Новини

Волен Сидеров: Какво се случи на 10-ти ноември?

Това, което ни се случи след 10-ти ноември беше да ни колонизират и ограбват

Публикувана: 10 Ноември, 2019 13:48
73 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2712
Волен Сидеров: Какво се случи на 10-ти ноември?
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.5 от 26 гласа.

Лидерът на Атака Волен Сидеров публикува снимки по повод 10 ноември. Ето какво написа той в личната си страница във фейсбук по повод датата:

Какво се случи на 10-ти ноември 1989 г. ли? Имаше пленум на ЦК на БКП, която беше управляваща партия по Конституция, а Централният комитет избираше ръководството – председателя, главния секретар и политбюро.

На пленума Тодор Живков си подаде оставката като генерален секретар на партията, в същото време той беше и председател на държавния съвет. Има една снимка, на която той е с изненадана физиономия, тази изненада се дължи на това, че някои от неговите другари го предадоха и предложиха да бъде гласувано и неговото снемане като председател на държавния съвет (т.е като президент).

Тогава Андрей Луканов, Петър Младенов, Димитър Станишев и Георги Атанасов видяха в това „своя час“ и решиха да го свалят от всички постове. Те предложиха и пленумът гласува. През лятото на 1989 г. по радио „Свободна Европа“ Румяна Узунова прочете моя статия, която се казваше „Правова държава ли е България?“.

Аз бях открил, че в Конституцията от 1971 г. липсва текст, в който да се казва как се сваля председателят на държавния съвет. Това беше абсурдно, означаваше, че този пост и тази конструкция (държавен съвет) беше създадена специално за Живков. Той беше и законодателен орган и одобряващ всички други закони. Авторитарното му управление не можеше да се отрече по никакъв начин. Но специално за него беше конструиран държавният съвет, а не съществуваше опция за освобождаване на председателя на държавния съвет.

На 10-ти ноември стана ясен този пропуск и той си подаде оставката. Преди оставката на Живков нямаше народни вълнения. Всички снимки, които виждате от пълния площад, са цяла седмица след 10-ти ноември. Натискът не идваше от тълпите, а от Съветското посолство. Тогава Горбачов, лидерът на Съветския съюз, вече беше уговорил с Буш Старши свалянето на държавници в Източния блок – Живков, Чаушеско, Ярузелски – тези, които ръководеха социалистическите държави и бяха сателити на Съветския съюз.

Съдбата на Живков беше решена извън София. България никога не е била самостоятелна държава и сега не е. Самият Горбачов предаде собствената си страна като позволи тя да се разпадне и предизвика страданието на своите сънародници. Хората, които минаваха за много смели, диктуваха мнението на обществото - те говореха за цензура, за липса на свобода на словото, но не направиха нищо след отпадането на тази цензура. Един Георги Мишев се е утвърдил като писател и сценарист по времето на социализма, но след това не се изяви.

Марко Ганчев – също. Всички, които се оплакваха от цензура, бяха храненици на системта на Живков и в някакъв момент решиха, като недоволни деца, че това е диктатура… Писателите и хората на изкуството живееха много по-луксозно от останалите хора, но в един момент решиха, че им липсва свобода и се обявиха за дисиденти.

От т. нар. „опозиция“ никой не беше ходил в затвор, задържан или дори не беше пострадал от режима. Самият Желев беше издигнат като основна фигура и веднага след 10-ти ноември беше извикан от Андрей Луканов заедно с по-изявените интелектуалци - Петко Симеонов, Вагенщайн, Блага Димитрова. Те бяха събрани в жилището на Николай Хайтов, където след отстраняването на Тодор Живков, Младенов и Луканов си разпределяха властта. От двамата, които предадоха Живков, единият стана президент, а другият – премиер. Много хора у нас платиха цена.

Особено тези, които цял живот са работили и не познават друго освен трудов живот. Да, те не бяха добре платени в сравнение със Запада и много стоки липсваха, но имаха сигурност и липсваше този стрес, който днес побърква много хора. Имахме собствено производство на автобуси, мотоциклети и военна техника. Всичко това можеше да се запази и да се префасонира или в държавна, или в държавно-частна собственост и да носи приходи. Тези над милион българи бяха „изхвърлени зад борда“ при разрушаване на икономиката, като загубиха работата си.

Говорим за протестиращите… Те бяха излъгани, но и те носят вина за това. Лесно е да се каже, че тези, които бяха на трибуната не бяха с нужните качества и капацитет, за да станат държавници – нито Желю Желев, нито Петко Симеонов, след това и Филип Димитров. Те не мислеха за това, че с разрушаването на предприятията, стотици хиляди работници стават една маса от обедняващи хора.

Вината на гореизброените е налице, но вина имат и българите, които не се бунтуваха срещу разрушаването. Защо не протестираха срещу това да им бутнат заводите? Защо не се бориха за своя хляб, за своето семейство, за своя живот? Това за мен е вината на тези милиони хора, които вече са безименни. Една много коварна роля изиграха и т.нар. независими синдикати.

Аз съм един от основателите на „Подкрепа“, но напуснах веднага, когато осъзнах какво се случва – една бандитизация, започнаха да се окупират предприятия, да правят стачки и да се фалират заводи, след което да казват, че държавата е „лош стопанин“. По този начин бяха разрушени десетки предприятия. Основна роля имаха шпиц-комадите на „Подкрепа“, които са виновни за наличието на днешните олигарси. Тези, споменатите, които сега са в затворите, нямаше да бъдат олигарси и да направят милиони, ако това не беше допуснато от други, които днес са на свобода. Сбърканият модел е по вина на тези „лица на демокрацията“, които бяха носени на ръце от народа.

СДС нямаше ясни цели, порадва се на президентство, на присъствие във високата власт и след това завършиха живота си с алкохол или гузна съвест. Ние, източните държави, които бяхме буфера между Изтока и Запада, увиснахме. Водим се, че сме в Европейския съюз и НАТО, но това не води до модернизация, до индустриализация, не води до забогатяване на населението. Чуждите инвеститори, с които властта се хвали, идват тук и експлоатират евтината работна ръка и носят печалбата вкъщи.

Това, което ни се случи след 10-ти ноември беше да ни колонизират и ограбват. И да, някой може да каже, че преди това сме работели за Съветския съюз, сега за Запада. Ако сравним двете колонизации, тази за Съветския съюз беше по-изгодна за България. А свободата на словото – нима я има и сега?! Да, българинът получи свободата да пътува, но се превърна в работното животно на Европа, за да се стигне до там, че такива недоразумения като Макрон да се гаврят с нас и да кажат, че предпочитат африканци пред български „банди“.

Хората, политици, държавници, не могат да изградят „ново общество“, единствено могат да се грижат да няма фрапиращи несправедливости, да не се погазва живота, да не се застрашават здравето и правата на хората. Това трябва да съблюдават. Всеки, запознат с вярата ни, знае, че светът ще остане такъв до второто причастие. След това в Божиите виждания да стане такъв, какъвто Той реши, защото Той е съдържател на всичко видимо и невидимо. Чувам често българите, които са в чужбина да критикуват нашата общност без да имат това право.

Чувството за българска принадлежност не е да ядеш лютеница, бяло сирене и да слушаш българска музика, не, дългът ти към Родината е да си тук и в най-лошите моменти. Тези 30 години не бяха „преход“, бяха по-скоро агонизиране. Тогава трябва да зададем въпросите: Искаме ли да има държава България? Искаме ли да има български народ? Искаме ли това, което сме опазили хилядолетия, да го има?

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.5 от 26 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
руски боклук
1 Отговор
Перхидролене ти си на Путин пръднята

Коментиран от #45, #57, #68


Оценка:
-66 +20

Истината
2 Отговор
Бялата Златка е една от най-мръсните руски подлоги, които винаги са работили против българските интереси.

Оценка:
-49 +19

Д-р ПСИХО
3 Отговор
Хапчетата Воленчо, пили си хапчетата????

Коментиран от #12


Оценка:
-48 +20

4-ти километър
4 Отговор
Пак е забравил хапчетата! Ще трябва да го прибираме!

Оценка:
-39 +16

Волен Сидеров като седесар
5 Отговор
“Съветската армия е страж на мира” – тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на “легендарната Червена армия”. Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала мегаломански паметници, по-високи от телевизионната кула. България го е правила. Гнусотата на голяма демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавали. Предполагам, че в бъдещите буквари и енциклопедии определението за съветската армия ще бъде “Страж на робството до разпадане на империята”.

Оценка:
-39 +11

Кой68
6 Отговор
Интересно казано...👍👍

Оценка:
-6 +37

Тоз , кой му даде думата........
7 Отговор
Волене, скрий съ бре .......

Оценка:
-36 +9

Народа
8 Отговор
Българския народ е кзал една поговорка: От трън та на глог.

Оценка:
-5 +24

Последния софиянец
9 Отговор
Много точен коментар на човек който е видял всичко отблизо.

Коментиран от #56


Оценка:
-11 +60

Жоро
10 Отговор
На белия изменник средният пръст му омекна.Излъга хиляди поддръжници така на следващите избори е аут от парламента.

Оценка:
-23 +14

Тръмп
11 Отговор
Някои хора се освободиха от Съветското комуноидно робство,но не и Сидеров!!!:):):)Той е чудесен пример за предател и крадец!!!:):):)За съветски роб,който е нагъл и безсрамен!!!:):):) България днес е Свободна държава,а сидеровци винаги ще има,но без решаващ глас!!!:):):)Тръмп

Оценка:
-31 +10

Цвъки
12 Отговор

До коментар #3 от "Д-р ПСИХО":


Виждам те... Снощи ти платих центовете за тая седмица от НПОото и вече заработваш за антибхлгарски и антируски постове на оборот. Изчакай поне Понеделник, ти мира нямаш. А, Сидеров казва фактите, значи Истината. Така си и беше.

Коментиран от #61


Оценка:
-4 +23

Тръмп
13 Отговор
Путин още не е наградил верния си Комуноиден роб,Сидеров с медал за предателска дейност и за това е толкова нещастен!!!:):):)Тръмп

Оценка:
-25 +6

Живков
14 Отговор
На 10 ти ....Болен Сидеров обърна резбата

Оценка:
-22 +6

Тръмп
15 Отговор
За Сидеров истината е когато му платят за да лъже!!!:):):)Долнопробен Комуноиден роб,който би продал и майка си,ако така заръча Путин или дру агент на КГБ!!!:):):)Тръмп

Оценка:
-24 +8

az#ЛибераленКрах
16 Отговор
В общи линии всичко, което казва Сидеров е така! След 30 години пиянство, махмурлукът отминава и си казваме истинината в очите..., а тя никак не е приятна!

Оценка:
-3 +40

ДСБ
17 Отговор
един който е пълен анархист продажен ис фалшива позиция

Оценка:
-15 +5

Преживял
18 Отговор
Въпреки, че не харесвам Волен, нещата представени в статията са самата истина. Промяната във вида, който си представяха ликуващите на 10.11.1989, е една химера– не се осъществи и няма да се осъществи. Надеждата бе убита още в зародиш, защото вълкът козината си мени, но нравът не, та довчерашните червени, каквато и боя да са сложили през годините, мисленето е същото.

Оценка:
-5 +37

100
19 Отговор
Ако имаш предвид, че ти ни грабиш, верно е.

Оценка:
-15 +1

123
20 Отговор
Хаха, то щото преди 89-та въобще не бяхме колония...

Оценка:
-19 +4

До тук - Добре ! А по - нататък?
21 Отговор
Какво да се прави ? Като си дойдем - в каква посока ще вървим ? Какъв път изберем и ще "гоним" ? Какво ни се предлага ? Супи ПРОТЕСТИ ? Без работа да дрънкам тенджери в поддръжка на КОГО и и името на КАКВО ? ДА ! Ние искаме да сме си у дома - НИКОЙ ОЩЕ НЕ Е ПРЕДЛОЖИЛ АЛТЕРНАТИВАТА КОЯТО ДА НИ ФОКУСИРА И ОБЕДЕНИ В ЕДИНЕН НАРОДЕН ГЛАС !!! НЯМА АЛТЕРНАТИВА НЯМА ЛИДЕР НЯМА ПЛАН НЯМА ЦЕЛИ НЯМА ИДЕОЛОГИЯ КАКВО И КАК ЩЕ СЪЗДАВАМЕ И ЖИВЕЕМ У НАС ? Твойта е лесна - приказки от Шехерезада, на държавна стопанка, и призив " Дайте да дадете !" Ние само семействата си храним , друга цел нямаме ? Дай ни Цели, дай ни План , дай ИДЕЯ за ново държавно устройство и строителство , икономика , социална политика , Конституция, Правова система ! САМО С КОМЕНТАРИИ АРГУМЕНТИ и ФАКТИ от архивите от Дела и Документи ?! Няма този път да повярваме на никой ! Всички политици днес на "СОФРАТА " народна са ПРОДАЖНИЦИ И ВРАГОВЕ НА НАРОДА ! Ще чакаме новият Бретенвуд, новата Ялта , Новият Потсдам, новият Техеран - Русия , Китай и САЩ ! Само с мерак Волене не СТАВА! Щом искаш да си лидер - ДАЙ ХОРИЗОНТИ ПОСОКА И ПЪТ ? Имаш ли ги ? НЕ ! Тогава - извинявай че се видяхме ! Иво Христов дето се плюнчи с теб и той е същият кавал и кухар ! 30сет години ни будалкат - крачка напред И две назад !

Оценка:
-4 +7

анонимен
22 Отговор
Кукуригуто пак се появи!

Оценка:
-9 +2

Да запалиш само "фитила " , не е
23 Отговор
А какво ще правим ние като се тапосаме на паветата в София ? Какво ще ядем . Освен депутати друго свинско там няма ! А ти си на копанката държавна на равно с тях ! ТИ С КОИ СИ С ГЛАДНИТЕ ИЛИ СЪС СИТИТЕ ? На кой стол днес ти седиш и искаш утре да стоиш ? Всеки лидер трябва да е в състояние да защити хората зад него . Ти можеш ли ?

Коментиран от #37


Оценка:
-5 +6

Засрамен Европеец
24 Отговор
Никога не съм бил привърженик на тоя, а от както със "златното пръстче" вкара Бокича във властта за 10 години, съвсем го намразих.
Но и аз трябва да призная, че всичко казано в тая статия е ИМЕННО ВЯРНО. Няма една лъжлива дума. Аз съм живял и преди и по време и след демокрацията и мога да се закълна, че всичко е вярно.
Само троловете не виждат че ни ограбват и загробват 30 години. Малко мозък да има човек и ще му се изясни на мига.
Горби предаде нашият свят за пари. Не случайно живее в САЩ и ще се пържи в Ада.
Нашият свят, макар и не розов, макар и не съвсем уютен, беше в пъти по-доброто от това дето е от 30 години.
Да, трудно си купувахме коли, хладилници, телевизори и имаше малко разнообразие в магазините за хр. стоки. Да, но живеехме спокойно, ядяхме истинска храна, имаше работа за всички и не, не бяхме богати, но можеше да идеш на гости на някой без да му се обаждаш предварително и щеше да бъдеш приет с радост. НЯмаше да има на масата трюфели, но то и сега ги няма. Има ГМО, и то ако имаш пари да си го купиш. А, по-често и това няма.
И не, не съм клошар. Имам фирма с 8 човека които осигурявам и го правя с радост, но бедността кйоято виждам наоколо ми идва повече!

Оценка:
-1 +33

анализатор
25 Отговор
Тоя ДЕБИЛ Сидеров е същия като другия ДЕБИЛ ПЛЕВНЕЛИЕВ! Все едно че са братя!

Оценка:
-15 +2

Кочо
26 Отговор
Какво плюете човека бе американски подлоги и предатели.каквото казва човека е вярно 1:1 .това че сте заблудени си е ваш проблем.дано тази пост на Сидеров го прочете главоча борисов

Оценка:
-3 +19

Българин
27 Отговор
Първо съветска колония, после колония на САЩ. Има ли изобщо значение ако не сме независими?

Оценка:
-3 +2

Тези дето са навън са там не защото
28 Отговор
Не обичат Родена а защото днес тя престана да бъде закрилница и гарант за тях ! Мащеха е днес нашата Родина ! Тя прогони чедата си ! Хората - ДЕЦА трябва да хранят иначи - бесилото, полет от високите етажи, самозапалване, алкохол, дрога, поституция , престъпност, психични отклонения и т.н. Молете ЗАПЕЙ СЪС НАС ! Или млъкни , махни си или унемей ! Има нещо гнило в теб което отблъсква - като Захари Стоянов уж си тук с нас но не си ! Ти си с там със тях !

Оценка:
-2 +5

И още нещо !
29 Отговор
Не се ли опитваш да се навреме да различиш от другите предугаждайки че КРАЯТ НАБЛИЖАВА и друг вятър ще поведе? Правил си го много пъти - ЛУКАВИ ОЧИ ИМАШ ! Тежко му който ти повярва и те последва ! А иначе казано си майстор на словото . Но си динена кора ! На Путин вярвам , надявам , слушам, чакам и следя ! На друг НИКОЙ !

Оценка:
-4 +3

Чао за сега !
30 Отговор
Че ми отиде времето - бадева !

Оценка:
-3 +2

Всички сте за СТЕНАТА
31 Отговор
Като Чаушеску !

Оценка:
-3 +5

Влади
32 Отговор
Волен много обича да седне на коленцата на Бойко и Путин иначе ръси някакви тъпиизми от миналото. Продаде се евтино и сега си мисли, че ще си вдигне рейтинга. Последните напъни на един приключен политик.

Оценка:
-10 +2

Абсолютно вярно
33 Отговор
Каза ли ви го в очичките, геьове дръгливи? Щото и вие се пръкнахте от демокрацията, изпедерасляци продажни. Ха сега си ръгайте в задниците големите банани. Може и тоблерони да си ръгате, от най-големите. Да ви се пръснат алчните анални халки. Седесарски отрепки долни.

Оценка:
-2 +16

Бачо Киро
34 Отговор
Волен е боклук, върти се като вентилатор, но всичко в тази статия е вярно.

Оценка:
-4 +13

А това плаши онези които предугаждат
35 Отговор
Кочманьовъра Необуздан ! НАРОДА озверява и ще търси по своему разправа !

Оценка:
-0 +5

Волен не съм ти почитател,
36 Отговор
Но мога да променя отношението към теб. Браво в статията правилно казваш за това, което се случи на 10.11., а именно, да ни КОЛОНИЗИРАТ И ОГРАБЯТ. НАПРАВИХА ГО ЗА СЪЖЕЛЕНИЕ И ТРЯБВА ВЕЧЕ ДА СЕ СЪБУДИМ.

Оценка:
-2 +19

Бачо Киро
37 Отговор

До коментар #23 от "Да запалиш само "фитила " , не е":


Прав си да мислиш какво ще ядеш. Прав си, защото малко ще са около теб ако излезеш. Другите с наведени глави ще си кретат и ще мърморят под нос и как никой не оправя тази страна. Но точно така я караха преди 30 години... Безкръвните революции свършват точно така - боклуците изплуват отгоре и се смятат за недосегаеми, защото никой нищо не им прави.

Коментиран от #40


Оценка:
-0 +8

На 10.11. 1989г. бе извършен ПРЕВРАТ.
38 Отговор
Браво Волене!!!

Оценка:
-1 +12

Лодката ЕС започва да се клати !
39 Отговор
Кравата Германия ще навири рогите , немеца започва да се движи в строй и в крак ! Франция казва - всяка коза на своя крак! Никой не иска камък на шия . Казвам ти дъще - сещай се снахо' ! Бедните роднини- ВЪН ! А после ? Ко прайм ний ? Кви ще ги надяваме когато държавата ни е вече частна а ние в нея излишни ? А ? КО ПРАЙМ ? ГЛАД идва уважаеми БЕДНИ господа ! Наричат ме господин а не ме забелязват като такъв ? Как стана тъй , че днес на Черното се казва БЯЛО ?

Коментиран от #43


Оценка:
-1 +8

Много си прав Бачо
40 Отговор

До коментар #37 от "Бачо Киро":


Румънягите застреляха Чаушеско и сега са по-добре от нас. Проблема у нас обаче не беше бай Тошо, а плюскачите около него. Тия, които го свалиха. Те бяха за трепане. Но им се размина и вече работата е неспасяема. По-зле ще става, но по-добре – не. Само чакайте да видите какво ни се пише...

Оценка:
-0 +10

ттяття
41 Отговор
На Волен идеите са ОК - но действията не са!
На приказки едно и е ОК - но на дела друго!
С това загуби много хора!!!
Ако беше твърд и в делата си, както в приказките си - нещата щяха да са различни и щях първи да тичкам да гласувам за него!!!

Оценка:
-0 +11

У нас е пълно с
42 Отговор
Лъжливи овчарчета и лайкучки ! Най - опасни са онези които имат власт и имане и не искат да ги изпуснат . Друго свято за тях няма ! НАРОДА винаги е бил - ЗАД БОРДА !

Оценка:
-1 +2

Иска ти се
43 Отговор

До коментар #39 от "Лодката ЕС започва да се клати !":


Германия ще навири, но не рогата, а краката. Същото ще направи и Франция. И тя ще навири крака като продажна жена. А ще ги чукат милионите мюслита, които поканиха у тях. И ще ги чукат без предварителна игра и целувки. На сухо. Докато на обикновените германци и французи не им прекипи. За нас се моли да не стане нещо такова, че тогава ще видят евролибералите, как е било през турско.

Коментиран от #49, #53


Оценка:
-1 +7

Държавен и конституционен преврат
44 Отговор
След като по Конституция няма механизъм за сваляне на Председателя на Държавния съвет на НРБ, а Тодор Живков е свален чрез измама от поста Председател на Държавния съвет на НРБ, става въпрос за държавен и конституционен преврат в НР България, а не за вътрешно-партиен преврат. Държавен и конституционен преврат, който беше разширен на "кръглата маса", на която строго противоконституционно беше отменен текст от действащата Конституция (член 1).

ТОВА КОЕТО СТАНА НА 10.11.1989 Г. И СЛЕД ТОВА, И КОЕТО ПРОДЪЛЖАВА И ДО ДЕН ДНЕШЕН Е ОБРАТНОТО НА РЕВОЛЮЦИЯТА ОТ 1944-1947 Г. И Е ПРАВИЛНО ДА СЕ НАРИЧА КОНТРАРЕВОЛЮЦИЯ.

10.11.1989 г. е връх на социалната контрареволюция в България, която официално започна с приемането на Указ 56 на Държавния съвет на НРБ от 1985 г. Неофициално КОНТРАРЕВОЛЮЦИЯТА в НРБ, в СССР и в държавите от социалистическата общност, вкл. в Китай, започна с убийството на Сталин на 05.03.1953 г. от недоубитите троцкисти, водени от юдо-мафията на световния капитал.

Конституция на НРБ (1971)

Глава I ОБЩЕСТВЕНО-ПОЛИТИЧЕСКО УСТРОЙСТВО

Член 1

(1) Народна република България e социалистическа държава на трудещите се от града и селото начело с Работническата класа.

(2) Ръководната сила в обществото и държавата е Българската комунистическа партия.

(3) Българската комунистическа партия ръководи изграждането на развито социалистическо общество в Народна република България в тясно братско сътрудничество с Българския земеделски народен съ

Оценка:
-0 +5

Сух
45 Отговор

До коментар #1 от "руски боклук":


А ти си амерска проститутка.

Оценка:
-3 +4

До днес беше Бойко Побойко а утре
46 Отговор
Слави Песнопойко ! Погледни ме във очите и кажи че ме обичаш ! НАРОДА повярва и потегли ! Всеки циганин го гледа подражава и го тачи - щом е с каруца кон или магаре той е КЛАСА като него и с " Ферари " ! Нима сме вече ЗОМБИТА ?

Оценка:
-0 +2

Конституцията за която гласува народът
47 Отговор
Конституция на Народна република България (1971)

https://bg.wikisource.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D1%83%D1%86%D0%B8%D1%8F_%D0%BD%D0%B0_%D0%9D%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B0_%D1%80%D0%B5%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F_(1971)

Глава I ОБЩЕСТВЕНО-ПОЛИТИЧЕСКО УСТРОЙСТВО

Член 1

(1) Народна република България e социалистическа държава на трудещите се от града и селото начело с Работническата класа.

(2) Ръководната сила в обществото и държавата е Българската комунистическа партия.

(3) Българската комунистическа партия ръководи изграждането на развито социалистическо общество в Народна република България в тясно братско сътрудничество с Българския земеделски народен съюз.

Член 2

(1) В Народна рeпубликa Бългapия цялaтa влacт пpoизтичa oт нapoдa и пpинaдлeжи нa нapoдa.

(2) Нapoдът ocъщecтвявa влacттa чpeз cвoбoднo избpaни пpeдcтaвитeлни opгaни - Нapoднo cъбpaниe и Нapoдни cъвeти - или нeпocpeдcтвeнo.

Член 3

(1) Дъpжaвaтa cлужи нa нapoдa кaтo:

зaщитaвa нeгoвитe интepecи и социалистически зaвoeвaния;

ръководи планомерно обществено-икономическо развитие на страната;

cъздaвa уcлoвия зa непрекъснато подобряване на благосъстоянието, образованието и здравеопазването на народа, както и за всестранното развитие на науката и културата;

ocигуpявa cвoбoднoтo paзвитиe нa чoвeкa, гapaнтиpa пpaвaтa му и зaкpиля нeгoвoтo дocтoйнcтвo;

opгaнизиpa зa

Оценка:
-0 +3

Ивайло Пенев
48 Отговор
Добре, де, Волен може да е алкохолик, руски агент, Бяла Златка, луд, хулиган и т.н. КОЕ в казаното от него НЕ Е ВЯРНО?! Точно така се случи и всички тези провокатори и измислени политици ликвидираха българската държавност. Ние можехме да останем една развита държава, но ни върнаха 30 години назад. Това е положението!

Коментиран от #50


Оценка:
-0 +10

Отивай в църквата и се моли
49 Отговор

До коментар #43 от "Иска ти се":


Наивник - Господ помага НО В КОШАРА НЕ ВКАРВА ! Щастливи ВЕРУЮЩИТЕ ! КАУН ! У нас е национална ГАНГРЕНА ! А тя се лекува само със скалпел - молби и поклонения , молебен и жертва притеснения НЕ ПОМАГАТ ! Късно е либе за китка ! Си тела се е Мара да се побърка! ВСИЧКО ТУЙ ЩО ДНЕС НИ СЕ РАЗИГРАВА ОТ РОДНИТЕ ПРОСТИТУТКИ Е ЗА СЪКРАЩАВАНЕ НА ДИСТАНЦИЯТА ИМ С НАС както някога с Перестройката запазиха си места на Кръглата Маса - демократичната червена родна " Коза Ностра " и Булгар - Клон Данък ! Шишарки време за молитви няма - гресирай се и бягай от града далеч че ГЛАДА И КОЧМАНЬОВЪРА ЩЕ Е ЖЕСТОК И НЕИЗБЕЖЕН !

Оценка:
-0 +1

И ти си лавандула Калидко !
50 Отговор

До коментар #48 от "Ивайло Пенев":


Ние знаем какво стана - ПРЕВРАТ ! Днес стигнаха до дилема - На къде в Неделя ! ТИТАНИК потъва а лодките са само за Първа Класа ! А НАРОДА ще изтърве воловете по инерция ще се разхвърчаха петлите и всичко скътано , крадено , събирано, завлечено, за граждани и присвояването ще отиде там от където е дошло! Ние не се нуждаем от приказките от "1001 Нощ " а КАК ДА СПАСИМ НАРОДА И ДЪРЖАВАТА ОТ ДНЕШНИТЕ ПИЯВИЦИ КОИТО ЗНАЯТ КАКВО ТЕПЪРВА ИДВА И ТЪРСЯТ НАЧИН ЗА ПОЩАДА ! !

Оценка:
-1 +4

Днес пияниците искат
51 Отговор
Да се смесят с нас ! " Ние не съм кат другите , как Сийке !" Кожата им е скъпа а не ние ! Никой днес не го е/е за теб - жив ли си или не ! Ако си гушнал БОСИЛЕКА за тях е още по-добре !

Оценка:
-0 +1

Днес ПИЯВИЦИТЕ искат
52 Отговор
Спасение ...........Да се смесят с нас НАРОДА !

Оценка:
-0 +1

Късно е либе за китка !
53 Отговор

До коментар #43 от "Иска ти се":


Мандалото падна ! Иначе Пиявиците не биха пяли тази песен състрадателна ! Те преди тебе знаят че ТИТАНИК ПОТЪВА !

Оценка:
-0 +2

Щукар
54 Отговор
"Всеки, запознат с вярата ни, знае, че светът ще остане такъв до второто причастие." ПРИШЕСТВИЕ,ВОЛЕНЕ.ПРИЧАСТИЕ Е ДРУГО НЕЩО,НО СИ ПРАВ ЗА ВСИЧКО,КОЕТО СИ НАПИСАЛ,ТАКА Е.

Оценка:
-0 +5

НАРОДА винаги е лъган !
55 Отговор
И днес е същата игра ! Българският политик е най - върлия и коварен НАРОДЕН Душманин ! Най - много българи са загинали от родните знатни и видни личности. Такива са фактите ! НАРОДА живи с ДОСТОЙНСТВО само при Соца докато имаше СССР ! НО ЧЕРВЕИТЕ ЗЕМЯТА ОБЪРНАХА ЗА ЗА ЗАТРИЯТ СОЦА и седнат на КРЪГЛАТА МАСА !

Оценка:
-0 +4

Салам
56 Отговор

До коментар #9 от "Последния софиянец":


Но забрави ли „... по делата ще ги познаете..” . Всичко казано е точно ама нещо по въпроса за апартамента на новата жена на пъпа на столицата, екскурзиите по света с шампанско и сълзи, златният пръст .... Свободата Санчо или ......

Оценка:
-0 +2

Пешо
57 Отговор

До коментар #1 от "руски боклук":


С ти на Тръмп лайното

Коментиран от #58


Оценка:
-1 +0

Пешо
58 Отговор

До коментар #57 от "Пешо":


Да се чете-А ти си на Тръмп лайното..

Оценка:
-1 +0

59
Този коментар е премахнат от модератор
Мачу
60 Отговор
Народа е този който има погжворката:Преклонена главица сабя не я сече...Верно ректалните болки са тежки,но сами си избрахме битието...

Оценка:
-1 +0

Д-р ПСИХО
61 Отговор

До коментар #12 от "Цвъки":


А ти изпили си хапчетата?

Оценка:
-1 +1

НЕКОЙ
62 Отговор
Искам да се бия до смърт с Волен.

Коментиран от #63, #66


Оценка:
-2 +2

Последния софиянец
63 Отговор

До коментар #62 от "НЕКОЙ":


С 60 годишен старец. Браво!!! Герой!!!

Оценка:
-0 +2

7447
64 Отговор
СЪВЪРШЕННО ВЯРНО ОТ ИСТОРИЧЕСКА ГЛЕДНА ТОЧКА... НО ПРОФАНА ПРЕДПОЧИТА ДА СТРЕЛЯ С ПЛЮЕНЕ, ВМЕСТО ДА СИ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСИТЕ, ПОСТАВЕНИ ТУК, ТОЧНО ТАКА. ДОКАТО ВЛАЧИМ ПОД ВМИРИСАНАТА ФУСТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА, ВОЕННИЯ БОТУШ НА ДЕМОКРАТИЧНИЯ Й МЪЖ ЩЕ НИ ТЪПЧЕ.... ПРОСТО НИ ИМА (ШЕ) ... НАОКОЛО. ЛЮБОПИТНОТО ЩЕ ДОЙДЕ СКОРО, КОГАТО ЕС НАМАЛЕЕ С НЯКОЙ И ДРУГ И ТО ВАЖЕН МЕМБЪР....ЗАЩО ЛИ... А В ТЕЗИ СТРАНИ КОИТО ЗДРАВО ДЪРЖАВАТА ДЪРЖИ ГЛАВНАТА ИКОНОМИКА И ОТРАСЛИ, НЕ ПРИЕМАТ ЕВРОТО ВЪОБЩЕ, НИ ОЩЕ.... НИ ВЪОБЩЕ !! ТУК СЕ ЗАНИМАВА НАРОДА ТОЧНО С ТОВА КОЕТО ГРОБАРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ИСКАТ - КАНАЛИЗИРАНО МИСЛЕНЕ И ПОКАЗАЛЦИ... ТОЗИ Е ЛОШ, ОНЗИ ТУПАН, А ТАЯ Е КРАВА И Т.Н.. ПЕРФЕКТНО ИЗПЪЛНЕНА ЗАДАЧА - БЛАГОДАРЕНИЕ НА НАС.. НИЕ СМЕ И ТЕПЪРВА ЩЕ БЪДЕМ ВИНОВНИТЕ

Оценка:
-0 +1

DDJ
65 Отговор
Споменавате и Макрон , но той май махна социалните помощи !

Оценка:
-0 +0

анонимен
66 Отговор

До коментар #62 от "НЕКОЙ":


Да де ама Волен е безсмъртен! Ха ха ха

Оценка:
-0 +1

67
Този коментар е премахнат от модератор
аман от меки китки
68 Отговор

До коментар #1 от "руски боклук":


и кое от гореписаното не е вярно ртоле третополов

Оценка:
-0 +0

безпартиен
69 Отговор
Този ми е много неприятен,но сега казва такиваистини които по-рано си е траел да сподели!!Знае,но ще каже това което му наредят!Зер семейство има,та страх си е да говориш за все още живи политици с власт!!!От виновните спомена само тези починалите.За все още живите-нито една лоша дума!

Коментиран от #70


Оценка:
-0 +0

ТОЧКАТА
70 Отговор

До коментар #69 от "безпартиен":


ТОЙ винаги е казвал това от мнооого време!!!Че Ти го чуваш за първи път ,си е тоя вина,баламурник...Но ,има надежда и за теб да прогледнеш с негова помощ...има и по-зле от теб!!!!!ПП?Сидеров е единственият политик давал ОТЧЕТ!!!!за работа си в народното събрание!!!!!!

Оценка:
-0 +1

Избирател
71 Отговор
Прочетох с интерес написаното от Волен Сидеров,и останах изненадан от обективна и точна оценка на прехода.От коментарите на мнозина,за които истината им бърка в очите,звучи жлъч и омраза,не само към автора,но и към всички инекомислещи.Истината е,че новоизлюпените демократи,нямаха нужния интелектуален,и образователен ресурс,и подведени от омразата си,вършеха безброй глупости,довели до тотален срив на икономиката.Започналото разграждане на селското стопанство,на военнопромишлените комплекси,закриването и последващите ликфидаций на водещи крупни предприятия,чиято продукция беше насочена предимно за износ,се оказаха пагубни за държавата.Следващите удари бяха нанесени в отбраната,и структурите на МВР.Унищожиха се стотици бойни техники,като самолети,ракетни комплекси,танкове и бронетранспортьори,разформироваха се бойни единици,и на практика бе обезглавена и унищожена БА.Започнаха реформи в образованието,които доведоха,и продължават да водят до оглупяването,и изпростяването на младото поколение.Бълват се висшисти,неграмотни да четат и пишат,а тези които имаха необходимия умствен капацитет заминават зад граница.В здравеопазването ежегодно се наливат пари,но видим ефект от това няма.Мога да изброявам още много недостатъци и грешни ходове,на хора влезли във властта с едничката цел да се обогатят,действайки на принципа ден година храни.Да ,Сидеров извърши много необмислени постъпки,омекна след като се включи в управляващата коалиция,независимо,че само той не получи

Коментиран от #72


Оценка:
-0 +2

ТОЧКАТА
72 Отговор

До коментар #71 от "Избирател":


НИКОГА!!!в цялата ни 1300 годишна история не е имало >>>ЛИКВИДАЦИОННИ СЪВЕТИ!!!!!!които да ликвидират!!!!! държавата,страната,родината,населението!!!!!И успяха!!!!

Оценка:
-0 +2

БАРС
73 Отговор
Браво точно написано!Мога да добавя тогава работех в търговските среди в един от най известен винпром нещто почна да куца работата то беше 91-92 изведнъж от експортв повече от 40 страни включително япония канада англия да не говорим всяка недела по колко вагона за Русия и накрая няма работа .Лично съм разговарял с един от зам директорите защто така точно и ясно отговори -Такова е нареждането от София да пропадне завода а после го купи Костов за жълти стотинки и сега почти нищто работят с дрожди лъжат че е от грозде виното.С една дума Сидеров излиза че винаги е казвал истината но Българите повече са превърженици на бандитите и се радват ако някой е окрал държавата достатъчно съм се наслушал по барчетата. Често се чува дай да направим някоя далавера

Оценка:
-0 +2

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Хилъри Клинтън
Кандидатът за президентската номинация на Демократическата партия в САЩ Хилъри Клинтън говори по време на протест срещу кандидата на Републиканската партия Доналд Тръмп.
Някои хора смятат Доналд Тръмп за забавен. Аз обаче не смятам, че е забавно да обиждаш емигрантите и жените. Той трябва да разбере, че когато се кандидатираш за президент, ти трябва да представляваш всички американци. В това число влизат и работещите хора."

Още бисери