът изям 1 бургер -циганките уж чакат рейса - клиента снася- доде сводника спря до мене зе парите и се отчете на патрулката дет ги пазеше - тя седеше отсреща под моста срещу кръчмето и заработваха допълнително от колеги шофъори

    Коментиран от #20

  • 12 Бат Мишо

    3 0 Отговор
    Ма ДАНС ГЕРБ и БОП не знаят нищо щот тя мноу сложна схемата на корупцията а че разврата става пред очите на децата в техникума ТОЧНО ПРЕД ВРАТАТА ху кеарс
  • 13 Оня с рикията

    13 2 Отговор
    Ама вие не разбрахте ли, че във всяка банда у България има по един или двама милиционера? Даже и средния от братята маргини е бил агент на ДС.
  • 14 А. C. A. B.

    7 4 Отговор
    Смешни ушеви
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Слуги на

    9 3 Отговор
    Номенклатурата. Бихте невинни български граждани на орлов мост. Да ви изсъхнат ръцете дано.

    Коментиран от #23

  • 17 Трябваше да му дадът

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "Краси,друг казус:":

    Орден Стара планина
  • 18 Morgoth

    16 0 Отговор
    Нека спи човека - докато спи лошо не може да стори!
  • 19 Кабагайдаров

    12 5 Отговор
    Ми че те всички на нощно дежурство спят.............крият се някъде с патрулката и спънак...............Едни нали ги снимаха някъде че на всичкото отгоре и накрая изкараха снимащия виновен. Това е родната полиция ...............Ама иначе реват за заплати.
  • 20 Бат Мишо,защо дремеш?

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Бат Мишо":

    Снимай корумпираните полицаи,подай сигнал да бъдат арестувани! А след като си траеш като п*така,ще те мародерстват и подиграват.

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 А на кой да подаде сигнал

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "Бат Мишо,защо дремеш?":

    И накрая той ще излезе виновен
  • 23 Мен също ме биха тогава

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "Слуги на":

    Но само че не им се дразня затова а защото може ли възрастен човек лежи на земята и минаваушевия пе*ерас и го удря с палката от горе. Жени биха и кви ли не още обикновени хора. А футболни хулигани организирано метнаха 2 димки и избягаха и ушев като истински герой би невинните хора които преди това бяха на честване на В. Левски което прераства в мирен протест. Какво уважение искате бе. Еничари мръсни.
  • 24 Благодарение на свободата на словото

    5 0 Отговор
    Можем да си изразим мнението поне докъто още я има
  • 25 онзи

    4 1 Отговор
    Да хвърлят три четири пиратки под колата и другия път ушев ще спи с едно отворено око и ще души като хрътка за проверяващи.
  • 26 00000014

    6 0 Отговор
    Нямало никоГО --- това е журналистиката днес - полуграмотни връзкарчета, като спящите полицаи.
  • 27 Майор Костов

    6 1 Отговор
    Само да вметна че въпросните 710 лева ще се събират с кодова фраза "Ко прайм сига?".Водачите пътуващи в региона а и по принцип да си носят една излишна 20-тачка!
  • 28 Рон Джереми

    5 1 Отговор
    Тропали му по стъклото а той чакал да го целуне принца!
  • 29 Руньо Решетников

    5 2 Отговор
    Абе кога най-сетне МИЛИЦИОНЕРИТЕ ЩЕ СТАНАТ ПОЛИЦАИ? Аиде стига с това правене на гъзери шкембе и трудов стаж от некадърници на гърба на данъкоплатеца! Сложете джи-пи-ес на патрулките и ще видите на кой кога му се е досрало доспало дое-ало и кой си вози децата на училище и фамилията на гости с патрулките и служебните автомобили без опознавателни знаци полиция!
  • 30 Бат Мишо

    3 0 Отговор
    Ем ей го ве казах ти къде са- срещу входа на ЖП техникума под колелото на надлез НАДЕЖДА - иди виж ги и подай сигнал и снимай -там са си секи ден 24-7 коврите и сводниците а патрулката по 4 часа на ден наглежда спряла и ,,спира ,,коли под моста срещу кръчмето - междуу другото наистина си спират и дозаработват и съчетават полезното с приятното -коврите работят в храсталака СРЕЩУ ВХОДА НА УЧИЛИЩЕТО пред поглеса на децата ОТ ГОДИНИ - иди виж подай сигнал снимай - когат да отидеш има клиент а коврите цял ден ,,чакат рейса ,,на колелото къдет обръща
  • 31 Бат Мишо

    4 0 Отговор
    МА НЯЯ СНИМАШ И НЯЯ НАПРАИШ НИЩО КЪКТО ЗА ГРАФА СИ МЪЛЧИТЕ - аз между другото НАПРАВИХ НЕЩО и не постигнах нищо и ЗА МАЛКО ДА ИЗЛЯЗА ВИНОВЕН щото обяснявах како прая там че седя и не карам камиона на шефа си - който незнайно как МИ СЕ ОБАДИ минути след сигнала къде съм и како правя и що ям толкос време -- после ДОЙДЕ ПАТРУЛКАТА ДО МЕНЕ и ме провериха ЧАК ДО ИМАМ ЛИ ПЕЧАТ ЗА МИНАТ ПРЕГЛЕД НА ПОЖАРОГАСИТЕЛ --тва че не съм напраил нищо си е некъф твой извод НО НЕ ПОСТИГНАХ НИЩО
  • 32 Мо Салах

    6 0 Отговор
    СМЯХ В ЗАЛАТА НА ВЪЛНИ И АПЛОДИСМЕНТИ! ДА СПИШ И ДА ТИ ПЛАЩАТ. ЕБ--- И КЕФА! НЕЩО КАТО В ТЕЦ-ОВЕТЕ НА КОВАЧКИ.
  • 33 Име

    4 0 Отговор
    Точно в онзи момент е изпълнявал длъжността "легнал полицай". Това също се плаща, без пари ли да работи човека?
  • 34 ГРАЖДАНИН

    1 0 Отговор
    Системата в МВР е безнадеждно прогнила и неефективна дори апетитни места и постове се купуват от ЧР.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове