Last news in Fakti

15 Ноември, 2019 15:52 4 061 34

Готви се нов протест срещу Иван Гешев

  • иван гешев-
  • главен прокурор-
  • всс-
  • методи лалов

"Да спасим правосъдието от олигархията" ще се състои на 18 ноември от 18.00 часа на бул. "Витоша" в София

Готви се нов протест срещу Иван Гешев - 1
Снимка: БГНЕС

В социалната мрежа Facebook граждани организират нов протест срещу назначението на Иван Гешев за главен прокурор. Събитието "Да спасим правосъдието от олигархията" е насрочено за понеделник (18 ноември) от 18.00 часа, а недоволните обмислят да се съберат на булевард "Витоша" в София.

Бившият председател на Софийския районен съд Методи Лалов и настоящ общински съветник от квотата на "Демократична България" Методи Лалов апелира гражданите да защитят държавата си, съдебната система и правата си.

"За пореден път ще бъда на улицата в защита на правото и демокрацията. Излезте и вие. Имаме нужда един от друг. Всеки човек е важен. Делата говорят повече от думите", заяви той.

В четвъртък Висшият съдебен съвет преизбра Иван Гешев за главен прокурор с 20 гласа "за" и четири "против" и за втори път прати решението си на държавния глава Румен Радев за издаването на указ.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината е лоша

    61 18 Отговор
    Успех @Но мафията е завладяла всички институции без президенството !
  • 2 тнт

    60 11 Отговор
    МАФИЯ=ГЕРБ
  • 3 Наблюдател

    20 50 Отговор
    Като им гледам развоя на тези протести, всичко е както при протестите срещу Олигарски - стадо овце на което му е платено да излезе, да размахва плакати и да вика, без да знае срещу/за кого. И тогава имаше протести и контрапротести и едните и другите бяха платени от някого и при едните и при другите викачите не знаеха за какво са там. Тук е същата работа, ако излезеш и попиташ някой от "протестиращите" каква е идеологията, залегнала в този протест/антипротест, никой няма да може да даде смислен отговор......

    Коментиран от #17, #28

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 сорош вън

    34 19 Отговор
    Интересно, защо никой не готви протест срещу БХК, за които се видя, че вредят на България. А готвят протест за някой, който нищо още не е направил!?!

    Коментиран от #14, #18

  • 6 Престъпника от Банкя

    51 13 Отговор
    Кешев - гуменат кукла на Пеевски!
    Ако не изметем тая сган, горко на нашите деца!
  • 7 ганьо

    42 4 Отговор
    БЪЛГАРИЙО ЗА ТЕБЕ ТЕ УМРЯХА!......, А ТИ ДОСТОЙНА ЛИ СИ ...ЗАРАД ТЯХ!
    И ТВОЙТО ИМЕ САМО КАТ МЪЛВЯХА, УМИРАХА БЕЗ СТРАХ!
    СЕГА ДУШАТА СИ ПРОДАВАТ ,ВЯРАТА СИ ДАВАТ,КОКАЛА НЕ ОСВОБОЖДАВАТ,НЯМАТ СРАМ И ДОБЛЕСТ,ИМАТ ВЛАСТ!!!
  • 8 Хора стига сте спали

    42 15 Отговор
    България върви към нещо по лошо от Фашизъм !!!!!!!

    Коментиран от #22

  • 9 пенко

    11 18 Отговор
    ТЕЗИ, НА КОИТО СЕ ПОВРЕДИ ЖЛЪЧКАТА ОТ ЗЛОБА- ИЗПОЛЗВАЙТЕ "ХЕПАТОФИЛИН" ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ДБ-ЧЕРЕН ДРОБ !!!!!!!!!!!
  • 10 6848

    20 10 Отговор
    Протеста е спонтанен.
  • 11 алф

    20 12 Отговор
    милиционерите настъпаха мотиката тоя път и понеделникги махаме
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 хффгк

    26 4 Отговор
    В Бг няма критична маса хора. А София пък е съвсем вкарана в матрицата и там си се чувства добре. Софиянци не протестират.
  • 14 Сух

    3 6 Отговор

    До коментар #5 от "сорош вън":

    Чакаш някой да ти направи нещо ли?
  • 15 Ъхмм

    29 11 Отговор
    Колко жалко е да гледам смачкания,болен,безхлебен мой народ!? На него вече не му е останала никаква съпротивителна силица срещу режима!
  • 16 Кочо

    27 3 Отговор
    Защо несе протестира и срещу Борисов бе шопи.
  • 17 Шляхтиц

    9 17 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    На същото мнение съм. На практика видях как на бездомници, безработни, пенсионери, клошари се раздават торбички с банички ,бюрек, боза или айрян и ги канят да протестират без дори да им кажат за какво е протестът. Забелязал съм, че това винаги става на есен и предполагам, че "протестите", независимо за какво са целят Бойко Борисов пак да подаде оставка, но той категорично заяви, че този път оставки няма да има. Номерът с намазани с кетчуп глави на пенсионери вече не минава...............
  • 18 Шляхтиц

    10 15 Отговор

    До коментар #5 от "сорош вън":

    За това са им платили 20, 30 лева и торбички с банички, бюрек, боза или айрян. Виждал съм и друг вариант, мини франзелка с кренвирш, кроасан и кутийка бира.

    Коментиран от #20

  • 19 Измамата ГЕРБ трябва да се унищожи

    9 8 Отговор
    Тия вече са смешни,защо не протестират срещу целият проблем,а само срещу една малка част от проблема
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 не благодаря

    5 3 Отговор
    Аман от "спонтанно" протестиращи !!! Видяхме ги ,колко са "спонтанни" ,както и видяхме социалният им профил ( роми ,лумпени ,пенсионери и гологлави "агиткаджии"). Наясно сме ,че парите не миришат ,но това абсолютно платено зрелище да ни се пробутва за "спонтанен и обоснован протест" - НЕ ,БЛАГОДАРЯ !!!
  • 22 Johansson

    4 5 Отговор

    До коментар #8 от "Хора стига сте спали":

    Само че в България никога не е имало фашизъм. Инак си прав.
  • 23 Слава Україні

    3 5 Отговор
    Слава Україні, Героям - Слава!
  • 24 Биде

    2 5 Отговор
    Всичко е предрешено колкото и да не ни се иска! Ама правете тея протести някъде другаде, без да се затваря улицата, да спирате куп трамваи и да правите допълнително ад живота на обикновенния човек!!!!!!!
  • 25 Васил Левски

    5 1 Отговор
    Viva La Bulgaria ! Viva La Revolusion ! ох! мои търпеливи хора! С теб съм!
  • 26 Домакин

    2 0 Отговор
    Ако съм на мястото на този катил, ще им тегля една майна и ще се откажа. Да ги видим с протестите ...
  • 27 Генерал Иванушка Водков

    2 4 Отговор
    По колко ще плащат?
    Да знам дали има смисъл да ходя?
  • 28 Еееееее

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    Ееее не така де стадото дет не знаеха що са там бяха за подкрепа на Гешев уж.
    Лъжлйо
  • 29 dark side

    3 0 Отговор
    Гешев е една от мъжките секретарки на Пеевски.
  • 30 незнайко

    1 1 Отговор
    Мафията не се притеснява от протести ! Нали искате демокрация ето Ви я !!! Всеки си прави каквото си иска щом е на ВЛАСТ !!!
  • 31 един българин

    5 1 Отговор
    Само драскате и плачете , но смелост за протест нямате , ЗАТОВА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ - НАЙ-БЪРЗО СТОПЯВАЩАТА СЕ НАЦИЯ - БЕЗ ЦИГАНИТЕ!
    В понеделник всички на протест заедно със семействата- ЗАЩОТО:
    Седем години Цацаров пазеше косъм да не падне от главата на нашите хора/главатарите на ДПС , ГЕРБ , ВМРО , БСП и т.н./ , все пак за това беше избран , Гешев ще е същият , но и по-лош защото се отвориха , че могат да го използват за саморазправа на политически опоненти и икономически конкуренти ! Всичко е с цел никога да не бъдат наказани политическите закрилници на криминалния преход през последните 30 години - а наивниците си мислят че са избрали верния човек - да верен е на мафията! Обикновения човек ще бъде на прицел , ако не е послушен и не плаща на кожодерите - като в тоталитаризма!!!
    И последно всички 20 от ВСС гласували за Гешев - до като са живи ще страдат - заради лъжесвидетелстването си и страха си!!! Все непростими грехове !!!
  • 32 гост

    4 1 Отговор
    Изборът е законен.Но избраният просто не става за главен прокурор.Но за тези,които го назначиха на този пост,той е удобен.От действията на главният прокурор могат да се страхуват само управляващите мафиози,олигарсите и корумпираните чиновници.Те затова подкрепят този милиционер.За обикновеният български гражданин няма никакво значение кой е глав.прокурор.Той обикновеният гражданин по всяко време може да бъде арестуван и обвинен и осъден дори на 20 г.затвор.
  • 33 не ми пука

    1 3 Отговор
    Както протестиращите,така и защитниците на Гешев са един дол дренки.Защитниците са пернишки мутри криминално проявени и хора дето не знаят защо са там.Протестиращите са организирани от ДБ и също не са наясно,защо за тях милиционера е толкова опасен.Нима дивият македонец Татарчев,лудият Филчев или Велчев нещо ви бъркаха в живота.Или Сотир който до последно си остана цаца.Гешев ще брани своите покровители,ще арестува враговете на мафията и непослушните олигарси и толкова.

    Коментиран от #34

  • 34 един българин

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "не ми пука":

    Не ти пука - защото са ти платили да отказваш хората , или защото си страхливец като дедите си , или защото мързела те е разложил , или си от тарикатите които чакат други да им свършат работата , или си бездетен защото си бездеен , или мразиш себе си та чак и държавата си , или толкоз те тресе завистта срещу смелите , че ще се пръснеш ако си сред тях ! Такива не сте хора социални - а същества саможиви егоисти ! ПИТАМ СЕ САМО КАКВОТО И ДА СИ ОТ ГОРНОТО ИЗБРОЕНО - ЗАЩО ВСЕ ПАК СЕ НАПЪВАШ ДА ПИШЕШ ТУК - АКО НЕ СА ТИ ПЛАТИЛИ МАФИОТИТЕ ?!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове