20 Ноември, 2019 09:07 9 282 96

Читател на ФАКТИ: Пускат в тоалетната на бензиностанция само с касов бон

  • бензиностанция-
  • касов бон
Читател на ФАКТИ: Пускат в тоалетната на бензиностанция само с касов бон - 1
Снимка: БГНЕС

Борбата за всяка стотинка на българина продължава да е цел номер 1 на фирмите. От известно време една от най-големите бензиностанции в страната допуска в тоалетните си само след издаването на касов бон. Сякаш за да покажат, че са на ти с технологиите, въпросната бензиностанция е оборудвала вратата на тоалетната с електронно устройство, което чрез баркода на касовия бон, отваря входа на клозета. За това алармираха читатели на ФАКТИ, потресени от новите правила, които са изпитали на гърба си.

Ето какво разказа пред нашата медия клиент на една от въпросните бензиностанции:

"На път за Бургас, рано тази сутрин, спрях на бензиностанцията, за да си взема кафе и да ползвам тоалетната. Опитах се да отворя вратата, но служителката зад касата ме контрира - отваря се с касовия бон. За мое съжаление вече го бях изхвърлил в кошчето за боклук, а при отказа ми да бъркам в него, за да си го взема, касиерката отново ме нахока - четете, господине, то си пише". Хубавото в случая беше, че все пак работничката на бензиностанцията излезе "човек" и дойде да ми отключи.

Пътувам много, както в страната така и в Европа, но с такова нещо за първи път се сблъсквам. Смятам, че това е против всички правила на Европейския съюз. Такова изискване за ползване на тоалетна няма никъде другаде, а в цял свят крайпътните бензиностанции основно се ползват и за тоалетни, при положение, че такива други няма. Това е срам за тази фирма, която е водеща в страната".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 28 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АУДИттрс420

    71 34 Отговор
    Пак драскате глупости. Из Европа доста бензиностанции MOL са на този принцип.

    Коментиран от #6

  • 2 Гошето

    76 38 Отговор
    Навсякъде в Европа се плаща... Ако не искаш, акаш в гащите и готово...

    Коментиран от #5, #48

  • 3 Абе

    40 7 Отговор
    Това е положението , очакваме и другите бензиностанции да го приложат...
  • 4 Факт

    37 5 Отговор
    Едно зсхарче за кафе, моля!

    Коментиран от #16

  • 5 антрашпиц

    51 14 Отговор

    До коментар #2 от "Гошето":

    Ярак в гащите!Пикая на вън и толкоз.Сигурно и да си плащам въздуха който консумирам в района на бензиностанцията ще искат,а?!
  • 6 Инж Химик

    31 29 Отговор

    До коментар #1 от "АУДИттрс420":

    MOL са е*ати компанията... най-голямата в CEE вертикално интегрирана нефтена компания. Ама Ганьо иска да пикае и да ака на чисто и хубаво, без да плаща за това...
  • 7 Безпарко

    48 30 Отговор
    Никой не е длъжен да чисти кочината след уважаемите клиенти безплатно.
  • 8 Азимов

    67 4 Отговор
    Бензиностанциите си имат име и то е ЛУКОЙЛ,Златев се накъка вече,смехотворно е

    Коментиран от #38

  • 9 Kkk

    47 7 Отговор
    Не го знам къде е пътувал този господин, но на магистралите в Унгария, Австрия и Германия тоалетните на бензиностанциите са платени от 0.5 д0 1 евро. Като си платиш ти дават едно картонче и после можеш да го използваш да си купиш нещо от бензиностанцията и ти приспадат стойноста която си платил за тоалетна. Но няма нищо което да си купиш за 0.5 до 1 евро.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ЪРП

    58 15 Отговор
    ЗА ЛЮБЕЗЕН ОТГОВОР ОТ СТРАНА НА КЛИЕНТИТЕ КЪМ ТЕЗИ БЕНЗИНОСТАНЦИИ!!!...........ПРИЗОВАВАВМ ВСЕКИ ,КОЙТО Е НА ЗОР ДА ПУСНЕ СУРОВИЯ СИ "ПЕТРОЛ" ТОЧНО ПРЕД ВРАТАТА НА ТОАЛЕТНАТА, КОЯТО Е ЗАКЛЮЧЕНА С БАРКОД СИСТЕМАТА!!!!!!
    ТОВА ЩЕ БЪДЕ БЕЗВЪЗМЕЗДНА ДАРИТЕЛСКА АКЦИЯ С ТЕЖКО МИРИЗЛИВ СУРОВ "ПЕТРОЛ" ЗА ТАЗИ ВЕРИГА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #19, #79

  • 12 gvdff

    45 8 Отговор
    Това съм го забелязал по-скоро из софийските, но магистралните бензиностанции не искат касова бележка. Или поне не на всички. Предпочитам да си платя и да ми е чисто, от колкото безплатно и гадно.

    Коментиран от #31

  • 13 гост

    60 1 Отговор
    Що се страхувате да пишете ТОВА Е БЕНЗИНОСТОНЦИЯ НА ЛУКОЙЛ В СТАРО ОРЯХОВО!!!! НЕКА ВСИЧКИ ДА ЗНАЯТ -НЕ Е СТРАШНО НАЛИ!!!
  • 14 гост

    35 1 Отговор
    Що се страхувате да пишете ТОВА Е БЕНЗИНОСТОНЦИЯ НА ЛУКОЙЛ В СТАРО ОРЯХОВО!!!! НЕКА ВСИЧКИ ДА ЗНАЯТ -НЕ Е СТРАШНО НАЛИ!!!

    Коментиран от #33

  • 15 Мимо

    56 10 Отговор
    Не коментирам дали е правилно или не, ама явно читателя не пътува чак толкова из Европа, поради причината, че на доста места за тоалетната даже се плаща отделно. Буров го е казал човека отдавна: българина трябва да се научи, че за всяко "благо" се плаща! И трябва да плаща почтено! Бензиностанциите са търговски обекти и естествено, че работят с цел печалба, а не с цел "помощ на нуждаещите се". А иначе всеки знае да реве , когато е мръсна тоалетната някъде. Всеки от нас предполагам, че е влизал в тоалетна на бензиностанция след като през нея е минала туристическа група с един или два автобуса и е виждал на какво прилича, а наблюденията са ми в такива случаи, че почти никой никога не си купува нищо от бензиностанцията. Та въпроса ми е : в такива случаи как биха постъпили тези, които реват от "лакомите бензиностанции" ако те бяха собственици на бензиностанция. Май щеше да са на друго мнение тогава. П.С. не съм собственик на бензиностанция, не съм и бизнесмен.

    Коментиран от #23, #95

  • 16 мдаа

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    Благодаря, подобри ми настроението за целия ден!
  • 17 Биофизик

    16 23 Отговор
    Ако на мен ми направят този номер на бензиностанция на път, минавам зад бензиностанцията и безцеремонно си свършвам работата там бвез да ме е еня от каквото и когото и да било!

    Коментиран от #30, #74

  • 18 Димов

    29 11 Отговор
    Да превръщаш исконни, човешки нужди в бизнес е пошлост.

    Коментиран от #26

  • 19 хаха

    20 4 Отговор

    До коментар #11 от "ЪРП":

    А може за по културно встрани на тоалетната чиния
  • 20 Behemoth

    22 0 Отговор
    Ами ако са четирима в колата как всичките едновременно в група ли влизат?
  • 21 руби

    28 1 Отговор
    На бензиностанции бокЛукойл не се спира и нет праблем !
  • 22 Мимо

    49 26 Отговор
    Чета коментарите и се убеждавам колко долна ,жалка и дребна душица е Ганьо! Иска да пикае ,сере и освежи на чистичко, уютно и топличко, НО да не даде стотинка за удоволствието. Започва се веднага с призиви: давайте да пикаем на плочките в бензиностанцията....и естествено всички са "За". Абе, Ганьо, ами ако жена ти работи като касиерка на бензиностанцията нали тя ще чисти пикоча на теб и всички "борци за правда и безплатна тоалетна на всякъде" които са на това мнение! Българина винаги ще живее зле докато е толкова прост!

    Коментиран от #40

  • 23 Безпарко

    37 12 Отговор

    До коментар #15 от "Мимо":

    Загубена кауза е да обясняваш на Ганьо, че няма безплатни блага. Той си иска безплатното дори и да е о*срано и на*пикано. Ама когато Ганьо строителния работник или монтьор трябва да свърши нещо дребно, иска да му се заплати като на швейцарски бижутер.

    Коментиран от #27, #28

  • 24 Pompev

    7 1 Отговор
    Има има,В Словакия има на ОМГ,като влизаш от Чехия,там и бензина е по скъп с над 20 цента,сиг. ше има и другаде
  • 25 с песен на уста

    16 0 Отговор
    Хей, поле широко, хей!
  • 26 Безпарко

    16 10 Отговор

    До коментар #18 от "Димов":

    Димов, а труда и консумативите, кой да ги плати? Дали някой работник ще ти ремонтира безплатно тоалетната у вас, за да си вършиш човешките нужди?

    Коментиран от #49, #62

  • 27 Pompev

    14 0 Отговор

    До коментар #23 от "Безпарко":

    ГАНЬО работник и монтьор...а шофьор...?
  • 28 Мимо

    14 4 Отговор

    До коментар #23 от "Безпарко":

    Болезнено си прав ,човече. Верно няма надежда за тоя народ.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Pompev

    13 0 Отговор

    До коментар #17 от "Биофизик":

    Е и аз така направих в словакия,спрях накрая и отидох да пикая,но настъпах ...познайте какво :)

    Коментиран от #34, #87

  • 31 Проститут

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "gvdff":

    Безплатното не може да е гадно
  • 32 Голям Слон

    20 5 Отговор
    Ето, сега поне Ганя ще има обосновка защо пикае по банкетите и аварийните ленти. А защо не прави същото в Европа? Защото после дълго ще има да помни този физиологичен порив. Но тук е различно. Можеш да даваш стотици левове на месец за пиеше и пушене, но не можеш, като човек, да слезнеш на бензиностанцията, да си купиш кафе, и нормално да се изходиш в тоалетната. А навън също почти навсякъде е платено. Дали ще е oferta libera или ще са автоматика, като на метро - никой не се оплаква.
  • 33 Ххх

    20 7 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Не, съвсем не е само в Старо Оряхово. И в София почти всички тоалетни на въпросната верига са оборудвани с подобни устройства. И не само, че се влиза с касова бележка, но тя е с определен срок на валидност, мисля че важеше 20 минути от издаването. Но не смятам, че това е неправилно. Аз съм работил в тази верига. По принцип в бензиностанциите е задължение на касиерката да почиства тоалетната. А специално бензиностанцията, на която работех на моменти събираше доста хора, които паркираха и изчакваха. И, тази верига все пак продава горива и стоки. Тя не е с благотворителна дейност предоставяне на тоалетна за нуждаещите се. И касиерките не са чистачки. Имат си достатъчно друга работа, за да търчат през пет минути до тоалетната и да почистват след всеки по - недобросъвестен ползвател.
  • 34 Pompev

    6 1 Отговор

    До коментар #30 от "Pompev":

    Понеже сигурно има и други Ганиовци като мене,абе навсякъде в Европа има Ганиовци от други натионалности
  • 35 SAAB

    8 4 Отговор
    Да и на входа на Благоевград посока София са ми искали консумация за ползване на WC ......ЛукОйл / прескачам тази верига за унижението на , което подлага клиента !

    Коментиран от #41

  • 36 Gele

    15 3 Отговор
    хем не искате да ходите в мръсни тоалетни хем да не си купите нищо, кой ще плаща за чистотата там? В Европа на много места си е такса от 50 цента, има и безплатни разбира се, но в друго състояние - избора е твой.
  • 37 Циститчо

    6 6 Отговор
    И ако имаме цистит и простата, ко прайм поизпускаме се, ама пред тоалетната врата?

    Знам държави, в които ако ти откажат тоалет може да ги съдиш.

    Няма да забравя една комична ситуация на едно хранително заведение, десет човека си държим касовите бележки и му ударихме дружен юфноафрикански танц пред апаратчето, докато установим, че бутончетата са сдали богу дух, поне половината се поизпуснаха - наблюдавайки оживените гримаси и изстрадали лица.
  • 38 ОпОп

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "Азимов":

    Златев не е в Лукойл от доста време. Руснацито го махнаха ...
  • 39 Англо

    9 2 Отговор
    В статията има неистини - на повечето места в Европа тоалетните към бензиностанцийте са платени по някакъв начин!
  • 40 ЪРП

    17 7 Отговор

    До коментар #22 от "Мимо":

    СИГУРНО ВИЗИРАШ МОЕТО ПРОТЕСТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ В СЛУЧАЯ, ЗА ТОВА ЩЕ ТИ ДАМ МНЕНИЕТО СИ ....
    АЗ НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ ДА СИ ПЛАЩАМ ЗА ДА ПОЛЗВАМ ТОАЛЕТНАТА НА БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА , СТИГА ВЪПРОСНИТЕ БЕНЗИНОСТАНЦИИ В БЪЛГАРИЯ ДА БЯХА ЧЕСТНИ , КОРЕКТНИ И ДА ДОСТАВЯКА КАЧЕСТВЕНО ГОРИВО ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ШОФЬОРИ , ТАКОВА КАКВОТО АВСТРИЯ И ГЕРМАНИЯ ДОСТАВЯТ ЗА ТЕХНИТЕ ШОФЬОРИ!!!
    САМО ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ СЕ ДОСТАВЯ НАЙ- НАЙ- НАЙ- ДОЛНОПРОБНОТО ГОРИВО ПО БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ И С ТОВА ТИ ОК ЛИ СИ???????!!!!!
    И ДРУГОТО НАЙ-СЪЩЕСТВЕНО Е ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ 98% ОТ БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ ЛЪЖАТ В КОЛИЧЕСТВОТО ГОРИВО, КАТО МАНИПУЛИРАТ БЕНЗИНОКОЛОНКИТЕ!!!!
    ВИЕ КВО СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ НЕ СЕ ПОДКУПВАТ ДОРИ КОНТРОЛНИТЕ ОРГАНИ ПО МЕТРОЛОГИЯ ЗА ДА НАСТРОЙВАТ ПО "ПОДХОДЯЩИЯТ" НАЧИН АПАРАТИТЕ НА БЕНЗИНОКОЛОНКИТЕ ЛИ?!?!!!
    А, ПОЛОЖЕНИЕТО С ГАЗА, ТАМ Е МАЗАЛО ОТ МАНИПУЛАЦИИ И ШМЕКЕРИИ......ПОЧТИ ВСЕКИ С ГАЗОВА УРЕДБА МИ Е КАЗВАЛ ,ЧЕ СА МУ "НАЛИВАЛИ" НА РАЗЛИЧНИ БЕНЗИНОСТАНЦИИ ГАЗ ,КОЯТО НАДВИШАВА С НЯКОЛКО ЛИТРА КАПАЦИТЕТА НА ГАЗОВАТА МУ УРЕДБА, ПРИ УСЛОВИЕ ,ЧЕ Е ИМАЛ И ГАЗ ВЪТРЕ В БУТИЛКАТА?!?!???!
    БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ И ПРЕДЛАГАТ ПОТРЕСАВОЩО ВИСОКИ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА!!!! ЛЪЖАТ НИ ЕЖЕДНЕВНО В КОЛИЧЕСТВОТО И ТО БРУТАЛНО !!!!!! А ЗА БОНУС КЪМ БАЛГАРСКИТЕ ШОФЬОРИ ИМ СЕ ПРЕДЛАГА И НАЙ-ДОЛНОПРОБНОТО ГОРИВО В ЦЕЛИЯ ЕС!!!!!!
    И ЗА ДА БЪДЕ ГАВРАТА ПЪЛНА И БРУТАЛНА ,НЕКВИ МИЖИТУРКИ СИ ПОЗВОЛЯВАТ ДА СЛОЖАТ БАРКОД СИСТЕМА ЗА ДА МОЖЕ СЛЕД КАТО СА ТЕ ИЗЛЪГАЛИ И ИЗМАМИЛИ НА КОЛОНКАТА ДА НЕ МОЖЕШ ДА СЕ ОБЛЕКЧИШ ЧОВЕШКИ

    Коментиран от #53

  • 41 Безпарко

    19 1 Отговор

    До коментар #35 от "SAAB":

    Ника ти ми напомни за една екскурзия до скандинавските страни. Действието се развива в Швеция. Бяхме с автобус, спряхме на някаква тоалетна-автомат, пускаш монета, отваряш и влизаш. Наредили сме се всички от автобуса пред въпросната тоалетна, един пуска монета, влиза а следващия подпира вратата с крак и т.н. Спира една по-възрастна двойка с Волво. Жената глада как се подпира вратата на тоалетната, и възмутено ръкомаха на мъжа и. Двамата огледаха номера на автобуса, ядосано се качиха на колата и тръгнаха.Беше страхотна реклама на BG-ТО

    Коментиран от #44

  • 42 Калоян

    9 3 Отговор
    На изхода от варна на бензиностанция лукойл е така от години. Нормална пракрика в бълхария.
  • 43 Преброяване на бесните язовци

    20 5 Отговор
    Правилно решение, така трябва да бъде. Аз винаги си купувам нещо дребно когато спирам за тоалетна. Дори и да е свободен достъпа. Тази тоалетна все пак някой я поддържа сравнително чиста. Ако ги оставят безплатни и съответно станат на кочина, ще мрънкате че било кочина. Да не споменавам и на какви потресаващи гледки съм бил свидетел в тоалетни на бензиностанции, където достъпа е свободен...
  • 44 SAAB

    8 4 Отговор

    До коментар #41 от "Безпарко":

    Колега......явно НЕ следиш мисълта ми ! Аз помня и монетните асансьори по 1ст. ........ползваш плащаш ! Обаче да ти кажат в очите , че трябва да консумираш за да ползваш ..това ми е обидно :)

    Коментиран от #71

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Townboy

    7 0 Отговор
    На много Лукоил бензиностанции е така особено по София и северозападнала България, например в Ботевград.
  • 47 Pompev/vupros

    3 2 Отговор
    Познайте в Коя държава в Европа,тоалетните на всички бензиностанции са безплатни?

    Коментиран от #50

  • 48 мани мани

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гошето":

    ам ба! акам си къдет' сваря и готово! :) природа :)
  • 49 Балканец

    9 0 Отговор

    До коментар #26 от "Безпарко":

    Същият въпрос ли задаваш, като се чудиш, как в гръцките заведения ти сервират безплатно пресен хляб и вода, дори без да си ги поръчал? И ако решиш да си тръгнеш, без да поръчаш, няма да те накарат да си ги платиш.

    Коментиран от #82

  • 50 Pompev

    10 3 Отговор

    До коментар #47 от "Pompev/vupros":

    Плус че са безплатни,има сапун,тоалетна хартия и топла вода,въздух за гумите и вода за стъклата,всичко без пари...на Ганя му харесва така,нали?
  • 51 Пежо

    10 1 Отговор
    В Румъния,99% от тоалетните са безплатни,и това е нормално и цивилизовано.Не защото не ми се плаща,а защото бедните,пенсионери и други,които нямат средства ще оцапат пейзажа-а той е на всички.Тоалетни би трябвало да има достатъчно,и да са отворени и нощем,и това да е грижа на кметствата.А финансирането да е от данъците в конкретната община.Бензиностанциите трябва да предлагат безплатна тоалетна,както в САЩ-може да ги компенсират по някакъв начин

    Коментиран от #52, #54

  • 52 Pompev

    3 2 Отговор

    До коментар #51 от "Пежо":

    Може и в Румъния да е така,но не това е държавата
  • 53 антрашпиц

    3 1 Отговор

    До коментар #40 от "ЪРП":

    Напълно си прав и затова отноше иети ми към тях е подобаво брутално.
  • 54 боцмана

    9 1 Отговор

    До коментар #51 от "Пежо":

    Те и при нас бяха безплатни , ама малко хора си спомнят за това.
  • 55 оня

    9 4 Отговор
    Да направят европейски доходите и няма да има проблем с кенефите им.
  • 56 Киро

    10 3 Отговор
    Това са бензиностанции ЛУКОЙЛ,мизерниците.
  • 57 Гост

    8 0 Отговор
    Явно господина не е пътувал достатъчно.В Унгария не те допускат да ползваш тоалетна ако няма покупка от бензиностанцията.
  • 58 Хайл

    7 3 Отговор
    В Германия и Австрия на бензиностанция ВИНАГИ СЕ ПЛАЩА ПО 70 ЦЕНТА В Германия и ти дават талонче за 50,поне в австрия си дават за 50 цента...тоя писател никъде не е ходил а пише глупости
  • 59 На БГ бензиностанция не зареждам

    4 1 Отговор
    Само на U. K. Бензиностанция и то по евтино и по качествено гориво винаги пълен резервоар.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 В Чехия искали пари за кенеф

    4 4 Отговор
    На бензиностанция и агитката на Левски били гостуващи на мач в градът отказала да плаща и извадили уйевете и пикали по бензиностанцията хаха Само Левски

    Коментиран от #63

  • 62 Димов

    10 1 Отговор

    До коментар #26 от "Безпарко":

    Домашната тоалетна е друга бира. Но си прав, че обществената си има разходи. Особено като ти се изсипят два автобуса румънци и я омаскарят тотално. Но едно е да сложиш такса 50ст, и който иска - плаща и влиза. Съвсем друго е да караш хората да тропат на опашка, да се редят първо за кафе или вода от 2,50лв, че чак после да пикат. Това вече е крайно нагло и безочливо печалбарство.
  • 63 Гост

    9 2 Отговор

    До коментар #61 от "В Чехия искали пари за кенеф":

    За това агитката на ФК Подуяне е позор за името на Апостола.
  • 64 минчев

    10 1 Отговор
    Глупости пълни, в Германия, Австрия, навсякъде има някаква такава система. В Австрия на ОМВ плащаш на автомат с монети 50 цента за да отидеш в тоалетната, взимаш талонче, което после ползваш за покупки. Обаче всичко е на такива цени, че направо няма смисъл да го харчиш и да доплащаш за нещо...

    Коментиран от #91

  • 65 Иван

    12 2 Отговор
    Аз отдавна не съм се прибирал към България откъм запад, но когато го правех, единствените чисти и поддържани тоалетни по бензиностанции те бяха тези допреди Сърбия. Със сърбите сме направо в състезание кой ще е по-по-най-долнопробен. В България и Сърбия на повечето бензиностанции не се плащаха тоалетните и навсякъде мръсно, опикано, миризливо... Не говоря за тези в София... Нормално е да се плати някаква такса и няма нищо обидно в това да ти кажат, че с баркода от класовата бележка можеш да си отвориш тоалетната. Все пак ти си клиент, който нещо е купил, консумирал, получил документ за това и ти идва безплатно. Не е нормално обаче да очакваш, че като си изхвърлил касовата си бележка хората са длъжни да ти влязат в положение... Кой си ти?! И те имат правила, по които работят... Впрочем, ако управителят на бензиностанция та в Чехия е бил стабилен мъжага, то автобусът с феновете на "Левски" трябваше да го навестят полицаи и да изтряскат на всички още по-стабилни глоби за нарушаване на обществения ред...
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Не крийте фирмата е Лукойл

    6 2 Отговор
    Вальо Златев събира пари за нов хотел...............влезте му в положението. Само ми е чудно ако се изпикая до колонката за гориво дали ще е проблем.
  • 68 фао

    2 1 Отговор
    Отчуждението и омразата между хората трябва да се подхранват. Дали да не предложа в нашето ДКЦ да се пикае само срещу направление за изследване на урината. Много ще замиришат обаче чакалните.
  • 69 Все тая

    4 1 Отговор
    В коя Европа е пътувал читателя?? От Унгария до Франция е така :))
  • 70 KOREKTOR

    5 3 Отговор
    ЗА СВЕДЕНИЕ И ОГРОМНО РАЗОЧАРОВАНИЕ НА ТЪПИТЕ ГЕРБЕРАСКИ РУСОФОБСКИ ТРОЛОВЕ СВЪРЗВАЩИ "ЛУКОЙЛ" С РУСИЯ ЩЕ ТРЯБВА ДА ГИ РАЗОЧАРОВАМ.

    ОТ МНОГО ГОДИНИ ВЕЧЕ"ЛУКОЙЛ" НЕ Е РУСКА.

    ВТОРО

    В ДОСТА БЕНЗИНОСТАНЦИИ НА "ЛУКОЙЛ" И СЕ Е НАЛАГАЛАО ДА ПИКАЯ ИЗ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ И НА СИТУАЦИЯ ОПИСАНА КАТО В НОВИНАТА НЕ СЪМ ИМАЛ И СРЕЩАЛ.

    ЗА РАЗЛИКА ОТ БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ НА НА "OMV".

    КОНТРЕТНО ЗА СОФИЯ,

    ДО ДЖЪМБОТО НА ВЛИЗАНЕ ОТ ПОДБАЛКАНСКИЯ И НА ЦАРИГРАДСКОТО ПОСОКА ПЛОВДИВ СЛЕД ЗАЛА "АРМЕЕЦ".

    ТАМ ЗА ДА ПИКАЕЕШ ТРЯБВА ДА СИ КУПИШ НЕЩО ЗА ДА ИМАШ КАСОВА БЕЛЕЖКА С КОДА НА КЕНЕФА.

    ТАКА Е ДОГАРИ ТРОЛОВЕ ГЕРБЕРАСКИ.

    ДУХАЙТЕ ТАРАТОРА МОЛЯ.
  • 71 Комбайн ер 5

    3 0 Отговор

    До коментар #44 от "SAAB":

    А имаше ли ти тогава монета от 1 стотинка пробита със зъболекарско борче и вързана с рибарски конец!
  • 72 Роднина

    8 3 Отговор
    Нека внеса няколко пояснения.
    1. В Гърция таксите по магистралите са достатъчни за поддръжка на "безплатни" тоалетни.
    2. Повечето нормални хора (наричани тук Ганьовци) изпитват неудобство и си купуват нещо - кафе или закуска след ползване на тоалетната.
    3. Не се заблуждавайте обаче, че и една стотинка от похарченото от вас, че влезе в джоба на касиерките. Те си имат норма (таргет), която трябва да изпълнят. Така че, от уважение към тях си почиствайте максимално добре тоалетничката.
    Обобщавам:
    Простата ви алармира от 50 километра.
    Спирате на първата ввъзможна бензиностанция. (Оказва се Лукойл" за зла беда)
    Тръгвате с определена нагласа към тоалетната и кип (изпишете си го на латиница) - вратата чака касова бележка като ключ..
    Добре дошли в капитализма!

    Коментиран от #73

  • 73 Голям Слон

    2 3 Отговор

    До коментар #72 от "Роднина":

    Ганьовщина е, разбира се. И комплексарщина. Ако тоалетната е безплатна - нищо не купувам, ако не ми трябва. Ако е платена - купувам! И не виждам в това проблем. Щом съм тръгнал да пътувам, следователно няма да ми е голям проблем да платя 2 лева за кафе. "Бдителните" читатели не знаят ли, че от край години по възлови и трудни за спиране места в София, например, отдавна не можеш да използваш тоалетната без пари. МакДоналдс на Съдебната палата да кажем. А как е в чужбина - отдавна няма смисъл да говорим. Тук този опит не е интересен за нашите тикви. Тол такси, дрън-дрън. Вижте как е в Германия, Швейцария.... Но за едно са интересни тези страни, а за друго - не. Далавера трябва да има.
  • 74 Агро

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "Биофизик":

    Ти ако дойде някой да ти звънне на вратата и ти каже дай да се изпикам , ще го пуснеш ли? Много обичаме да ползваме без пари ама ако трябва да платим макар и минимално, голяяям вой става.

    Коментиран от #81

  • 75 Пежо

    5 0 Отговор
    Когато бай Иван продава на пазара,и има леки здравословни проблеми,му се налага да ходи до тоалетна по 10-15 пъти на ден,по 0,50-1 лв,май пенсията няма да му стигне само за това.Ха познайте какво ще направи той тогава???А какво ще направи тоя,който иска да свърши работата,ама е полунощ?За да се цивилизоваме малко,може би трябва да знаем,че в Истанбул през 17 век е имало 7000 тоалетни за обществено ползване,а във всеки голям град са поне 5 пъти по-малко от необходимото
  • 76 гощо

    5 0 Отговор
    В София на Т.Каблешков има един Лук Ойл където е същата работа!
  • 77 И на мен ми

    5 2 Отговор
    се е случвало с лукол. Простотиите лесно се внедряват у нас. Що в Гърция всички тоалетни са безплатни - море, бензиностанции, заведения, обществени тоалетни и пр. Тома е въпрос към българските бензинджии, хотелиери и ректорантъори. У нас тоалетните са бизнес! Толкова ни е разбирането и акъла.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 ЪРПИ и Тия

    4 5 Отговор

    До коментар #11 от "ЪРП":

    дето са ти сложили +, много ми е интересно вие ще пуснете ли някой у вас ей така - безплатно в кенефа? Аман от мрънкачи за безплатното. Това едно на ръка. Второ точно по Тракия лятото става ад от турците дето се прибират от Германия.
  • 80 Виктор

    8 1 Отговор
    Ами прави са.То иначе като ти се изсипе един рейс пикьовци и после ходи чисти след тях като луд.Аз съм тотално за.

    Коментиран от #84

  • 81 Браво бе умен

    3 1 Отговор

    До коментар #74 от "Агро":

    Той не си е направил домашната тоалетна на обществена. Щом си си дал д-то, няма кво да се оплакваш.
  • 82 Безпарко

    5 0 Отговор

    До коментар #49 от "Балканец":

    Сервират защото 99,99% от влезлите си поръчват храна после.
  • 83 Дългият

    5 2 Отговор
    Дамата е права...това е безобразие...Не ми давайте за пример Унгария,до вчера и тя шляпаше калта на социализма.Бил съм на много места из Европа и такава магария не съм видял.Бензиностанцията трябва да е благодарна че си оставяш парите при нея за гориво или напитки и сандвичи,и да те цака с мизерните 50 сантимо е мизерно.Като нас бяха братята сърби...цепещи косъма...

    Коментиран от #92

  • 84 Пежо

    2 3 Отговор

    До коментар #80 от "Виктор":

    Който иска да има туристи,трябва да помисли че те имат нормални физиологични нужди.В Европа сме май...Бензиностанцията НЕ Е длъжна с нищо да усигурява такава безплатна услуга,ама някой трябва да го предлага това.Иначе...,до всяка отбивка за почивка,хиляда мини,хартии,смрад,и това запомнят туристите за България.И ще е малко даже,да я изобразяват като пано с турска тоалетна чиния...
  • 85 Реалист

    7 3 Отговор
    Лукойл са в основата на картела за цените на горивата в България!!! Могат да си позволят не само безплатни тоалетни, ами и всеки уикенд на 50% да продават горивото и пак ще се на печалба!!!
  • 86 акозабензинонстанция

    0 6 Отговор
    Тогава акаме в гащите влизаме в кенефа и почваме да ги въртиме в кръг до припадък и си излизаме с гордо вдигната глава.
  • 87 Сис

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Pompev":

    Казва се настъпих.Сельо
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Браво

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "минчев":

    Вече са по 0.70€
  • 92 Да се плащат

    3 0 Отговор

    До коментар #83 от "Дългият":

    Преди 30г заредих гориво в Унгария.платих си тоалетната,която трябва да ти отключват.Навсякъде в Европа съм плащала, има и ваучери по магазините,ако пазариш ти намалят.Не съм пращала в арабските страни,но там не видях обществени,освен в моловите В Германия много години всички обществени тоалетни се плащат, плащала съм там на OMV даже си купих кафе и то доста скъпо .Живяла съм там 5г В Монако ако желаеш и колкото желаеш.Трябва да си плащат след като не зареждат и не ползват магазина,все едно някой да дойде във вашия дом ей така да Ви полза тоалетната през целия ден. Ще бъдете ли съгласни !!!???
  • 93 Баба Цоцолана

    1 0 Отговор
    Както е казал нявга народа:
    "Който си има брада, трябва да си има и гребенче"
    Защо този проблем мен не ме интересува . . . защото
    нямам кола и ползвам само градския транспорт !
    Който в "Боковата кочина" се смята за баровец и иска да
    кара лек автомобил, нека да го ш...т тогава през гащите !?
  • 94 Ани Нанкова

    0 0 Отговор
    А защо не изпишете и името на веригата на тази голяма верига за да се знае - това са бензиностанциите на Лукойл.Снощи голяма група туристи се завръщаме от далечно пътуване в Румъния.Спира рейса на въпосна бензиностанция и о ужас,трябва да се редиш на опапка за да закупиш нещо и да се сдобиеш със заветния касов бон,чрез който ще се отвори вратата за тоалетните.Естествените нуцди ще почакат.Според мен това е унизително,а считам че е и незаконно,защото още при издаването на необходимата документация за узаконяване на такъв крайпътен обект трябва да е регламентирано изискването за тоалетни,които са безплатни.Така е по цял свят,а нали уж ние се пишем че вече сме европейци.Дано повече активни граждани,потърпевши от тази унизителна практика сигнализират,а се надявам в такава ситуация да попадне и някой служител на компетентните органи за да се вземат необходимите мерки и това да бъде спряно.
  • 95 Steff

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Мимо":

    Съгласен съм с теб! Лично аз работя на бензиностанция и спокойно мога да кажа че 90% от хората СТЕ пълни мизерници (извинявам се на останалите 10%) Какъв простак трябва да си за да си свършиш работата и да не си пуснеш водата като за начало, но предполагам е вина на собственика, че не е инсталирал душове за да си измиеш пода дето си го припикал защото явно не можеш да се целиш. Да не говоря за лична хигиена и да си измиеш ръцете или жените да си чистят окървавените седалки на тоалетната
  • 96 Няма

    0 0 Отговор
    Само ако знаехте какви мизерии се стоварват в тия тоалетни и вие бихте ги заключили ако бяха ваши бензиностанциите! Вътре се хвърлят целите рула с тоалетна хартия, шишета, всякакви предмети за лична хигиена и какво ли още не. И тъй-като на места свободно достъпните маси и столове на бензиностанциите се ползват като квартални беседки то и "почерпените" после ползват тоалетните по начин по който ползват и тъмните кътчета край блоковете. ...така че, ако имате по-добри мнения как да се "филтрират" хората ползващи тези помещения, моля споделете!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове